Syn ide bývať k otcovi

majka1719
28. dec 2023

Ahojte. Potrebujem poradiť. Jedná sa o to, že som rozvedená a mám 12r syna, a 2r syna s novým manželom. S ex manželom som rozvedená už 7 rokov . Mali sme na syna striedavú starostlivosť, ktorú ale pre veľkú zmenu správania k horšiemu u syna zrušili a syna mám ja. Teraz ale prišla situácia, kedy syn inklinuje viac k otcovi, lebo on je najlepší, všetky jeho nazory sú najlepšie. A my tu sme najhorší, lebo tu má pravidlá, tu sa musí učiť , ocko povedal, že sa učí sám pre seba a sú to jeho známky. Tu má ma starosti aj psa. Ocko zvieratá neznáša, tam by nemal nič. Tu musí pomáhať, tam sa uprace len sem tam.
Tam sa nevarí, tam sa navštevujú restaurácie. A vlastne tu je všetko zlé a tam sa teší.
U ocka je ok, ze mu nekupil Mikuláša, tu by skakal od zlosti po strop, tam je to ok.
Tu si vyberá co chce, tam sa ho otec nepýta. Vsetko je úžasné.
Otec mal frajerku, tú syn neznásal a jej dceru. Otec ro neriesil a uz mam dojem, ze sa asi aj rozisli. Cize oclo sa zas bude venovat len jemu. Ja tu mam manzela a syna mladsieho. Co ale neznamena, ze sa mu nikto nevenuje. A teraz od 1.1 tam ide byvat. Ze na skusku. A ja sa pytam, co mam robit.
dodojem, zeby som vo

minenkak
28. dec 2023

@majka1719 nechaj ich oboch, nech si užijú povinnosti,čo to je keď budú pár týždňov spolu

pribinak
28. dec 2023

Nech si to obaja vyskúšajú ako sa im bude spolu dariť

Uistí ho že ho lubis a dvere a tvoje srdce ma vždy otvorné

anjelicek26
28. dec 2023

Je vo veku, kedy si proste bude stavat svoju hlavu a skusat moznosti. Tu nespravis nic, len mu povies, vyskusaj, ale doma mas dvere vzdy otvorene... ono otravny 2 rocny brat a novy otec doma pre pubertiaka narocna situacia, vybera si lahsiu cestu, zasa nic cudneho na tom nie je, ked na vyber ma, tak si vyberie... mrzi ma to velmi pre teba, trvaj na spolocnych vikendoch aspon kazdy druhy tyzden, nech sa vidite a vies, ako sa ma, ako funguju, plus vsetky terminy v skole, kontakt s ucitelkou, nech to nejde do kytek aj tam...

denkatn
28. dec 2023

ano, ked niekto velmi chce: kto chce kam pomozme mu tam... musi sam ziskat skusenost od otca, inak ti bude cely zivot hovorit, ze si mu nedopriala lepsi zivot u otca. a mozno naozaj tvoj syn zazije nieco u otca, co by inac nezazil. dopraj mu. na vianoce sa vsetci pytame jeden druheho co by si kto zelal. a ked niekto blizky ma nejaku tuzbu, tak mu to nevieme doprait. je to laska? nechaj ho nech je stastny podla svojho vyberu

mikadooo
28. dec 2023

@majka1719 to ti syn oznámil? Ako to máte poriešené súdom? Akože, ak by bol ináč ex "normálny" (žiaden psychopat , psychiatrické ochorenie, atď.) ja by som bola za, tiež mám 12 ročnú, puberta v plnom prúde, všetko je buď ružové alebo čierne, to je taká životná fáza, on sám sa musí oťukať a zistiť, že to, čo si v hlave vyfabuloval nebude úplne tak ako si on myslí 🤷. Čiže ja by som ho pustila, s tým, že dvere má u nás samozrejme kedykoľvek otvorené, že mu budem volať, lebo sa budem zaujímať, ako sa má, tak nech mi prosím dvíha telefóny, aby som bola pokojná, že mu je u ocka dobre 😉. Každopádne, neviem, čo máte na papieri a aký je ex - myslím, či bude žiadať nejaké finančné vyrovnanie alebo bude robiť nejaké prieky, atď.

maminkadeticiek
28. dec 2023

Posadila by som si ho,povedala by som mu,ze ho velmi milujem,ze ti zalezi na tom aby bol stastny,ze ai tu prenho kazdy den,kazdu minutu.Ze moze ist byvat k otcovi a kedykolvek sa rozhodne vratit ma u vas dvere vzdy otvorene.A pustila by som ho.

