Chce bývať u otca aby nemusel poslúchať

maminuska
1. jún 2010

Tak a prišlo to. V snahe usmernit svojho synátora aby si upratal deckú a začal sa pripravovať do školy sa strhla medzi nami mela ☹ . A z jeho strany padli slová - aj tak budem bývať u otca, tam je lepšie, nikto ma nebuzeruje a ty stále niečo chceš. Syn má 10 rokov a to že stále niečo po ňom chcem je aby si po sebe upratal, načas chodil domov a učil sa.
Ostalo medzi nami ticho. Mohla som mu vykričať že to asi ťažko, že za pol roka ich mal 7 hod, že totálne na nich kašle, že ho hneď teraz zbalím a môže ísť ale som si zahryzla do jazyka a bez slova odišla z izby. Slzy sa mi tlačia do očí a pociťujem totálnu nespravodlivosť. Tak a teraz čo ?

dajna11
1. jún 2010

maminus......je to nespravodlivosť. pretožč poznám to aj ja......ak má dieťa raz za dva mesiace na jeden den,je lahké byť milý,krásny,decku sa venovať a hýčkať ho...jasne že je tam lepšie lebo nik po decku nič nechce.keby sa mal otecko starať 24hod denne...o všetko okolo detí a ne jeden den ale mesiace tiež by tam vládli iné pravidlá....lebo nieje normálne aby deti nedodržovali isté pravidlá a zvlášť ked su velké,aby doma nepomahali,nestarali sa o svoje veci.......

ada32
1. jún 2010

maminuska ani nevies ako ti rozumiem....moj ma 13 a ja som sa už raz neovladla a povedala som mu nech ide ak si mysli ze to tak bude lepsie. ☹
lenze potom sa stiahol-nastastie a odvtedy je v tomto medzi nami ako tak jasno.dokedy,to netusim.ta najhorsia puberta este len pride.
asi to citime kazda tak ako ty.
presne tak je velmi jednoduche byt tym lepsim rodicom ked je to na par dni. 😠

bambi09
1. jún 2010

adi ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

dajna11
1. jún 2010

juj ja som mojej viac krát povedala nech sa zbalí a ide ked je tam tak dobre,a to má 9rokov...potom hned pustila slzy že mna by neopustila..... 🙂

maminuska
autor
1. jún 2010

ono je nozaj nespravodlivé ked vám toto povie decko, ku ktorému vstávate v noci keď je choré, beháte po doktorch, chystáte raňajky, chodíte na zápasy aj keď sa vám nechce a množstvo iných vecí. Potom príde ten druhý a za pol roka je s ním "až" 7 hod, za celé dva roky ich nemal jediný víkend a o prázdninách ani nehovorím, Vianoce nehrozia a iné sviatky. Ak je u nich tak tam dostane jesť a počítač do ruky alebo telka.
Za tú dobu sa naozaj ani porozprávať nedá , nie to vychovávať. A potom je tu niekto kto naozaj chce aby bol chlapec pripravený do školy, aby decká nebola brlohom a aby sa sprchoval a menil si každý deň slipy a ponožky. - ste najhoršia pretože stále niečo chcete a nedáte pokoj.
Tak som mu teda povedala že keď bude chcieť, tak ho zbalím a môže ísť. Dala som mu do ruky mobil nech mu zavolá a nech povie aby pre neho prišiel. Tak zobral mobil a išiel do deckej , počula som hlasy a .......... nič. Nepýtam sa lebo je celý nesvoj.

dajna11
1. jún 2010

no čo k sa sťažoval na teba?isto možno dal ex na to čo si cchcela že je správne. určite mu nepovedal že chce isť k nemu,len tak sa posťažoval na teba. ja to poznám.tiež som bola od malička na malu sama,starala sa,chodila s nou po lekároch,budila a ked mala zlé sny.....a zaujimalo to niekoho?ked si ju zobral a mal čas tak tam hrala len počítač,tak ako sa s nou mohli porozprávať?a potom ma dorazilo že pán otec si kupil nový pc a jej chcel dať ten starý.....chruňo.nech si ho pichne do z.....

