icon

Kolegyňa si vždy berie dovolenku na Vianoce. Ako to riešite vo vašej práci?

Dnes o 12:42

Pekný deň, v práci máme kolegyňu, bezdetnú, starú dievku, a každoročne jej šéfka dovolí čerpať dovolenku počas vianoc dva týždne. Ja potom ťahám celé sviatky sama, nemám voľno ani 24 ani 25 ani 26. Aj keď si požiadam o dovolenku aj ja, vždy sa schváli dovolenka jej, pretože inak ide v tomto termíne na PN s chrbticou a nemá potom kto robiť 😐. Tento rok som očakávala, že konečne budem môcť Vianoce tráviť s deťmi lebo maródovala celé leto, ale nie. Dnes šéfka oznámila, že má opäť dovolenku Alenka. Už som úprimne nahnevaná, mala som aj rozhovor so šéfkou, ale tá mi povedala len toľko, že mám pochopiť aj ja, nemôžeme byť obe doma, a že sa ona hodí PN je viac menej istota. Ani neviem či som viac smutná alebo nahnevaná. Máte niekto takýchto ignorantov v práci tiež ?

autor
•
Dnes o 17:06
@markusrasford

@anonym_autor napis ktora prevádzka je nepretržitá. Počul som o nepretržitej prevádzke kde sa ľudia striedaju. Tie dni su sviatkom a tam je do konca 100 percent priplatok

@markusrasford však ale ja som nepovedala, že robím 24 hodín denne 😂 . Robím v laboratóriu, ktoré zabezpečuje analýzu nepretržitej prevádzke. A teda čo ,že je tam príplatok? Ten príplatok mojim deťom pripraví Vianoce či čo si tým chcel povedať?

markusrasford
•
Dnes o 17:13
@anonym_autor

@markusrasford však ale ja som nepovedala, že robím 24 hodín denne 😂 . Robím v laboratóriu, ktoré zabezpečuje analýzu nepretržitej prevádzke. A teda čo ,že je tam príplatok? Ten príplatok mojim deťom pripraví Vianoce či čo si tým chcel povedať?

@anonym_autor tak ze ste potom tri zamestnankyne. Ta co ide na dovolenku a dve ktoré sa striedate po 12 hodinách. Co ti neverím. Toľko som len chcel

autor
•
Dnes o 17:14
@markusrasford

@anonym_autor tak ze ste potom tri zamestnankyne. Ta co ide na dovolenku a dve ktoré sa striedate po 12 hodinách. Co ti neverím. Toľko som len chcel

@markusrasford sme dve a robíme na osmičky 😆

minenkaa
•
Autor odpoveď zmazal
•
simca06022011
•
Dnes o 17:17
@anonym_autor

@anonym_8a2020 nahlásiť si môžem čo chcem, keď to schvaľuje šéfka a kedy a či ju schváli naozaj neovplyvním. Dovolenku som si žiadala už v apríli.

Dievčatá PN v mojom prípade nie je riešenie. Jednak mám lekára, ku ktorému musím aj črevnú virózu prísť dokazovať a druhá vec je, že ten finančný rozdiel vo výplate pri PN je extrémne citeľný pre mňa ako pre matku. Z decembrovej výplaty platím školné polročné náklady, čo predstavuje tak 40% z mojej výplaty a keď o tie percenta prídem tak to bude ťažký mesiac. Ona zrejme finančnú stránku nerieši, tak sa na tú PN kľudne hodí. Rozhovor som samozrejme skúšala, ona nepovie, že sa dá PN, pekne povie "jasné zober si dovolenku" a potom zostane doma ako urobila naposledy.

@anonym_autor tak ale potom treba vplyvat na sefku, ze takuto kolegynu netreba vam v praci :DDD v lete pn, v zime pn, robi sa jej ked sa chce. Alebo, neviem teda aku pracu vykonvas, treba nadhodit, kedze nepracuejte tam asi rok dva... ze na case mooozno zavriet na sviatky :D

anonym_8eb0d5
•
Dnes o 17:26

Dobre rano pani doktorka , v noci som mala teplotu , boli ma hlava , je mi zle , zvracala som …….asi 10x

Neni zac 😁

markusrasford
•
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@anonym_autor uz sa zamotavas a co sa dalo predpokladať. Nepretrzita prevádzka je 24 hodín.

autor
•
Dnes o 17:33
@markusrasford

@anonym_autor uz sa zamotavas a co sa dalo predpokladať. Nepretrzita prevádzka je 24 hodín.