zuzanka.zuzu
28. dec 2023

nech ide. ako píšeš - teraz sa mu bude otec venovať a to je len a len dobre! navyše, zasiahnuť predsa môžeš hocikedy 😉 ty sa teraz venuj 2r., uži si ho ako "jedináčika" 🙂 obidve deti budú šťastné. no a ty možno poplačeš ale prežiješ, nič iné nezostáva

majka1719
autor
28. dec 2023

@maminkadeticiek to vsetko som mu povedala. Len mam dojem, ze si vybral horsiu cestu. Tu lahsiu. A ta moja rodicovska snaha o vychovu jehp ostahovanim padne akp domcek z karat. 😪😪

sense
28. dec 2023

Moja 10r tiwz istú dobu vykrikovala ze pôjde k otcovi, áno za bolelo to pretože je to u nás ako u vás len s tým ze by nerobila bordel preto ze nedostane Mikuláša. Paradoxne stačili jej 3 týždne s otcom cez prázdniny a povedala ze aj keď jej otec chyba ale bývať s nim už nechce, ze tie dva dni v týždni jej stačia.... Od leta ani raz nespomenula bývanie u otca

majka1719
autor
28. dec 2023

@zuzanka.zuzu nevravim, ze sa mu otec venovat nebude. Vlastne ma len jeho. Nema inu rodinu, manzelku, deti. Len je velky introvert a taky svojsky clovek. Vlastne kazda zena ho opustila. Vratane mna. A ja mam atrach, ze syn bude jeho kopia a nebide stastny v zivote. Lebp uz teraz chyta jeho maniere a nema nikoho rad- syn.

majka1719
autor
28. dec 2023

@mikadooo
@mikadooo sudom to mame tak, ze jeden tyzden jsbu neho od stvrtka do piatka...a druhy od stvrtka do nedele. Rozdelene prazdniny vianoce bol teraz tam, silveter je doma. Nie, sym s tym neprisiel. Jeho recami a vyjadrovanim som dospela k zaveru ja, nech si to vyskusa. Samozrejme, zw tu ma vzdy dvere otvorene. Ma tu domov, len.... ja z toho nemam dobry pocit. Syn uz zabudol , alebo sa tak tvari ako hp bil a skriekal po nom, ked sme mali striedavu. Zrazu je to naj ocko. Ved jasne, ked u neho nemusi nic a mama sa snazi z neho vychovat nieco.

majka1719
autor
28. dec 2023

@denkatn ako matke mi to trha srdce 😪

aliaray1
28. dec 2023

@majka1719 nezabudaj, ze kto ho ma "na papieri", je zanho plne zodpovedny! Stale si to len ty ak chapem spravne. Bud opatrna a prekonzuktuj to so socialkou a psychologom najskor, bez ich suhlasu a stanoviska ani za nic. 12r dieta sa nemoze a nevie zodpovedne rozhodovat, ani postavit svojho zakonneho zastupcu pred hotovu vec.

deedol
28. dec 2023

aj keby mal akekolvek reci, neprisla by som s tymto navrhom ja - ty pises, ze si k tomu dospela ty. keby s tym prisiel on, sadli by sme si vsetci traja a prebrali to, ale ja by som to urcite nevytahovala ako moznost. (nie som rozvedena, ale ucila som deti v tom veku a 12-13 je najhorsie, potom je uz zas lepsie)

kaktusik007
28. dec 2023

no to ty ako matka si navrhla a ides to riesit a teraz az zvazujes ci to bol dobry napad???? no nebol, posrala si to na plnej ciare.... takto sa zbavit decka, nemam slov.

ano, puberta je des, mam dvoch pubisov 11 a 12 rocneho a samozrejme ze boli situacie kedy bol ocinko ten najlepsi s ja ta hnusna --- a to este ani v puberte neboli..... ale toto proste musis ustat !!!! a uz duplom ak sa chova ako jeho foter.

mamutka
28. dec 2023

@kaktusik007 prosím ta pekne, nič neposrala a nezbavuje sa decka a ak teda nemas slov, radšej ich ani nepíš.
Nechaj chlapca ako ti radia, nech si s ním nepokazis vzťah, ale konzultuj kde treba (sociálka?) no a sleduj jeho výsledky v škole. Možno sa ti o chvíľu vráti, už len kvôli domácej strave, taky puberťák furt len žerie a neda sa vyžiť len z umeliny v restike

melindaaaa
28. dec 2023

Boze- toto su tie striedave starostlivosti🤦‍♀️

loliki
28. dec 2023

@majka1719 Tvoj syn potrebuje otca. Svojho. Jasné, že sa naňho podobá. Syn ide do puberty, stáva sa mužom a je dobré, keď má pri sebe muža.

pribinak
28. dec 2023

@kaktusik007 neposrala to a ustoji to tým, že dá synovi možnosť si vyskúšať žiť s otcom
Uvidi sám že nie je všetko na otcovi take super a že tá mama mala v mnohych veciach pravdu
Samozrejme že k tomuto nedospeje za týždeň ani mesiac či dva, ale časom dospeje

