icon

Koľko ste ochotné zaplatiť za online lekcie?

31. mar 2026

Rozmýšľam, že si nájdem online lektora japonského jazyka, ale čo som pozerala, tak jedna hodina stojí okolo 20-25€.
Nie je to príliš veľa za jednu hodinu? Čo si o tom myslíte? Koľko ste ochotné zaplatiť za online hodiny?

martinka13
Autor odpoveď zmazal
biba_18
31. mar 2026

za japončinu som pred rokmi platila 20€… za angličtinu by som toľko nedala

anonym_66b294
31. mar 2026

Tak japončinu učí kde - kto. Takého lektora nájdeš na každom kroku. Určite aj za 10e.

anonym_6f1cb7
31. mar 2026

@anonym_autor dcera uci cca podobny "exoticky" jazyk, berie 30-40€ za 90min, 45min je malo. Ale uci zasadne prezencne aby to malo nejaky zmysel. Hlavne u zaciatocnikov je to dolezite. U pokrocilych dava aj online hodiny.

autor
31. mar 2026
@anonym_6f1cb7

@anonym_autor dcera uci cca podobny "exoticky" jazyk, berie 30-40€ za 90min, 45min je malo. Ale uci zasadne prezencne aby to malo nejaky zmysel. Hlavne u zaciatocnikov je to dolezite. U pokrocilych dava aj online hodiny.

@anonym_6f1cb7 Aký jazyk učí?

anonym_b11921
31. mar 2026

Je to na dolnej hranici. Čím skôr začneš, tým lacnejšie to bude, lebo ceny idú len a len hore. Popravde nechápem, ako lektori dokážu prežiť z 25 € na hodinu.

lenka.25
31. mar 2026

Ja za AJ pre dcéru platím 25€ na hodinu , takze za Japoncinu vy som kľudne rátala od 30€ vyššie

enmery
31. mar 2026

Japončinu a lektora pre japonský jazyk nenájdeš len tak ľahko, takže cena je ok. Alebo sa uč sama.
Ja by som pýtala viac, úprimne.

a0
31. mar 2026

Pozri appku tandem, tam to môžeš mať aj zadarmo 😅

petamich
31. mar 2026

Ucim sa online Nemcinu a hodina je 30€, za Japoncinu si pokojne viem predstavit viac.

abbey1
31. mar 2026
@anonym_66b294

Tak japončinu učí kde - kto. Takého lektora nájdeš na každom kroku. Určite aj za 10e.

@anonym_66b294 Japonský jazyk učí kde kto? Kto a kde?

anonym_66b294
31. mar 2026
@abbey1

@anonym_66b294 Japonský jazyk učí kde kto? Kto a kde?

@abbey1 nedala som smajliky, čakala som že zas niekto nepochopí iróniu

abbey1
31. mar 2026

@anonym_autor Je to bežná suma.

anonym_73a609
31. mar 2026

Ciste teoreticky je na svete kopec ucitelov japonciny... ak teda clovek nepozaduje sk-jp ucitela... ak mu staci en-jp... otazka, kolko beru zahranicni lektori a ci nebudu este drahsi...

abbey1
31. mar 2026
@anonym_66b294

@abbey1 nedala som smajliky, čakala som že zas niekto nepochopí iróniu

@anonym_66b294 Vieš, na koni denne čítam také veci, že som uverila, že to píšeš vážne.

anonym_66b294
31. mar 2026
@abbey1

@anonym_66b294 Vieš, na koni denne čítam také veci, že som uverila, že to píšeš vážne.

@abbey1 🤷‍♀️

lucik194
31. mar 2026

skor by som isla cez Preply. najdes lektora aj priamo japonca, co bude rozpravat co anglicky a nebude to problem.

nasi mnohi znami maju cez preply lektorov anj a nevedia si vynachvalit. nevyhovuje Ti jeden, prejdes k druhému......

a cena bude nizsia. netreba sa orientovať len na slovákov

enmery
31. mar 2026
@lucik194

skor by som isla cez Preply. najdes lektora aj priamo japonca, co bude rozpravat co anglicky a nebude to problem.

nasi mnohi znami maju cez preply lektorov anj a nevedia si vynachvalit. nevyhovuje Ti jeden, prejdes k druhému......

a cena bude nizsia. netreba sa orientovať len na slovákov

@lucik194 A vám niektorým nedochádza, že nie každý ovláda angličtinu? Na učenia sa ďalšieho jazyka ju je potrebné mať fakt dobrú. Niektoré rady fakt na facku. Autorka asi preto rieši slovenského lektora.

anonym_c6e5ce
31. mar 2026
@enmery

@lucik194 A vám niektorým nedochádza, že nie každý ovláda angličtinu? Na učenia sa ďalšieho jazyka ju je potrebné mať fakt dobrú. Niektoré rady fakt na facku. Autorka asi preto rieši slovenského lektora.

@enmery Rady na facku? To sa dá potom povedať aj o tej tvojej, nech sa učí sama. Asi jej to samej nejde a preto rieši lektora. Autorka takéto stránky ako radí @lucik194 nemusí poznať alebo jej to nemuselo napadnúť, pozrie si to a už sama vyhodnotí, či je to pre ňu vhodné alebo nie skrz tej angličtiny.

lucik194
1. apr 2026

@enmery jasnacka, ze nemusi ovladat ANJ, moznoze ovlada nemcinu, frj.... hocijaky iny jazyk.
predpokladam, ze ked sa niekto ide ucit japoncinu, ovlada aspon hovorovo iny jazyk. japoncinu sa vacsinou nezacnes ucit len tak......

existuje X dalsich aplikacii, platforiem, ktore ani nepozname a mozu byt perfektne. Moznoze cez Preply najde presne takeho lektora, akeho potrebuje. ja hovorim len to, co poznam z x pripadov na okoli, ze je tam naozaj vela dobrych lektorov, mas to jeden na jedneho, no hlavne vies si vybrat a to je dolezite, ze tam nie je jeden lektor......

a tvora rada - ucit sa sama japoncinu, je tiez uzasna..... absolutne k nicomu. predpokladam, ze nemas sajnu o ziadnom jazyku typu cinstina, japoncina, korejcina..... lebo by si taku somarinu nikdy nenapisala.

anonym_b38935
1. apr 2026

Prikláňam sa k názoru nájsť lektora na platformách tipu preply, italki... atď. Je šanca, že nájdeš lacnejšie a ak ti nebude vyhovovať, prihlásiš sa k druhému veľmi jednoducho. Sama využívam italki platformu (aj keď na bežný jazyk - FJ) a som veľmi spokojná.

anonym_b11921
1. apr 2026

Na platformách je to neosobná masovka. Tam si ma učiteľ po týždni poriadne nepamätal a musela som mu znova opakovať základné veci. Ale ono je to tým, že tam učitelia odučia viac jednorazových hodín než súvislý kurz a ešte im aj tretina zárobku odíde preč, čiže logicky za málo peňazí, málo muziky.

anonym_ae5402
1. apr 2026

A načo vám je prosím vás japonský jazyk? Sťahujete sa do Japonska?