Negatívna skúsenosť s letným táborom Pohoďák CK Slniečko
Uverili sme farebným fotkám na stránke organizátora a zaplatili sme nášmu dieťaťu pobyt v tomto „tábore“. Teraz preklínam deň, keď som ich webstránku otvorila. Prišli sme o 510 eur a pokazili dieťaťu prázdniny.
Informácie na stránke tábora nezodpovedajú realite. Uvádzané stravovanie 5-krát denne je lož! Deti dostávali jedlo len 3-krát denne. Dieťa bolo stále hladné. Celkový dojem z jedla – veľmi málo a úplne nechutné. Na obed riedka polievka, suché kuracie mäso, presolená ryža a nejaká zakalená tekutina, ktorú nazývali „čaj“. Medzi obedom a večerou dostali jeden malý kúsok melóna – tzv. olovrant. Na druhú večeru mal byť perník – nebol.
Pitný režim – tiež lož. Vody nebolo dostatok. Bola len v jedálni počas jedla. Obyčajná voda z vodovodu, žiadna minerálka ani džús. Potom si dieťa muselo ísť do izby nabrať vodu z kúpeľne.
Sľubovaná WiFi na stránke tábora – tiež lož. Na táborovej lokalite sa nedalo pripojiť nikde. Animátori o tom vedeli a tiež sa na to sťažovali. Písali sme si s dieťaťom cez SMS, ktoré chodili s dvojhodinovým oneskorením.
Prvý večer bola ohlásená Oldies párty. Po niekoľkých naozaj starých hitoch pustili moderný rap s vulgarizmami. Bohužiaľ, tínedžeri v škole tiež nadávajú a moja dcéra si nemôže stále zakrývať uši. Ale oni si aspoň uvedomujú, že je to nesprávne, a robia to len keď nie sú nablízku dospelí. A tu samotní dospelí púšťajú deťom pesničky s vulgarizmami. To nie je normálne!
Sľubované workshopy neprebehli. Organizátori sa vyhovorili na dážď. Ale veď v lete často prší! Prečo si nepripravili náhradný program – to nikto nevie. Deti nahnali do jednej miestnosti a nepúšťali ich von. Ako „zábavu“ ponúkli jeden mini biliard, jeden stolný futbal, jeden stolný tenis a jednu PlayStation. Bol aj šípky, ale všetky šípy boli polámané. A to je VŠETKA aktivita pre vyše 100 detí. Niekoľko detí sa hralo, ostatní sa nudili alebo hrali na mobiloch.
Keď sme prišli pre dieťa, prebiehal večerný program. Deti sedeli v polotme vo vstupnej hale budovy, animátorka niečo znudene mrmlala do mikrofónu a deti, usadené kde sa len dalo, pozerali do mobilov. Moje dieťa povedalo, že sa deti pokúšali z tejto „aktivity“ ujsť, vyhovárali sa na WC a už sa nevracali. A ja ich úplne chápem. Radšej pozerať z okna ako na takýto večerný program.
A za toto všetko sme zaplatili 510 eur. Dieťa sme zobrali predčasne, ale peniaze sme, samozrejme, späť nedostali. Vedúci tohto „tábora“ nemyslia na pohodlie ani rozvoj detí, ani na to, aby im darovali krásne letné zážitky. Nie, snažia sa len získať čo najviac dôverčivých hlupákov a vylákať od nich peniaze. Boh im buď sudcom.
@marsmykkok za tu cenu, co pani zaplatila, tak nealko ano
@reela Nenosia, lebo voda nie je pitná pri mori, ale za to vo fľaškách pitnú vodu máš a ľudia si ju berú a normálne pijú. Ako čo im mali dávať Mojito alebo Aperol teenegerom alebo horúci čaj v lete alebo urobiť kávu?
@marsmykkok za vyše 500€ sme týždeň pri mori obskakovaní a máme švédske stoly a ozaj dobrých animátorov
@marsmykkok za vyše 500€ sme týždeň pri mori obskakovaní a máme švédske stoly a ozaj dobrých animátorov
@anonym_b55992 kde stojí pre dospelú osobu týždeň pri mori ALL aj s animátormi 500 eur? Dáš tip?
@marsmykkok ze ty mas nieco spolocne s tym taborom?
