icon

Kolegyňa si vždy berie dovolenku na Vianoce. Ako to riešite vo vašej práci?

Dnes o 12:42

Pekný deň, v práci máme kolegyňu, bezdetnú, starú dievku, a každoročne jej šéfka dovolí čerpať dovolenku počas vianoc dva týždne. Ja potom ťahám celé sviatky sama, nemám voľno ani 24 ani 25 ani 26. Aj keď si požiadam o dovolenku aj ja, vždy sa schváli dovolenka jej, pretože inak ide v tomto termíne na PN s chrbticou a nemá potom kto robiť 😐. Tento rok som očakávala, že konečne budem môcť Vianoce tráviť s deťmi lebo maródovala celé leto, ale nie. Dnes šéfka oznámila, že má opäť dovolenku Alenka. Už som úprimne nahnevaná, mala som aj rozhovor so šéfkou, ale tá mi povedala len toľko, že mám pochopiť aj ja, nemôžeme byť obe doma, a že sa ona hodí PN je viac menej istota. Ani neviem či som viac smutná alebo nahnevaná. Máte niekto takýchto ignorantov v práci tiež ?

Strana
z4
svetlonos
•
Dnes o 18:46

@anonym_autor
Máš deti, šéfka je blba, keďže sú drží takú trúbu v robote a niet šance, že sa to napraviť. Hľadaj rýchlo novú prácu.

anonym_b27e3b
•
Dnes o 20:34
@anonym_018725

@markusrasford poznam "prevadzku", kde je realne osoba 48 hodin v robote nonstop. V noci si môže pospať. Neviem ako to robia papierovo, ale realne tam je takto. Takže toľko Zákonník práce. By si sa čudoval, co vsetko su ľudia ochotní vydržať, lebo nemáš na vyber ak si napriklad samoživiteľka s dietatom v MŠ.

@anonym_018725 presne tak v bývalej mužovej práci robili od 13:00 do 13:00 ďalšieho dňa. Vedúci sám, a na každej pozícii iba jeden človek, muži aj ženy. Tiež si majú možnosť pospať medzi 21:30 a 4:30. Majú na to priestory. Potom voľno a druhá smena to zas ťahá od 13 do 13. Keď sa niečo udeje tak nehrozí ani ten oddych.

kristina2412
•
Dnes o 20:50

Išla by som na OČR, ( aj keď som ešte nikdy nebola ) zavolala by som pediatričke , že majú 6-7 alebo neviem koľkú chorobu a vypíše očr bez toho, aby deti videla a roznášali jej to po čakárni, nemusíš byť dlho.... Tebe pomôže aj 3-4 dni

osky
•
Dnes o 21:17
@anonym_3b30e4

@anonym_0e2f4c so situaciou autorky sucitim. Ale to ze je vobec mozne uvazovat a docielit ist bezdovodne na PN " ak mas v pohode lekara" je jednym z mnohych dovodov preco je Slovensko v takom upadku ako je....

@anonym_3b30e4 sory
Zijem v Rakusku
A naozaj,ak surne potrebujem,viem si to vybavit...
A teda Rakusko v upadku rozhodne nie je-si myslim....
Byrokracia je vsade-väcsia,ci mensia...

Toto je najmä o ludoch.
Na Sk si ludia heozne zavidia a jeden druhemu nedopraju.
A preto sme tam,kde sme

anonym_3b30e4
•
Dnes o 21:30
@osky

@anonym_3b30e4 sory
Zijem v Rakusku
A naozaj,ak surne potrebujem,viem si to vybavit...
A teda Rakusko v upadku rozhodne nie je-si myslim....
Byrokracia je vsade-väcsia,ci mensia...

Toto je najmä o ludoch.
Na Sk si ludia heozne zavidia a jeden druhemu nedopraju.
A preto sme tam,kde sme

@osky aj ked si fiktivnu PNku vies vybavit aj v Rakusku, pochybujem ze taketo spekulacie sa deju v takom rozsahu ako na Slovensku.
Ty navyse hovoris o surnej PNke co nie je autorkin pripad.
My sme hlavne tam kde sme pretoze sme vydrbavaci, ojebavaci, podvodnici a tohoto nastavenia sa nevieme a nechceme zbavit. A tie fiktivne PNky nakoniec platime my vsetci

osky
•
Dnes o 21:37
@anonym_3b30e4

@osky aj ked si fiktivnu PNku vies vybavit aj v Rakusku, pochybujem ze taketo spekulacie sa deju v takom rozsahu ako na Slovensku.
Ty navyse hovoris o surnej PNke co nie je autorkin pripad.
My sme hlavne tam kde sme pretoze sme vydrbavaci, ojebavaci, podvodnici a tohoto nastavenia sa nevieme a nechceme zbavit. A tie fiktivne PNky nakoniec platime my vsetci

@anonym_3b30e4

Tak som mozno mala dat to surne v uvodzovkach....

Nikdy vsak neklamem.
Vysvetlim,co a ako,ze potrebujem pauzu....nie je to vobec problem....

Ale ja to casto nevyuzivam,hoci by som mohla.
Len tvrdim,ze toto nie je o PN kach....ale o ludoch

anonym_f23f6c
•
Dnes o 21:45

Tak u nas maju matky s detmi prednost!!!

Strana
z4