Negatívna skúsenosť s letným táborom Pohoďák CK Slniečko
Uverili sme farebným fotkám na stránke organizátora a zaplatili sme nášmu dieťaťu pobyt v tomto „tábore“. Teraz preklínam deň, keď som ich webstránku otvorila. Prišli sme o 510 eur a pokazili dieťaťu prázdniny.
Informácie na stránke tábora nezodpovedajú realite. Uvádzané stravovanie 5-krát denne je lož! Deti dostávali jedlo len 3-krát denne. Dieťa bolo stále hladné. Celkový dojem z jedla – veľmi málo a úplne nechutné. Na obed riedka polievka, suché kuracie mäso, presolená ryža a nejaká zakalená tekutina, ktorú nazývali „čaj“. Medzi obedom a večerou dostali jeden malý kúsok melóna – tzv. olovrant. Na druhú večeru mal byť perník – nebol.
Pitný režim – tiež lož. Vody nebolo dostatok. Bola len v jedálni počas jedla. Obyčajná voda z vodovodu, žiadna minerálka ani džús. Potom si dieťa muselo ísť do izby nabrať vodu z kúpeľne.
Sľubovaná WiFi na stránke tábora – tiež lož. Na táborovej lokalite sa nedalo pripojiť nikde. Animátori o tom vedeli a tiež sa na to sťažovali. Písali sme si s dieťaťom cez SMS, ktoré chodili s dvojhodinovým oneskorením.
Prvý večer bola ohlásená Oldies párty. Po niekoľkých naozaj starých hitoch pustili moderný rap s vulgarizmami. Bohužiaľ, tínedžeri v škole tiež nadávajú a moja dcéra si nemôže stále zakrývať uši. Ale oni si aspoň uvedomujú, že je to nesprávne, a robia to len keď nie sú nablízku dospelí. A tu samotní dospelí púšťajú deťom pesničky s vulgarizmami. To nie je normálne!
Sľubované workshopy neprebehli. Organizátori sa vyhovorili na dážď. Ale veď v lete často prší! Prečo si nepripravili náhradný program – to nikto nevie. Deti nahnali do jednej miestnosti a nepúšťali ich von. Ako „zábavu“ ponúkli jeden mini biliard, jeden stolný futbal, jeden stolný tenis a jednu PlayStation. Bol aj šípky, ale všetky šípy boli polámané. A to je VŠETKA aktivita pre vyše 100 detí. Niekoľko detí sa hralo, ostatní sa nudili alebo hrali na mobiloch.
Keď sme prišli pre dieťa, prebiehal večerný program. Deti sedeli v polotme vo vstupnej hale budovy, animátorka niečo znudene mrmlala do mikrofónu a deti, usadené kde sa len dalo, pozerali do mobilov. Moje dieťa povedalo, že sa deti pokúšali z tejto „aktivity“ ujsť, vyhovárali sa na WC a už sa nevracali. A ja ich úplne chápem. Radšej pozerať z okna ako na takýto večerný program.
A za toto všetko sme zaplatili 510 eur. Dieťa sme zobrali predčasne, ale peniaze sme, samozrejme, späť nedostali. Vedúci tohto „tábora“ nemyslia na pohodlie ani rozvoj detí, ani na to, aby im darovali krásne letné zážitky. Nie, snažia sa len získať čo najviac dôverčivých hlupákov a vylákať od nich peniaze. Boh im buď sudcom.
@klarissa25 poviem ti podla seba - dcera mi napriklad ten hmyz, plesnive matrace, nadrzanu animatorku a jedlo pre prasata (niektore deti tam poriadne nejedli cely tyzden, chodili na nakup do Tesca a jedli pecivo) referovala hned v prvy vecer. Opytala som sa jej, ci je s tym ok, ci to vydrzi alebo po nu mame prist (bezali sme po nu na lyziarsky - nech si mysli kto chce, co chce, dieta si poznam), takze ak by povedala, ze to neda, ideme po nu. Bol to vsak jej prvy tabor, nikdy do ziadneho nechcela ist, no cez IG sa dala dokopy skupina decak a dohodli sa, ze pojdu, tak sme boli happy, ze konecne bude mat aj tento typ zazitku. A aj ona bola natolko vytesena, ze sa nazivo zisla virtualne partia, ze sa rozhodla vydrzat. Ked vsak prisla domov, povedala, ze nikdy viac, ze je smutne a ponizujuce, ze deti sa beru ako nieco menej, byvaju v podradnych podmienkach a vari sa im podradne jedlo. Veci jej smrdeli zatuchlinou, ani som ich pred opratim nebrala do bytu, lebo som sa bala plostic. Takze tak, niektore veci proste vidis aj v ten prvy den, niektore deti su na ne citlive, ine menej, no fakt je ten, ze niektore tabory to proste beru tak, ze deti nepotrebuju kvalitu, dolezite je zarobit.
@mandzula Ale nic z tychto extremov, co si mala ty autorka nespomina. Spomina malo jedla, nevhodny song, slaby program kvoli dazdu. Po jednom dni. Este zlu wifi...co ju nema co zaujimat, dieta tam neslo kvoli mobilu
@mandzula Ale nic z tychto extremov, co si mala ty autorka nespomina. Spomina malo jedla, nevhodny song, slaby program kvoli dazdu. Po jednom dni. Este zlu wifi...co ju nema co zaujimat, dieta tam neslo kvoli mobilu
@mircalla ja vsak odpovedam na inu otazku - ci sa da uz po jednom dni urobit usudok. Da.