maminuska
autor
1. jún 2010

sťažovať sa určite sťažoval, a myslím že aj mu povedal že chce ist k nemu, inak by nebol ako utrhnutý vagon, tašku spratal do skrine a teraz sedí tu pri mne a mlčí. Tak čo , kedy uvolníš deckú sa pýtam a on že teraz nie, až keď oco postaví dom 😠 . Postaví dom ? No to teda neviem kedy, lebo o každú korunu s ním bojujem, pri každom výživnom plače že ho ruinujem - pre obraz dáva mi na syna 2000,-sk ( 66 EUR).

dajna11
1. jún 2010

no ved ked nejaví o neho záujem tak je jasne že by ani nesuhlasil aby sa syn k nemu sťahoval. aj ja bojujem o každú korunu a to dostavam menej ako ty a to ani na to nemá hoci pracuje v zahraničí. malej nepošle ani h......aj ja som malej po takejto výmene názorov hodila na zem tašku nech sa krásne pobalí,že ja tieto nervy nepotrebujem. viem že posluchať je hrozné,že saim nechce. vidím to aj doma,všetko si urobim sama len tu izbu keby si uložila,tašku preložila do školy....všetko jej hovoriť 20krát!!!!!§

liliana15
1. jún 2010

maminuska - chlapec casom pochopi, ze otec o neho nestoji... ☹ to stretavanie vypoveda o vsetkom...

dajna11
1. jún 2010

ved aj ja sa len modlím že snád to mala raz pochopí kto pri nej stál ked bolo zle a kto ju čičikal na rukách ked bolo treba.

maminuska
autor
1. jún 2010

a čo keď nepochopí a neskôr k nemu odíde ? Ako to budeme niesť ? ☹

dajna11
1. jún 2010

myslíš že by ho otec prijal?ked doterz nejaví žiadny zaujem?

maminuska
autor
1. jún 2010

nemyslím, už má novú rodinu ale ..... čo keď ? vieš prijať staršie dieťa , ktoré už je v podstate samostatné nie je až také tažké.

dajna11
1. jún 2010

tu nejde len o starostlivosť.ide aj o peniaze ktoré ako on tvrdí na syna nemá....a potom velke deti velke starosti....a tiež si nemusi sadnuť s jeho novou ženou,deťmi ak má.....neboj to su len silácke reči detí....jemu to dojde a bude sa snažiť sa ti nejako ospravedlniť,priblížiť.

maminuska
autor
1. jún 2010

ale zas na druhej strane niekedy by som uvítala keby u neho bol aspon mesiac, to keď ma totálne vytáča - nech ide vytoči´t aj druhú stranu 😀.

dajna11
1. jún 2010

vieš moja dcerka je papula,drzá,vždy posledne slovo...mna ako tak poslúcha ale mojich rodičov,horor...a to sme sa starali o nu od malička. ale ked ide k bývalemu tak toje sama pretvarka,usmevy,milá ako med. lenže to je malokedy kedy tam ide a ked je tam tak sa jejvenuju celý den sa hrajkaju....ja mám aj ine starosti,variť,upratovať,učiť s a s nou a zvyšovať hlas ked nechce rátať matiku......rodičia su vždy tí zlí...a to mojho ex az rodiča nerátam....rodič je ten kto sa stará.

ada32
2. jún 2010

😅 🙄 presne tak rodic je ten ,kto vychovava.ale toto sa da pochopit az ked clovek naozaj vychovava.
tiez by som uvitala,keby otec za nieco stal a syn by chcel k nemu chodit.keby mali taky normalny pekny vztah.
ale on si blbec mysli,ze ten vztah je predsa dany tym,ze su otec a syn nie? 🙄 😅 tak preco by malo byt potrebne javit zaujem viac ako 3x do roka-aj to je vela....a ked zistuje,ze syn ho nejako neberie,tak uz je argument na svete.to matka je ta zla!to ja stvem syna proti nemu a branim v stretavani a preto je ich vztah aky je.pane boze.

