icon

Mám pustiť 6 mesačné dieťa s babkou 150 km od domova?

nathuska
17. feb 2014

ahojte, vcera nam priatelova mama oznamila, ze rozmylsa, ze si chce aj s priatelovou mladsou sestrou zobrat buduci mesiac nasho syna na navstevu ku kamaratke do Prievidze( co je od nas vzdialenost 150km) a ze chcu ist pozriet babatko k tej kamoske.Dost ma to zarazilo, keby sa spytala ci vlastne moze a keby sa spytala ci by sme nesli aj mi, zeby sme si zatial niekam sadli alebo nieco, pockali ich kym budu na navsteve tak nepoviem ani pol slova, ale toto sa mi moc nepacilo ako nam to oznamila.Raz za cas nemam problem jej maleho na pol dna dat nech si ho aj ona uzije, ale s tymto nesuhlasim.zatial som jej nic nepovedala nato.co si o tom myslite?je to normalne?dali by ste vi takto svoje dieta?

senta_sofia
17. feb 2014

@nathuska nedala

vefi89
17. feb 2014

@sunshineka ale to som ja podotkla v obidvoch príspevkoch... len ako čítam reakcie spätne, že 4 ročné dieťa by nepustili, lebo sa mu niečo stane?

egyptanka
17. feb 2014

@kaktusik007 nerozumiem co ma prispevok spolocne s rozvodom.

melalex
17. feb 2014

Ani 30 km od domova by som nedala.Moje obidve deti boli v tom veku na mna velmi naviazane a nemala by som srdce na mieste dokym by sa domov nevratili.

gabrielkaa
17. feb 2014

@nathuska Polrocne dieta urcite nie....je este moc male. 🙂

helena2248
17. feb 2014

@nathuska ahoj, ja by som nedala a este tak daleko. slusne by som jej vysvetlila ze nech sa nehneva ale nie...

dasaa
17. feb 2014

Tiež by som nedala

lucinocka
17. feb 2014

@vefi89 nesuhlasim, ale ok🙂 ja som uz asi chora z turizmu az tie roky... nam pred dvomi rokmi z hoteloveho balkona vypadol chlapcek, lebo robili somariny...a rodicia boli sice z rovnakeho statu, ale bol problem kym sa k nemu dostali...potreboval rozne operacie, mal alergiu na vsetko mozne, bez zakonneho zastupcu nemohli nic robit...neni to v zahranici taka sranda..to su podla mna stale male deti na take vylety so starymi rodicmi..

lucinocka
17. feb 2014

my sme teda chodili na dovolenky odkedy som sa narodila, a veru si mama aj uzila aj zapaly uch aj zapal slepeho creva a pod. Moja mama by sa v zahranici nedohovorila v takom pripade...svokra uz duplom ne..a ja by som umrela doma od strachu...taka dovolenka mi za to nestoji

vefi89
17. feb 2014

@lucinocka ok. beriem, zlá skúsenosť naženie bobky. verím. ale takisto sa môže niečo zlé prihodiť aj doma. radšej na to nemyslím. verím, že sa nič nestane. deculo nemá rozum, ale má. a ja verím tomu, že to zvládnu. takisto mi môže spadnúť doma zo schodov, alebo sa potknúť o svoju nohu a spadnúť hlavou na obrubník povedzme. zlo číha všade.. ale to, že ja budem panikáriť z toho, že si dáva stoličku k poličke, aby dosiahol na pohár mi nepomôže 😉

maca242
17. feb 2014

@nathuska ja by som nedala. doma by ma porazilo a vsetky nechty by som si okusala. nie.

lucka011
17. feb 2014

@nathuska Nech by som akokoľvek dôverovala,. nedala by som. Nech sa hnevá ako chce.. Keby to bolo niekde bližšie, tak kľudne, ale 150km? Buď aj s maminou, alebo ocinom, ale samú isto nie!

evakliestikova
17. feb 2014

V ziadnom pripade!

