Chýba mi bývalá partnerka

milan63
29. mar 2013

na túto stránku chodila moja expartnerka po tom, čo sme pred tromi rokmi prišli o ešte nenarodenú dcéru, tesne pred riadnym termínom. položilo nás to, alebo len mňa, zlyhal som asi, teda určite, položilo to náš vzťah, lebo som nevedel správne reagovať. chcel som sa čo najskôr dostať z tej hrozy do normalnych koľají ale ona potrebovala čas ktory som jej nedal alebo nevedel dať. prečo to ja teraz tu riešim, prešlo odvtedy tri a pol roka a takmer dva roky od nášho rozchodu, ja mám novú partnerku ale som prázdny strašne mi chýba bývalá priateľka. je veľká noc a ja som radšej v kancli a myslím na to aku robievala výzdobu. na vianoce som myslel na to ako nechcela jesť kapra a zjedla ho až keď som jej ho vykostil a na podobne veci myslim stokrat denne pri každom podnete na hocijakú spomienku. strašne mi chýba a nejak to nevládzem v sebe dusiť, spravil som veľa chýb nereagoval som dobre, ale sebecky. všetko veľmi ľutujem a nedá sa to vrátiť. ona som mnou už nechce nijako komunikovať. nedokážem na ňu zabudnúť.

danjelca
29. mar 2013

@milan63 no čas nevrátiš treba isz dalej..človek sa učí...ona je už stastná?

ivina161
29. mar 2013

Skus mysliet na to ako ublizujes sucasnej partnerke a nesprav 2x tu istu chybu....musis sa cez to preniest

acrobaleno
29. mar 2013

A čo to hovoríš tu? Povedz to jej... 😖

irriss
29. mar 2013

@milan63
pokud nemas silu rict to na pravem miste..t.j. primo expriatelke.... ale jsi schopen se s temito intimnimi vzpominkami podelit na MK...nejsi jeste "zraly" ☹ .. 😉a zrejme jsi nepochopil NIC...jen to, ze chyba byla TVOJE.. ☹ a to je strasne malo..kdyz to rikas "do vzduchu"
Jestli nemas silu- dej mi jeji e-mail, ja ji to okopiruju😉

limetka713
29. mar 2013

@milan63 ahoj.. v prvom rade nechápem, ak na ňu nevieš zabudnúť a stálne k nej niečo cítiš, načo si si našiel nové dievča..píšeš, že si bol sebecký..zrejme si neuvedomuješ, že si stále sebecký, a to voči novej priateľke..nie je to voči nej vôbec fér..tak bud ju lubiš a si s nou, alebo nie a mal by si sa s nou teda rozísť a neťahať ju za nos, no hádam uznáš aj ty sám..
a čo sa týka predošlej priateľky, skús jej napísať (na sociálnej sieti alebo napr. aj obyč. list), rozhodne nie osobne alebo telefonicky..napíš tam všetko..ako sa cítiš, ako si to vnímal v čase, keď sa to stalo, prečo si sa tak choval atď...ak sa ti neozve, tak na nu nijako inak netlačt..asi je potom naozaj čas pohnúť sa ďalej a zabudnúť..

milan63
autor
29. mar 2013

nie som na socialnej sieti a jej aktualny e-mail nemám - ale ďakujem za ochotu iriss - a máte pravdu asi to bola chyba napísať sem, ale už aspoň rozumiem tomu, že prečo bola ešte depresívnejšia po tom, ako začala chodiť na tieto stránky.

katka1981
29. mar 2013

@milan63, je fajn, ze si si uvedomil chybu, kt. si spravil, ale neviem ci by mala o teba zaujem potom co sa stalo. Opustil si ju v case, kedy ta najviac potrebovala. A tam je strach, ze sa to stane zas. Kludne jej napis, zavolaj, urcite si kontakt zozenies, ak mas tu potrebu povedz jej to, maximalne ti povie nie. Ale pories to cim skor, lebo jednej si uz zlomil srdce a teraz ho lames druhej.