@klarissa25 je to prvý dojem prvý deň , ale keď pôjdeš na dovolenku a zajednas si napr izbu s výhľadom na more a plnú penziu tak pôjdeš aj po prvom dni reklamovať že si dostala len raňajky alebo len polpenziu a izba je nejaká kutica na opačnej strane.
Veď ak si niečo zaplatím očakávam že to aj dostanem.
Rovnako ako vidno aj často recenzie na Google na ubytovania, kde daný hotel/penzión/apartmán má v popise wlan a následne x recenzií o Tom ako ten wlan nefungoval alebo bol slabý. Vtedy ma tiež napadá a to sa ti ľudia nevedia zabaviť inak ako s telefónom v ruke? A obzvlášť v dnešnej dobe keď sú v ponuke paušály aj s dátovým balíkom v zahraničí. Len u dospelých sa to toleruje, lebo si danú službu zaplatil ale deti majú vydržať?
Aj keď na druhej strane veci typu slabý program by som zisťovala informácie vopred, a púšťanie "nie oldschool pesničky" na oldschool diskotéke by som neriešila keďže si viem predstaviť že väčšina pubertiakov oldschool nepocuva
@mircalla ja vsak odpovedam na inu otazku - ci sa da uz po jednom dni urobit usudok. Da.
@mandzula usudok po 1 dni sa da urobit presne v tvojom pripade, nie autorkinom. Plesen, smrad zatuchliny, alebo keby dietatu hned v ten prvy den niekto ublizoval, choroba, alebo chore ine dieta na tej istej izbe. Toto su podla mna dovody, preco tabor opustit hned v prvy den. A nie to, co opisuje autorka. Mne tiez syn volal, ze chce ist okamzite domov, ake tam to je hrozne, ze nemohli ist von (zle pocasie mali), ze je tu nuda a podobne. Hned prvy den. S animatorkou sa dohodli, ze sa porozpravaju o dva dni, povedala daj mi aspon dva dni a potom sa rozhodnes. Bola som na vazkach ist/neist ked volal aj druhy den, ale kedze si ho poznam, ze dost frfle, nesla som po neho. Este aj velmi daleko to bolo. A dobre som urobila. Nie je vsetko v bavlnke tak ako doma, ze mamicka mu skace okolo zadku 😁. Nech vidi a zazije aj to nepohodlie, aj to ze mu vsetci neurobia to co chce on prave jest a aj v suvislosti s jedlom.
A inak autorka, ja som detom zabalila nejake jedlo, keby boli hladni nahodou. Ci uz nejaky keks, alebo balene sladke pecivo, mali tam nejaku vyzivu a uz si ani nepamatam. Neposlala by som dieta bez nicoho
@mandzula usudok po 1 dni sa da urobit presne v tvojom pripade, nie autorkinom. Plesen, smrad zatuchliny, alebo keby dietatu hned v ten prvy den niekto ublizoval, choroba, alebo chore ine dieta na tej istej izbe. Toto su podla mna dovody, preco tabor opustit hned v prvy den. A nie to, co opisuje autorka. Mne tiez syn volal, ze chce ist okamzite domov, ake tam to je hrozne, ze nemohli ist von (zle pocasie mali), ze je tu nuda a podobne. Hned prvy den. S animatorkou sa dohodli, ze sa porozpravaju o dva dni, povedala daj mi aspon dva dni a potom sa rozhodnes. Bola som na vazkach ist/neist ked volal aj druhy den, ale kedze si ho poznam, ze dost frfle, nesla som po neho. Este aj velmi daleko to bolo. A dobre som urobila. Nie je vsetko v bavlnke tak ako doma, ze mamicka mu skace okolo zadku 😁. Nech vidi a zazije aj to nepohodlie, aj to ze mu vsetci neurobia to co chce on prave jest a aj v suvislosti s jedlom.
A inak autorka, ja som detom zabalila nejake jedlo, keby boli hladni nahodou. Ci uz nejaky keks, alebo balene sladke pecivo, mali tam nejaku vyzivu a uz si ani nepamatam. Neposlala by som dieta bez nicoho
@liv1 Presne.
@klarissa25 No, je to skoro. Ťažko každému vyhovieť
Ťažko navariť pre toľko detí aby každému chutilo.
@klarissa25 No, je to skoro. Ťažko každému vyhovieť
Ťažko navariť pre toľko detí aby každému chutilo.
@estellas tomuto rozumiem, chutove preferencie su rozne, no ono ani tak nejde o to, ktore jedlo navaria, ale aku ma kvalitu. Moje dieta vie napriklad rozoznat, ci je polievka poctiva alebo je to hlavne muka, ze ked vychladne, stoji v nej lyzica, alebo taky parok - ci je ozaj masovy alebo ten taky srotovy, co skace ako hophopka, kecup ci je len riedka zafarbena voda, vyprazany syr ten hnusny rastlinny najlacnejsi, sunka, co okolo masa ani nesla... Ono to bolo spomenute aj v Na noze, ked boli v zariadeni, ktore varilo pre SvP - detom sa proste varilo nekvalitne, lebo ved su to len deti. A toto mi velmi vadi, ze deti sa beru ako odpadkovy kos.