Ako vždy a v každej téme.Bezdetné zas najmúdrejšíe
Moje ked isli na skautsky tabor telefon nechali rovno doma. Spali v stanoch prakticky na zemi. Na priprave jedla sa museli podielat - hruza, ze jo. Pitny rezim dodrziavali vodou z vodovodu - nemali ziadne ine pakoviny na pitie. Najhorsie bolo to, ze sa nachadzali v oblasti a v rocnom obdobi kedy boli horucavy okolo 40st, nemohli byt v stanoch pocas dna lebo by ich bola klepla pepka, jedalen bola len strecha pod ktorou boli stoly s lavickami, bez stien a airka. A cuduj sa sveta decka prezili. Vytvarali si programi sami, prakticky a isli aj na dalsi rok - tam im nasli aspon miesto blizko takych jazierok a ked udreli 40st horucavy tak ich nacpali do tych jazierok. A prezili to vsetci a dokonca aj bez signalu a s vodou s vodovodu a v zhnitych kupelniach a zachodoch
@prasiatko30 detto moji skauti, 17 a 14,5 roční. Čo si neuvarili, nemali. Ich skautsky tábor je postavený na filozofii, že nie, že majú program nonstop,ale musia sa vedieť aj nudiť. Čiže si vždy niečo nájdu,hrajú karty,kalaju drevo a pod.
Ale... Tábory cez ck sú úplne iné, oni ten program mať majú. Majú by splniť to, čo sľubujú. Aj moji chodili do fantázie v starej Myjave na 10 dnove turnusy,tiež im jedno leto pršalo,ale animátori sa starali a splnili to, čo sľúbili. Je rozdiel dať za tábor 400€ alebo ako my 115 s kvalitnou stravou aj 7 krát denne.
Ja by som spísala sťažnosť.
@prasiatko30 detto moji skauti, 17 a 14,5 roční. Čo si neuvarili, nemali. Ich skautsky tábor je postavený na filozofii, že nie, že majú program nonstop,ale musia sa vedieť aj nudiť. Čiže si vždy niečo nájdu,hrajú karty,kalaju drevo a pod.
Ale... Tábory cez ck sú úplne iné, oni ten program mať majú. Majú by splniť to, čo sľubujú. Aj moji chodili do fantázie v starej Myjave na 10 dnove turnusy,tiež im jedno leto pršalo,ale animátori sa starali a splnili to, čo sľúbili. Je rozdiel dať za tábor 400€ alebo ako my 115 s kvalitnou stravou aj 7 krát denne.
Ja by som spísala sťažnosť.
@avanka lenže ona tam bola ani nie jeden deň, ráno prišla, večer odišla, ako môže dať objektívne zlé hodnotenie, nedali im šancu ani dva-tri dni. Nepáčila sa jej jedna aktivita počas upršaného dňa, a išla slečna urazená domov.
Fúha tak dieťa prišlo ráno a odišlo večer, to je naozaj dôvod na reklamáciu, chápem dieťaťu sa nepáčilo, porozprávalo kadeco, reálne si tam bola počas dňa? Nebola tak na jedna pani (dieťa) povedalo sa spoliehať je super, tak nedávajte dcéru do tábora, keď ma zo všetkým problém, a ide do tábora a vypisujete si sms-ky furt to je na nervy, čo poznám tábory sú mobily aj zakázané má si užívať nie rodič sledovať
môj syn bol 1 x v tábore v Babylone keď mal 9 rokov. juj. prvé dni to bolo o tom ako chce ísť domov🙈🙏 mama asi ma bolí zub, asi mám teplotuuu....pitný režim asi mali tiež len v jedálni, jedlo ok- asi. Furt mi vyvolával...a robil psychický nátlak. Po 3 dňoch mi už ani nazavolal. A ani domov nechcel ísť.
Po pár hodinách zhodnotiť a znegovať tábor, tak tomu sa hovorí sebareflexia.
PS: bývali v chatkách kde "že vraj behali aj myši 🤣"
@avanka lenže ona tam bola ani nie jeden deň, ráno prišla, večer odišla, ako môže dať objektívne zlé hodnotenie, nedali im šancu ani dva-tri dni. Nepáčila sa jej jedna aktivita počas upršaného dňa, a išla slečna urazená domov.
@anonym_aefe8b aha,no tak to som nepostrehla.
Ono chýba je dávať dieťaťu do tábora mobil..načo? My sme deti nikdy nekontaktovali,a to boli sakra na nás naviazaní,ale akonáhle majú kontakt s rodičmi,jasne, že to je cele zle.
