icon

Nadriadenej vadi moje obliekanie: Prispôsobiť sa alebo podať výpoveď?

Včera o 15:12

Som typ zeny ( rebelka ) a nastupila som pred par tyzdnami na nove miesto. V nasom povolani je nutny nejaky kodex obliekania, ale na dvoch predchadzajucich miestach to nikto neriesil. Zrazu som dnes uz druhykrat bola upozornena, aby som nosila podprsenku, napriek tomu, ze do nej takmer nemam co schovat. Kombinacia obtiahnuteho rolaku a tielka na ramienkach je nieco, co nosim uz 15 rokov v takomto pocasi, a nikdy s tym nemal nikto problem. A zrazu ma zastupujuca pani riaditelka potrebu poucovat o tom, ze je to nevhodne. Sla som tam pracovat iba preto, ze to mam o 15 minut blizsie domov, ale vazne zvazujem podanie vypovede. Kolektiv je super, ale toto uz povazujem za sikanu od trikrát rozvedenej furie s obezitou druheho stupna. Prisposobili by ste sa?

Strana
z3
aandrea9
•
Včera o 15:16

@anonym_autor bud rada, ze mas pracu. O kódexe si nevedela????

anonym_f44a68
•
Včera o 15:16

neprisposobila by som sla, sla by som si zarabat na krizovatku - tam, kam aj patrim. #freekozy

anonym_c1d0ae
•
Včera o 15:18

Áno, ako vedúca dozerám aj na toto a upozornenie je pre mňa nepríjemnejšie ako pre zamestnanca. Aby žena 30+ nevedela, čo je primerane a čo nie v práci… no niekedy je mi trápne, v súkromí sa obliekajte ako chcete, ale v práci máš byt reprezentatívna. Oblečenie tvorí z veľkej časti prvý dojem.

anonym_7c41b6
•
Včera o 15:18

@anonym_autor ty nenosíš podprsenku do práce? 😳

martinka17
•
Včera o 15:20

Neprispôsobuj sa, zase treba ostať sama sebou. To čo väčšina žien považuje za lacný predaj tela, iné považujú za free životný štýl.
A túto pracovnú dilemu aj tak nadriadená vyrieši za Teba.

anonym_2fa292
•
Včera o 15:20

Na call centre, napriek tomu, že nás nikto nevidel, sme sme nesmeli nosit dzinsy, ziadne roztrhane veci, ziadne odhalene veci, ziadne tricka s nadpismi. V banke som mala dress code, ziadne odhalene nohy, ziadne hole spicky, ziadne veci na ramienka, vystrihy, nadpisy, dzinsy, samozrejme decentny uces, nechty, make up, ziadny piercing a tetovanie. Na sucasnej pozicii mam tiez dress code, kedze som v kontakte so zakaznikmi. Ani ucitelky nechodia totalne freestylovo bez podprdy v tielkach, ani lekarky, ani zachranari. Zase budme normalne trochu.

anonym_9aa069
•
Včera o 15:22

@anonym_autor
Jednoducha odpoved daj vypoved 😆

wolf_
•
Včera o 15:25

Nenapísala si pracovnú pozíciu. Totižto za mňa ak prichádzaš do styku so zákazníkmi/klientami/obchodnými klientami/...., tak mi príde úplne v poriadku, že firma dbá na to, aby vyzeráš z ich pohľadu reprezentatívne. Ak si kdesi "zahrabaná" a v kontakte max. s kolegami, tak vtedy mi to v poriadku nepríde. Ale tak či tak, ak je tam nejaký kódex, tak podpisom súhlasíš s jeho dodržiavaním, či?

kiki68
•
Včera o 15:28

Neviem preco by to mal byt problem, ked je ta zena bez velkych prs a ma tielko. Nepoviem keby ma velke prsa

wolf_
•
Včera o 15:29

A inak priamo odpoveď na otázku - ja osobne neprispôsobila, pre mňa je sloboda veľmi dôležitá hodnota, ale zároveň by som s tým brala aj dôsledok - ukončenie prac. pomeru (za predpokladu, že táto pozícia si naozaj vyžaduje to, aby firma dohliadala na výzor).

anonym_34f9f6
•
Včera o 15:31
@anonym_7c41b6

@anonym_autor ty nenosíš podprsenku do práce? 😳

@anonym_7c41b6 ani ja nenosim podprsenku a dokonca ani kolega a to ma prsia o 2 cisla vacsie minimalne.. a? preco by zena musela nosit? ved prsia ma zakryte oblecenim

anonym_7c41b6
•
Včera o 15:31
@kiki68

Neviem preco by to mal byt problem, ked je ta zena bez velkych prs a ma tielko. Nepoviem keby ma velke prsa

@kiki68 tie prsia sú dostatočne viditeľné NATO, aby si to všimla vedúca, zavolala ju a upozornila na to.

