Môže skoro dospelá chodiť do detského tábora?
Síce obdobie letných prázdnin je ešte ďaleko, ale pár dní mi víri v hlave jedna myšlienka Či mám toto leto prihlásiť dieťa do letného tábora? Nie preto že by v lete nemohlo byť samé ani preto, žeby sa inak doma nudilo. Ale preto, lebo dcéra poznamenala že organizátor (predseda OZ) jej vlani povedal že by tam už nemala chodiť kvôli veku.
V čase konania tábora bude mať dcéra o týždeň 18, má rok a pol priateľa do tohto tábora chodí od šiestich rokoch. Tábor je oficiálne do 15r, ale vedúca tábora je keď učiteľka a ona vždy povie že môže. Vlastne má sľúbené že v dospelosti môže chodiť ako dobrovoľník. Vlastne to robila už aj doteraz, rada pracuje s deťmi.
Som si istá že keď prídem ja či dcéra po prihlášku, tak ju dostaneme ale nerada by som ju dostala do nepríjemnej situácia
@estellas prečo jej prihlásku neodmietli? Veď je na nej dátum narodenia, ak je vek problém?
Na budúci rok v máji zmaturuje, možno nastúpi do práce nastálo alebo kým začne vš, a potom ju na 5dní nemusia uvoľniť z roboty.
To neviem, to by vedel povedať len organizátor. Prečo to predtým problém nebol.
Ved ju prihlas a mozu ju odmietnut.
Mňa by ináč zaujímalo, aké by boli reakcie, ak by sa nejednalo o takmer 18 ročné dievča, ale o rovnako starého chlapca. Ktorý by chcel ísť do tábora s deťmi vo veku 6 - 15 rokov.
Autorka podla mna ju neodmietli v 16tich lebo si povedali, ze ved to je len rok tak nebudu za zlych, potom v 17tich sa uz trosku nadtym asi aj pozastavili, ale stale si este povedali joj no ved dobre ked dievca chce, ale ked sa prihlasi este v 75ke tak uz im podla mna pretecie pohar trpezlivosti 😅
No tak ju v práci o rok neuvoľnia a čo sa stane? Áno, dospeláci občas nedostanú v práci voľno a nemôžu ísť robiť v určitý termín animátora do tábora. Strašne to hrotíš nezdá sa ti? Sú určité pravidlá a ty chceš dcéru votrieť niekam, kam tento rok jednoducho nepatrí.
Ešte lepšie... takže sa tam cítila ako ,,dospela" a miesala sa animatorom do práce 😃
Prepac, ja to vidím tak ako píšem.
Ďakujem pekne ak má na moje dieťa v tabore dozerať 17r dievča.
Aký je to tábor? Nech viem.
Ja neviem, ale ty tam chceš dcéru dostať silou mocou aj keď ti tu každý píše ze to nie je ok?
Je to neprofesionálne vziať 17r dievca na tábor, ktore sa tam bude hrať na animatorku.
Áno hrať. Pretože nebude animatorka, len sa na ňu bude hrať.
Vieš prečo možno neodmietli prihlášku? Lebo predpokladajú, že rodičia rozumejú pravidlám a nestisnú deti niekam, kde nespĺňajú vekové kritérium a nevšimli si vek. Tak preto.
Podľa mňa to bude tak, že ešte nemôže robiť animátorske činnosti..píšeš, že minulý rok vodila deti na koni a podobne aktivity, ak by sa niečo stalo, hneď sa rieši, kto bol zodpovedný. A keď tam bude dievča, čo tam nemalo čo robiť, tak ma organizátor riadny prúser.
Preto tento rok ísť nemôže, pretože na účastníčku je stará a na animátorku (s plnou zodpovednosťou) je ešte mladá.
Nech ide dievca na pedagogicku skolu tam bude mat praxe azaz
Alebo uz neexistuje funkcia praktikant? Ja som to robila kazdy rok na strednej.
Tvoja dcéra by mala v prvom rade dospieť, a nie chodiť do tábora kde sú deti.ved nato už nemá vek. A ty ju v tom ako matka ešte podporujes . Prečo nechceš aby dospela?
@bielasovicka Veď jej dcéra tam nechodí ako účastník. Jej dcéra tam chodí ako animátorka. Autorka to písala že jej dcéra tam chodila ako dozor tým deťom.
@estellas ona chodí ako účastník, to povedala autorka. Ved o to tu ide.
Ja keď som bola dieťa v detskom tábore tak tam bola jedna animatorka čo mala 17 rokov, nebola dospelá. Ako neviem aké sú kritériá teraz. Takto tam môže ísť a bude s ostatnými babami a vedúcou. Ale medzi deti - teenagerov na izbu to asi nie.
Moja dcéra toez tancuje a minuly rok bola v detskom letnom tábore skoro ako 19 - ročná . Čo je na tom divne ? Bolo tam viac jej kamarátok v cca podobnom veku a aspoň s tými menšími pomáhali . Decka ich brali ako vzor a podľa mna je to pekne , aspoň sa deti naučia medzi sebou fungovať aj s vekovymi rozdielmi .

@zobaka Ona nerobí určite nerobí tie aktivitu ktoré robia deti. Jej dcéra tam nechodí ako účastník, ona tam robí animátorku ale prihlášku dáva ako účastník tábora.
Kvôli tomu že animátorka môže byť oficiálne až od 18.