Nadriadenej vadi moje obliekanie: Prispôsobiť sa alebo podať výpoveď?
Som typ zeny ( rebelka ) a nastupila som pred par tyzdnami na nove miesto. V nasom povolani je nutny nejaky kodex obliekania, ale na dvoch predchadzajucich miestach to nikto neriesil. Zrazu som dnes uz druhykrat bola upozornena, aby som nosila podprsenku, napriek tomu, ze do nej takmer nemam co schovat. Kombinacia obtiahnuteho rolaku a tielka na ramienkach je nieco, co nosim uz 15 rokov v takomto pocasi, a nikdy s tym nemal nikto problem. A zrazu ma zastupujuca pani riaditelka potrebu poucovat o tom, ze je to nevhodne. Sla som tam pracovat iba preto, ze to mam o 15 minut blizsie domov, ale vazne zvazujem podanie vypovede. Kolektiv je super, ale toto uz povazujem za sikanu od trikrát rozvedenej furie s obezitou druheho stupna. Prisposobili by ste sa?
Aký je rozdiel medzi chkapakymi a ženskými bradavkami? Vôbec žiadny..
@anonym_7c6701 fakt sa mozes toto spytat?
Aj ja robím v škole a detské podprsenky majú už aj dievčatká na prvom stupni, ktoré tam fakt ešte nič nemajú...asi to nie sú rebelky.
@anonym_autor my máme zákaz nosiť rifle, tenisky, krátke sukne, divoké farby vlasov, piercing... no a čo? keby som to aj zakázané nemala, do práce by som aj tak chodila primerane statusu, inteligencii, postave. schválne nepíšem veku, lebo niektoré ženy si myslia, že sú večne mladé a krásne. 🙈
@anonym_105e81 bradavky vedia trcat aj pri tenkej podprsenke... to e vykukaju neznamnea ze je naha .. je zakryta .. preco hned musia byt prsia zeny sexualnym objektom-smutne vsak ze je to tak len z pohladu zien ... chlap neriesi,ale zense ... omg
@anonym_34f9f6 pozri evidentne je to velmi vidno , ak sa niekto nevie obliect podla noriem prace a este takzo vie nadavat na veducu a pouzit take slova tak najviac je zakomplexovana autorka a mat nieco take v praci tak jdu blejt velebnosti 🤮
To ze na iných dvoch pracoviskách ten kódex v praxi neriešil, neznamená zo, že na tomto pracovisku ma byt rovnako. Načo tie predpisy potom sú? Ja tiež nemám čo dať do podprsenky, ale bradavky mam a teda aj keď tebe nie je neprijemne, keď ti trčia, ostatným na pracovisku to nepríjemné môže byť. Sú aj extra pohodlné bezšvové podprsenky, ja som nedávno kúpila v tezenis, aj som si povedala, že stvorené do 24hodinovych služieb.
Raz som jedného mladšieho začínajúceho rebela slušne upozornil, že svojím podpisom potvrdil, že bol oboznámený s dresscodom firmy a že sa od neho teda vyžaduje spoločenský oblek s košeľou a kravatou.
Uvoľnil som ho na dve hodiny, s tým, že si má nejaký oblek obstarať a vrátiť sa naspäť.
Hlásil sa mi o tri hodiny neskôr, ale ku obleku mal obuté tenisky a pod oblekom mal mikinu s kapucňou. Keď som sa ho opýtal, že či chce pred ľudí predstúpiť takýto dogabaný, tak mi povedal, že som mu predsa spomenul len oblek.
Tak som ho okamžite vyhodil. Spýtal sa, že či to len kvôli tomu blbému obleku.
No a ja som mu povedal, že nie, ale kvôli jeho hlúposti. Ak niekto vo veku dvadsaťštyri rokov nedokáže pochopiť, aká obuv a košeľa sa nosí ku obleku, tak je hlupák a o takých záujem nemám.
tolke sa tu obuvate do "bradaviek" ..co je na nich take pohorsujuce? preco ak su zakryte a ok aj ked mierne stoja-nie kazdy ma stuple ..aj keby .. co je pre boha ziveho na tom tak pohorsujuce? co vam tie bradavky spravili,ze pohlad na ne pod oblecenim vam tak vadi? pradavky nie ale kila navyse ano? bradavky su hriech ale napatlana tvar omietkou ano? preco sa navazate do tych bradaviek? ved vamniako neublizili,,, nekazu vam sa na ne pozerat -je neslusne aj tak sa pozerat inde ako do oci ... a to ste zenske? to naozaj vam tak vadi nieco co je na zene prirodzene??? sa cudujem kolko zakompexovanych paniciek sa tu zhrklo ... ona nieje nic co patri na vyhybku ako ste ju tu nazvali . ma tielko - to je ako mat podprsenku .. ma aj koselu ... a ci am prsia plne ci prazdne,ci 20 rocne alebo 60 - su to len a len prsia.. taka ista cast tela ako ruka noha ci zadok ... tak reco??? preco vam tak vadia 2 lentilky pod bluzkou???