No podľa tohto čo tú píšeš si až moc premamičkovana mama🤦🏻 Wau chudáko dcérka tam bola AŽ jeden deň a počas toho ťa presvedčila že tam není jedlo a zobrala si ju domov.. Znie to tak že prázdniny si jej pokazila ty, a je dobré že ti tú reklamáciu neuznali - nemali ani za čo.. Nechápem ako za 1 deň si môžeš byť taká istá že tam animátori nemali program, a že nedávali dostatočne jesť..
@marsmykkok za vyše 500€ sme týždeň pri mori obskakovaní a máme švédske stoly a ozaj dobrých animátorov
@anonym_b55992 pri akom mori? Mozno niekde na rieke v lakzarskej. Ovej vsi...4 roky dozadu nas mimo sezony vysiel predlzeny vikend v tatralandii. 2dospel+2 deti.
@adreena V pokynoch, ktoré mi poslali z tábora pred príchodom, bolo napísané: „Neodporúčame do let. tábora dávať deťom sladkosti, prípadne iné jedlo“. Pre istotu som jej dala balíček krekerov. Ale to by sotva stačilo na 8 dní.
Nie je rozmaznaná a doma je málo. Na obed zjedla VŠETKO, čo jej ponúkli. A aj tak zostala hladná. Preto som bola veľmi prekvapená.
Medzi jedlami nebolo nič. Len voda z kohútika. A doma okrem vody pijeme džús, kompót, minerálku. Za sumu, ktorú som zaplatila, bolo možné kúpiť aspoň niečo z toho?
Netreba sem zatahovať školu. Tam chodíme študovať. A tu ide o to, že som kúpila konkrétne služby a neboli mi poskytnuté.
@tatianammm bola tam jeden ! deň, ťažko môže hodnotiť tábor za jeden deň. Ak bola hladná, mohla si vypýtať dupľu.
Dobrý deň,
na Vaše verejné vyjadrenia na diskusnom fóre musíme reagovať, pretože obsahujú viaceré nepravdivé a zavádzajúce tvrdenia, ktoré poškodzujú dobré meno našej cestovnej kancelárie, pracovníkov aj samotného detského tábora.
⏱️ Dieťa bolo v tábore menej ako 24 hodín
Vaše dieťa ukončilo pobyt deň po nástupe. Počas tejto krátkej doby sa zúčastnilo na úvodných hrách, bolo zaradené do tímu a absolvovalo aj interiérový program prispôsobený nepriaznivému počasiu. Hoci rozumieme, že deti majú rôzne očakávania a zvyky, nie je možné objektívne hodnotiť celý týždenný program tábora na základe 24-hodinovej účasti.
🍽️ Strava, pitný režim a ubytovanie
Stravovanie v tábore prebieha 5-krát denne: raňajky, desiata, obed, olovrant a večera. V deň príchodu bola deťom poskytnutá aj druhá večera (balené sladké pečivo). Voda je k dispozícii neobmedzene – v jedálni aj v priestoroch ubytovania, a deti si bežne dopĺňajú vlastné fľaše. Nespokojnosť s množstvom alebo chuťou jedla je, žiaľ, subjektívne hodnotenie, ktoré neevidujeme od iných účastníkov.
🎯 Program a aktivity
Tábory organizujeme s dôrazom na pestrý program, bezpečnosť a vekovú primeranosť. Z dôvodu dažďa boli úvodné aktivity presunuté do interiéru, kde deti mali k dispozícii chill zónu, spoločenské hry, film, kreatívny workshop aj športové interiérové aktivity. To, že sa nie všetky deti naraz zapoja do každej aktivity, je bežné – každý si volí podľa záujmu. Workshopy a ďalší program prebiehal naplno nasledujúce dni, čo si môžete overiť aj na našich sociálnych sieťach.
📱 WiFi a komunikácia
Na stránke informujeme, že WiFi pripojenie môže byť obmedzené, čo je bežné pri horských ubytovaniach. S dieťaťom ste mohli komunikovať cez SMS, ktoré v závislosti od operátora nemusia byť doručované okamžite. Všetky deti majú počas tábora priestor na kontakt s rodičmi – mobilné telefóny nie sú zakázané.
🎵 Večerný program a hudba
Hudobná produkcia bola prispôsobená tínedžerom, ale vždy dbáme na vhodnosť obsahu a cenzurované verzie skladieb. Ak by bol zo strany účastníka vyslovený nesúhlas, animátori sú pripravení reagovať – v tomto prípade sa tak nestalo.
🧾 Právna a zmluvná rovina
Všetky služby boli zabezpečené v súlade so zmluvou a zaplatené dodávateľom vopred. Dieťa tábor opustilo z vlastnej iniciatívy, bez preukázateľného porušenia podmienok zo strany CK. Zo zákona č. 170/2018 Z. z. ani zo zmluvy o zájazde nevzniká nárok na vrátenie pomernej časti ceny pri predčasnom odchode bez objektívneho dôvodu. Všetko sme Vám vysvetlili aj písomne.
Vaše verejné vyjadrenia, ktoré označujú organizátorov za podvodníkov a účastníkov za „dôverčivých hlupákov“, prekračujú hranice oprávnenej kritiky a poškodzujú dobré meno našej cestovnej kancelárie. Vyhradzujeme si právo brániť sa právnou cestou v prípade ďalšieho šírenia nepravdivých informácií.
Tu si môžete pozrieť pár fotiek, aby ste videli o aký program dcéra prišla:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.11601...
