Čo robiť so zamestnancom, ktorý je často na PN?
Dobrý deň.
Čo si myslíte o zamestnancovi, ktorý často PNkuje. Myslím to tak, ze z roka cca 3-4 mesiace, aj viac. Robí to tak roky. Vždy je to na chrbticu alebo ked vie, ze bude nárazovo viac roboty.
Ono ide o to, ze sa sťažuje na problémy a pritom vzal robotu, ktorú vie, že nebude zvládať. Čo by ste ako zamestnávateľ urobili?
@anonym_autor ma na to pravo. Aj my mame take kolegyne, hlavne cez leto aj 2-3mesiace , vsetko na chrbticu PNky, kontroly zamestnavatelom na zaciatku zbytocne ti ludia su fakt doma a nikam nechodia len na kontroly, nenachytas ich, ani kontroly uradom, nikdy nic vzdy boli doma
U nas akurat to urobili tak, ze nejako zmenili prac.poziciu ci co, poslali na lekarsku prehliadku a tym, ze mali za sebou tolko dg a PNiek, neboli odporucani na tu pracu alebo s nejakym obmedzenim a tym padom
Ich preradili inde
Ale v podstate ako zamestnavatel nemas ziadne paky, ani na matky na castych OCRkach
@anonym_7a83a7 ani keď tým výrazne ovplyvňuje chod prevádzky? Vychádzky nedodržiava . Vraj potrebuje prechádzky na tú chrbticu. Ja viem, že zrejme je to také diskutabilné. A každého dnes bolí chrbát.
Kedysi som mala kolegyňu, ktorá trpela častými zápalmi pankreasu.Ked prišla do práce bledá, ťahala sa ako tieň, nešla s nami na obed, lístok posunula manželovi, ktorý pracoval v tej istej firme,len na inom úseku,vedeli sme,ze je zle, že bude kolegyňa PN.Ked prišlo znižovanie stavov,prepustili ju
@anonym_7a83a7 ani keď tým výrazne ovplyvňuje chod prevádzky? Vychádzky nedodržiava . Vraj potrebuje prechádzky na tú chrbticu. Ja viem, že zrejme je to také diskutabilné. A každého dnes bolí chrbát.
@anonym_autor tak v lete ked ti vypadnu na 3 mesiace 2 kolegyne a su dovolenky je to na hovno …takze to vzdy obolyvnovalo prevadzku tak ako matky na OCRkach
Ma vychadzky aj nedodrziava riesit s uradmi, 4 hodiny vychadzok musi stacit aj konovi nie toboz choremu s bolestami chrbtice
Hovorim posielali na PZS na prehliadku
Jeden rómsky kolega stále maródoval, ale inák bol šikovný (jeden z najlepších) a preto zamestnavateľ urobil presný opak. Keď mu končila zmluva na dobu určitú, a mohli ho prepustiť, dali mu zmluvu na dobu neurčitú, a on sa ešte chválil pred kolegami že teraz si už môže maródovať kolko chce a nemôžu mu nič.
@anonym_autor
Slovensko je stale komunisticky raj dlhe roky som robila v Australii tam PM neexistuju mas narok na dva tyzdne do roka a potom si zober neplatene volno .
Pritom vsetci stale nadavaju a si neuvedomuju ze bohate krajiny niesu take stedre, mozno aj preto su take bohate.😄
@anonym_autor
Slovensko je stale komunisticky raj dlhe roky som robila v Australii tam PM neexistuju mas narok na dva tyzdne do roka a potom si zober neplatene volno .
Pritom vsetci stale nadavaju a si neuvedomuju ze bohate krajiny niesu take stedre, mozno aj preto su take bohate.😄
@anonym_ea49f8 máš pravdu v oboch prípadoch. Ja preto mám tak rád komunizmus lebo neschopákov ako ja to bol raj, a ešte ma stále drží nad vodou pozostatok toho systému. V austrálii by som už bol dávno bezdomovec. A po druhé tým že tie krajiny niesu sociálne, preto sú také bohaté lebo neživia hromadu príživníkov. V podstate čistý kapitalizmus je ako zákon prírody, že prežijú len tí silnejší a schopnejší.
@anonym_autor takého jedine vyhodit
ty máš nárok ako zamestnávateľ kontrolovať vychádzky, oslov sociálku
Sak choďte do Austrálie keď je tam raj na zemi
Skúsila by som ho preradiť na inú pozíciu. Ak by nepomohlo, tak nech si hľadá menej náročnú prácu, alebo vybaví čiastočný invalidný. U nás je to naopak. Vedia, že ďaleko cestujem za prácou, že mám problémy s krvným tlakom, chodím do prace aj cez mŕtvoly, no napriek tomu mi dávajú čoraz viac prace a plat nezvyšujú. Čochvíľa tam budem nocovať….
Skúsila by som ho preradiť na inú pozíciu. Ak by nepomohlo, tak nech si hľadá menej náročnú prácu, alebo vybaví čiastočný invalidný. U nás je to naopak. Vedia, že ďaleko cestujem za prácou, že mám problémy s krvným tlakom, chodím do prace aj cez mŕtvoly, no napriek tomu mi dávajú čoraz viac prace a plat nezvyšujú. Čochvíľa tam budem nocovať….
@anonym_3aed16 to sa nedá. Nie je iné vhodné miesto. Mňa skôr zaujíma, či by to napríklad priamy vedúci vedel dať do pohybu. Či vôbec nejako môže. A ak áno ako.
Ono, ten stav zamestnanca nie je na ID, ale je to sebavedomý zamestnanec a ovplyvňuje tým prácu iných.
