Mám pustiť 6 mesačné dieťa s babkou 150 km od domova?
ahojte, vcera nam priatelova mama oznamila, ze rozmylsa, ze si chce aj s priatelovou mladsou sestrou zobrat buduci mesiac nasho syna na navstevu ku kamaratke do Prievidze( co je od nas vzdialenost 150km) a ze chcu ist pozriet babatko k tej kamoske.Dost ma to zarazilo, keby sa spytala ci vlastne moze a keby sa spytala ci by sme nesli aj mi, zeby sme si zatial niekam sadli alebo nieco, pockali ich kym budu na navsteve tak nepoviem ani pol slova, ale toto sa mi moc nepacilo ako nam to oznamila.Raz za cas nemam problem jej maleho na pol dna dat nech si ho aj ona uzije, ale s tymto nesuhlasim.zatial som jej nic nepovedala nato.co si o tom myslite?je to normalne?dali by ste vi takto svoje dieta?
@nathuska nie, nedala..vdaka bohu je moja svokra normalna a nieco take by jej ani nenapadlo... urcite nie s tak malym dietatom.
Ja by som svoje dieta do roka nenechala ani na poldnove uzitie si. Je to babatko. A tym to pre mna hasne. Ak by som musela, tj choroba, nutny ale naozaj nutny navrat do prace, tak ano, ale len tak ore nieciu radost nie. A uz vobec nie 150km daleko. Co ak aa nieco stane cestou? Co ak sa udeje nieco speci tam..proste nenechala by som, aj za cenu hnevu v rodine. Dieta nie je nova kabelka, aby sme homchodili ukazovat. Z tej navstevy aj tak to babo ma len stres.ma este bez mamy. Nie nie..u mna by nepochodila 🙂
Urcite nie,take mimino potrebuje mamu
Totálne chorý nápad. 5 a pol mesačné dieťa aby matka dala od seba preč, aby ho mohla svokra ukazovať cudzím osobám? Choré, choré, choré.
@nathuska So svokrovcami vychadzam super a aj keby v tom nebolo kojenie, tak polrocne babo by som s nikym sama nepustila, dokonca ani s otcom. Ine by bolo, ak by som isla aj ja, ale toto nie. Moj dvojrocny este takto nebol, no myslim, ze tie 2 roky su uz v pohode, ak rodina starostlivost o dieta zvlada na 100 %.
Noo, istotne nie..a ked bude hladný, pocikany, unavený z takej diaľky, bude plakat,...poradí si ona? Je to bábätko, a ma byť pri mame, na hodku dve si ho zobrat von pokocikovat...ale isto by som niečo take nedovolila....
Ja by som tiež malú nedala, je maličká a nie je to výstavný kus... inak toto mám najradšej, ona rozmýšľa či zoberie alebo nie, ale opýtala sa ťa najskôr, či s tým súhlasíš??? Až potom môže rozmýšľať.... ja mám podobné doma, svokrovci prišli a len mi oznámili, berieme malú, ale či nejde práve jesť, spať, to sa ani neopýtali... treba si hneď určiť nejaké hranice, inak to budú brať ako samozrejmosť v budúcnosti, že sa ťa nič neopýtajú a budú konať...
Ja by som ho tiez nedala....to je este malicke babatko...sama mam take a neviem si to vobec predstavit...
@fuska keby sa spytala ci by som sla aj ja, hned by som to inak brala , ale ona samostatna jednotka.uz ako dvojmesacneho ho chcela k sebe domov.ked jej minule priatel povedal aby maleho priniesla o siestej tak ona si este povedala ze o pol siedmej z domu.ked prideme na navstevu k nej normalne nas vyhana nech niekam ideme aby mohla s malym zostat sama.uz som si povedala ked ho bude chciet nabuduce k sebe domov pojdem aj ja s malym vzdy.nech si nezvyka na taketo veci potom.
V ziadnom pripade. Dieta patri matke. Sa ti divim, ze pises na forum a nedas na svoj instinkt. Evidentne ti svokra naburava tvoje materske kompetencie a chce ta oslabit. Moje starsie dieta bolo prvy krat same u babky, ked malň vyse dvoch rokov. A babka (moja mama) byva 10 minut od nas.
Zeny ja sa vam divim, ze sa nechate tak lahko zmanipulovat.
Nie, nedala by som .
@nathuska v ziadnom pripade. to asi tete siblo, ked ju taka blbost vobec napadla. a hned ste jej mali povedat, ze to neprichadza do uvahy. nech si taku vec zmysli o 3 roky a potom to bude ako tak ok. ja som deti asi do 5 rokov nepustila ani tu do 10km vzdialenej dediny s niekym autom, ani s babkou.
urcite nie, ty s dietatom ano ale same nie. ty asi nekojis? lebo ak ano bysom si to bez mliecka nevedela predstavit... nahodou by sa nieco stalo teba este zavru, nesies za dieta ty zodpovednost, pride mi este malinke
@nathuska urcite nie, ani mojho 3,5 rocneho nie
Ani ja by som nedala,bábo bez mami? a ešte cesta tak daleko?Ak chce nech si ju sfotí a fotky môže ukazovať premna zamna 🙂
pozri sa na to s tej druhej strany aspon budete mat s manzelom den pre seba 🙂 a preco by nemala zvladnut jeden den s vnucikom ked ti vychovala manzela.
@ajana1 ja viem, ze by sa zvladla postarat inak by som jej ho domov nedala sameho, ale predstava ze by sa mohlo nieco po ceste stat a ja pri tom niesom je hrozna.moze sa stat hocico.o brata som prisla pri aunehode a o to viac sa bojim ked sa ide niekam autom.viem, ze by som nic neovplyvnila, ale o to vacsi strach by som mala keby nie je maly somnou.
to v ziadnom pripade !!!!!!!!! matka si ty a keby sa nedaj boze nieco stalo tak vina padne na teba...babo do 2 rokov by som nedala nie to pol rocne..ta tvoja svokra ma nejako pomylene v hlave.....
Nedla by som. Aj teraz mám obavy pri 4 a 6 ročnom a tú sú už veľkí chalani. 😉
nathuska a to teraz ho budes drzat na kratko? viem ze je to tvoje miminko a je este malinky ale na druhej strane si skor zvykne na inych a v buducnosti bude sebestacnejsi. na Slovensku to vacsina mamiciek az prehana a su strasne uzkostlive
@nathuska Ja som svoje deti davala babke pre potesenie, nevidim na tom nic zle. Obaja maju pravo byt spolu, ale v tomto pripade by som nesuhlasila. Pokocikovat alebo postarat sa aj cely den o neho u nej doma, ked byva vo vasom meste (alebo vedlajsej dedine) nie je problem, ale toto nie.
Svokra si trufa🙂

Podľa mňa to normálne nie je, ja by som svoje dieťa, ešte dokonca také maličké, nedala určite 😕 😅