lucinocka
17. feb 2014

@vefi89 to ano, ale som kludnejsia, ked si usta rozbije pri mne a mozem jej pomoct ako niekde v riti v zahranici a ja som bezmocna...nepiplam sa s nou tolko,aby som ju testovala kolko vydrzi a ci sa jej nieco nestane

moni244
17. feb 2014

ako takéto malé dieťa určite nie, len sa mi nepáčia niektoré komenty tu ani vlastnému otcovi by som nedala, mame hej ale svokre nie. To ako ani otec si nemôže zobrať dieťa na výlet? Ja mám ročnú dcérku a už mám v pláne nechať ju mojej mame na 3 dni, čo z toho že býva v martine a ja v Ba? Aj svokre by som dala, keby mala nejaký záujem, ja tu babky nemám, potrebujem si troška oddýchnuť a nedať 4-5 ročné na prázdniny k babke? Všetci sme na tom vyrástli a aká sranda to bola pre nás

ivanajelinek
17. feb 2014

@moni244 Krasne a vystizne si to napisala. Uplne moje slova...

moni244
17. feb 2014

@ivanajelinek no a nie je to pravda? Ja niekedy žasnem, len moje a moje dieťa a nikam a bezomňa, keby sme mali autosedačku, ide malá s otcom na 3 dni k babke

silviami
17. feb 2014

Podľa mňa je to o vašom vzťahu. Ja by som nedala, ale mňa by o to ani mama ani svokra nežiadali. Nechám im malého obom, ale som v dosahu, najďalej pár minút autom. Ale obe deti kojím a sú na mňa dosť naviazané, niekedy to je až na škodu. Skôr vidím problém, že ťa svokra odháňa, akoby niečo tajila. Mne to moja robila, vždy keď prišla, zbal mi ju, idem vozíkať, bude spinulkať, vláčila ju do studeného kostola v lete, keď malá spala iba v body, vedela, že mi vadí ak ju dlho pestuje na rukách, tak sa ma snažila zbaviť, dávala jej maškrty. Ale ja som si to s ňou vytmavila a potom sme celkom dobre vychádzali. Občas som išla s ňou, pre kontrolu. A zase tie maškrty, ak dieťa na to nie je zvyknuté, tak toho veľa nezje. Dnes by som svokre deti dala všetkými desiatimi, ale už má ďaľšie dve vnúčence a o naše deti už nie je taký záujem. Avšak zdá sa mi divné, že niektoré komenty sú ani 4 ročnú by som nedala. A prečo nie? Fakt je, že babky majú tie deti radi a nechcú im vedome ubližovať. Moja malá tam napríklad rada ide, už tam bola aj 2x na prázdniny, t.j., že tam spala. Je to aj o deťoch, mne malá do troch rokov nechcela ostať u nikoho, len somnou. A že sa niečo stane? A pri mne sa nestane? Koľkokrát mi deti spadli, oškreli sa a neviem čo ešte. Prežili to. Moja bola s rodičmi v chorvátsku, ke´d mala 4,5roka a má krásne zážitky, prečo nie? A že nedám otcovi? Veď ten sa má vedieť postarať tak ako ja, ja ak by som nekojila, tak toto vôbec neriešim. Lenže kojím, tak sa musím vždy v čase kojenia dostaviť. Inak naša ide teraz na týždeň do školy v prírode, má 5,5 roka a je to úplne v pohode. Tým, že je zvyknutá, chodí k sestre, krsným, svokrovcom, mojim rodičom, spala už aj u kamarátky, vôbec sa toho nebojím. Tak ako bola na začiatku pripútana, do tých 2-3 rokov, teraz sa odpútala a ja som rada. Ak to dieťa zvládne, tak nevidím problém. Pozri sa na to z pohľadu Tvojho dieťaťa.

