Ako opustiť chlapa?

25. okt 2023

Ahojte…neviem ani kde začať..mám 22 rokov a môj partner 33, sme spolu 4 roky z toho 3 roky spolu žije aj keď rodičia s tym nesuhlasili prestahovala som sa k nemu. Keď sme sa dali dokopy, ja som ešte chodila do školy a on zarobil málo, takže naša finančná situacia bola viac ako zlá, ale ľúbila som ho. Teraz pracujem u jedného známeho, kde si celkom slušne zarobím. Ako sme sa začali mať po finančnej stránke lepšie, tak postupne sa náš vztah zhoršoval a zhoršoval..až som došla do bodu, že som na pokraji síl. Veľmi ho ľúbim aj napriek tomu aký je, ale moje psychické zdravie veľmi trpí pri ňom. Veľmi by som chcela od neho odísť, ale neviem v sebe nazbierat toľko sili aby som odišla a zabuchla za sebou dvere. Príde mi ako človek, ktorý trpí narcistickou poruchou alebo ako sa to volá a keď sa snažím niekoho poprosiť o radu ani mi neverí, že by sme mohli mať nejake problémy vo vzťahu.
Nájdem vôbec niekedy silu od neho odísť…?😞

pribinak
25. okt 2023

No nájdi ju, kým nezaciti že chceš utiecť a neurobí ti dieťa

Čo tak zavolať rodičom, mami, oci prosím pridite pre mna?

autor
25. okt 2023

@pribinak chcela by som z toho vynechať rodičov, lebo oni od začiatku nesúhlasili s našim vzťahom

pribinak
25. okt 2023

Potrebuješ bezpečný odchod, takze hrdosť bokom a volaj mame a otcovi

samanta44
25. okt 2023

Tak ju nájdi lebo ti naschvál spraví dieťa a potom sa bude ešte horšie odchádzať.pane bože veď si mladá,možno prvý frajer nemáš dôvod byť v nešťastnom vzťahu .jasné že je psycho lebo vie že už takú mladú nenarazi.nechapem ako môže niekto byť v nefunkcnom vzťahu keď nemá ani deti ani nič čo by ho pri ňom držalo

dzulli1980
25. okt 2023

Si mladá, život máš pred sebou, toľko možností, toľko nových vzplanutí, lások ... proste sa zbaľ a odíď, uvidíš, ako sa Ti uľaví, aký pocit slobody odrazu pocítiš ...

matullienka
25. okt 2023

Možno by stačilo pred rodičmi priznať, že mali pravdu a požiadať o prepačenie. Asi vedeli prečo s vaším vzťahom nesúhlasili. A súhlasím s @pribinak odísť čím skôr keď budeš tehotná bude to oveľa náročnejšie

nikpa
25. okt 2023

Nie je hanba priznať si chybu a poprosit rodičov o pomoc. Podľa mňa by ti padlo vhod a bolo by to celé jednoduchšie, keby teraz stáli pri tebe. Ak ale naozaj nechceš a si financne na tom tak, že si môžeš dovoliť začať sama bývať, rieš podnájom a rodičov teda z toho vynechaj. Ono možno netreba nad tým až toľko premýšľat, keď ešte nemáte deti, proste sa zbal a odíď. Si ešte mladá, máš život pred sebou, nechaj si ho zničiť.

veronika1754
25. okt 2023

Ja ako matka ti napíšem normálne sa pobaľ keď tam nebude a choď k rodičom, ak sú normálny budú radi že si konečne dostala rozum. Mám dcéru približne v tvojom veku, tiež si pred časom našla nevhodného partnera a tiež som bola proti tomu. Odišla za ním, nebola s ním síce dlho ale vrátila sa keď sama zistila aký to bol pako. Som rada že na to prišla a vrátila sa.

autor
25. okt 2023

Ďakujem dievčatá dodali ste mi trošku odvahy

dejka77
25. okt 2023

Nenazvala by som to chybou, ale skusenostou. Pretoze tento vztah mohol vyjst, vzdy je to 50:50.
Ked sa necitis v tom vztahu pohodlne, tak ho ukonci. Si velmi mlada, mas kopec moznosti.