Trochu tvrde slova, že to posrala

anjelaa
29. dec 2023

Ahoj, ja som toto iste riešila s dcérou, vtedy mala 11 rokov, presne ako opisuješ, tam všetko super, tu všetko zle. Pustila som ju, za týždeň už bola naspäť. Počas toho týždňa tam ochorela, dostala v škole zle známky, ale tvrdila, že tam bolo všetko Ok. Tiež som isla na to tak, že vedela že ju veľmi ľúbim a že tu ma dvere vždy otvorene.
Po tom týždni, keď sa vrátila, netrvalo dlho a zas sa na niečo nahnevala a že ide k otcovi (podotýkam, že my spolu vychádzame dobre a ani jeden z nás nemá iného partnera). To už som ale zmenila rétoriku, lebo som videla, že nemá mantinely a ma pocit, že bude odbiehat ako si zmyslí. To som už ale rázne zakročila a povedala jej, že môže ísť, ale na cely mesiac. Že nech si to vyskúša, že je v poriadku, ale nebude odbiehat ako si zmyslí. Veľmi rýchlo si to rozmyslela a odvtedy to už nespomenula. Zatiaľ. Je tomu rok. Inak sa s otcom stretáva na požiadanie.

pribinak
29. dec 2023

@anjelaa skvele ako si to zvladla !!!🍀🍀🍀🍀

denkatn
29. dec 2023

@majka1719 ano, chapem ze matku to boli.

majka1719
autor
29. dec 2023

@pribinak dakujem ❤️

majka1719
autor
29. dec 2023

Ono tu vyzeram ako matka, ktora ho ide odvrhnut. Hodiny sa rozpravame so synom.ci sama ci s manzelom, a s ex mame sobry vztah -UŽ a vsetko preberame spolu. Ked je problem riesime problem v trojici ja bio otec a syn. Len v tomto momente presne ako sa pise vyssie ma syn tentendciu priklanat sa na stranu otca, lebo je jeho vzor. Co mu neberiem. Nenadavam na otca , moze hp vidiet kedy chce. Len synovo spravanie uz nie je ok, a chce ist s k nemu z dovodu TAM NEMUSIM NIC. A ja sa bojim, ze to, cp som do neho vstepovala 12r sa rozplynie a bude taky ,,cudny,, ako jeho otec. Introvert bez priatelov, rodiny. Syna milujem a navzdy je u mna doma, DOMA. HOCIKEDY.

kacena4
29. dec 2023

ahojko aj u nas v rodine to tak bolo mama bola najhorsia otec najlepsi... cca 15r isla na rok byvat k otcovi chodila tam do školy na vikendy k mame a potom sa vratila lebo zistila ze mama je "lepsia," držím palcekynevh syn pochopi co je pre neho najlepsie

deedol
29. dec 2023

@majka1719 nemyslim si, ze introvert/extrovert sa da prevychovat, len donutit. Syna ber takeho, aky je, aj ked je cudny a introvertny ❤️ skor by ma trapilo napr. stravovanie, hygiena, pripadne upratovanie. A kto to teda navrhol, ty ci syn?

jana_eyre_2
29. dec 2023

Podľa mňa je super že s ex už máte dobrý vzťah.. je to jeho otec a rozhodne si nič neposrala.. ak syn chce, nech si to vyskúša.. viem čoho sa bojíš a úplne to chápem, len chcem povedať že to viac menej čaká každého kto má deti v puberte.. vtedy deti jednoducho sa menia a odtrhavaju od rodičov.. to čo si mu však vstepovala tam rozhodne niekde je a verím tomu že každé jedno dieťa to zase naspäť nájde keď prejde to najhoršie pubertálne obdobie..

Viem si veľmi dobre predstaviť že ak by sme sa s mojím mužom rozišli, najstarší by chcel ísť k nemu.. tiež bude mať 12, je to tatova kópia takže samozrejme k nemu inklinuje viac ako kumne.. mám dojem že je na neho aj viac naviazaný ako namna a bolo to tak odmalička.. ostatné dve deti sú zase viac namna..

Ako som už písala - je dobré že máte s ex priateľský vzťah, takto tá nebudú vynechávať z výchovy a myslím že otec si rýchlo uvedomí a spočíta, že aj u neho musia byť pravidlá.. lebo je iné keď k nemu chodí a iné keď u neho býva.. obaja ste stále jeho rodicia..

majka1719
autor
29. dec 2023

@jana_eyre_2 presne tak ako pises. Uplne. Dakujem ❤️🙏

poleva
30. dec 2023

Bože verim vam, že vam to trha srdce..Toto by som ja nedala...chlapci su pre mňa všetkym..maju 13 rokov...Nie je to len nejaky vzdor? Kazdopadne vam prajem nech sa k vam vrati😊isto to bude len chvilkove a budete mu chybať..drzte sa

mnamko
30. dec 2023

@majka1719 nerob nič,on nato pride sám,vždy mu povedz že ho ľúbiš a kedykolvek sa môže vrátiť