Recenzie na naše tábory si môžete pozrieť aj tu:
https://www.google.com/search?sca_esv=5493436b5...
S pozdravom, Pavol Bobošík, konateľ CK Slniečko
@anonym_b55992 kde stojí pre dospelú osobu týždeň pri mori ALL aj s animátormi 500 eur? Dáš tip?
@marsmykkok Kde sa dá na týždeň pri mori za 500€? Minulý rok last minute Turecko Side za 300€ na hlavu a toho roku Egypt za 300 a nejaké drobné na hlavu. Vrátane lietadla. Iba sme ležali vo vode jak krokodíli a pchali do nás zákusky, sushi, drinky, no všetko...
Ako.... keď chcete pre decká zlé podmienky, "aby sa naučili", tak ich dajte na vojenský výcvik. By som fakt chcela vedieť ako by reagovali dospelí ľudia, keby sa k nim na zaplatenej dovolenke chovali ako k sviniam. Pochybujem že by si povedali že veď super, aspoň nám to zocelí charakter a aspoň sa naučíme čo je skutočný život. Ak sú tu záujemcovia, tak spravím rovno biznis. Sľúbim príjemný týždeň pri jazere s grilovačkou a programom, ale v skutočnosti budete bývať v stodole a žrať chleba. Viac info v správe 🙂
@marsmykkok Kde sa dá na týždeň pri mori za 500€? Minulý rok last minute Turecko Side za 300€ na hlavu a toho roku Egypt za 300 a nejaké drobné na hlavu. Vrátane lietadla. Iba sme ležali vo vode jak krokodíli a pchali do nás zákusky, sushi, drinky, no všetko...
Ako.... keď chcete pre decká zlé podmienky, "aby sa naučili", tak ich dajte na vojenský výcvik. By som fakt chcela vedieť ako by reagovali dospelí ľudia, keby sa k nim na zaplatenej dovolenke chovali ako k sviniam. Pochybujem že by si povedali že veď super, aspoň nám to zocelí charakter a aspoň sa naučíme čo je skutočný život. Ak sú tu záujemcovia, tak spravím rovno biznis. Sľúbim príjemný týždeň pri jazere s grilovačkou a programom, ale v skutočnosti budete bývať v stodole a žrať chleba. Viac info v správe 🙂
@refly vyššie máš aj vyjadrenie konateľa danej CK. A ako píšem vyššie, ak si objednám napríklad jedlo zo závodnej jedálne neočakávam gastronomický zážitok. Ak idem na nejakú chatu alebo do 1 hviezdičkového hotela neočakávam na raňajky kaviár a lososa... Myslím že to že v tábore nie je luxusná strava vie každý a usporiadateľ ani luxusnú stravu nesľuboval. A teda tie dovolenky čo dávaš tak lacno musia byť ultra last minuty, nie každý vie večer objednať a ráno vycestovať. A čo ostane má tiež nejaký háčik, či horšie služby, daleko od mora, škaredšia pláž a podobne a zjavne to dokážeš prekusnúť a byť spokojná. A o tom to je, či človek/dieťa vidí len mínusy alebo sa snaží nájsť plusy, tábor nie je o vysokej gastronomii, ale o nových priateľstvách.
Dobrý deň,
na Vaše verejné vyjadrenia na diskusnom fóre musíme reagovať, pretože obsahujú viaceré nepravdivé a zavádzajúce tvrdenia, ktoré poškodzujú dobré meno našej cestovnej kancelárie, pracovníkov aj samotného detského tábora.
Vaše dieťa ukončilo pobyt deň po nástupe. Počas tejto krátkej doby sa zúčastnilo na úvodných hrách, bolo zaradené do tímu a absolvovalo aj interiérový program prispôsobený nepriaznivému počasiu. Hoci rozumieme, že deti majú rôzne očakávania a zvyky, nie je možné objektívne hodnotiť celý týždenný program tábora na základe 24-hodinovej účasti.
Stravovanie v tábore prebieha 5-krát denne: raňajky, desiata, obed, olovrant a večera. V deň príchodu bola deťom poskytnutá aj druhá večera (balené sladké pečivo). Voda je k dispozícii neobmedzene – v jedálni aj v priestoroch ubytovania, a deti si bežne dopĺňajú vlastné fľaše. Nespokojnosť s množstvom alebo chuťou jedla je, žiaľ, subjektívne hodnotenie, ktoré neevidujeme od iných účastníkov.
🎯 Program a aktivity
Tábory organizujeme s dôrazom na pestrý program, bezpečnosť a vekovú primeranosť. Z dôvodu dažďa boli úvodné aktivity presunuté do interiéru, kde deti mali k dispozícii chill zónu, spoločenské hry, film, kreatívny workshop aj športové interiérové aktivity. To, že sa nie všetky deti naraz zapoja do každej aktivity, je bežné – každý si volí podľa záujmu. Workshopy a ďalší program prebiehal naplno nasledujúce dni, čo si môžete overiť aj na našich sociálnych sieťach.
📱 WiFi a komunikácia
Na stránke informujeme, že WiFi pripojenie môže byť obmedzené, čo je bežné pri horských ubytovaniach. S dieťaťom ste mohli komunikovať cez SMS, ktoré v závislosti od operátora nemusia byť doručované okamžite. Všetky deti majú počas tábora priestor na kontakt s rodičmi – mobilné telefóny nie sú zakázané.