autor
25. okt 2023

@dejka77 áno, máš pravdu…len som z toho celého taká neskutočne sklamaná..oh😏

levandula7
25. okt 2023

Proste v sebe nazbieraj tú silu a sprav to, akoby si mala vytrhnúť tŕň z päty. Ja som v tvojom veku bola presne tak ako ty v nefunkčnom, kodependentnom vzťahu a rok som sa trápila každý večer, keď som k nemu líhala do postele.. až som mu jedného pekného rána oznámila, že to nefunguje a že to takto ďalej nejde a chcem, aby sa odsťahoval. Pár dní som si porevala a potom prišiel pocit slobody, až euforický. A spravila som si ten single život strašne krásny 🙂 verím, že niečo krásne po tomto vzťahu čaká aj teba.

qwerty1312
25. okt 2023

Ahoj,neviem síce ako to máte ale mala by si nabrať odvahu a odísť ... Skús si zbaliť veci a dať ich už niekam postupne alebo v ten deň a v ten deň ho pozvi niekam na kávu aby ste boli medzi ľuďmi a vysvetlí mu to,alebo mu napíš list a vyjadrí sa v ňom... Nebuď snim nasilu,fakt si mladá a proste nepokaz si život ... Buď rada že v tom nie je dieťa ešte

bimbina
25. okt 2023

Ty máš 22 a on 33. Ty lietaš a on krídla strihá. On už si svoje roky obletel. Prepáč

moonlight1210
26. okt 2023

Sklamanie chapem, ale vedz, ze len strasne malo parom vyjde hned ten prvy vazny vztah. A este aj z tych je dost takych, co ostali, lebo to so zatatymi zubami tahaju, kedze je to prvy vztah. Davaju tomu X sanci a dufaju, ze sa to zlepsi. A ono sa to nelepsi. Len sa to tak opito tacka. Chvilu to vyzera, ze uz sa to asi zlepsuje a hned je to tam, kde to bolo. Navrch pribudnu spolocne majetky, deti. Zrazu odist je tazsie a tazsie. Potom si v duchu hovoria, ze to mali ukoncit pred rokmi, ked to este islo lahko. Ked boli na tom ako ty. Mladi a volni, s mnozstvom dalsich moznosti pred sebou.

Tak isto zazit vztah s tromi, styrmi partnermi nie je zle. Minimalne zistis, co vo vztahu nebudes tolerovat, co od chlapa ziadas a co chces dat. Kolkokrat aj toto je problem, ze to bud este nevies, alebo to mas obavu presadzovat. Ked to vies a nebojis sa, mas vacsiu sancu, ze stretnes toho, komu vyhovuje, aka si a bude vam to fungovat. Nebude mat potrebu ta menit a ty jeho. Ani nebudete citit, ze sa pri sebe dusite a vztah vas ubija.

Naozaj nema zmysel zahodit zivot s tym prvym len preto, ze je ten prvy. Je to pekna predstava, romanticka, ale draho zaplatena.

olimuc
26. okt 2023

Staci, si priznat, ze si bola mlada a naivna. Je to o 11 rokov starsi chlap, kt sa nevie spravat ani financne postarat …to co ta pri nom este drzi je, ze sa vratis k rodicom a ak sa chces osamostatnit, tak musis stat na vlastnych nohach… ak by si mala dieta, stale si sa len nastahovala k nemu, cize s igelitkou prides aj odides znova len k rodicom … je lepsie urobit to Teraz. Bez zavazkov, mas moznosti ist este studovat, do zahranicia alebo co chces. Si este mlada na to, aby si si pokazila zivot s nejakym blbom.

kassandra25
26. okt 2023

Nemusis odist hned od neho, ked s tym mas problem. Niekedy ta mozno tak dozerie, ze v tu chvilu buchnes dvermi, vezmes si veci a zmazes nanho kontakty, budes prec. Ak sa to nestane, mozes si hladat novych priatelov, pri ktorych ti bude fajn a mozno sa objavi aj novy muz pre teba na scéne. Prestúpiš. Nelám si hlavu, príde to samo. Pracuj hlavne na sebe a staraj sa o to, aby si bola stastná. Potom to objavis, ze on pre teba to tvoje stastie nepredstavuje.

katches69
26. okt 2023

Baľ sa zakial mas robotu a nemas deti, ked pride dieta a budes bez roboty tak uz sa od neho tak lahko nedostanes 🙏

katkati
26. okt 2023

Znie to tvrdo, ale podľa toho čo píšeš, neverím, že v blízkej budúcnosti odídeš, pretože si myslíš, že bez neho sa ti zrúti svet. Ale ver tomu, po pár týždňoch alebo mesiacoch smútku a bolestí by sa to úplne otočilo a bola by si rada, dokonca šťastná, že si sa ho zabavila. Veľmi by ti pomohlo, keby sa on rozišiel s tebou a ty by si bola vlastne donútená začať sama a lepšie.