Aj v skautských táboroch sú zakázané mobily, elektronika aj návštevy
@anonym_aefe8b no vsak po jednom dni boli schopni zhodnotit cely tabor. Mne co by najviac vadilo z celeoho tabora je to, ze dieta by malo pristup k mobilu cely den
Poviem za seba, chodila som do táborov, väčšinou bolo jedlo na prd ale na 2-3 deň už človek zjedol 🤣. Vždy som mala so sebou igelitku blbosti na jedenie, nikdy som reálne nebola hladná. Bola som aj 13-17. Áno, mali tam dovolené decká aj fajčiť (lebo nik nebol blbý, radšej si dohodli pravidla ako by tam mal niekto niečo podpáliť)… jasné, že hudba je aj s nadávkami, prispôsobuje sa väčšine, nie jednému jedincovi, čo je precitlivelý na každú blbosť. Zrovna pohoďák som už neabsolvovala ale chodila som aj cez CK slniečko. Za mňa však naj tábory mali TikTak, ubytko vždy top, animátori úžasní, dlho som bola s niektorými v kontakte, program úplne prispôsobený pubertiakom 🙂👌.
Mnohí komentujúci sa naučili písmená, ale nie čítať s porozumením. Dobre, vysvetlím, v čom bol problém, na jednoduchom príklade.
Kúpili ste si zájazd do päťhviezdičkového hotela, tešíte sa, čakáte na dovolenku. Prídete tam — a nie že päť hviezdičiek, tam nie je ani jedna. Začnete sa sťažovať, a oni vám povedia: „Hej, čo si taká rozmaznaná a náladová! Pozrite sa na ňu! Ešte sa sťažuje! Buď rada, že máš aspoň niečo! Inde to majú ešte horšie a mlčia. Radšej sa s niekým skamaráť a hneď ti bude lepšie.“
A čo urobíte? Prehltnete to a poviete si „no áno, musím to vydržať“, alebo budete brániť svoje práva a žiadať vrátenie peňazí za pokazenú dovolenku?
Tak prečo by to mali deti trpieť? Veď aj ony sú ľudia.
Ďakujem za reakcie všetkým normálnym rodičom, ktorí pochopili, o čom som písala, a podporili ma. Súcitím s tými, ktorí sa tiež ocitli v podobnej situácii.
Tí ostatní asi majú náhradné deti, takže im neprekáža nechať svoje dieťa osamote s problémom a nechať ho, nech si to vyrieši, ako chce. Všetky jeho prosby jednoducho ignorujú. Je mi ľúto týchto detí.
Dúfam, že moja recenzia pomôže tým, ktorí chcú poslať dieťa do tábora a hľadajú o ňom informácie.
Mnohí komentujúci sa naučili písmená, ale nie čítať s porozumením. Dobre, vysvetlím, v čom bol problém, na jednoduchom príklade.
Kúpili ste si zájazd do päťhviezdičkového hotela, tešíte sa, čakáte na dovolenku. Prídete tam — a nie že päť hviezdičiek, tam nie je ani jedna. Začnete sa sťažovať, a oni vám povedia: „Hej, čo si taká rozmaznaná a náladová! Pozrite sa na ňu! Ešte sa sťažuje! Buď rada, že máš aspoň niečo! Inde to majú ešte horšie a mlčia. Radšej sa s niekým skamaráť a hneď ti bude lepšie.“
A čo urobíte? Prehltnete to a poviete si „no áno, musím to vydržať“, alebo budete brániť svoje práva a žiadať vrátenie peňazí za pokazenú dovolenku?
@tatianammm viem, čo chceš týmto povedať ale deti potrebujú aj trošku diskomfort, nie len “nepáči sa mi, odchádzam” 🤷🏼♀️. Trošku sa pripraviť, prispôsobiť a hlavne prebiť v živote. Nie byť ufňukaná puťka a riešiť všetko hneď odchodom. To je fakt veľmi zlá príprava na život. 🙈 prvý deň tábora, nemali pripravený náhradný program, tak čo už, to sa stáva, improvizovali ale takúto recenziu po nie celom jednom dni je too much.