Hudobná produkcia bola prispôsobená tínedžerom, ale vždy dbáme na vhodnosť obsahu a cenzurované verzie skladieb. Ak by bol zo strany účastníka vyslovený nesúhlas, animátori sú pripravení reagovať – v tomto prípade sa tak nestalo.
Všetky služby boli zabezpečené v súlade so zmluvou a zaplatené dodávateľom vopred. Dieťa tábor opustilo z vlastnej iniciatívy, bez preukázateľného porušenia podmienok zo strany CK. Zo zákona č. 170/2018 Z. z. ani zo zmluvy o zájazde nevzniká nárok na vrátenie pomernej časti ceny pri predčasnom odchode bez objektívneho dôvodu. Všetko sme Vám vysvetlili aj písomne.
Vaše verejné vyjadrenia, ktoré označujú organizátorov za podvodníkov a účastníkov za „dôverčivých hlupákov“, prekračujú hranice oprávnenej kritiky a poškodzujú dobré meno našej cestovnej kancelárie. Vyhradzujeme si právo brániť sa právnou cestou v prípade ďalšieho šírenia nepravdivých informácií.
@palobk 13 rocny syn sa vrátil z Nemšovej z tábora Misia . Je športovec, na stravu je náročný. Povedal ,ze jedla bolo dosť a umožňovali mu aj " duplu " .a hoci tiež prvé dva dni bolo pocasie upršané, program animátori zvládli a aj v jeho pubertalnom rozpoložení uznal ,ze ena tabore bolo super a rad pojde aj o rok. Takze za nans dakujeme za prijemne zážitky pre syna.
Ps. Signál mizerný, wifi sa ani neprihlasoval ,hoci bola k dispozícii. telefón mal cely tyzden odložený, az dva krat sa nam ozval ,ze je tama dobre 😆 takze dalsi bod ,ze mal digitálny detox v cene
@refly vyššie máš aj vyjadrenie konateľa danej CK. A ako píšem vyššie, ak si objednám napríklad jedlo zo závodnej jedálne neočakávam gastronomický zážitok. Ak idem na nejakú chatu alebo do 1 hviezdičkového hotela neočakávam na raňajky kaviár a lososa... Myslím že to že v tábore nie je luxusná strava vie každý a usporiadateľ ani luxusnú stravu nesľuboval. A teda tie dovolenky čo dávaš tak lacno musia byť ultra last minuty, nie každý vie večer objednať a ráno vycestovať. A čo ostane má tiež nejaký háčik, či horšie služby, daleko od mora, škaredšia pláž a podobne a zjavne to dokážeš prekusnúť a byť spokojná. A o tom to je, či človek/dieťa vidí len mínusy alebo sa snaží nájsť plusy, tábor nie je o vysokej gastronomii, ale o nových priateľstvách.
@marsmykkok Ty vlastníš ten tábor, alebo prečo sa im tak pcháš do zadku?
Neviem odkiaľ si vycucala luxus a kaviár. Nikto o ničom takom nehovoril. Či si myslíš že keď preženieš a pôjdeš do extrému, tak to bude akože dávať väčší zmysel? Medzi luxusom a brečkou je ešte obyčajný, slušný stred. Keď za to platím, tak očakávam niečo okolo toho stredu.
Zase si domýšľaš veci, ktoré nikto nepovedal aby si si utvrdila neexistujúcu pointu. Hotel a služby boli fajn, bez výčitiek a more tiež. Za ten peniaz to bolo muziky až-až. A letecky.
A o tomto by som sa tiež hádala. Tábor je o programe. Priateľstvá sú vedľajší efekt a 100% v réžii dieťaťa. Kamarátov si dieťa vie nájsť aj na ulici, krúžku, skrz hobby, ect. Nie je treba za to platiť 500€. Od tábora sa čaká že sa postará o základné potreby a zábavu na týždeň. Jasne že sa nedá vyhovieť každému na 100% ale zase odtiaľ potiaľ a nejaký štandard by to malo mať.
Dobrý deň,
🎯 Program a aktivity
📱 WiFi a komunikácia
@palobk
Dobrý deň,
musím reagovať na Váš príspevok, keďže obsahuje viacero nepravdivých tvrdení.
Dieťa bolo v tábore menej ako 24 hodín
Priviezli sme ju v sobotu okolo 16:00 a odviezli v nedeľu o 20:30. Pred odchodom sme vyplnili dokument o odchode dieťaťa z tábora, ktorý podpísala Vaša zamestnankyňa a sama uviedla čas odchodu. Prečo klamete dokonca aj v takýchto drobnostiach?
Objektívne zhodnotiť celý program tábora za jeden deň je možné. Turnus trvá len 8 dní a ak už prvý deň nefunguje, ako má, je naivné očakávať, že sa situácia zlepší.
Strava, pitný režim a ubytovanie
Strava bola trikrát denne: raňajky, obed a večera. Medzi obedom a večerou dostali deti jeden malý kúsok melóna, čo nemožno považovať za plnohodnotnú desiatu.
„V deň príchodu bola deťom poskytnutá aj druhá večera (balené sladké pečivo).“ – NIČ TAKÉ NEBOLO! Prečo opäť klamete?
Ak na webe uvádzate pitný režim, predpokladá sa, že deťom ponúkate niečo viac než len vodu z vodovodu (napríklad džús, minerálku). Prístup k pitnej vode je štandard, nie výnimočný bonus. Podľa vašej logiky by ste mohli ako službu uviesť aj „okná, dvere a elektrina na izbách“.