anjelicek26
29. mar 2013

@milan63 - zareagovat na stratu dietata spravne sa hadam ani neda. Zena bojuje s hormonami, ale bojuje aj muz, ktory miluje tu zenu a milova aj tu nenarodenu bytost... ma byt silny, podporou, butlavou vrbou, ale nie kazdy to dokaze. Chce to vela vela casu na oboch stranach a nie kazdy vztah toto ustoji. Vycitat si to? Nie. Ono vzdy bude take, keby mozem vratit cas, spravim veci inak, ale ten cas sa vratit neda. Spravil si tolko, kolko si vtedy dokazal, dnes myslis s triezvou hlavou, vtedy ta ovladali city.

Ale k tvojmu problemu. Predovsetkym by bolo fer zvazit rozchod z terajsou priatelkou. Nic k nej necitis, je to pre teba odrazovy mostik z depresie... A to si ona veru nezasluzi. Myslienkami si stale v starom vztahu a pokial sa ti nedari od toho odputat - a nedari sa ti to - nemal si vlastne nic noveho zacinat. Chce to dlhsiu pauzu, sustredit sa na pracu, na konicky... ako pisem vyssie.. taketo ludske udery trvaju roky, kym sa z nich clovek dostane...to, ze to muzi v sebe potlacaju neznamena, ze netrpia a ze zabudnu....

sisaha
29. mar 2013

@milan63 ak poznas jej nick tu, tak jej priamo napis. Alebo tajne dufas, ze to tu najde a oslovi ta?

limetka713
29. mar 2013

@milan63 ja si nemyslím, že bola chyba sem napísať..to, čo si tu napísal by sa ti asi ťažko hovorilo tvojej rodine alebo kamarátom..niekedy je lepšie povedať o svojom probléme uplne cudzím ľudom ( navyše anonymne), kt. sú objektívnejší a povedia ti pravdu bez obalu..a depresívnejšia bola preto, lebo na tejto stránke z každého rožka vyskakujú komenty, statusy a fotky šťastných mamičiek alebo budúcich mamičiek - a to jej rozhodne nerobilo dobre..

milan63
autor
29. mar 2013

chodila sem kvoli temam o strate dieťaťa. ano máš pravdu o anonymite a o tom že sa o tom ťažko hovorí.

limetka713
29. mar 2013

@milan63 ja by som ti navrhovala napísať jej ten list, adresu hádam poznáš, a necháš to na osud ako zareaguje..napr. keby som bola na jej mieste, nezdvihla by som ti telefon a keby sme sa stretli osobne, tak by som ťa nepočúvala..a list by som si prečítala - už len z tej ženskej zvedavosti, ked už pre nič iné ;) skús to, za to naozaj nič nedáš a možno sa veci pohnú..

jania023
29. mar 2013

@milan63 tu sa ti pomoci nedostane 😝 zeny su zeny

bubulka722
29. mar 2013

@milan63 Veľmi dobre ti rozumiem, tiež mi stroskotal vzťah. Dnes viem, že v partnerskom vzťahu žijú dvaja a tí sú taktiež rovnako zodpovední na jeho stroskotaní. Možno to ona odstupom času cíti rovnako ako ty a uvedomila si aj svoju časť viny, preto by možno nebolo úplne odveci skúsiť sa na ňu nakontaktovať a porozprávať sa. Možno si to potrebuješ len sám v sebe nejako upratať a vedieť či je váš vzťah úplne stratený aby si sa mohol naplno vložiť do vzťahu nového. Ak ťa odmietne a nebude viac chcieť s tebou nič riešiť ani sa k tomu vracať, máš len jednu cestu, dať tomu nadobro zbohom a začať žiť nový život. Možno to tak teraz nevidíš, pretože ju máš stále rád, ale časom sa ti všetko v hlave uprace a budeš znova šťastný. Prajem ti všetko dobré a ak sa nedá s tým nič robiť, netráp sa! 😉

