icon

Môžem opustiť smenu kvôli zdravotným problémom?

Včera o 16:20

Ahojte. Odisla som so smeny stym ze som to nahlasila pretoze som mala silne bolesti zaludka. Myslela som ze odpadnem. Odisla som zo smeny a nahlasila to veducej. Ona mi povedala ze toto sa nerobi... ako to vlastne je ? Clovek nemoze odist aj ked mu je zle ? Porusuje sa tym zakon ? Dakujem

autor
Včera o 16:21

@anonym_autor podotykam na druhy den chcela aby som ovladala uz vsetko. Co mi nepride normalne lebo clovek sa potrebuje zabehnut a trva mu to chvilu kym sa do toho dostane.

anonym_c53788
Včera o 16:27

Čiže si najskôr odišla a potom nahlásila? Určite si to mala spraviť naopak, nahlásiť, že ti je zle, dohodnúť sa a nie svojvoľne opustiť pracovisko. Takto sa to naozaj nerobí.

autor
Včera o 16:27
@anonym_c53788

Čiže si najskôr odišla a potom nahlásila? Určite si to mala spraviť naopak, nahlásiť, že ti je zle, dohodnúť sa a nie svojvoľne opustiť pracovisko. Takto sa to naozaj nerobí.

@anonym_c53788 ona tam nebola ale. Preto som to nahlasila ked som odisla

cacianka
Včera o 16:28
@anonym_autor

@anonym_autor komu si to nahlásila, až keď si odišla ? A z akého pracoviska ? Si v skúšobnej dobe ?

autor
Včera o 16:29
@cacianka

@anonym_autor komu si to nahlásila, až keď si odišla ? A z akého pracoviska ? Si v skúšobnej dobe ?

@cacianka ved veducej. Lebo na smene som bola sama

januska12323
Včera o 16:29

Akože nikto vedúci nebol k dispozícii ani žiadny kolega nemal kontakt kým si odišla?

autor
Včera o 16:30
@januska12323

Akože nikto vedúci nebol k dispozícii ani žiadny kolega nemal kontakt kým si odišla?

@januska12323 kolegovi som to povedala.

kajus_a
Včera o 16:30

toto by som si nedovolila. Najprv sa s nou skontaktovat, vysvetlit, ze je mi zle a poziadat o dovolenie opustit pracovisko

parvinka0001
Včera o 16:31

Prepac ale ako decko máš správanie . Takto to nefunguje že ty si odídeš ako ty chceš . Telefóny hádam existujú aby si zavolala

anonym_c53788
Včera o 16:31
@anonym_autor

@anonym_autor A keď si odišla, tak si jej to ako zrazu nahlásila, ak teda tvrdíš, že je problém, to že tam nebola. Telefón nič? Bola si následne aspoň u doktora a doniesla potvrdenie? Ja by som to rozhodne brala ako porušenie pracovnej disciplíny a vedúca mala úplne právo byť nahnevaná.

anonym_3b05ff
Včera o 16:32

@anonym_autor to ako vážne si odišla bez toho, aby si dala niekomu vediet? Kolega nie je nadriadený... ako malé dieťa

autor
Včera o 16:33
@anonym_c53788

@anonym_autor A keď si odišla, tak si jej to ako zrazu nahlásila, ak teda tvrdíš, že je problém, to že tam nebola. Telefón nič? Bola si následne aspoň u doktora a doniesla potvrdenie? Ja by som to rozhodne brala ako porušenie pracovnej disciplíny a vedúca mala úplne právo byť nahnevaná.

@anonym_c53788 ved cez telefon som to nahlasila.

anonym_c53788
Včera o 16:34
@anonym_autor

@anonym_c53788 ved cez telefon som to nahlasila.

@anonym_autor No a to si nemohla pred tým ako si odišla?

autor
Včera o 16:34
@anonym_c53788

@anonym_autor No a to si nemohla pred tým ako si odišla?