@anonym_7c41b6 ja som mala kolegyňu, mala pred 60tku a chodila bez podprdy 🤦
@anonym_7b8d2f my sme mali vo výrobe žena 70 rokov .do roboty prišla s podprsenkou a pred smenou dole podprsenka a po smene dáva ju na sebe . Prsia pomaly po pupok . V lete na dielni skoro ráno 35 stupňov ,radosť pozerať .🤢
Raz som jedného mladšieho začínajúceho rebela slušne upozornil, že svojím podpisom potvrdil, že bol oboznámený s dresscodom firmy a že sa od neho teda vyžaduje spoločenský oblek s košeľou a kravatou.
Uvoľnil som ho na dve hodiny, s tým, že si má nejaký oblek obstarať a vrátiť sa naspäť.
Hlásil sa mi o tri hodiny neskôr, ale ku obleku mal obuté tenisky a pod oblekom mal mikinu s kapucňou. Keď som sa ho opýtal, že či chce pred ľudí predstúpiť takýto dogabaný, tak mi povedal, že som mu predsa spomenul len oblek.
No a ja som mu povedal, že nie, ale kvôli jeho hlúposti. Ak niekto vo veku dvadsaťštyri rokov nedokáže pochopiť, aká obuv a košeľa sa nosí ku obleku, tak je hlupák a o takých záujem nemám.
@orisker ja som poslala sa domov prezliecť 25 ročného chlapca z akcie. Veľká session a on prišiel dogabaný. Jedného som poslala sa prezliecť z officu máš pohovorovať ľudí a on mal tričko kerky, kraťasy a šlapky.
tolke sa tu obuvate do "bradaviek" ..co je na nich take pohorsujuce? preco ak su zakryte a ok aj ked mierne stoja-nie kazdy ma stuple ..aj keby .. co je pre boha ziveho na tom tak pohorsujuce? co vam tie bradavky spravili,ze pohlad na ne pod oblecenim vam tak vadi? pradavky nie ale kila navyse ano? bradavky su hriech ale napatlana tvar omietkou ano? preco sa navazate do tych bradaviek? ved vamniako neublizili,,, nekazu vam sa na ne pozerat -je neslusne aj tak sa pozerat inde ako do oci ... a to ste zenske? to naozaj vam tak vadi nieco co je na zene prirodzene??? sa cudujem kolko zakompexovanych paniciek sa tu zhrklo ... ona nieje nic co patri na vyhybku ako ste ju tu nazvali . ma tielko - to je ako mat podprsenku .. ma aj koselu ... a ci am prsia plne ci prazdne,ci 20 rocne alebo 60 - su to len a len prsia.. taka ista cast tela ako ruka noha ci zadok ... tak reco??? preco vam tak vadia 2 lentilky pod bluzkou???
@anonym_34f9f6 nemyslím si, ze prsia sú taka istá časť tela ako ruka. Ruky ukazuješ každému.
@anonym_34f9f6 Bradavky nie sú sami o sebe pohoršujúce, ale zhodneme sa na tom, že patria k sexuálnemu životu a máme to všetci s prsiami späté. Aj keď som žena, tak keď vidím prsia vo veľkom výstrihu alebo presvitajúce bradavky, tak sa pozriem, priťahuje to oči (aj keď samozrejme racionálne viem, že sa nemám pozerať). A rozumiem aj chlapom, že im to môže byt nepríjemné. Predstavte si, že sa snažíte pracovať a pomaly sa “bojíte” pozrieť na kolegyňu, aby vás niekto neobvinil, že jej obzeráte prsia. Takže nie, prsia ani bradavky nie sú časť tela, ktorú by sme bežne ukazovali ostatným, preto sme pri ich ukazovaní ostýchaví a patrí to do intímnej zóny.