p.j.jacky
29. mar 2013

@milan63 Urcite by si mal skusit rozhovor s ex-priatelkou.Tvoja sucastna partnerka je tebou ale klamana.Viem ze clovek za svoje city nemoze,ale ak novu priatelku nemilujes,nechaj ju pre niekoho kto jej city bude vediet opatovat.Ty si musis sam vsebe urobit poriadok a nevrhat sa do vstahu ak niesi pripraveny,co teda vobec niesi. ☹

haslerka27
29. mar 2013

pozri tvoj problem ti ozrejmil aspon jednu jedinu vec ak uz navrat ex nie je mozny- tvoja sucasna ta nerobi stastnym.bolo by dobre aby si byvaly vztah ukoncil aj ty,nielen tvoja byvala.skus ju nakontaktovat a stretnut sa s nou.aby si si v buducnosti nic nemusel vycitat,resp.vycitat ze si urobil malo.ona ti chyba a vies ze vsetko zlyhalo de facto kvoli tebe.ja verim v to ze vela veci sa nedeje len tak.ze nie ste spolu moze znamenat ze vtedy ste neboli dostatocne zreli,alebo ze spolu vobec nemate byt.to ssa dozvies ak sa stretnete.musel si byt maximalne protivni ak ta uz vobec nechce vidiet.to ze ty ju potrebujes je jedna strana mince,uvidis ci aj ona teba.....ak nie,respektuj to a nechaj ju nech si zariadi zivot ako chce.prava a zrela laska je aj taka ked chces aby ten druhy bol stastny aj keby to malo byt bez teba.strata dietata je velmi citliva vec...zeny to nesu tazsie podla mna.vy sa zahrabete v papieroch v praci,ale my zeny dieta nosime pod srdcom,rozpravame s nim a neviem co si konkretne vyviedol ale ked na teba tak zanevrela tak si musel byt total kreten.

fadda
29. mar 2013

Zena po takej velkej strate velmi zatrpkne.. Neviem ci to nebude jatrenie rany..,ked sa pokusis o nejake skontaktovanie.

dobromila
29. mar 2013

@milan63 v prvom rade, ako môžeš byť momentálne s niekým, koho nemiluješ??? Kvôli sexu?
Podľa mňa, ak zotrváš v terajšom "vzťahu", tak to ani vôbec nemá význam, hovoriť to bývalej. Alebo vieš čo, mal by si sa jej minimálne hlboko úprimne ospravedlniť. Asi by bolo dobré skúsiť to najprv mailom a potom aj osobne, ak sa bude dať. Ak pristúpi na to, že sa s Tebou stretne...
Pokiaľ sám sebe neodpustíš a nepoprosíš ju o odpustenie, tak budeš toto bremeno vláčiť so sebou celý život 😔

zuzkat1
29. mar 2013

@milan63 na tvojom mieste by som sa porozpravala s tvojot partnerkou. Ako to citis a ak aj nie rozchod aspon pauzu si dajte. Potom vyhladaj byvalu a vsetko jej povedz ako si sa citil a co citis teraz. Ak niekoho ma a je stastna tak ju nechaj-zasluzi si to. Ak je sama tak ju do nicoho netlac.pekne pomaly... Ak ta rovno odmietne a bude to mysliet vazne nechaj ju. Ak to dopadne zle budes vediet ze je to definitivne a mozes urobit dalsi krok. Das sa dokopy a najdes novu lasku.Drzim palce

diapozitiv01
30. mar 2013

@milan63
My sme tiez prisli pred viac ako troma rokmi o prvorodeneho synceka, mal iba 4 dni. A ked sa to stalo sme si povedali s muzom ze sme v tom spolu, ze nesmieme zakryvat to co citime a ked mi bolo smutno tak som za nim prisla a velakrat sme plakali spolu. Teraz mame malu dcerku a sme stastni, hoci to 100percentne stastie touz nebude nikdy. Tieto vztahy musia prejst velkou skuskou, ak si ju nepodrzal. nebol pri nej a nehovoril tiez o tom co citis, tak sa ani moc necudujem ze uz nie ste spolu.
No skus spravit maximum aby si bol aj ty stastny a pocuvaj hlavne aj svoje srdce...