Voda je navyše dostupná iba v jedálni a len počas jedla. Mimo jedál jedáleň zostáva zatvorená.
Program a aktivity
Nie všetky deti mali prístup k stolovým hrám – detí bolo vyše stovky, ale hier len niekoľko.
Nie je jasné, o akých kreatívnych workshopoch alebo športových aktivitách hovoríte.
WiFi a komunikácia
Nikde na vašej stránke nebolo uvedené, že Wi-Fi môže byť obmedzené. Bolo to nepríjemné prekvapenie.
Večerný program a hudba
To, že v detskom tábore púšťate pesničky s vulgárnym obsahom, bolo vaše vedomé rozhodnutie? To znamená, že to robíte vedome?
Píšete, že "Ak by bol zo strany účastníka vyslovený nesúhlas, animátori sú pripravení reagovať – v tomto prípade sa tak nestalo." Podľa vašej logiky malo moje dieťa prejsť cez dav cudzích detí, prísť za neznámym dospelým a povedať mu, že jeho správanie je nevhodné a má tú hudbu vypnúť? A vy by ste na mieste dieťaťa mali odvahu to urobiť? Postaviť sa dospelým a ostatným deťom? Pochybujem.
Právna a zmluvná rovina
Nešírim žiadne klamstvá. Píšem recenziu na vaše služby. Aké služby, taká recenzia.
K recenziám na Google – je mi ľúto, že som si ich neprečítala skôr. Negatívne hodnotenia tam sú. A vaše odpovede na ne sú arogantné. Ľudia vás upozorňujú na problém a vy tvrdíte, že je to lož a všetko je u vás v poriadku. Už chápem – to je vaša stratégia.
Nevyriešite problém, neodstránite nedostatky, nesnažíte sa zlepšiť služby. Len tvrdíte, že nič z toho nie je pravda a že klienti a ich deti sú si za všetko sami vinní. Zvláštny prístup pre podnikanie.
@palobk
Dobrý deň,
Priviezli sme ju v sobotu okolo 16:00 a odviezli v nedeľu o 20:30. Pred odchodom sme vyplnili dokument o odchode dieťaťa z tábora, ktorý podpísala Vaša zamestnankyňa a sama uviedla čas odchodu. Prečo klamete dokonca aj v takýchto drobnostiach?
Objektívne zhodnotiť celý program tábora za jeden deň je možné. Turnus trvá len 8 dní a ak už prvý deň nefunguje, ako má, je naivné očakávať, že sa situácia zlepší.
Strava bola trikrát denne: raňajky, obed a večera. Medzi obedom a večerou dostali deti jeden malý kúsok melóna, čo nemožno považovať za plnohodnotnú desiatu.
„V deň príchodu bola deťom poskytnutá aj druhá večera (balené sladké pečivo).“ – NIČ TAKÉ NEBOLO! Prečo opäť klamete?
Ak na webe uvádzate pitný režim, predpokladá sa, že deťom ponúkate niečo viac než len vodu z vodovodu (napríklad džús, minerálku). Prístup k pitnej vode je štandard, nie výnimočný bonus. Podľa vašej logiky by ste mohli ako službu uviesť aj „okná, dvere a elektrina na izbách“.
Voda je navyše dostupná iba v jedálni a len počas jedla. Mimo jedál jedáleň zostáva zatvorená.
Program a aktivity
Nie všetky deti mali prístup k stolovým hrám – detí bolo vyše stovky, ale hier len niekoľko.
Nie je jasné, o akých kreatívnych workshopoch alebo športových aktivitách hovoríte.
WiFi a komunikácia
Nikde na vašej stránke nebolo uvedené, že Wi-Fi môže byť obmedzené. Bolo to nepríjemné prekvapenie.
Večerný program a hudba
To, že v detskom tábore púšťate pesničky s vulgárnym obsahom, bolo vaše vedomé rozhodnutie? To znamená, že to robíte vedome?
Píšete, že "Ak by bol zo strany účastníka vyslovený nesúhlas, animátori sú pripravení reagovať – v tomto prípade sa tak nestalo." Podľa vašej logiky malo moje dieťa prejsť cez dav cudzích detí, prísť za neznámym dospelým a povedať mu, že jeho správanie je nevhodné a má tú hudbu vypnúť? A vy by ste na mieste dieťaťa mali odvahu to urobiť? Postaviť sa dospelým a ostatným deťom? Pochybujem.
Právna a zmluvná rovina
Nešírim žiadne klamstvá. Píšem recenziu na vaše služby. Aké služby, taká recenzia.
K recenziám na Google – je mi ľúto, že som si ich neprečítala skôr. Negatívne hodnotenia tam sú. A vaše odpovede na ne sú arogantné. Ľudia vás upozorňujú na problém a vy tvrdíte, že je to lož a všetko je u vás v poriadku. Už chápem – to je vaša stratégia.
Nevyriešite problém, neodstránite nedostatky, nesnažíte sa zlepšiť služby. Len tvrdíte, že nič z toho nie je pravda a že klienti a ich deti sú si za všetko sami vinní. Zvláštny prístup pre podnikanie.
@tatianammm Bože žena ty sa každým komentom len viac a viac strapňuješ🤣🤦🏻 Nájdi si dáku zábavu a nezahanbuj sa už prosím ťa..