Chod pracovat do muzskeko kolektivu tam s tym nikto, nikdy nebude mat problem 🙂 Ak si to praca v ktorej pracujes vyzaduje tak by som si podprsenku dala a hotovo 🙂 Ale to ti pisem z mojho pohladu, lebo s jej nosenim nemam vobec problem. Su pracovne pozicie kde nemozes mat napr. urobene mihalnice, nechty, peercing, nausnice- tam by som ja pracovat nemohla a ani nechcela 😀
@anonym_34f9f6 no neviem či sú prsia a zadok to isté čo noha a ruka .prsia a zadok ukazuje len mužovi a lekárom.nohy, ruky a napatlanu omietku vidí každý.ci ti bežne ukazujes prsia a rit každému?
@anonym_34f9f6 no neviem či sú prsia a zadok to isté čo noha a ruka .prsia a zadok ukazuje len mužovi a lekárom.nohy, ruky a napatlanu omietku vidí každý.ci ti bežne ukazujes prsia a rit každému?
@esther100 rovnako zakrute ako prsia ano .. oblecenim ...
@anonym_autor myslim, ze chce uplne normalnu vec, mat podprsenku aby nevytrcali bradavky. Kludne daj vypoved, niekto iny s podprsenkou sa potesi, ze ma pracu 👍
To nieje rebelovanie, ale keď nemá žena podprsenku je to nechutne, kto sa má pozerať na bradavky, ktoré bude vždy vidieť, si nevieš kúpiť podprsenku, doma behaj aj holá, ale v zamestnaní sa treba vedieť obliecť normalne, nie ako k ceste pútať pozornosť, daj výpoveď určite budú všetci radi, že príde normálna a nemusia sa kukať na lentilky
@anonym_autor ak mate kodex obliekania, nemas co riesit. Ak sa ti nepaci, mozes si najst inu pracu, kde im to nebude vadit. Ako keby som isla pracovat do banky a rozhodnem sa, ze budem chodit v teplakoch a tielku, lebo som rebelka. Ono zjavne keby to nebolo vidno, ze tu podrpdu nemas, tak to neriesia, takze podla vsekteho je to rusive. A teda ja som malo zien co chodili nadivoko zazila, zvacsa boli tercom reci vzdy, a teda velakrat to naozaj, aj ked mne osobne je to uplne jedno, to vyzera kadejako len nie slusne. A ja sa divim, osobne aj podprsenky kde bradavky su totalne viditelne sa citim dost divne, a medzi ludi a pod iste topy kde to vidno by som is to ani nahodou nedala.
@orisker tlieskam, toto je spravny postup ako poucit niektorych ludi.
@anonym_autor však sama píšeš, že o dresscode si vedela. Tak z čoho s atak zavzdušňuješ? Pokojne výpoveď daj 🤷
Je úplne prirodzené, že vo vás takáto situácia vyvoláva hnev a chuť okamžite zabuchnúť dvere. Keď človek roky funguje v nejakom štandarde a zrazu narazí na hranicu, ktorú považuje za nezmyselnú, prvá reakcia býva obrana alebo útek. Je to klasický vzorec zmeny identity pod tlakom pravidiel. Problém nastáva v momente, keď sa nálepka rebelky stane pascou. Rebelia totiž často nefunguje ako skutočná sloboda, ale ako automatická reakcia: „Akonáhle mi niekto povie, čo mám robiť, musím spraviť presný opak, inak strácam svoju hodnotu“. Všimnite si aj to, čo sa stalo vo vašom vnímaní riaditeľky. Hnev vás priviedol k tomu, že ste jej osobný a zdravotný stav použi ako zbraň na zníženie jej autority („trikrát rozvedená fúria s obezitou“). Je to ľudský obranný mechanizmus, keď sa cítime zranení alebo zmenšení, máme tendenciu druhého v duchu zmenšiť ešte viac, aby sme získali pocit prevahy. Skutočne silný človek však nepotrebuje dehonestovať druhého na to, aby si obhájil svoj postoj. Skôr než podáte výpoveď, oddeľte dve zásadné veci, podstatu vašej práce a pravidlá prostredia. Každá firma alebo inštitúcia má svoju kultúru. Niektoré pravidlá sú logické, iné úplne absurdné. Otázka však neznie, či je zastupujúca riaditeľka sympatická alebo či má pravdu. Otázka znie, či ste ochotná vzdať sa výhod nového miesta (napríklad skvelého kolektívu a ušetrného času pri dochádzaní) len preto, aby ste dokázali svoj odpor voči jednej konvencii. Prispôsobiť sa v drobnosti neznamená vzdať sa svojej identity. Zrelá sloboda nie je o tom, že za každú cenu búrate pravidlá. Zrelá sloboda je schopnosť vedome sa rozhodnúť, ktoré pravidlo akceptujete ako „daň za výhody“, ktoré dané miesto ponúka, a ktoré už naráža na vašu osobnú integritu. Ak sa rozhodnete výpoveď podať, nech je to z pozície nadhľadu, nie zo vzdoru. Požiadavka na prispôsobenie môže vo vás automaticky spustiť odpor preto, že ju zažívate ako zásah do svojej slobody. Keď odhliadnete od toho, aká táto žena je a akým tónom to povedala, čo by pre vás v skutočnosti znamenalo prispôsobiť sa tomuto pravidlu, bola by to prehra vášho ega alebo skutočná strata vašej slobody a sebaúcty? Ak chcete byť rebelkou, skúste byť rebelkou voči situácii, nie voči človeku.