k vyzivnemu sa radsej nevyjadrujem.uz som sa vyjadrila v inych temach.
to clovek pochopi az ked sa musi o dieta starat ake su skutocne naklady v tomto sialenom svete.
a najviac ma sokuje ked citam vo vymahani vyzivneho prispevky,kde si kocky este radia ako by sa mal ich partner chovat aby jeho byvala nahodou nedostala na vyzivnom o korunu viac.sokuje ma to aj preto,ze mnophe maju same deti ale este neboli v situacii byvalej.ved vedeli ze ich partneri uz maju zavazky.aj moj mm ma syna z prveho manzelstva, ale aby som spekulovala ako by sa mohol vykrutit z toho aby sa staral o dieta ktore splodil....chyba tu sokovany smajl krutiaci hlavou 😔

ada32
2. jún 2010

este k tomu stretavaniu- ono je to tak,ze otec si zmysli ze tento vikend chce syna.povedzme po troch mesiacoch. ak mame uz nejaky program a presuniem ich stretnutie na dalsi vikend,tak robim naschval problemy.
matka totiz nie je povinna doslova sama zivit a vychovat dieta....ona je povinna sa prisposobit za kazdych okolnosti.vrrrr
Silvester som nebola nikde 13 rokov.cert to zober,posedim aj doma pri telke ale ide o princip.ked poviem,ved si zober dieta na Silvestra,tak mi povie: ale....ved vies ako je to na Silvestra.....to teraz ako co odomna chces?....zase chces robit naschvaly?
ANO.viem ako to je na Silvestra a viem,ze TY chces mat svoj program.takze uz 13 rokov som nebola nikde,nebudem dieta predsa tlacit niekam,kde o neho nestoji ani vlastny otec.to co uz je za rodicovsku lasku,ked mi je prednejsi bar ako dieta?
Silvester nesilvester ja sa tym ani nezaoberam ,nenecham predsa deti doma ale kazdorocne sa nad tym zamyslim. 😝

to len taky moment ma napadol...

imarikai
2. jún 2010

maminuska myslim že tvoj syn dostal po nošteku od manžela a pochopil že on ho nechce a ten dom bol len výhovorka ja mam dceru u manžela častejšie ma o nu zaujem a ma k nej aj prístup kedy chce vlastne je to tak že čo chcem od nej ja to aj ex akurat že ku mne sa dcera sprava horšie a k nemu je milšia mna dorazila ked mi vykričala že ocko jej kupi to a hento berie ju všade a ešte sa jej pochvalil aky je chudačik a kolko penazí mu ostava s platu/nasťahoval sa k svojej mamičke / ked všetko zaplati tak som si ju posadila a začali sme spolu ratať bola riadne prekvapena ked prišla nato že čo on ma len tak na minanie my mame niekedy na celý mesiac na stravu pre 4 ludi a dodala som že na jeho mieste by som neplatila len výživné 50 eur ale by som jej aj každy mesiac nakupila kopu veci

ada32
2. jún 2010

no tak ja viem ze je to nie je bohvieco ale potesilo ma,ze asi vacsina matiek sa zrejme v urcitych situaciach uchyli k tomu , ze prepocita naklady svojmu dospievajucemu potomkovi. Ja som si doteraz vycitala ako blazon ked som sa neovladla a urobila som to.su situacie ked nedokazem zachovat kamennu tvar a velkoryso zase len ohnut chrbat. 😖

maminuska neodide ti neboj sa.otec evidentne nema zaujem.
synator ma teraz blby vek ale pochopi casom.

maminuska
autor
2. jún 2010

no adi , presne toto som zažila aj ja teraz na Vianoce a Veľkú noc. pri jednom telefonáte sa ho pýtam a prečo si si deti nevzal na Vianoce a on mi vraví : Vieš ako to chodí ..... a čo vlastne chceš...robiť mi problémy? Už sa konečne vysporiadaj s tým že mám niekoho iného. ☹ .
Aj mne je riadne smutno , že tu niektoré mamičky riešia aké sú niektoré ex nehorázne, že sa zbavujú svojich detí a posielaju ich každý druhý víkend k nim, že ich nevedia vychovať , deti sú také a makové . Tiež mi je velmi smutno z toho ako si vzájomne radia aby deti z prvého alebo predchádzajúceho partnerstva dostali čo najmenej a čo najmenej boli v kontakte s biologickým rodičom lebo Oni sú potom na vedľajšej koľaji za ten víkend.
Inak dnes mi volal bývalý manžel, že čo vymýšľam, že či sa chcem zbaviť syna, však on vedel velmi dobre aká som mater - lenivá , neporiadna ale že sa chcem zbavit vlastných detí to by teda do mňa nepovedal 😠 .

