icon

Mali by školy fungovať počas prázdnin?

Včera o 19:04

Ahojte, mnoho rodicov pocas prazdnin nema kde nechat svoje deti a to este nehovorim o jednorodicoch.
Dobre riesenie by bolo aby skoly fungovali aspon prve dva tyzdne v inom rezime. Napriklad by pre deti usporiadali denny tabor, ktory je pre niektorych rodicov drahy a nemozu si ho dovolit. Uvitali by ste taku zmenu?

anonym_341056
Dnes o 10:40
@simca06022011

@anonym_autor letna skola by bola fajn... kldune aj na mesiac, robit mozu kadeco... aj keby bola len napr jedna dve zberne s dobrym programom na mesto

@simca06022011 veď to môžeš uskutočniť, lebo písať je najmenej....

silvia2013
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@anonym_0f238a napriklad taka slobodna matka si ju ma z coho zaplatit? Kolegyna ma aj manzela a dieta si nosi do prace. Nemaju peniaze na zvys. Jej manzel bol dlhodobo PN, platia hypoteku a to este su aj ludia byvajuci v najmoch.

@anonym_autor a koho to zaujima? Snad nema stat platit opatrovatelku !

anonym_341056
Dnes o 10:42
@anonym_bd0a94

@anonym_6aa0c7 45 dni dovolenky a placete? My mame 20dni dovolenky, a či chceme či nie tiež si ju vyčerpáme cez prázdniny lebo nemame kde dať deti. Lenze zorganizovať 2mesiace prázdnin a všetky ďalšie s 20dnami je uznaj nemožné. Ja by som rada sedela doma so svojimi detmi aj každé prázdniny a nemusela sa stresovať kto bude s detmi, čo keď ochorejú, a či ma už naozaj nevyhodia. Vy to riešiť nemusíte keďže sedíte doma so svojimi detmi a ešte aj za plat. My keď chceme vykryť prázdniny tak často aj neplatenym voľnom

@anonym_bd0a94 veď môžeš ísť učiť keď závidíš a hneď môžeš zorganizovať letnú školu

anonym_4958a8
Dnes o 10:42
@zuzana76

@anonym_f1347c a suhlasit teda s tym, ze rodic nas pan. Ucitel si hlavne pottebuje oddychnut, tato tema je o tom, ze ma vykonavat pracu nadcas, prismy kontakt s detmi. Ked som ucila, bola by som isla brigadovat kamkolvek, ale bez deti, na to tienprazdniny su, psychohygiena.

@zuzana76 a kto si nepotrebuje odychnut,dobre zatvorke nemocnice lebo vyhorene setry nepotrebuju neplatene nadcasy ale volno.

anonym_4958a8
Dnes o 10:44
@anonym_71af84

@anonym_autor máš to márne, Ti tu panie vysvetlili, že o deti sa máš starať Ty, Tvoja rodina, prípadne platené tábory, len preboha nie učitelia a vychovávatelia. Bohužiaľ, byť pracujúcou aktívnou matkou, ktorá platí dane a účty je tu takmer nadávka. Držím palce, s vyšším vekom je do už ľahší manažment. 🙂 A pre haterky, čo všetko vedia - nie je to tak dávno, čo aj v školách v krajských mestách bežne fungovala prázdninová družina, celý mesiac som takto strávila, lebo proste inak sa nedalo.

@anonym_71af84 hadam si nemyslis ze o deti sa stara niekto iny,nebodaj ucitel,ty si vtipna.

anonym_d2d18b
Dnes o 10:46
@anonym_bd0a94

@anonym_6aa0c7 45 dni dovolenky a placete? My mame 20dni dovolenky, a či chceme či nie tiež si ju vyčerpáme cez prázdniny lebo nemame kde dať deti. Lenze zorganizovať 2mesiace prázdnin a všetky ďalšie s 20dnami je uznaj nemožné. Ja by som rada sedela doma so svojimi detmi aj každé prázdniny a nemusela sa stresovať kto bude s detmi, čo keď ochorejú, a či ma už naozaj nevyhodia. Vy to riešiť nemusíte keďže sedíte doma so svojimi detmi a ešte aj za plat. My keď chceme vykryť prázdniny tak často aj neplatenym voľnom

@anonym_bd0a94 Preto sú dobrí učitelia dôležití. Aby si vedela, že ak máš decko, plný úväzok a 20 dní dovolenky, tak ťa tvoj zamestnávateľ odrbáva.

silvia2013
Dnes o 10:48
@anonym_bd0a94

@anonym_cf1797 jak kto? veď dostávajú plat aj cez prázdniny.