lenkalienka321
26. okt 2023

Ak vravíš, že má narcisticke črty, myslím, že máš poslednú možnosť od neho odísť s minimálnymi škodami na tvojom psychickom zdraví a pohode. Láska toleruje veľa, ale v tvojom prípade musí zvíťaziť rozum. Ešte pridám moju skúsenosť, mala som istý čas nevhodného, trochu staršieho partnera, keď som mala tesne po škole. Bol žiaľ psychicky chorý ( nemala som to potvrdené, ale všetko tomu nasvedčovalo). Uvedomila som si, že taká mladá toto žiaľ nedám a rozišla som sa s ním, aj keď to bolo tazke. Potom som sa dodatočne dozvedela, že mal schizofréniu a ďalšie problémy vo vzťahoch s partnerkami. Ja som však už medzitým stretla svojho manžela ( asi pol roka po tomto vzťahu) a sme spolu doteraz. Najlepšie rozhodnutie života😊

nika3136
26. okt 2023

Rozchodom nic nekonci, prave naopak 🙂 nemas sa coho bat, ak si naozaj na pokraji sil, bude uz iba lepsie, konecne sa volne nadychnes. Ludia casto zostavaju vo vztahu kvoli tomu, ze sa boja napriklad samoty, ze si nikoho nenajdu, ze to single nezvladnu. Ale clovek toho zvladne tooooolko, ze az. I toto zvladnes, len vystup z tej komfortnej zony a sprav krok k lepsiemu zajtrajsku. Drz sa dievca. A nenechaj sa nalakat na lacne sluby, ze sa zmeni, ze sa to zlepsi a podobne.

autor
26. okt 2023

Ďakujem vám úprimne zo srdca, naozaj ste do mňa vliali nádej

kitycat
26. okt 2023

Poziadaj rodicov, oni ti chceli od zaciatku fobre.
Nesuhlasili, ale nechali to tak a ty si dosla k rovnakemu zaveru.

Vase zmierenie a za dobry plat ich vezmi na veceru. Pobytom s nim sa oberas o skutocne stastie

kvetinka75
26. okt 2023

hrdosť, nehrdosť, zbaľ veci a späť k rodičom. Tí ťa podržia. Ak by aj prišiel a bol nepríjemný, rodičia mu už ,,ukážu ,, dvere. Ak by si bola niekde sama v podnájme, pod nátlakom by si sa možno vrátila a to asi nechceš

slavka1988
26. okt 2023

Buď rada že nemáš dieťa je to potom horšie a tazsie vrat sa ku rodičom uecite tá na čas zoberú bývať naspäť a tam tá asi moc kontaktovať nebude alebo menej akoby si bývala sama🙂 chceš odísť tak odíď

zabka79
26. okt 2023

Narcisticka porucha osobnosti je vazna vec. Na youtube je vela videi o tejto poruche vratane nakopnutia k odchodu napr.www. evoluce vztahu.cz alebo videa od Jan Dvořák.

betulinka1
26. okt 2023

Uz si volala rodicom?

karolinakovac
26. okt 2023

Ak si sama všímaš tie narcistické črty a vieš že nie sú veci v poriadku, máš určite pravdu. Začiatkom roka som prežila niečo podobné, snažil sa mi naschvál spraviť dieťa len aby si ma k sebe pripútal..našťastie som neotehotnela a keď sa ukázala jeho narcistická povaha odišla som od neho. Rodičom som všetko povedala, odsťahovala som sa k nim naspäť dala som sa dokopy a už mám nový život žijem sama hlavne v pokoji a slobode. Držím Ti palce veľmi nech nájdeš silu odísť predtým, ako by Ťa to psychicky zasiahlo. Môj bývalý bol až nebezpečný, mala som šťastie že som dopadla až veľmi dobre bez psychickej a fyzickej ujmy.
A ako Ti radi jedna baba vyššie - pobal si postupne veci..určite sa nebal pred ním!! Viem o čom hovorím, bude skúšať ta prehovárať a keď to nezaberie budes ta najhoršia s*ka s prepáčením. A davaj si pozor na seba prosím..po mojej skúsenosti by som mu odchod oznámila na verejnom mieste a nebola by som s nim sama v byte uz...

domkakvet
26. okt 2023

Zavolat rodicom a priznat si chybu.