Neverim ze to malo byt v 5*hoteli…..🤷♀️🤣
@klarissa25 pohoďák je chate trubárke v TN. Je to taký penzión, neurazí, nepoteší ale očividne nič pre princezničky
@klarissa25 pohoďák je chate trubárke v TN. Je to taký penzión, neurazí, nepoteší ale očividne nič pre princezničky
@denkabemommy tak ale preco pise ze to malo mat 5*?? Trochu odveci… resp cely tento jej “výlev”
@anonym_f34f6e Deti sedia s mobilmi preto, že animátori im nedokážu nič ponúknuť. Keby existoval nejaký program – hry, súťaže, čokoľvek – mobily by okamžite odložili. Niekedy v škole, keď učiteľ ochorie, zaskočí zaňho iný učiteľ, aby boli deti počas hodiny pod dozorom a nerobili hluk. Sú takí učitelia, ktorým je to jedno – formálne dajú zadanie a sami sedia s mobilom. A potom sú takí, ktorí sa s deťmi rozprávajú, žartujú, vymýšľajú slovné hry, ktoré sa dajú hrať aj v triede za lavicami. Takýchto učiteľov majú deti rady a pri ďalšom stretnutí ich vítajú s radosťou. Tu však špeciálne najatí ľudia nedokážu deti zabaviť!
Áno, už žiadne tábory!
@tatianammm deti neodlozia mobily, ani ked je program. Ze by ich “okamzite odlozili”, to je len tvoj, nas sen. Mobily kch pritahuju ako magnety a vsade nicia zabavu. Moje deti boli v tabore bez mobilov, chvala Bohu. A ak este na nejaky tabor pojdu v zivote, tak len taky, ze budu mat telefon max na pol hodinu denne.
Ak im tie mobily nechali, chceli mat od nich pokoj. S tym jedlom je to teda dost vazna vec, riesila by som to, lebo aj ta cena je teda dost vysoka na to, aby im dali jest 3x denne. Ak mas moznost napisat recenziu urob to, mozno ma FB nejake skupiny atd…
@tatianammm Chapala by som rozhorcenie aj reklamaciu, keby tam bola dlhsie. Ale dieta tam bolo par hodin a ty si si za par hodin urobila nazor?
@tatianammm viem, čo chceš týmto povedať ale deti potrebujú aj trošku diskomfort, nie len “nepáči sa mi, odchádzam” 🤷🏼♀️. Trošku sa pripraviť, prispôsobiť a hlavne prebiť v živote. Nie byť ufňukaná puťka a riešiť všetko hneď odchodom. To je fakt veľmi zlá príprava na život. 🙈 prvý deň tábora, nemali pripravený náhradný program, tak čo už, to sa stáva, improvizovali ale takúto recenziu po nie celom jednom dni je too much.
@denkabemommy Suhlas
Beriem spat autorka. Bola tam 1 den??? 😂😂😂 to si robis srandu? Recenzia za 1 den?
Beriem spat autorka. Bola tam 1 den??? 😂😂😂 to si robis srandu? Recenzia za 1 den?
@liv1 isla som ti pisat, ze ako moze hodnotit stravu ked tam bola jeden den. A to predpokladam ze ani nie od rana…
@tatianammm Mne podla reakcii pripadas ako arogantna furia. Nuz super, ze ste dali aspon par hodin, ktore ste stravili smskovanim s dcerou
@denkabemommy tak ale preco pise ze to malo mat 5*?? Trochu odveci… resp cely tento jej “výlev”
@klarissa25 Nie, ona nepíše že ten tábor mal byť v 5 hviezdičkovom hoteli.
Ona písala ako príklad, že ak by si nikto kúpil dovolenku v 5 hviezdičkovom hoteli a neboli by tam spokojní tak by sa tiež sťažovali. Tak to autorka myslela.
„Kúpili ste si zájazd do päťhviezdičkového hotela, tešíte sa, čakáte na dovolenku. Prídete tam — a nie že päť hviezdičiek, tam nie je ani jedna.“
Podľa mňa sa tábor nedá porovnať v dovolenkou. Dovolenke je tiež niečo iné...
@klarissa25 a kde autorka pise, ze to malo byt v 5* hoteli? Ten dava ako priklad - co mi nukaju, za co si zaplatim a co nakoniec dostanem.