@anonym_c53788 mohla pravda. Nenapadlo ma to

anonym_c53788
Včera o 16:37
@anonym_autor

@anonym_autor Nuž, prúser za mňa riadny. Ak dobre rozumiem, si tam nová a asi v skúšobnej? Môžeš byť rada, že si neletela hneď.

iwesska
Včera o 16:39

Najprv sa konzultuje opustenie pracoviska s nadriadenym. Neverim,ze by si po 2 min.telefonatu umrela. A nie len tak kolegovi povedat,ze idem a zduchnut🙈 Cize ta tam nechali samu,tebe doslo z toho zle,tak si odisla?

rachel36a
Včera o 16:45

Keby to urobíš u nas v robote, tak máš okamzitu výpoveď za porušenie pracovnej discipliny

anonym_08824f
Včera o 16:46

ty si len teraz nastupila ? a bola si potom u lekara ? ci? najskor skusia este den dva a ak nebudes naozaj makat ako srob tak sa s tebou rozlucia

tanyan
Včera o 16:54

Rozumiem, že v bolesti človek nemá jasnú hlavu. Opustenie pracoviska treba najskôr prebrať s nadriadeným. Aj v škole sa musí žiak od učiteľa vypýtať na WC. Je to slušnosť a aj porušenie pracovnej disciplíny.
Neviem aká je to práca a prečo si tam bola sama. Neviem ani koľko máš rokov a aké máš pracovné skúsenosti... Ale asi by som hľadala inú/inde prácu.

momusik
Včera o 17:00

U nás jedna odisla akoze na wc, po pol hodine ju hladáme, voláme jej ona ze odisla domov lebo sa jej nepaci robota a nevladze robit, takze vselijaky su

januska12323
Včera o 17:03
@anonym_autor

@januska12323 kolegovi som to povedala.

@anonym_autor kolega nie je nadriadený

anonym_8bffa3
Včera o 17:03

Toto sa nerobi,a kolegovi zobrali aj premie na 3m,a to mohol byt rad,ze ho nevyhodili za absenciu.Ano odist mozes,ale az ked to povies majstrovi,majsterke proste niekomu zastupujucemu.A obzvlast ked si v zaucnej dobe sa to nerobi.
A dufam,ze si isla ihned k lekarovi a nie domov,potrebujes paragraf,ze si bola u lekara.Kolega pohotovost nestihol,zevraj a aj preto mu zobrali premie.

anonym_f5bab9
Včera o 17:05

Nemozes len tak odist, to v praci tak nechodi. Ak by sa Ti nieco stalo? To nie je diskoteka, ze uz ma to nebavi, idem domov.

viestta
Včera o 17:18

Kolko mas rokov?

motylik2559
Včera o 17:21
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, z toho kludne mozes mat pruser ako mraky, ja sa veducej necudujem aku mala reakciu, asi taku ako ked ty si opustila pracovisko bez toho, aby si jej to oznamila este skor nez si odisla. To je tvoje prve zamestnanie? Si v skusobnej dobe, kedze sa vyjadrila,ze zajtra musis vsetko vediet? Veduca bola pravom nastvana. Chapem,ze ti doslo zle, ale takto sa to nerobi. Si poucena do buducna. U nas ked niekomu dojde zle pokial je sefka tam, dojde za nou a vypyta sa a pokial prave v praci nie je, tak najprv zavola. Myslim,ze jeden 2-minutovy hovor by si hadam zvladla, ked si dokazala odist po vlastnych prec a potom jej volat.

simca06022011
Včera o 17:33

vzdy sa treba najskor nahlasit a dohodnut a potom odist. V podstate bez "dovolenia" nemas co opustit pracovisko. Pozor v skusobnej dobe, je toto aj na ukoncenie pp.
Cize na tvojom mieste sa ospravedln a dohodni s veducou ako to teda funguje. Stava sa kadeco, cloveku pride zle, neciti sa dobre, dospely clovek to zvacsa ako tak vydzi, cize je cas to vykomunikovat. Ako pisu ostatne zeny.
Napr u nas sa toto stalo viac krat, vzdy vieme predtym ako niekto ide prec, ak je tam sa, pocka kym dobehne niekto z nas, zatial si dokonci najnutnejsie veci, nachysta nam co je /nie je urobene = dokoncime, ak je tam viac ludi aj tak neodchadza len tak, lebo napr ak kolega musi byt na jednej strane firmy a druhy inde, musia aspon narychlo co to dokoncit, aby mohli dalsieho zaskocit, ten tiez musi ako tak zhrabkat svoju pracu.. :D

Ano, ono sa ocakava dnes ze vela ludi ma vediet svoju pracu robit samostatne v podstate hned, treba sa na to pripravit, ale zase urcite sa mozes (resp musis!) spytat, ked nieco nevies.

iwesska
Včera o 17:56
@viestta

Kolko mas rokov?

@viestta Podla konania tak cerstvo po skole,by som povedala.