icon

Mám pustiť 6 mesačné dieťa s babkou 150 km od domova?

nathuska
17. feb 2014

ahojte, vcera nam priatelova mama oznamila, ze rozmylsa, ze si chce aj s priatelovou mladsou sestrou zobrat buduci mesiac nasho syna na navstevu ku kamaratke do Prievidze( co je od nas vzdialenost 150km) a ze chcu ist pozriet babatko k tej kamoske.Dost ma to zarazilo, keby sa spytala ci vlastne moze a keby sa spytala ci by sme nesli aj mi, zeby sme si zatial niekam sadli alebo nieco, pockali ich kym budu na navsteve tak nepoviem ani pol slova, ale toto sa mi moc nepacilo ako nam to oznamila.Raz za cas nemam problem jej maleho na pol dna dat nech si ho aj ona uzije, ale s tymto nesuhlasim.zatial som jej nic nepovedala nato.co si o tom myslite?je to normalne?dali by ste vi takto svoje dieta?

nigguska
17. feb 2014

@nathuska Ahoj,urcite nie....je na to este moc malicky aby bol tak daleko od teba...ja som mala problem dat muzovi maleho ked chcel ist na oravu za rodicmi a to mal maly 2 roky (sme z okolia BA,cize je to fakt daleko). Ja som maleho davala k mojej babke ked mal 3 roky tak na pol dna a to je len 15minut cesty autom (takze to som bola ok,lebo by som mohla hned prist). No a ked mal 3 roky tak bol prvy krat bezomna na dovolenke s mojou maminou v Chorvatsku (volala som kazde 2 hodiny ako trafena a to mojej mamine naozaj plne doverujem,kedze byvame od narodenia maleho s nimi a stara sa onho naozaj od babatka). Ale ako 6mesacne ho by som ho tak daleko nedala fakt ani vlastnemu muzovi!

martina646
17. feb 2014

Nie, take male by som nedala. Ako pisu dievcata vyssie, cestou, aj pocas pobytu sa moze hocico stat, dietatko nebude mat svoje pohodlie a je otazne, ci by vedeli reagovat. Na taku daleku cestu ma este cas a urcite by si pri jej prvom absolvovani mala byt ty ako mama. A navyse, pozriet babatko sa vacsinou nechodi s babatkom, uz kvoli bacilom a chorobam.

mokon
17. feb 2014

@nathuska ak jej to rozumne nevysvetlíte, tak Vaše bábo môže napr. "náhle ochorieť" 😀 , no a s chorým predsa ísť nemôže, to určite uzná aj ona sama! 😀

ifkael
17. feb 2014

Nech si babka kupi psa a toho chodi ukazovat kamoske

nathuska
autor
17. feb 2014

@ajana1 ona byva od nas 30 km a maleho jej sem tam na pol dna dam nech si ho vezme.dokonca byvame s mojimi rodicmi on na ludi je zvyknuty vobec nezaplace ked vidi aj novu osobu.ale tak daleko nie je spravne podla mna , ze ju to aj napadlo take nieco.

nathuska
autor
17. feb 2014

@mokon aj to neni zly napad 🙂, ale priatel by ju zase neoklamal a ked je jnepoviem ja tak je to jeho mama a nech je jto vysvetli on.

maribell
17. feb 2014

@nathuska mno tak ja by som urcite nepustila... je to este velmi male dieta ..od nas zase dranka manzelova teta nasho syna (rok a pol) na tyzden na prazdniny tiez zhruba 150 km daleko ... neprichadza do uvahy a oni sa teras strasne cuduje ze preco im ho nechceme dat ved u nich by mu bolo dobre 🙄 hlavne ze maju uz plnoletu dceru ktora doteraz nemoze byt v noci sama doma 😠 ... takze ja by som urcite maleho nikam tak daleko sameho nepustila... na vikend maleho vpohode dam k svokrovcom ale ti byvaju 20km od nas cize nic hrozne ...

veriiii
17. feb 2014

@nathuska isla by som s nimi....

