icon

Ako zvládať konflikty s kolegami učiteľmi?

Včera o 11:00

Nasa dcera navstevuje skolu, kde ucim. Je ziva, temperamentna, po mame. 😁 a tu nastava problem. Kolegyne sa mi na nu chodia stazovat. Je to neprijemna situacia, nakolko ja vychadzam s kazdym, ale na dieta si kydat nenecham. Boli sme v cpp, ma diag.poruchu pozornosti, co moje kolegyne neakceptuju, na novodobe dg neveria. Da sa toto ustat a nezblaznit sa z toho? A hlavne, nepokazit si vztahy v praci? Dcere vysvetlujem, dohovaram, denne sa bavime, ze nema vyrusovat. Ale ona 45min neobsedi. V odporucaniach ma, ze ju maju davat zotierat tabulu, pustat prejst sa na wc,.. aby zmenila polohu a priestor na chvilu, ale kolegyne to nedodrziavaju. Mam hlavu v smutku. Je to velmi neprijemna situacia. Avsak, stojim si za dcerou.

Strana
z3
zuzana76
•
Včera o 18:51
@biba_18

@anonym_a52198 reálne nechápem - tak stanovuješ diagnózy alebo nestanovuješ? ak ich stanovuješ, nechávaš ich falošné? fakt nerozumiem o čom píšeš a tú hlúposť s kopaním nechápem tiež… píšes ako mongol, sorry…

@biba_18 a navyse takym detom sa to vrati, tiez som zazila take, ze dieta si kludne vytiahlo vsetky mozne pomocky a tak pisalo pisomku, nemuselo vediet vybrane slova napr. ale opisovalo z tabulky a takto malo pomocky na vsetky mozne pisomky atd... v konecnom dosledku urobi testovanie zle a aj tak sa dostane len na nejaku ucnovku, alebo nepopularnu strednu skolu, ja som toto synovi nikdy netolerovala a radsej doucovania a ucila som sa s nim

anonym_a28a1e
•
Včera o 18:57
@zuzana76

@biba_18 a navyse takym detom sa to vrati, tiez som zazila take, ze dieta si kludne vytiahlo vsetky mozne pomocky a tak pisalo pisomku, nemuselo vediet vybrane slova napr. ale opisovalo z tabulky a takto malo pomocky na vsetky mozne pisomky atd... v konecnom dosledku urobi testovanie zle a aj tak sa dostane len na nejaku ucnovku, alebo nepopularnu strednu skolu, ja som toto synovi nikdy netolerovala a radsej doucovania a ucila som sa s nim

@zuzana76 mám to rovnako. Moja dcéra by mohla rozprávať hodiny o domácej príprave do školy s mamou špeciálnym pedagógog. Na základke sme sa poriadne vytrápili, zmaturovala na jednotky a teraz je na výške. Pred pár rokmi by som na VŠ ani len nepomyslela. Modlila som sa, aby sa dostala na strednú školu. Úľavy sú často dvojsečná zbraň.

anonym_51c731
•
Včera o 18:59
@vevesh

@anonym_51c731 no tak ja si pamatam, a bolo to dobrych 30 rokov dozadu. Ale ta zena bol jednoducho pedagog. Ti, co mali "tie novodobe papiere"- adhd a add, mali ucivo naviac a robili v triede to, co im zadala (premiestnovanie papierov, upratanie skriniek, prenesenie kvetinacov, zalievanie upratanie po skolskych desiatach- boli sluzby a menili sa). Ti, co ucivo nezvladali, tam davala pomocky, ako to doma dohnat....ale dnes je velmi vela pedagogov takych, ze su tam len preto, lebo ich na inu vs nevzali, chcu si odrobit "svojich 8 hodin" a finito a potom to badat aj na takychto malickostiach, cest vynimkam. Predtym studovali pegecku vysoku ludia, ktori to brali ako povolanie a poslanie. A toto dodnes vzdy na ucitelovi vidis, ci patri k prvej alebo druhej skupine....

@vevesh môj otec je vyštudovaný pedagóg a ďakujem Bohu, že pred dvadsiatimi rokmi s tým sekol a išiel robiť niečo iné. Pri týchto..... premotivivanych matkach by už dávno sedel v base, lebo toto žiadny normálny človek a učiteľ nemôže znášať a ostať duševné v poriadku.

zuzana76
•
Včera o 19:35
@anonym_a28a1e

@zuzana76 mám to rovnako. Moja dcéra by mohla rozprávať hodiny o domácej príprave do školy s mamou špeciálnym pedagógog. Na základke sme sa poriadne vytrápili, zmaturovala na jednotky a teraz je na výške. Pred pár rokmi by som na VŠ ani len nepomyslela. Modlila som sa, aby sa dostala na strednú školu. Úľavy sú často dvojsečná zbraň.

@anonym_a28a1e tiez tak, syn tri dys poruchy - dyslexia, dysgrafia, dysortografia a testovanie nad 90 percent, bez prijimaciek na gympel, namaha sa vyplatila, on na gymnazium ist chcel, velmi, chce sa venovat vede

biba_18
•
Včera o 21:18
@zuzana76

@zuzana76 ale ona píše o vymyslených diagnózach - nie o tom, či rodičia so svojimi deťmi pracujú…

zuzana76
•
Včera o 21:23
@biba_18

@zuzana76 ale ona píše o vymyslených diagnózach - nie o tom, či rodičia so svojimi deťmi pracujú…

@biba_18 ja to chapem, ze to dieta diagnozu ma, ale ulavy hore dole vsetky, napr ked som este ucila, tak jeden chlapec mal v ulavach, ze nesmie dostat zo sjl horsiu znamku ako 3. Nie som slovencinarka, kolegyna bola poriadne rozhorcena vtedy. Takze aj takto vyzeraju niekedy ulavy, ja som praveze v centre vzdy vyskrtala, ze ulavy na cudzi jazyk nepotrebuje, lebo aj tam mojmu napchali to co na sjl, takze som ich naviedla, ze som jazykar a jeho anj a nej su na skvelej urovni.

zuzana76
•
Včera o 21:24
@biba_18

@biba_18 takze mijmu zostala ako ulava len viac casu a doplnovacka ako diktat, nic ine, na gymnaziu je teraz bez ulav

lulua15
•
Včera o 21:58
@anonym_autor

@anonym_6af770 plne skoly su pedagogov, ktore s takymito detmi nevedia pracovat. Vedia len rozkazovat, zakazov a nadavat im do drbnutych. Je to normalne???

@anonym_autor no asi preto že študovali pedagogiku nie špeciálnu pedagogiku..nikto na bežnej škole s nimi pracovať nevie preto by mali chodiť do špeciálnych škôl a cela inkluzia je nanič nefunkčná ako chcú od učiteľov čo to neštudoval i aby sa venovali takým deťom..o asistentoch pomlcim pretoze ti sú tam väčšinou omylom nie sú to študovani ľudia ani toľko. Nevedia čo majú robiť a je to len trápenia..

Strana
z3