Takže keď sme slobodní, môžeme si robiť, čo chceme, kde chceme a nemusíme sa nikomu ani ničomu prispôsobovať? Omyl.
Áno, žijeme v slobodnej spoločnosti. Ale sloboda neznamená, že si každý môže robiť, čo chce, kde chce a za akýchkoľvek okolností. Každé pracovisko má svoje pravidlá a určitú kultúru, ktorej sa buď prispôsobíme, alebo si SLOBODNE vyberieme iné zamestnanie. To, že niečo tolerovali inde, ešte neznamená, že to musí byť samozrejmosťou všade. Samozrejme, aj požiadavky zamestnávateľa musia byť primerané.
Najviac ma však pobavilo, že sa považuješ za rebelku, bojuješ za svoju slobodu a rešpektovanie individuality, ale nadriadenú bez problémov označíš za trikrát rozvedenú fúriu s obezitou druhého stupňa. Takže rešpekt, tolerancia a sloboda áno, ale zjavne len vtedy, keď sa týkajú teba. A nazvať dve upozornenia na obliekanie šikanou? Navyše, keď sama priznávaš, že vo vašom povolaní existuje určitý dress code? Takže vieš, že pravidlá existujú, ale keď ťa niekto upozorní na ich dodržiavanie, zrazu je to šikana? To už je celkom zaujímavé chápanie slobody.Sloboda je krásna vec, len si ju netreba zamieňať s presvedčením, že celý svet sa musí prispôsobiť práve nám. Pretože sloboda neznamená len mať práva, ale aj vedieť rešpektovať pravidlá a práva ostatných.
tak očividne ti trčia bradavky- a to je fakt nevhodne. inak by si to nikto nevšimol. ty by si sa chcela pozerať ma chlapa s erekciou v praci v nejakých plachtakoch? lebo veď sloboda…tiež nepríjemne že….
Je úplne prirodzené, že vo vás takáto situácia vyvoláva hnev a chuť okamžite zabuchnúť dvere. Keď človek roky funguje v nejakom štandarde a zrazu narazí na hranicu, ktorú považuje za nezmyselnú, prvá reakcia býva obrana alebo útek. Je to klasický vzorec zmeny identity pod tlakom pravidiel. Problém nastáva v momente, keď sa nálepka rebelky stane pascou. Rebelia totiž často nefunguje ako skutočná sloboda, ale ako automatická reakcia: „Akonáhle mi niekto povie, čo mám robiť, musím spraviť presný opak, inak strácam svoju hodnotu“. Všimnite si aj to, čo sa stalo vo vašom vnímaní riaditeľky. Hnev vás priviedol k tomu, že ste jej osobný a zdravotný stav použi ako zbraň na zníženie jej autority („trikrát rozvedená fúria s obezitou“). Je to ľudský obranný mechanizmus, keď sa cítime zranení alebo zmenšení, máme tendenciu druhého v duchu zmenšiť ešte viac, aby sme získali pocit prevahy. Skutočne silný človek však nepotrebuje dehonestovať druhého na to, aby si obhájil svoj postoj. Skôr než podáte výpoveď, oddeľte dve zásadné veci, podstatu vašej práce a pravidlá prostredia. Každá firma alebo inštitúcia má svoju kultúru. Niektoré pravidlá sú logické, iné úplne absurdné. Otázka však neznie, či je zastupujúca riaditeľka sympatická alebo či má pravdu. Otázka znie, či ste ochotná vzdať sa výhod nového miesta (napríklad skvelého kolektívu a ušetrného času pri dochádzaní) len preto, aby ste dokázali svoj odpor voči jednej konvencii. Prispôsobiť sa v drobnosti neznamená vzdať sa svojej identity. Zrelá sloboda nie je o tom, že za každú cenu búrate pravidlá. Zrelá sloboda je schopnosť vedome sa rozhodnúť, ktoré pravidlo akceptujete ako „daň za výhody“, ktoré dané miesto ponúka, a ktoré už naráža na vašu osobnú integritu. Ak sa rozhodnete výpoveď podať, nech je to z pozície nadhľadu, nie zo vzdoru. Požiadavka na prispôsobenie môže vo vás automaticky spustiť odpor preto, že ju zažívate ako zásah do svojej slobody. Keď odhliadnete od toho, aká táto žena je a akým tónom to povedala, čo by pre vás v skutočnosti znamenalo prispôsobiť sa tomuto pravidlu, bola by to prehra vášho ega alebo skutočná strata vašej slobody a sebaúcty? Ak chcete byť rebelkou, skúste byť rebelkou voči situácii, nie voči človeku.