@refly Tak daj link na 300 eur na hlavu5* hotel vratane letenky, rada si objednam...Turecko Side ci Egypt. Cestujem vela, ale toto som este nevidela
Neviem odkiaľ si vycucala luxus a kaviár. Nikto o ničom takom nehovoril. Či si myslíš že keď preženieš a pôjdeš do extrému, tak to bude akože dávať väčší zmysel? Medzi luxusom a brečkou je ešte obyčajný, slušný stred. Keď za to platím, tak očakávam niečo okolo toho stredu.
Zase si domýšľaš veci, ktoré nikto nepovedal aby si si utvrdila neexistujúcu pointu. Hotel a služby boli fajn, bez výčitiek a more tiež. Za ten peniaz to bolo muziky až-až. A letecky.
A o tomto by som sa tiež hádala. Tábor je o programe. Priateľstvá sú vedľajší efekt a 100% v réžii dieťaťa. Kamarátov si dieťa vie nájsť aj na ulici, krúžku, skrz hobby, ect. Nie je treba za to platiť 500€. Od tábora sa čaká že sa postará o základné potreby a zábavu na týždeň. Jasne že sa nedá vyhovieť každému na 100% ale zase odtiaľ potiaľ a nejaký štandard by to malo mať.
@refly Turecko a Egypt jedine 5* hotely, nizsie maju dost zlu uroven....fakt ma to zaujima. Rada si kuknem aj rezencie, co ste si objednali aj tu cenu.
Akoze najdu sa podradne hotely so zlymi recenziami, ale ale nie nestoja 300 eur all inclusive s letenkou, transferom, cestovne poistenie k tomu
Takze dcera stravila v tabore 1 den a podla toho vies usudit, ze cely tabor na hovno :D ze nic s nimi nerobili, ze deti boli tyuden hladne atd 🤦🏼♀️ za jeden den sa vyhladovala tak, ze ti vypisovala, ze chce jest :D
Ale mas pravdu tlacit jedlo a byt na wifi moze byt aj doma a usetris tych 500e.
@tatianammm za mňa podmienky nie sú až tak zle je to tábor možno zlí animátori ale predražene poriadne za 500€ by som aj ja očakávala vyššiu úroveň a nie survival
@tatianammm ešte dodám ze ja keď som bola mala bola som na tábore 3 týždne bez mobilu bez kontaktu s rodičmi našla som si veľa super kamarátov a doteraz na to rada spomínam mali sme super program od rannej rozcvičky až po večernú diskotéku a s jedlom nikto nevymýšľal tak sme sa vybehali že sme zjedli všetko animátorov sme nemali len vychovávateľky
@palobk
Dobrý deň,
Program a aktivity
WiFi a komunikácia
Večerný program a hudba
Právna a zmluvná rovina
@tatianammm
Menej ako 24 hodín ??
Sobota 16.00 - Nedeľa 20,30 - je presne 28 hod 30 minút
@refly Nemám s danou CK absolútne nič ako píšem vyššie. Dala som sem aj link, že ten tábor stojí tuším 405 eur a pôvodná cena 435 eur, neviem kde autorka nabrala cenu 500 eur. A že je na tábore jedlo z vývarovne a nič moc na to netreba byť Einstein aby s tým človek rátal. Okrem toho ak cestuješ, s tou wifi vieš ako to je a si spokojná, ja už kupujem dátové karty, lebo ako ak sa prihlásiš ráno o piatej /čo nie lebo spíš) internet fachčí, ale napríklad večer okolo ôsmej (kedy práve máš čas) ked všetci volajú cez rôzne aplikácie blízkym to padá a je pomalé.
Dcera sa mi inak zatial mierne stazovala skoro na kazdom tabore na stravu, je prieberciva (denny tabor, absolvovala ich vela). Tiez nie kazdy den v tabore bol podla jej predstav, boli lepsie ci horsie tabory, aj tie lepsie mali slabsie dni. Rozhodne vsetky tabory dokoncila, nikdy som tieto dovody nepovazovala za dovod ukoncenia tabora po 24 hod, maximalne som sa ozvala, ze mohli by mat viac aktivit atd, stravu som nikdy neriesila.
Dieta nema co riesit wifi, pokial nie je zavisle a bez mobilu nevydrzi, pokial ho zrovna aktualny program nezaujme. Ked tak ojedinele na komunikaciu s rodicmi
@denkabemommy tak ale preco pise ze to malo mat 5*?? Trochu odveci… resp cely tento jej “výlev”
@klarissa25 to dala len ako príklad
@tatianammm ty si tu toľko negatívnych veci napísala, ako keby tam dcéra bola aspoň 2 týždne, a potom povieš ze 1,, slovom jeden,, deň? Čože? 🤦🏻♀️
@palobk
Dobrý deň,
Program a aktivity
WiFi a komunikácia
Večerný program a hudba
Právna a zmluvná rovina
@tatianammm ďakujeme za Vašu spätnú väzbu.
Rešpektujeme, že Váš názor na tábor je negatívny. Dovoľte však, aby sme zostali pri faktoch:
✅ Fakty a spätná väzba od ostatných rodičov:
• V tábore Pohoďák už tento rok absolvovalo pobyt viac ako 300 detí.
• Z tohto počtu sme nezaevidovali žiadnu inú oficiálnu reklamáciu ani predčasný odchod účastníka
• Neprišla žiadna sťažnosť na program, stravu, ubytovanie ani dostupnosť pitného režimu.