@markusrasford nepretržitá prevádzka je výroba, z ktorej ja analyzujem vzorky 🙃 , veď to píšem hore. Zamotávaš sa sám, ale súdiac podľa iných tvojich príspevkov nič neobvyklé. Dumaj ďalej, detektív oriešok...

minenkaa
•
Dnes o 17:36
@anonym_autor

@anonym_autor nejako to nesedí
Prečo nejdeš do inej práve

markusrasford
•
Dnes o 17:36
@anonym_autor

@markusrasford nepretržitá prevádzka je výroba, z ktorej ja analyzujem vzorky 🙃 , veď to píšem hore. Zamotávaš sa sám, ale súdiac podľa iných tvojich príspevkov nič neobvyklé. Dumaj ďalej, detektív oriešok...

@anonym_autor kto je tu luhar si ty. Ja sa nemam v com zamotat. Mam dar ze nesledujem také ženy ako si ty. To ze ako si pracovne vytazena a dokážeš este aj moje príspevky sledovať tak potom si fakt zaslúžiš aby si v kuse robila az do 1 januára.

markusrasford
•
Dnes o 17:37
@minenkaa

@minenkaa no v inej práci by nemohla byť na MK 24 hodín v kuse.

mandzula
•
Dnes o 17:38
@markusrasford

@anonym_autor kto je tu luhar si ty. Ja sa nemam v com zamotat. Mam dar ze nesledujem také ženy ako si ty. To ze ako si pracovne vytazena a dokážeš este aj moje príspevky sledovať tak potom si fakt zaslúžiš aby si v kuse robila az do 1 januára.

@markusrasford To je dobra demagogia, co tu predvadzas. Nemas argumenty, tak uboho utocis.

minenkaa
•
Dnes o 17:39
@minenkaa

@minenkaa prace

markusrasford
•
Dnes o 17:41
@mandzula

@markusrasford To je dobra demagogia, co tu predvadzas. Nemas argumenty, tak uboho utocis.

@mandzula argumenty? Najprv si ujasni co chces napísať. Nespomínam si ze by som ja písal tebe. Ale asi si jej advokátka a vidis ze sa motá ako madar v kukurici. Kto zvykne útočiť su také ženy ako TY. Tvoje fakty sú kde?

mandzula
•
Dnes o 17:48
@markusrasford

@mandzula argumenty? Najprv si ujasni co chces napísať. Nespomínam si ze by som ja písal tebe. Ale asi si jej advokátka a vidis ze sa motá ako madar v kukurici. Kto zvykne útočiť su také ženy ako TY. Tvoje fakty sú kde?

@markusrasford Ako pisem, len utocis. Skoda casu s takymi ako ty.

markusrasford
•
Dnes o 17:55
@mandzula

@markusrasford Ako pisem, len utocis. Skoda casu s takymi ako ty.

@mandzula lebo TY si veľkým spestrením môjho života

autor
•
Dnes o 17:56
@minenkaa

@minenkaa lebo mám dve deti a prácu v mieste bydliska, nemusím dochádzať a môžem pohodlne deti odviesť do inštitúcií. A čo ti nesedí ? Nepracujeme na plné úväzky ..

anonym_f61527
•
Dnes o 18:09

@anonym_autor a akú radu čakáš? Kolegyňa pôjde na PN alebo dovolenku. Ty nepôjdeš ani na PN ani na OČR, dovolenku nemôzete mať obe naraz, tak čo vlastne chceš? Pošli číslo na šéfku, skúsim zavolať, či ti predsa len nedá dovolenku 🫣🤔

minenkaa
•
Dnes o 18:14
@anonym_autor

@minenkaa lebo mám dve deti a prácu v mieste bydliska, nemusím dochádzať a môžem pohodlne deti odviesť do inštitúcií. A čo ti nesedí ? Nepracujeme na plné úväzky ..