iv01
17. feb 2014

nikdy a nikomu by som svoje deti nepožičiavala

emkab
17. feb 2014

Uf, tu by som asi volila pravdu narovinu, aj ked to mozno nebude jednoduche 😀 Lebo ak teraz takuto vec oznami a ani sa nespyta (suhlasim s tjednou maminou tu predo mnou, ze je to chore), kto vie, co by ju napadlo neskor, ked bude babo vacsie...zrejme jej treba uz teraz dat jasne najavo, kto je tu rodic a ze rodicia rozhoduju za svoje dieta...tak vela sil, svokra bude asi cislo 😉

nathuska
autor
17. feb 2014

@veriiii keby sa ma spytala, tak by som isla aj ja s nimi, ale na nej je vidiet, ze nechce aby som bola pritom ked si maleho beru.dokonca ked prideme na navstevu nas posiela nech niekam ideme aby mohla byt s malym sama.alpze tak zo srandy to hovori, ale mysli to vazne.

fuska
17. feb 2014

@nathuska Inak, toto ani nesuvisi s tym, co si sa pytala, ale ak je to tak, ako pises, ze maleho odovzdas a posiela vas prec, tak mozes mat podla mna problem. Neviem, ci ste uz zacali s prikrmami (tipujem, ze ano, kedze nekojis a male ma 5,5 mesiaca), ako dodrzujes nejake pravidla a aky mas na to cele nazor... Nemas problem, ze malemu zatial davas napr. iba zeleninku a masko a svokra povie, ze uz je dost velky na pribinacika, jogurt alebo cokoladu? A to iste s pohybovym vyvojom. Nedava ho do pasivneho sedu, aj ked ty s tym mozno nesuhlasis? Neskor ho moze vlacit za ruky, aby sa rychlejsie naucil chodit, davat do choditka, atd... Nechcem rypat a rozduchavat vasne, ale podla mna by si mala trosku odmerkovat, co svokra robi s malym pocas vasej nepritomnosti. Samozrejme, ak so vsetkym, co robi, suhlasis, tak nie je problem.

konopka
17. feb 2014

Urcite nie 😠 to su teda napady....

zabka79
17. feb 2014

@nathuska môj názor, jednoznačne nie

ocko78
17. feb 2014

ja by som nepustila ani svoju 4 rocnu nieto este tak maleho.....

renab
17. feb 2014

Súhlasím s @hajajanka. Určite by som nemala problém jej dať vnúča aj na 24 hodín ku nej domov. Ale aby mi s ním behala po návštevách, tak to asi nie. Takto by som jej to aj vysvetlila.

lucinocka
17. feb 2014

@nathuska nie nedala by som.. mala sla ako 6 mesacna s babkou k prababke 12 km do domu a vyvolavala som a kontrolovala ci ju priviazala v sedacke , ci je zla a pod. / babky zvyknu odsudzovat autosedacky, sak naco taka somarina, ked ste vy cestovali poleziacky vzadu, nevedia to ani pozapinat/ takze ja by som 6 mesacne urcite neposlala tak daleko...vie mu urobit mlieko? vie ho prebalit? vie, co potrebuje a co mu je ked place? sa cudujem ze jej taka sprostost vobec napadla..neviem co 6 mesacne bude mat z takej navstevy, len zeby ho ukazovali ako cvicenu opicu

sunshineka
17. feb 2014

normalne to teda nie je!vsak to nie je jej dieta,aby chodila po kamoskach a ukazovala ho ako vystavny kus.a nedala by som nikomu tak male dieta.bojim sa nehod a uz len z principu by som nedala.nemam nic proti,ked niekto chce povarovat trebars aj pol dna.ale v tvojom pripade urcite na to nepristup

drobcek26l
17. feb 2014

@nathuska Určite by som jej drobčeka nedala. Má byť s tebou a nie sa ísť niekde ukazovať ako výstavný kus. Dokonca mi to príde choré aby sa tvoja svokra chválila nejakej kamarátke s tvojím dieťaťom a bez teba. Keď ho má tak rada. Tak sa má spýtať aj teba či nechceš prísť a ak je hrdá na to že má vnúčatko, má byť hrdá aj na jeho maminku, pretože vďaka nej ho má. Ja som s malým vždy a všade pokiaľ sa mi to dá a to má 1,5 roka a keď už naozaj nemôžem, tak vtedy je buď u svokry alebo u mojej mamy či sestry, ale všetci vedia čo sa mi páči a čo nie. A rešpektujú moje rozhodnutia. Myslím si, že to je správne. Ty si matka, ty si musíš určiť pravidlá a nie aby ti ich určovali druhí