@anonym_3aed16 to sa nedá. Nie je iné vhodné miesto. Mňa skôr zaujíma, či by to napríklad priamy vedúci vedel dať do pohybu. Či vôbec nejako môže. A ak áno ako.
Ono, ten stav zamestnanca nie je na ID, ale je to sebavedomý zamestnanec a ovplyvňuje tým prácu iných.
@anonym_autor riesit to s vedenim, tj vycislit dobu na PN odkedy je tam a teda ak sa to bude dalej tolerovat, tak pride k znizeniu vykonu timu a bude im treba platit nadcasy
dat podnet na socialnu poistovnu na kontrolu, teraz vedia uz aj PN ukoncit a plus zrusit jedno pracovne miesto, vrati sa a koniec
nehrala by som sa. stym v tomto pripade
@anonym_3aed16 to robievajú aby vyhnali ludí, lebo na slovensku sú dosť prísne zákony, nemôžu len tak vyhodiť. Tak robia to že pridajú prácu čo už človek nezvládne, alebo ho preradia na pobočku kam by nevedel dochádzať, a dá sám výpoveď.
ty máš nárok ako zamestnávateľ kontrolovať vychádzky, oslov sociálku
@anonym_338f6b ale len orve 2 tyzdne potom uz nezmoze nic
@anonym_338f6b ale len orve 2 tyzdne potom uz nezmoze nic
@anonym_7a83a7 podnet moze dat hocikedy, a kontroly robi soc poist od prveho dna
@anonym_7a83a7 podnet moze dat hocikedy, a kontroly robi soc poist od prveho dna
@anonym_cfb286 podnet mozes ale ci pojdu oreverit evidentne o tom vedia ze nedodrzuje
@anonym_cfb286 podnet mozes ale ci pojdu oreverit evidentne o tom vedia ze nedodrzuje
@anonym_7a83a7 len ako trafiť, ze fakt nebude doma? Robí to nepravidelne, nie každý deň. Jednoducho ako mu to vyhovuje.
@anonym_autor ma na to pravo. Aj my mame take kolegyne, hlavne cez leto aj 2-3mesiace , vsetko na chrbticu PNky, kontroly zamestnavatelom na zaciatku zbytocne ti ludia su fakt doma a nikam nechodia len na kontroly, nenachytas ich, ani kontroly uradom, nikdy nic vzdy boli doma
U nas akurat to urobili tak, ze nejako zmenili prac.poziciu ci co, poslali na lekarsku prehliadku a tym, ze mali za sebou tolko dg a PNiek, neboli odporucani na tu pracu alebo s nejakym obmedzenim a tym padom
Ich preradili inde
Ale v podstate ako zamestnavatel nemas ziadne paky, ani na matky na castych OCRkach
@anonym_7a83a7
Páky vždy nájdeš 😉
@anonym_autor mozes nan posielat kontroly aj kazdy den
@anonym_autor mozes nan posielat kontroly aj kazdy den
@janinah a ako anonymne napísať sat podnet? Nechcem zo súkromného mailu.
@janinah a ako anonymne napísať sat podnet? Nechcem zo súkromného mailu.
@anonym_autor ty si poriadne závistlivý pako. S tebou by som nechcela byť ani len kolegyňa.
Keď ani len podnet nevieš napísať sám - ešte aj to potrebuješ nadiktovať, tak sám budeš z tých jednoduchších.
A nemôžeš legálne ukončiť pracovný pomer s výpovednou dobou, keď sa vráti z Pn? Veď keď môže odísť a ukončiť v podstate bez dôvodu zamestnanec, tak zamestnávateľa nemôže?
Kedy su v meste/obci kde byva nejake pre kolegu zaujimave akcie alebo akcie zaujimave pre jeho deti... Poslala by som kontrolu pocas nejakych tych jarmokov, koncertu, skolskeho vystupenia deti,... skusila by som odsledovat na facebooku...
V kazdom pripade si to pories, ani nie tak kvoli samotnemu zamestnancovi, ale pokazi Ti cely tim. Lebo ked ludia vidia, ze jednemu to prechadza, zacne ich stvat, ze preco oni nemaju take ,,benefity".
@anonym_7a83a7 len ako trafiť, ze fakt nebude doma? Robí to nepravidelne, nie každý deň. Jednoducho ako mu to vyhovuje.
@anonym_autor netrafis
@anonym_autor ty si poriadne závistlivý pako. S tebou by som nechcela byť ani len kolegyňa.
Keď ani len podnet nevieš napísať sám - ešte aj to potrebuješ nadiktovať, tak sám budeš z tých jednoduchších.
@anonym_97d873 som závistlivý kolega, ktorý roky dopláca na niekoho druhého. Nahlásim si dovolenku, ktorú mi zrušia, lebo kolega je PN. Vždy zoberú niekoho na zástup, treba zaúčať. A potom ho prepustia, lebo kolega sa vracia. Neustály kolotoč.
@anonym_97d873 som závistlivý kolega, ktorý roky dopláca na niekoho druhého. Nahlásim si dovolenku, ktorú mi zrušia, lebo kolega je PN. Vždy zoberú niekoho na zástup, treba zaúčať. A potom ho prepustia, lebo kolega sa vracia. Neustály kolotoč.
@anonym_autor a vas nadriadeny co na to ? proste ak ti zrusi dobolenku daj sa aj ty na PN nech ma skolu hrou
@anonym_autor našla si dobrý zaskok - u nás to tak riešia, tiež takých zamestnancov máme.

Ich preradili inde