@anonym_bd0a94 ty si riadne primitivna, cerpaju si dovolenky a nahradne volna!!!

anonym_341056
Dnes o 10:49
@silvia2013

@anonym_bd0a94 ty si riadne primitivna, cerpaju si dovolenky a nahradne volna!!!

@silvia2013 to je zbytočné s takýmito primitívmi, to len trepe dve na tri a skutek utek

anonym_33c6c9
Dnes o 10:51
@anonym_e39a96

@anonym_33c6c9 aj keby rodičia robili deťom program celý týždeň to niečo stojí.150 eur za dozor, program, stravu nie je veľa.U nás v dedine si jedna pani spravila kurz nie tábor, lebo nemá povolenia atď na ručné práce Strikovanie, výroba vencov, rôzne veci z papiera prútia deti si prinesú svoj obed ona poskytne ovocie, vodu má plno ľudia z dediny ju poznajú super napad

@anonym_e39a96 ja neposem, ze je to vela. Ja som tym chcela autorke ukazat, ze tento kej napad uz davno v praci funguje, ale zadarmo to nie je ani v skole. Keby mali byt deti cely tyzden na dvore, tak by ich to nebavilo. Maju vzdy nejake aktivity, vylety a to nie je zadarmo.

anonym_ef2c76
Dnes o 10:51

Vyjadrím sa ako pedagóg. Vy ako rodičia si vôbec neviete predstaviť, aké sú už deti v júni vyčerpane a učitelia vyhoreti. Skutočne ťaháme z posledných síl. Verte mi, že deti milujem, ale ďalšie týždne by som už nezvládla. Neviem si predstaviť, každý deň nejaké aktivity, výlety, stále rozmýšľať, ako ich zabaviť na ďalší deň. To je ešte horšie, ako sedieť v škole a učiť sa. A čo robíme cez prázdniny v škole? Mame školenia, robíme si administratívu a dobiehame zameškané resty. No a tie, čo velebite, aké super je to v zahraničí. Veď čo vám bráni odísť, keď vám tunajší systém nevyhovuje? Vašim deťom bude určite lepšie s 15 Mohamedami v letnej škole v Nemecku ako doma s prisernou svokrou 🤪

anonym_4958a8
Dnes o 10:52
@anonym_0f238a

@anonym_autor a? To majú za matky riešiť učitelia?

@anonym_0f238a Nie ,maju normalne robit v lete ako ini,2 tyz samozrejme maju narok na dovolenku.Len tu nejde len o leto,vy tych prazdnin pocas roka mate strasne vela,a to vsetko vam plati stat a ja z nojich dani,takze samozrejme za to chcem aby ste v lete normalne fungovali a striedali sa s dovolenkou ako ini zamestnanci.Je to tazke na pochopenie?

anonym_4958a8
Dnes o 10:55
@silvia2013

@silvia2013 Na Slovensku majú deti približne 90–100 dní školských prázdnin za rok.
Toto číslo sa skladá z letných prázdnin + všetkých ostatných voľných dní počas školského roka.. Napis mi kto ma tolko volna okrem uvitelov?To nie je zdoana dovolenka a ani nahradne volno,este mi povedz kde tie nahradne volna naskrabes 100- 25 =75 75 dni NV asi tazko naskrabes za rok,to by ste potom museli kazda vynechavat pracu v roku kvalitne,Ze okrem dovolenky este vymeskas 75 dni volna.Tak neviem kto tu je primitivny ,ak toto nedokazes pochopit.

anonym_4958a8
Dnes o 10:57
@anonym_ef2c76

Vyjadrím sa ako pedagóg. Vy ako rodičia si vôbec neviete predstaviť, aké sú už deti v júni vyčerpane a učitelia vyhoreti. Skutočne ťaháme z posledných síl. Verte mi, že deti milujem, ale ďalšie týždne by som už nezvládla. Neviem si predstaviť, každý deň nejaké aktivity, výlety, stále rozmýšľať, ako ich zabaviť na ďalší deň. To je ešte horšie, ako sedieť v škole a učiť sa. A čo robíme cez prázdniny v škole? Mame školenia, robíme si administratívu a dobiehame zameškané resty. No a tie, čo velebite, aké super je to v zahraničí. Veď čo vám bráni odísť, keď vám tunajší systém nevyhovuje? Vašim deťom bude určite lepšie s 15 Mohamedami v letnej škole v Nemecku ako doma s prisernou svokrou 🤪

