Muž nechce, aby 7 ročný syn išiel do detského tábora
Ahojte, uvažovala som, že dám syna 7r do letného tábora na týždeň. Syn by aj chcel. Aj muž nebol proti, ale včera vraj počul diskusiu v radiu, kde nejaký psychológ tvrdil, že on by do tábora svohe dieťa nikdy nedal. Obával by sa zneužívania, aj sexuálneho, vraj každý rok rieši X prípadov práve z taborov. Čo sa ma stat sa stane, ale takto podla muža sa to nestane v tábore nášmu synovi, ak tam nepôjde. Nuž, som sa tešila na synove zážitky, lebo ja som skôr taký človek, čo sa teší na nové veci.
V prvom tabore som bola po skonceni prveho rocnika na zakladnej v doteraz sa na to pametam.bolo to super..ak by mala sama chcela urcite by mohla ist..
A tak to je podla mna aj o dietati, ci na taky tabor je alebo nie. Ci sa mu tam paci spat alebo nie. Takze v tomto treba volit taky by som povedala individualny pristup. No tych 7 rokov je podla mna akurat tak na taky ten denny tabor
@hedan Aj tvoj syn je taky clovek co sa tesi na nove zazitky? Nema problem kdekolvek prespat? Rychlo si zvyka na nove prostredie? Ak ano, a vy ako rodicia ste s tym ok a navyse starostlivo vyberiete tabor, ktory nebude az tak daleko od bydliska, tak by to mohlo byt ok. Ja som v takom veku ako tvoj syn bola tiez v tyzdnovom tabore a bola to pre mna nocna mora (rodicia zle odhadli svoje dieta). A ano, aj ja som sa tesila, lebo som si nevedela predstavit co to vobec tyzdnovy tabor je. Este som hned po prichode dostala nejaku hnusnu crevnu virozu s horuckou a v podstate prelezala v tom tabore takmer tyzden na posteli.
@hedan dcéra chodí na tabory, doteraz žiadny problém nemala. Zajtra ma ist na tabor, 5 minút od nášho domu, v známom prostredí všetci sa navzájom poznajú. Navyše má mať ešte 2 krát tréning. V piatok rano to končí, čiže v podstate tam bude len celé 3 dní inak 2 také ze pol dna. Už týždeň plače že tam nechce ísť, chce aby som ju odhlasila, urobila by čokoľvek aby nešla, nemá o nič záujem, nálada hrozna až depresívna by som povedala. Odhlasila by som, ale má tam najlepšiu kamošku, ktorá sa veľmi teší, že tam bude práve s nou. Mile slová podpory nepomohli ani rázne povedať ani nakricat....jak keby som mala ducha v dome. Snažila som sa zistiť príčinu, no nič mi nepovedala. Netuším co stým, cítim sa hrozne že ju tam nudím ist, no nemôžem už odhlásiť.
@zedncaa368 doteraz s tabormi žiadne problémy. Už bola tento rok na jednom a hovorím si ci to náhodou nie je pre to, že už bola a už nechce. Bola na 15 dňovke, no sama si ešte tento vybrala.
@hedan wow, no vsetko je to vec pohladu tvoja, dietata a volby tabora. Pisem ako clovek ktory ma tri deti ktore chodia do taborov ale tiez aj ako osoba ktora tabory - ci uz detske alebo mladeznicke roky organizovala. Co sa tyka tabora ako takeho je dolezite aby bol spravne zorganizovany. Vzdy som vyberala ludi ktori to s detmi vedeli, mali zaujem s nimi robit, program sme spravili taky aby detom vyhovoval a nikto sa nenudil. Nikdy sme nemali nudzu o deti a polovica sa k nam roky vracala - dokonca som dvoch mavala neskor i na mladeznickom. Co sa tyka mna ako matky - moje deti boli dva roky najprv na dennom - vek 5/6r a neskor na pobytovom. Kedze su traja tiez vzdy siel starsi s mladsim - takze sice moj mensi mal na prvom pobytovom 6r, ale ten starsi mal 9r. Tri roky chodili na detsky s rovnakou organizaciou, chalani boli i 2 roky na Vydrackom - no tam je taky natresk ze sme prihlasky v aprili vzdy nestihali. Teraz (aj dnes konkretne su dve deti z troch) uz na mladeznickom a kedze sme ich tam niesli som videla ake perfektne to tam maju (hned by som skocila ako veduca ak by povedali ze potrebuju). O nejakych ublizeniach detom som i ja citala, nikdy som nezazila. Ja ako dieta mam dobre spomienky na tabory - ale nie su smerodajne nakolko moja babka bola na drvivej vacsine zdravotnik takze nebola som tam ako dieta sama. Prave kvoli tymto dobrym spomienkam som zacala tabory organizovat. Urcite nech sa mnazel neboji, vzdy je nejake bu-bu. Odporucam aby prihlasil dieta cez nejaku solidnu organizaciu - skuste Vydru (velmi dobra romi overena organizacia), tiez YMCA tabory su uzasne.
@hedan skúste dát najprv na denný tabor vo vekovej kategórii 6-10 rokov. Váš syn bude mať akurát rovesníkov pri sebe. Navyše z denného tabora ho večer prídete vyzdvihnúť. Dbala by som aj na to, aby tábor nebol ďaleko.
Tiež by som nedala , iba keby to bol napríklad tábor športového klubu , ktorý navštevuje , alebo tak , že mu ľudia nebudú úplne cudzí . Bohužiaľ , stáva sa to a podľa mna častejšie , ako len tušíme.

Podla mna na tyzdenny tabor je syn este mali, do tyzdenneho by som dala mozno tak od 10 rokov, vsak dajte denny tam bude mat tiez stovky zazitkov ci potrebujete mat klud od neho tyzden? Ja by som tiez 7 rocneho neposlala sameho