@bjnr Lepšie by som to nepovedala, milá AI😀
Takže keď sme slobodní, môžeme si robiť, čo chceme, kde chceme a nemusíme sa nikomu ani ničomu prispôsobovať? Omyl.
Áno, žijeme v slobodnej spoločnosti. Ale sloboda neznamená, že si každý môže robiť, čo chce, kde chce a za akýchkoľvek okolností. Každé pracovisko má svoje pravidlá a určitú kultúru, ktorej sa buď prispôsobíme, alebo si SLOBODNE vyberieme iné zamestnanie. To, že niečo tolerovali inde, ešte neznamená, že to musí byť samozrejmosťou všade. Samozrejme, aj požiadavky zamestnávateľa musia byť primerané.
Najviac ma však pobavilo, že sa považuješ za rebelku, bojuješ za svoju slobodu a rešpektovanie individuality, ale nadriadenú bez problémov označíš za trikrát rozvedenú fúriu s obezitou druhého stupňa. Takže rešpekt, tolerancia a sloboda áno, ale zjavne len vtedy, keď sa týkajú teba. A nazvať dve upozornenia na obliekanie šikanou? Navyše, keď sama priznávaš, že vo vašom povolaní existuje určitý dress code? Takže vieš, že pravidlá existujú, ale keď ťa niekto upozorní na ich dodržiavanie, zrazu je to šikana? To už je celkom zaujímavé chápanie slobody.Sloboda je krásna vec, len si ju netreba zamieňať s presvedčením, že celý svet sa musí prispôsobiť práve nám. Pretože sloboda neznamená len mať práva, ale aj vedieť rešpektovať pravidlá a práva ostatných.
@felycity Problém je, že slobodu a demokraciu si mnohí vysvetľujú po svojom, presne ako autorka.
Aj ja robím v škole a detské podprsenky majú už aj dievčatká na prvom stupni, ktoré tam fakt ešte nič nemajú...asi to nie sú rebelky.
@zuzitko74 Ved prave. Uplne prirodzene je to dane, ze v istom veku cca 9-10r. si tie dievcata chcu uz tie prsia chranit, nejako zahalit. Pytaju si lambady a pod. A tu bum, dospele zenske zrazu jake "frajerky", uz treba podprsenky zahodit, uz netreba nic zahalovat. Ach jaj. Glupota.
@anonym_autor Ak je v tvojej terajšej práci nejaký kódex, tak ho musíš dodržiavať. Je to veľmi jednoduché. A rebelka nie si, si niečo iné, ale nechcem ťa uraziť.
Ja mám 40 a nenosím občas podprsenku a nemám zrovna najmenšie ale dávam si zas pozor aby mi bradavky nebolo vidieť a robím medzi ľuďmi a nikto to nerieši hoci tiež máme určené čo máme nosiť. Ale nášho šéfa nikdy nenapadlo nás za to buzerovat. Ale zas ja na 40 nevyzeram
Stretla som sa s tým. Bolo zakázané mať viditeľne tetovania, dierkove pančuchy, moc krátke sukne, crop trička, prehnane namaľované oči atd. Som “staršia”, takže ja som s tým nemala problém, ani by som sa neobliekala do prace vyzývavo, a podobne. Dodržala by som to.

Fakt niekto ide medzi ľudí bez podprsenky? Alebo s takou,kde vidno bradavky? A ešte sa čuduje,že iní sa čudujú? Rebelka,nerebelka,buď rada,ze je to zatial len dohovor. Ked tam budes ty riaditeľovať potom choď hoc aj v plavkách.