Ako slušne odmietnuť kolegyni otázku o plate?
včera sa ma už tretíkrát pýtala na výplatu a tentoraz už celkom priamo. ja jej konkrétnu sumu hovoriť nechcem, ale zakaždým to len nejako zahovorím a ona sa k tomu zasa vráti.
ako by ste jej slušne dali najavo, že toto si chcete nechať pre seba?
@anonym_autor mojho kolegu sa to tiez niekto vo firme pytal, ani brvou nemrkol a povedal ze tak do 5000 euro. V podstate to bila pravda, ale.odvtedy sa ho to uz nik nepytal🤣 inak my sme mali v prac zmluve ze sa nesmieme medzi sebou ani mimo firmy rozpravat o plate
@anonym_9b920c ani nie, teraz po novom by muži aj ženy mali mat za rovnaký výkon prace rovnaku mzdu
U nás štatisticky majú muži vyššie mzdy ako ženy čo je smutne
@anonym_723827 mozes to trosku rozviest? Zdroj a tak... nie ze "sa hovori"... lebo to co sa hovori je porovnavanie zien vsetkych vs vsteci muzi (co je blbost porovnavat)... keby zeny na rovnakej pozicii menej zarabali, tak su vsetci muzi nezamestnani, lebo zamestnavatelia nie su charita, aby platili zbytocne niekoho viac ked nemusia...
@anonym_autor mojho kolegu sa to tiez niekto vo firme pytal, ani brvou nemrkol a povedal ze tak do 5000 euro. V podstate to bila pravda, ale.odvtedy sa ho to uz nik nepytal🤣 inak my sme mali v prac zmluve ze sa nesmieme medzi sebou ani mimo firmy rozpravat o plate
@petronellla87 v pracovnej zmluve to mozes mat, ale tusim od roku 2019 je to protizakonne (nevymahatelne)... teda zamestnavatel to nemoze zakazovat...
@anonym_autor ked sa pytala priamo, tak jej priamo povedz, ze ani ty nevies jej plat a ani ta to nezaujima.
@anonym_723827 mozes to trosku rozviest? Zdroj a tak... nie ze "sa hovori"... lebo to co sa hovori je porovnavanie zien vsetkych vs vsteci muzi (co je blbost porovnavat)... keby zeny na rovnakej pozicii menej zarabali, tak su vsetci muzi nezamestnani, lebo zamestnavatelia nie su charita, aby platili zbytocne niekoho viac ked nemusia...
@anonym_d56fb7 vylez z jaskyne
@anonym_d56fb7 vylez z jaskyne
@anonym_723827 reagoval som na blbost "U nás štatisticky majú muži vyššie mzdy ako ženy čo je smutne"... nerozporoval zakon o rovnakom odmenovani...
Povedz nech ti povie prva ona a ty jej povies ci mas viac alebo menej. A povedz kazdopadne „menej“ 😉
@anonym_723827 prečo smutné? Ved chlapi sú zivitelia rodiny.
@anonym_dbe635 smutné a ešte smutnejsia je aj tvoja reakcia..
Ak dvaja robia tú istú prácu, majú porovnateľne vzdelanie, odbornosť a skúsenosti, prečo má mať jeden vyšší plat, len kvôli tomu, že má medzi nohami penis?
O toto ide!
A v prvom rade je potrebné, aby ludia ako ty, zmenili svoje mentálne nastavenie, kde ženy si menej a potom príde aj reálna zmena
@anonym_autor takto : Budeš vela vedieť, nebudeš v noci späť 🙂
Pracujete na rovnakej pozícii? Ak áno, môže požiadať zamestnávateľa o info o priemernej výške platu na tej ktorej pozícii , ak ste napríklad 4 , Fero ,Jožo jej povie, seba vie, tak poľahky zistí aj teba
@anonym_autor Otvorene jej povedz, že nemáš záujem sa na tému platu s ňou baviť.
Robis z toho dramu, boze…
Tie, kt. radite sa spytat obratom otazku, nie ste najostrejsie ceruzky. Clovek, kt. sa priamo pyta, nema problem aj priamo odpovedat.
Mna, ked sa niekto pyta, nemam problem povedat. Ked si chce dotycna doondit den, jej vec.
Ak mas problem povedat sumu, tak jej povedz jednu z fraz, kt. ti tu uz napisali.
Ak dvaja robia tú istú prácu, majú porovnateľne vzdelanie, odbornosť a skúsenosti, prečo má mať jeden vyšší plat, len kvôli tomu, že má medzi nohami penis?
O toto ide!
A v prvom rade je potrebné, aby ludia ako ty, zmenili svoje mentálne nastavenie, kde ženy si menej a potom príde aj reálna zmena
@beronsche ono to často nie je len kvôli tomu. A verím, že keď je zase šikovná žena, tak vie zarobiť aj viac. Ja som zase zažil opačný extrém, keď som popri štúdiu robil manuálnu prácu, kde ženy zarábali rovnako ako muži a boli veľmi zvýhodňované. Nemuseli robiť dosť veľa ťažkých prác čo muži. Na tej istej pozícii, s rovnakým platom.
@anonym_autor takže zarábas viac ako ona, a preto jej to nechceš povedať. Áno? Chápeš, kebyže zarábas menej ako ona tak by nebol dôvod to tajiť.
co koho do to, kolko mas penazi.
rovnaku mzdu mozu mat len ludia, co robia rovnaku prácu, napríklad pri výrobe pri páse. ale inde nie.
rozdielne vzdelanie, rozdielny pocet rokov, rozdielna prax. nikde nenajdes dvoch ludi, co maju vsetko rovnake, takze "rovnake odnenovanie" je cisto papierova zalezitost, ktora v praxi nefunguje
povedz jej, ze nemas prečo jej hovoriť o svojom plate
.
O toto ide!
@beronsche dobre, takže by si išla robiť kľudne aj napr murara, a mat taky plat ako chlap murár. (aby to nerobili len tí ktorý majú medzi nohami penis) A vtedy kľudne môžeš zmeniť aj to tvoje "mentálne nastavenie", a príde aj ta reálna zmena. Ale skôr si nemyslím ze presne toto chceš.
@beronsche dobre, takže by si išla robiť kľudne aj napr murara, a mat taky plat ako chlap murár. (aby to nerobili len tí ktorý majú medzi nohami penis) A vtedy kľudne môžeš zmeniť aj to tvoje "mentálne nastavenie", a príde aj ta reálna zmena. Ale skôr si nemyslím ze presne toto chceš.
@anonym_dbe635 nauč sa čítať. Píše o tom,ak dvaja robia rovnakú prácu.
"Prepac, o tom sa s tebou nebudem bavit". Dovi. A pri opakovanych otazkach by somnju odpalkovala aj sarkastickejsie. Za mna je pytanie sa opakovanie niecoho, je totalne nevychovane, neslusne. Keby sa druhy chcel o tom bavit, hned jej povie.
O tom, ze taketo veci sa podla mna vobec nemaju preberat v praci a medzi kolegami ani nehovorim. Ono nie zo srandy to vzdy bolo viac menej tajomstvo. Tie zvady co nastavali casto aj kvoli par euram a aj ked bolonjasne nastavene kto kolko ma odmeny, za co, boli priserne. Zvady, intrigy, dusno, roman by som kludne mohla napisat o tom. A neverim, ze sa menia kolektivy rokmi a zrazu bude kazdy s rozdielmi v platoch vyrovnany.

@anonym_autor normalne by som povedala prepac, ale tuto informaciu si necham pre seba.