anonym_105e81
•
Včera o 15:32

@anonym_autor chod prec
Mat taku hlupu kolegynu by nechcel nikto
To je proboem si ju obliect? A este mat taky postoj k inym ludom? Fuj z teba 🤮

anonym_7b8d2f
•
Včera o 15:33
@kiki68

@kiki68 lebo jej asi bradavky trčia, niekde je to proste nevhodné

anonym_105e81
•
@anonym_34f9f6

@anonym_7c41b6 ani ja nenosim podprsenku a dokonca ani kolega a to ma prsia o 2 cisla vacsie minimalne.. a? preco by zena musela nosit? ved prsia ma zakryte oblecenim

@anonym_34f9f6 evidentne jej nekryje kedze si to vsimli ludia

anonym_7c6701
•

Aký je rozdiel medzi chkapakymi a ženskými bradavkami? Vôbec žiadny..

anonym_01507d
•
@anonym_f44a68

neprisposobila by som sla, sla by som si zarabat na krizovatku - tam, kam aj patrim. #freekozy

@anonym_f44a68

sticker
anonym_7c6701
•
Včera o 15:34

Išla by som robiť inam úprimne alebo povedz ze nosíš nevyztuzene podprsenky len

anonym_34f9f6
•
Včera o 15:35
@anonym_105e81

@anonym_34f9f6 evidentne jej nekryje kedze si to vsimli ludia

@anonym_105e81 bradavky vedia trcat aj pri tenkej podprsenke... to e vykukaju neznamnea ze je naha .. je zakryta .. preco hned musia byt prsia zeny sexualnym objektom-smutne vsak ze je to tak len z pohladu zien ... chlap neriesi,ale zense ... omg

anonym_7c41b6
•
Včera o 15:37
@anonym_7b8d2f

@kiki68 lebo jej asi bradavky trčia, niekde je to proste nevhodné

@anonym_7b8d2f niektoré ženy si myslia, že v 45 vyzerajú na 20 rokov, že nepotrebujú podprsenky, lebo ich cecky sú dokonalosť sama a postavy majú stále ladné a mrštné ako pubertačky. No, treba občas aj názor iných vypočuť, lebo oni sa pozerajú a vidia realitu.

anonym_a6f39a
•
Včera o 15:39

@anonym_autor myslis si, ze je sympaticke sa pozerať na trčiace bradavky ??? 😃😃😃

petronelag
•
Včera o 15:41

@anonym_autor Treba sa prispôsobiť, hlavne ak je to inak dobre pracovné miesto.

anonym_8c2886
•
Včera o 15:51

Rebelka je novodobý výraz pre dospelu ženu, ktorá sa správa ako sedlana?

anonym_955950
•
Včera o 15:53

@anonym_autor Tiež máme určite pravidlá. Nemôžeme mať roztrhané rifle a tetovania jej vadia, čo chápem. Ženy si ich preto skrývajú. Ale chodiť do práce bez podprsenky mi príde divné a maximálne nevhodné a to je jedno či máš alebo nemáš cecky.

sissy27
•
Včera o 15:54

@anonym_autor ak je vo firme zavedeny nejaky dresscode, tak je na mieste ho dodrziavat spolu s dalsimi detailami, ktore su zvycajne uvedene v pracovnom poriadku. Ak je to pre teba problem, tak si jednoducho hladaj ine miesto. Na argument “ale v predchadzajucej praci to nebol problem” by som ti s usmevom odpovedala, aby si sa tam vratila. Kazda firma ma nastavene svoje standardy, staci si vybrat, kde ti to viac vyhovuje.

anonym_2854b5
•
Včera o 15:57

No a keby si bola učiteľka na 2. stupni alebo na SŠ / VŠ a nenosila by si podprsenku? Alebo by tvoj syn musel denno-denne pozerať na toto? Alebo tvoj partner? Lebo VŠ študujú aj starší muži... Asi by ti to príjemné odrazu nebolo, že.

anonym_c2d2b9
•
Včera o 16:00

@anonym_autor treba sa prispôsobiť. Hned na prvý pohľad je vidno, ked niektorá žena nemá podprsenku, je to také vyzývavé.

anonym_7b8d2f
•
Včera o 16:07
@anonym_7c41b6

@anonym_7b8d2f niektoré ženy si myslia, že v 45 vyzerajú na 20 rokov, že nepotrebujú podprsenky, lebo ich cecky sú dokonalosť sama a postavy majú stále ladné a mrštné ako pubertačky. No, treba občas aj názor iných vypočuť, lebo oni sa pozerajú a vidia realitu.

@anonym_7c41b6 ja som mala kolegyňu, mala pred 60tku a chodila bez podprdy 🤦

anonym_73b54c
•
Včera o 16:16
@anonym_7b8d2f

@anonym_7c41b6 ja som mala kolegyňu, mala pred 60tku a chodila bez podprdy 🤦

@anonym_7b8d2f to musel byť des.

anonym_33f312
•
Včera o 16:20

@anonym_autor predpokladám, ze robíš v školstve. Ak ano, bez ohľadu na to, ci to vnímaš ako šikanu voči sebe, toto sa medzi deti a mládež nehodi, stojace bradavky ozaj nie 🙂

Strana
z3