henikav
17. feb 2014

Ja som mojej mame nechala malu cely tyzden ked mala 4 mesiace, ja som bola v zahranici. Ziaden problem, ale moja mama je cula a sikovna, viem ze sa na nu mozem spolahnut, okrem toho tam mala mala aj velkeho 13 rocneho brata, aj to uz je pomoc, dvaja to zvladli v pohode. Je to len o tom aka je ta osoba ktorej dieta zveris, ci jej doverujes, ak nie, tak nedavaj

sashabb
17. feb 2014

@nathuska nedala by som a zvlášť pri takomto jednaní, že sa ani nespýta a jednoducho to oznámi.
Taktiež ak by som prišla na návštevu a ona by ma posielala preč, tak zoberem dieťa a otočím sa na opätku. To čo su za spôsoby? Akosi jej nedochádza, že vy ste rodičia a ona je "iba" babka.
Ako to riešite na daných návštevách? pokiaľ jej nič nepoviete, ani sa nečudujem, že má takýto postoj 😒

janinah
17. feb 2014

6 mes. ťahať po výletoch?bacily zbierať? nedala by som ani náhodou...

pancake
17. feb 2014

ani omylom by som nedala.

messi0309
17. feb 2014

Ja by som nedala ani teraz a to má už 17 mesiacov.By som sa s ňou porozprávala v kľude jej vysvetlila.

simca06022011
17. feb 2014

nepustila by som... nie preto ze je to iba babka atd... ale proste ani svoju 3 rocnu len tak nepustim... akurat sa priatel pytal, ze chcu zobrat jeho rodicia 60+r malu na vikend cca 200km od ICH domova.. tj este +100 km od nas... a proste povedala som ze nepustim.. je to daleko, su to starsi ludia, hocico sa moze stat, svokor nie je najzdravsi moze mu prist po ceste zle alebo daco.. o tom, ze ked mala ochorie neporadia si ani nehovorim. Mne mraz po chrbte beha ked ide mala iba ku mojej mame (aj teraz bola cez vikend a prisla mi domov s horuckami a to teda nechapem vobec... )... nie to este aby s nimi cestovala kade tade.Ale zase mam zname co dieta nevidia 1- 2 tyzdne z mesiaca a v pohode 🙂)

iva187
17. feb 2014

6mesacne dieta?? urcite NIE...

kyruska
17. feb 2014

😠 😠 😠 to už čo za babku? oni o rok staršie dieťa by som jej nedala na takú cestu, nie ani polročné! kľudne jej to raz a navždy vysvetli, okrem iného je obdobie chrípok atd, neželáš si, aby ho vliekla tak daleko k cudzím ľudom. Hlavne sa najprv dohodni s priateľom, nech je na tvojej strane, nie že bude pred mamičku ticho a tebe to bude blbé! 😝

vianne
17. feb 2014

ja by som v ziadnom pripade ani svojej mame take male dieta nedala, a hlavne na taku vzialenost....to je prilis male dieta, a k tomu na navstevu niekoho, koho ani nepoznas? babatko nie je hracka na cesty ako sa zabavit....neviem, co na to tvoj priatel, ale mohol by troska svoju mamu usmernit....ze asi sa najprv ma vas spytat, ci vobec moze nad niecim uvazovat a nie vas postavit pred hotovu vec...

brnka
17. feb 2014

@moni244 netreba to zovseobecnovat, ja napr. mojej svokre nedoverujem - dobre vie, ze od narodenia bazirujem na tom, ze dieta bez autosedacky nema co v aute robit, ale ona ma furt poznamku ze "ved to je kusok" "ved si ho zoberiem na kolena"...... Alebo da malemu do ruky salku s horucou kavou, lebo "on ju chcel odniest". A dalsia vec, s mojimi detmi sa vidi tak 4x do roka, v zivote sa o ne nestarala ani 24 hodin v kuse. Takze ani ja si neviem predstavit, ze tam maju ist raz sami (cca 250 km od nas).

brnka
17. feb 2014

Vsetko je o vztahoch a dovere.....

smario5
17. feb 2014

@nathuska Nie nedala! na žiadnu návštevu, vonku sa poprechádzať ano, u nej doma na 2-3 hodky ano, ale tak daleko nie 🙂