• Naše aktivity a priebeh tábora zdokumentovávame denne vo forme fotiek a videí, ktoré sú verejne prístupné. Tieto záznamy hovoria samy za seba.
Sledujte o čo dcéra prišla na facebooku prípadne instagrame.
⚖️ K zmluvným a právnym otázkam:
Rozumieme, že nie všetky zážitky naplnia očakávania jednotlivcov, najmä pri nástupe do nového kolektívu. Zmluvne aj legislatívne však platí:
• Služby boli poskytnuté podľa zmluvy, zákona č. 170/2018 Z. z. o zájazdoch a v štandardnom rozsahu.
• Dieťa opustilo tábor z vlastného rozhodnutia a v čase, keď neexistoval žiadny preukázaný dôvod na odstúpenie od zmluvy.
• Na základe toho nevzniká právny nárok na vrátenie časti ceny.
🧭 Záver
Ľutujeme, že Vaša skúsenosť nenaplnila očakávania. Našim cieľom je prinášať deťom kvalitný program, bezpečné prostredie a nezabudnuteľné letné zážitky – čo sa nám vo väčšine prípadov aj darí, čo potvrdzuje dlhodobá spokojnosť účastníkov aj ich rodičov.
Prajem Vám správnu voľbu pri výbere budúcich aktivít pre Vaše dieťa a organizátorovi budúceho tábora pevné nervy a veľa šťastia.
S pozdravom,
Pavol Bobošík, konateľ CK Slniečko
Mnohí komentujúci sa naučili písmená, ale nie čítať s porozumením. Dobre, vysvetlím, v čom bol problém, na jednoduchom príklade.
Kúpili ste si zájazd do päťhviezdičkového hotela, tešíte sa, čakáte na dovolenku. Prídete tam — a nie že päť hviezdičiek, tam nie je ani jedna. Začnete sa sťažovať, a oni vám povedia: „Hej, čo si taká rozmaznaná a náladová! Pozrite sa na ňu! Ešte sa sťažuje! Buď rada, že máš aspoň niečo! Inde to majú ešte horšie a mlčia. Radšej sa s niekým skamaráť a hneď ti bude lepšie.“
A čo urobíte? Prehltnete to a poviete si „no áno, musím to vydržať“, alebo budete brániť svoje práva a žiadať vrátenie peňazí za pokazenú dovolenku?
Tak prečo by to mali deti trpieť? Veď aj ony sú ľudia.
@tatianammm pani hovorí o tomto zariadení https://trubarka.sk/ Stále sa ju znažím pochopiť, ale nedarí sa mi. Toto bude asi posledná reakcia 🙂

@klarissa25 a kde autorka pise, ze to malo byt v 5* hoteli? Ten dava ako priklad - co mi nukaju, za co si zaplatim a co nakoniec dostanem.
Dospeli ludia, ked nedostanu, za co zaplatili, stazuju sa, a pravom, no tym sa nepovie "aaale, nebud sracka, znes trosku diskomfortu, pekne ta to pripravi na zivot". Ale deti, naopak, tie maju zniest vsetko, lebo su to deti. A, mimochodom, kazdy si svoje dieta pozna najlepsie, vie teda, aky typ tabora mu chce vybrat a teda ocakava, ze ak zaplatil, dostane aj adekvatnu sluzbu. Ak dam svoje dieta do indianskeho, nebudem cakat izbu, ak ho dam tam, kde mi ponukaju stravu 5x denne, neuspokojim sa s tym, ze uz hned prvy den druhu veceru (pernik😖) nedostane. To nie je len o tom, ze dieta ostalo hladne a ma ho to nekonecne vzpruzit a pripravit pre zivot, to je aj o tom, ze klamu toho, kto za sluzbu zaplatil. Neviem, komu z vas by sa pacilo, keby ste v tom 5* hviezdickovom hoteli s all inclusive nedostali jedno zo zaplatenych dennych jedal, to by bolo povyku.
@mandzula tak ale ak pôjdem stanovať napríklad na festival alebo prespím na horskej chate, nemôžem očakávať služby ako v 5 hviezdičkovom Dubajskom hoteli... A aj ten tábor, to je o dobrodružstve, nových priateľstvách, nie o luxuse a luxusnom jedle a pití. Tu je popis toho tábora https://www.ckslniecko.sk/letny-tabor-pohodak Neviem kde autorka nabrala cenu vyše 500 eur ak momentálne stojí 405 a pôvodná 435. Je to tábor pre skoro dospelých od 14 do 17, je tam aj písané že napríklad je poobede program voľný, teda robí si kto čo chce, či ide do bazéna, oddychuje, zahrá stolný futbal. Nie sú to sopľavé 3 ročné deti čo im niekto musí vyplniť každú minútu dňa, ale skoro dospelí ľudia, čo chcú mať aj nejakú voľnosť. Teda tá autorkina sťažnosť je scestná a hlavne po jednom dni. Proste ako každému dospelákovi sa nepáči ako dovolenka nejaká spoznávačka kde sa od rána do večera niekde behá alebo nie každý dospelý človek chce byť niekde v rezorte zatvorený týždeň alebo dva tak ani tábor nesadne každému dieťaťu. Ale to nie je dôvod na očierňovanie tábora. Skúsila dcéra a vedia, že tábor nie je nič pre ňu do budúcna.