laila22
2. jún 2010

maminuska - viem, ze ta to boli, ale nic si z neho nerob, nech urobis cokolvek, ty budes ta zla a ty budes robit problemy.. v skutocnosti sa on zbavil svojich deti, ked si nasiel krasavicu pocas tvojho tehu...ak si dobre pamatam... to on je ten lenivy a pohodlny, co si zije bezstarostny zivot a deti vidi 7 hodin za pol roka.
ano aj mne je blbo ked citam tie temy, kde riesia byvale manzelky a ich deti nevychovane... ako hodnotia vychovu, navyky vsetko...vypocitavaju, kolko dietatu na mesiac staci a co by mater chamtiva chcela... nemaju na to pravo...a niektore nie su este ani matky...

sonazitnanova
2. jún 2010

Ahojte citam tuto temu ja som slobodna mamicka teda vychovavam maleho sama tak viem presne ake to je tazke aj ked on este neni v obdoby puberty 🙂 ma len 3roky ale nieco podobne som zazila v mojom detstve kde nasi rodicia sa rozviedli a najmladsi brat vtedy bol v tom obdobi mal 13rokou a kedze bol tatinou milacik tak to nevedel pochopit a ako vravite neposluchal,robil si co chcel papuloval a ine.... a jedneho dna ze on ide byvat ocovi ze tam mu bude lepsie a tak aj isiel ,mamina sa potom s ocom dohodla ze nech si ho zobere k sebe ze neni s nim rady a nech ho prevychova pred nim mal brat vecsi respekt , nech teda vie ake to je tam on mal uz prietelku aj druhe dieta a doteraz chodieva k nam brat a je tu vyse ako u otca a vie kde je lepsie 🙂........ takze si myslim aj keby chcel byvali zobrat k sebe a odisiel na cas k otcovi aj tak by sa za niekay cas urcite vratil lebo by hned pochopil ze kde mu bolo lepsie 🙂 ....moj nazor pekny dnik vsetkym

maminuska
autor
2. jún 2010

laila 22 on ma neopustil v tehotenstve, rozviedli sme sa lebo sa v našom manželstve udialo viac vecí,ktoré boli pre mna neakceptovateľné.

laila22
2. jún 2010

maminuska - ok, ale nebola si tehu?

maminuska
autor
2. jún 2010

Mám dve kamarátky a tie boli vydaté za toho istého muža a každá s nim má jedno dieťa. Tú prvú opustil kvôli druhej ...... a po čase druhú kvôli tretej. Keďže s obidvoma mám dobrý vzťah , tak som neriešila túto situáciu a nemiešala sa do nich. Ale ako kamarátka som si od prvej vypočula ako musí bojovať o každú korunu pre syna a od druhej že aká je ex nenažraná.
Teraz sa stala ex druhá a verte mi zrazu počuvam ako je všetko drahé a výživné čo posiela bývalý manžel jej nestačí ani na tie najnutnejšie výdavky a ako s ním zvádza boje. Že by pochopila ?

maminuska
autor
2. jún 2010

hej bola, a narodila sa mi dcérka v novembri 2009 ale už s druhým manželom.

laila22
2. jún 2010

maminuska - pamatam si, ze som sledovala tvoj pribeh, lebo u nas to nebolo tiez zrovna ruzove... ale uz si nepamatam podrobnosti teda...

laila22
2. jún 2010

maminuska - oni pochopia, ked sa ocitnu v rovnakej situacii...

imarikai
2. jún 2010

maminuska tak to nema chybu čo si napisala o tých kamoškach v teme Neviem si zvyknúť na jeho deti by dosť bab pochopilo 😉