@anonym_ef2c76 O chudatka,naozaj a co take zdrav sestry,pekari ,ludia co robia aj nocne cely rok a cez leto nemaju 2 mesiace odychu.Uz sa tolko nelutujte.Fakt trapni ste.Keby aspon to nase skolstvo tak vyzerali ale ste uplne mizerni,vidno to kvalite skol a vysledkoch nasich ziakov,kde sme medzi poslednymi.

anonym_341056
Dnes o 10:58
@anonym_4958a8

@anonym_0f238a Nie ,maju normalne robit v lete ako ini,2 tyz samozrejme maju narok na dovolenku.Len tu nejde len o leto,vy tych prazdnin pocas roka mate strasne vela,a to vsetko vam plati stat a ja z nojich dani,takze samozrejme za to chcem aby ste v lete normalne fungovali a striedali sa s dovolenkou ako ini zamestnanci.Je to tazke na pochopenie?

@anonym_4958a8 ďalšia závistlivá čo trepe dve na tri, kľudne môžeš ísť učiť a organizovať prázdniny

silvia2013
Dnes o 10:59
@anonym_4958a8

@silvia2013 Na Slovensku majú deti približne 90–100 dní školských prázdnin za rok.
Toto číslo sa skladá z letných prázdnin + všetkých ostatných voľných dní počas školského roka.. Napis mi kto ma tolko volna okrem uvitelov?To nie je zdoana dovolenka a ani nahradne volno,este mi povedz kde tie nahradne volna naskrabes 100- 25 =75 75 dni NV asi tazko naskrabes za rok,to by ste potom museli kazda vynechavat pracu v roku kvalitne,Ze okrem dovolenky este vymeskas 75 dni volna.Tak neviem kto tu je primitivny ,ak toto nedokazes pochopit.

@anonym_4958a8 zjavne ty a tebe podobne . Ucitelia pracuju nielen od rana do 15.00 ale aj po veceroch a vikendoch, preto si pocas leta cerpaju dovolenky a volna, pocas inych prazdnin su v praci !!!

anonym_e39a96
@anonym_4958a8

@anonym_4958a8
@anonym_4958a8 dupni si nohou a choď študovať učiteľov je málo.Kazdorocny problém učitelia a ich voľno🤣ktoré im každý závidí.Nikdy by som nechcela byť učiteľka a odpisovať rodičom na nezmysli na edupage a každú známku obhajovať.
Mala si sa lepšie vydať, alebo pracovať z domu.Zrazu nikto nezávidi tabuľkové platy, ale voľno áno.Ja som dnes vstávala 05:30, aby som navarila a stihla prácu z domu a modlila sa nech deti podpis do 9, aby som všetko stihla a večer, keď pôjdu ľudia na zmrzlinu budem dorábať čo som nestihla

anonym_4958a8
@anonym_341056

@anonym_4958a8 ďalšia závistlivá čo trepe dve na tri, kľudne môžeš ísť učiť a organizovať prázdniny

@anonym_341056 uz sa opakujete kazda dookola ,nejaky iny argument nebude?

anonym_4958a8
@silvia2013

@anonym_4958a8 zjavne ty a tebe podobne . Ucitelia pracuju nielen od rana do 15.00 ale aj po veceroch a vikendoch, preto si pocas leta cerpaju dovolenky a volna, pocas inych prazdnin su v praci !!!

anonym_341056
Dnes o 11:01
@anonym_4958a8

@anonym_341056 uz sa opakujete kazda dookola ,nejaky iny argument nebude?

@anonym_4958a8
@anonym_4958a8 to by si ty musela mať solídny argument, čo z tvojej hlavy nie je možné

anonym_4958a8
@anonym_e39a96

@anonym_4958a8
@anonym_4958a8 dupni si nohou a choď študovať učiteľov je málo.Kazdorocny problém učitelia a ich voľno🤣ktoré im každý závidí.Nikdy by som nechcela byť učiteľka a odpisovať rodičom na nezmysli na edupage a každú známku obhajovať.
Mala si sa lepšie vydať, alebo pracovať z domu.Zrazu nikto nezávidi tabuľkové platy, ale voľno áno.Ja som dnes vstávala 05:30, aby som navarila a stihla prácu z domu a modlila sa nech deti podpis do 9, aby som všetko stihla a večer, keď pôjdu ľudia na zmrzlinu budem dorábať čo som nestihla

@anonym_e39a96 Pocuj, ja si robim druhu vs,ja mam ok pracu ,dokonca mam aj na tabory pre deti.Ale vela ludi nema,a ako pise autorka musi deti brat do prace,lebo chudacikovia ucitelia su unaveni.

silvia2013
@anonym_4958a8

@anonym_ef2c76 O chudatka,naozaj a co take zdrav sestry,pekari ,ludia co robia aj nocne cely rok a cez leto nemaju 2 mesiace odychu.Uz sa tolko nelutujte.Fakt trapni ste.Keby aspon to nase skolstvo tak vyzerali ale ste uplne mizerni,vidno to kvalite skol a vysledkoch nasich ziakov,kde sme medzi poslednymi.