sunshineka
17. feb 2014

@nathuska to je chore,ale uplne chora.moja matka je v tomto podobna.chce byt s vnucatami sama,neviem,co s nimi stvara,ked su sami,ale osamote ich ani nenechavam.

monciky
17. feb 2014

@nathuska
nedala by som ho ani svojej mame, nieto este svokre, keby sa ma opytala, ze ci nepojdem a nezoberiem aj dieta, to je nieco ine...., svokre by som to razne vysvetlila a spolu s tym aj ine veci ohladne dietata a jeho rezimu....

natasa38
17. feb 2014

Určite nie, ani nevieš čo sa môže po ceste stať. A je to dosť ísť pre to malé bez mamy. Ja by som teda určite svoju dceru nedala. A mohla by sa hnevať koľko by len chcela

reni93
17. feb 2014

ja by som ho nedala ani vlastnemu muzovi na tak dlho, lebo v tomto veku ako aj ty uvadzas, si jedina osoba, ktora v pripade potreby dokaze utisit male....drzim ti palce, aby si bola silna a udrzala si poziciu tej , ktora rozhoduje, lebo tvoja svokra ta ocividne neuznava ako matku ( nechce aby si bola pritomna, ked je s dietatkom ona atd...)

achesa
17. feb 2014

určite nie. Ja mám 8- mesačného a ťažko mi je na hodinu od neho odbehnúť do mesta, nie ešte so SVOKROU ho pustiť do iného mesta. Ani nápad. ako si s ním poradí, keď mu začneš chýbať a spustí vreskot??? Ak- tak sa pýtaj, že ideš aj ty. Inak nie.

lupape
17. feb 2014

@nathuska
ja by som teda určite nesúhlasila.
nedala by som také malé miminko ani svokre,ani mame a dokonca ani otcovi aby s ním isli tak ďaleko bezo mňa.
dať ho tak na hodinku,dve nech sa zahrajú nemám problém. ale toto určite nie

katey
17. feb 2014

@nathuska nedala by som jej ho.. Moj syn je sice dojceny,takze ja mam vzdy vyhovorku,preco nemoze ist odo mna ani na pol dna,ale tak ako aj baby pisali,nie je to prirodzene aby tak male babo bolo tak dlho prec od mamy. Ja osobne bez syna vydzim max 2hodiny a uz chodim jak zurivy lev.

vevesh
17. feb 2014

@nathuska doma postrazit (hoci aj cely den) a ist niekde 150 km daleko (domnievam sa autobusom) je sakra iny rozdiel... 😎 a to je jedno ci je maly kludas alebo nie, zalezi aj dost od toho ako velmi je naviazany na teba....tu sa uplatnuje teoria relativity..niekedy je 10 minut ako 10 hodin....
odpoved: nie, nedala. ..a zdovodnila by som to tym, ze maly je este maly na take vylety bez maminy... 😉

kaktusik007
17. feb 2014

@nathuska ja tu asi nezapadnem s mojou odpovedou, ale --- ak nekojis, dala by som. Nevidim v tom problem.
Z dlhodobeho hladiska mozes tym iba ziskat....

kaktusik007
17. feb 2014

aha, teraz ma
@vevesh upozornila na jednu vec --- ak autobusom ci vlakom, tak to v ziadnom pripade.. . moj prispevok plati iba ak by sla autom a iba ak by predo mnou spravila test priputania vajicka 🙂)) - to som brala ako samozrejmost, a ono to samozrejmost asi ani nemusi byt....

tilly24
17. feb 2014

Nie, teda necitala som ostatne prispevky, ale nie, tak ked bude mat 2-3 roky, tak potom ano, ale take male urcite nie, ja som take male nedavala babkam ani kocikovat po ulici