nikolet_89
30. mar 2013

@milan63 ked ta to povzbudi ja poznam podobny pribeh a dali sa po rokoch opat dokopy a to sa museli obaja rozviest s aktualnymi partnermi 😉

atka3
30. mar 2013

ja by na tvojom mieste bojovala o nu. napíš jej,pošli kvety s vysvetlením.list v ktorom jej opíšeš svoje pocity a aj situáciu prečo si reagoval tak,ako si reagoval.

lila69
30. mar 2013

@milan63
Z tvojich slov citit ze ti byvla priatelka nie je lahostajna a tak ti poradim, zabojuj. Vezmi to ako svoju poslednu sancu.
Ved je celkom mozne ze aj ona to citi rovnako ale nema silu sa ti ozvat. Napis jej list alebo mail - takto si budes moct riadne rozmysliet co jej povies (napises) a ona si bude moc viac krat po sebe precitat tvoje slova a mozno pochopi...
Kludne ta strata dietata mohla bys skuskou vasho vztahu ktora sice dopadla tak ako dopadla, ale ak sa pokusite, moze byt vas vztah ovela pevnejsi a krajsi.
Nevzdavaj sa jej, zaroven nedavaj zbytocnu nadej svojej terajsej priatelke. Mozno ta byvala partnerka prijme naspät, mozno ta definitivne od seba odozenie, ale v kazdom pripade budes vediet na com si a budes si moct zariadit svoj zivot dalej - ci uz s nou alebo bez nej.
Ale zabojuj, nemas co stratit, raz by si mozno lutoval 😉
PS: a daj vediet ako si dopadol. Silno drzim palce 😉

nela82
30. mar 2013

@milan63 Napadá ma len jedna myšlienka..prečo ju nevyhľadáš??Určite vieš kde sa nachádza..respektíve kde žila pred tým.Poznáš jej rodinu..priateľov..
Ak ju stále miluješ-nájdi ju a povedz jej to 🙂
Ak je zadaná..tak to už bude problém..to áno..
No ak je slobodná-nie je čo riešiť 😉
Aspoň budeš vedieť na čom si-veľa šťastia 🙂

tominko2612
30. mar 2013

zase raz ma udivuju tie razne odpovede niektorych, tak lahko riesiace...ale niekedy veci proste nejdu (navonok mozno ano), ale vnutorne tak pik-pak vyriesit...to nie je nasa vec, preco si zacal s novou zenou, tak to nijak neodsudzujme. podla mna skus opat kontaktovat byvalu priatelku, nemas co stratit. s terajsou si to verim doriesis tak, aby to nebolo pre nu neprijemne.

argyro
30. mar 2013

@milan63 zabojuj!!! je úžasné, že si si to uvedomil, veľa mužov nikdy nepríde na to, kde urobili chybu. nepíšeš, či bývalá priateľka je už v novom vzťahu, ale ak nie, tak určite to ešte skús. držím palce

natsa
12. apr 2013

načo máš novu priatelku ked tu staru nedokážeš vymazať.Nič nezaplátaš.Ak chceš tvoju pritelku naspäť v prvom rade musíš napraviť to zle.Možno to bude trvat niekolko mesiacov.ODHADNI ŠKODY?POTOM ZVAŽ USILIE POTREBNE NA OPRAVU:

kikaba44
17. apr 2013

@milan63 Predstav si to asi takto:
Teším sa až zase prídeš. Vyzlečieš si šaty a ľahko ma pohladíš. Ľahneš si na mňa a po chrbte ti prebehne mráz. Potom sa oddáme slasti a spoločne nás zaplaví vlna tepla. Milujem ťa.
Tvoja vaňa.