Dospeli ludia, ked nedostanu, za co zaplatili, stazuju sa, a pravom, no tym sa nepovie "aaale, nebud sracka, znes trosku diskomfortu, pekne ta to pripravi na zivot". Ale deti, naopak, tie maju zniest vsetko, lebo su to deti. A, mimochodom, kazdy si svoje dieta pozna najlepsie, vie teda, aky typ tabora mu chce vybrat a teda ocakava, ze ak zaplatil, dostane aj adekvatnu sluzbu. Ak dam svoje dieta do indianskeho, nebudem cakat izbu, ak ho dam tam, kde mi ponukaju stravu 5x denne, neuspokojim sa s tym, ze uz hned prvy den druhu veceru (pernik😖) nedostane. To nie je len o tom, ze dieta ostalo hladne a ma ho to nekonecne vzpruzit a pripravit pre zivot, to je aj o tom, ze klamu toho, kto za sluzbu zaplatil. Neviem, komu z vas by sa pacilo, keby ste v tom 5* hviezdickovom hoteli s all inclusive nedostali jedno zo zaplatenych dennych jedal, to by bolo povyku.
@klarissa25 a kde autorka pise, ze to malo byt v 5* hoteli? Ten dava ako priklad - co mi nukaju, za co si zaplatim a co nakoniec dostanem.
Dospeli ludia, ked nedostanu, za co zaplatili, stazuju sa, a pravom, no tym sa nepovie "aaale, nebud sracka, znes trosku diskomfortu, pekne ta to pripravi na zivot". Ale deti, naopak, tie maju zniest vsetko, lebo su to deti. A, mimochodom, kazdy si svoje dieta pozna najlepsie, vie teda, aky typ tabora mu chce vybrat a teda ocakava, ze ak zaplatil, dostane aj adekvatnu sluzbu. Ak dam svoje dieta do indianskeho, nebudem cakat izbu, ak ho dam tam, kde mi ponukaju stravu 5x denne, neuspokojim sa s tym, ze uz hned prvy den druhu veceru (pernik😖) nedostane. To nie je len o tom, ze dieta ostalo hladne a ma ho to nekonecne vzpruzit a pripravit pre zivot, to je aj o tom, ze klamu toho, kto za sluzbu zaplatil. Neviem, komu z vas by sa pacilo, keby ste v tom 5* hviezdickovom hoteli s all inclusive nedostali jedno zo zaplatenych dennych jedal, to by bolo povyku.
@klarissa25 poviem ti podla seba - dcera mi napriklad ten hmyz, plesnive matrace, nadrzanu animatorku a jedlo pre prasata (niektore deti tam poriadne nejedli cely tyzden, chodili na nakup do Tesca a jedli pecivo) referovala hned v prvy vecer. Opytala som sa jej, ci je s tym ok, ci to vydrzi alebo po nu mame prist (bezali sme po nu na lyziarsky - nech si mysli kto chce, co chce, dieta si poznam), takze ak by povedala, ze to neda, ideme po nu. Bol to vsak jej prvy tabor, nikdy do ziadneho nechcela ist, no cez IG sa dala dokopy skupina decak a dohodli sa, ze pojdu, tak sme boli happy, ze konecne bude mat aj tento typ zazitku. A aj ona bola natolko vytesena, ze sa nazivo zisla virtualne partia, ze sa rozhodla vydrzat. Ked vsak prisla domov, povedala, ze nikdy viac, ze je smutne a ponizujuce, ze deti sa beru ako nieco menej, byvaju v podradnych podmienkach a vari sa im podradne jedlo. Veci jej smrdeli zatuchlinou, ani som ich pred opratim nebrala do bytu, lebo som sa bala plostic. Takze tak, niektore veci proste vidis aj v ten prvy den, niektore deti su na ne citlive, ine menej, no fakt je ten, ze niektore tabory to proste beru tak, ze deti nepotrebuju kvalitu, dolezite je zarobit.

@tatianammm inak ja ti skladam poklonu. Dcere sa to nepacilo z objektivnych dovodov (jedlo, pitie nic moc, zabava 0 bodov, ziadne workshopy), ty si to nebanalizovala a zobrala si ju z prostredia, kde nechce byt... co by som ja dala za to, aby ku mne moji rodicia boli takto ohladuplni ked som ja bola mala...
Inak za 500eur na 8 dni... su all inclusive dovolenky pri mori, kde sa 2 dospely 2 deti plati za deti: nic... a chcela by som vidiet ako by toto osadenstvo tu reagovalo, keby pri all inclusive im nosili vodu z vodovodu :D
@reela Nenosia, lebo voda nie je pitná pri mori, ale za to vo fľaškách pitnú vodu máš a ľudia si ju berú a normálne pijú. Ako čo im mali dávať Mojito alebo Aperol teenegerom alebo horúci čaj v lete alebo urobiť kávu?