@anonym_autor tak ja neviem čo čakáš ,z prace nepôjdeš, k lekárovi tiež nie ,šéfka tá ma na háku
Takže nič sa nezmení a prečo by malo

anonym_d5262d
•
Dnes o 18:14

Zial tebe zostanu len oci pre plac v praci na Vianoce.Co ine ti zostane,len to.

autor
•
Dnes o 18:17
@anonym_f61527

@anonym_autor a akú radu čakáš? Kolegyňa pôjde na PN alebo dovolenku. Ty nepôjdeš ani na PN ani na OČR, dovolenku nemôzete mať obe naraz, tak čo vlastne chceš? Pošli číslo na šéfku, skúsim zavolať, či ti predsa len nedá dovolenku 🫣🤔

@anonym_f61527 ja som si ale žiadnu radu nepýtala...

anonym_078bef
•
Dnes o 18:19

@anonym_autor to máš za to, že Alenku ohováraš, že je bezdetná stará dievka. Hanba. Myslíš, že či lepšia, keď máš dieťa a zrejme aj chlapa? Nie sú schopná ani otvoriť ústa v práci.

S pozdravom bezdetná stará dievka Alenka.

anonym_018725
•
Dnes o 18:19
@markusrasford

@markusrasford poznam "prevadzku", kde je realne osoba 48 hodin v robote nonstop. V noci si môže pospať. Neviem ako to robia papierovo, ale realne tam je takto. Takže toľko Zákonník práce. By si sa čudoval, co vsetko su ľudia ochotní vydržať, lebo nemáš na vyber ak si napriklad samoživiteľka s dietatom v MŠ.

anonym_018725
•
Dnes o 18:20
@anonym_autor

@anonym_f61527 ja som si ale žiadnu radu nepýtala...

@anonym_autor ak by sla na PN, poslala by som kontrolu.

marca12
•
Dnes o 18:20

@anonym_autor Takuto zensku sefka toleruje? Ja by som tej kolegyni tak vycistila zaludok. To jej nie je sproste,ze kazdy rok je doma a ty v praci? To si nemozete rozdelit dni? Na chybe je sefka,ta je tam od toho,aby stmelovala kolektiv. Ak sa hadze na PN,tak by letela prec. Naco ju tam drzia?

alzbeta1957
•
Dnes o 18:24

@anonym_autor ako si poradiť? Ísť tiež na PN a nech robí šéfka. Ďalší rok si rozmysli komu dá dovolenku.
@anonym_

autor
•
Dnes o 18:26
@anonym_078bef

@anonym_autor to máš za to, že Alenku ohováraš, že je bezdetná stará dievka. Hanba. Myslíš, že či lepšia, keď máš dieťa a zrejme aj chlapa? Nie sú schopná ani otvoriť ústa v práci.

@anonym_078bef stará dievka Alenka by v tom texte použila viac maďarských slov. Povedať o niekom, že je bezdetný nie je ohováranie. Sama o sebe vraví, že je stará dievka, resp ona povie, že je "stará hipsňa" nikde nepíšem, že som lepšia, nevkladaj mi do úst tvoje myšlienky ..

mandzula
•
Dnes o 18:27
@anonym_078bef

@anonym_078bef Vies ty vobec, co je ohovaranie?

autor
•
Dnes o 18:32
@marca12

@anonym_autor Takuto zensku sefka toleruje? Ja by som tej kolegyni tak vycistila zaludok. To jej nie je sproste,ze kazdy rok je doma a ty v praci? To si nemozete rozdelit dni? Na chybe je sefka,ta je tam od toho,aby stmelovala kolektiv. Ak sa hadze na PN,tak by letela prec. Naco ju tam drzia?

@marca12 ja neviem, je tu roky, dlhšie ako ja, podľa žien z iných oddelení, to takto robila vždy, moja šéfka jej dokonca bola niekedy kolegyňa a tiež údajne aj pri nej takto robila, ale vtedy ich bolo viac, robilo sa inak, na plné úväzky,a až tak to nevnímali. Na jednej strane chápem, toto nie je práca, o ktorú sa ľudia trhajú, na druhej nechápem 🙆.

anonym_7979d6
•
Dnes o 18:41
@anonym_autor

@anonym_autor nepracujete na plne uvazky, atd atd.. ale cele sviatky v praci?? ;)