@anonym_4958a8 ty tu meleš dve na tri ! Kazdy ma narok na dovolenku, neplatene volno, volno za nadcasy, aj zdrav personal, aj pekar, aj ucitel. ZDrav sestra skonci v praci a ide domov, ucitelka pracuje aj vecer, opravuje pisomky, vymysla testy, pripravuje sa na hodiny! Absolvuje školenia, poobede maju besedy, kolkokrat odchadzaju zo skoly vecer!

anonym_4958a8
Dnes o 11:02
@anonym_341056

@anonym_4958a8
@anonym_4958a8 to by si ty musela mať solídny argument, čo z tvojej hlavy nie je možné

@anonym_341056 uz zasa sa opakujes?

anonym_4958a8
Dnes o 11:03
@silvia2013

@anonym_4958a8 ty tu meleš dve na tri ! Kazdy ma narok na dovolenku, neplatene volno, volno za nadcasy, aj zdrav personal, aj pekar, aj ucitel. ZDrav sestra skonci v praci a ide domov, ucitelka pracuje aj vecer, opravuje pisomky, vymysla testy, pripravuje sa na hodiny! Absolvuje školenia, poobede maju besedy, kolkokrat odchadzaju zo skoly vecer!

@silvia2013 Nema ,uz si videla zdravotnu sestru,lekara ktori by boli 2 mesuace v lete na platenom volne?Alebo pekar,atd??To len ucitelia a ministri maju take privilegia.

silvia2013
Dnes o 11:06
@anonym_4958a8

@silvia2013 Nema ,uz si videla zdravotnu sestru,lekara ktori by boli 2 mesuace v lete na platenom volne?Alebo pekar,atd??To len ucitelia a ministri maju take privilegia.

@anonym_4958a8 zbytocne ti nieco vysvetlovat, nemas mozgove kapacity pochopit to. Chod ucit, ale to nedas, ty zjavne nemas ani maturitu. Pekny den,

anonym_5c2613
Dnes o 11:10
@anonym_autor

@beata_k nemusia to byt drahe vylety, kludne napriklad opekacka, mini turistika. Tak za symbolicku cenu.

@anonym_autor to by sa ti páčilo. 😁 Užívaj detičky a nefantazíruj. Šup, šup na nejaký nenáročný výlet. Ako učiteľka ti hovorím, že kebyže nám zrušia letnú dovolenku, odchádzam zo školstva. Jediný benefit …..

zuzana76
Dnes o 11:18
@anonym_4958a8

@zuzana76 a kto si nepotrebuje odychnut,dobre zatvorke nemocnice lebo vyhorene setry nepotrebuju neplatene nadcasy ale volno.

@anonym_4958a8 ale ja tym sestram a lekarom doprajem, aj peniaze, aj volno a nemam ich v ustach kazdu chvilu a nehovorim im co maju a ako maju robit, na rozdiel od rodicov, ktori by chceli uz pomaly neviem co.

anonym_44ffac
Dnes o 11:22
@silvia2013

@silvia2013 nemusi to tobit doma, moze v skole.
do 16,30 neuci.

zuzana76
Dnes o 11:23
@anonym_4958a8

@anonym_4958a8 toto je aj chyba rodicov, ofukuju deti, deti nic nemusia, ani sa ucit, ved chodia totalne nepripravene do skoly, tiez mam deti a chodili do tych istych skol ako deti inych rodicov a testovanie urobili na vyse 90 percent, lebo som ich nelutovala a nezdzubala som ucitelku, ze dostal 3, ale som sa spytala dietata s cim potrebuje pomoct a venovala sa mu

anonym_71af84
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
Dnes o 11:25
@anonym_bd0a94

@anonym_autor všetci vieme čo upratovanie kabinetu znamená- trochu sa pomocem, nieco upracem a o 10tej padla tak sa zase prosím netvarme… ja na svojom pracovisku počas roka nemôžem odísť skôr ako je všetko hotove.
A síce ja môžem ruky nohy bozkávať svojej mame, ktorá nám pomáha vykryť prázdniny spolu s muzom a sefovi že ma ešte nevyhodil (lebo očr), ja obdivujem všetky slobodne mamicky a klaniam sa. Neviem ako to dávate sami naozaj..

@anonym_bd0a94 koľko kabinetov si už upratala?