Nezákonná výpoveď pre nadbytočnosť: Ako sa brániť?
Ahoj, v praci som dostala vypoved z dôvodu nadbytocnosti v aprili. Zároveň prijali novú kolegyňu od 1.5. Na iné oddelenie ale náplň práce cca rovnaké a zároveň na jednom mieste výkonu, tiez mam prax na výkon práce. Mne ta pozícia nebola ponúknutá. Keď som sa dopytovala bolo mi povedané ze to bolo dávno uz dohodnuté, že ju príjmu. Neviem kedy podpisali zmluvu. Je to vôbec relevantné, mali mňa uprednostniť aj ked mali s nou podpísanú zmluvu? Alebo len vtedy ked ešte nemali podpísanú zmluvu? Aká sa brániť? Ďakujem 😊
Ďakujem za odpovede. Novú prácu mám pre tých co potrebovali komentovať na co nebola otázka. A pre tých co chceli pomôcť bolo to tak. Mňa prepustili 15.4. Kolegyňu prijali 1.5. S tým ze ja robím špedícia na námorník oddelení a o a robí špedícia na cestnom oddelení. Prax na cestu mam letitu a miesto vykonu práce je rovnaké. Viem ze sa s nou dohadovali od februára na nástup ale neviem kedy zmluvu podpísali. Dostala som vypived podľa par. 63 odsek1 pis.B. pracovať tam uz nechcem ale chcem spravodlivosť.
@anonym_autor ked ta prepustili 15.4., tak mas smolu, nakoľko ti uplynula 2 mesačná lehota na podanie žaloby.
Inak sa divím ze s tvojim vzdelaním neovladas základný zákon ako je ZP.

@anonym_autor Tak to vidim na velke sance sud vyhrat. Teda ak napriklad nepotrebuje ona taliancinu, nemcinu a pod a ty vies len anglicky, tak sa dalo bavit o roznej kvalifikacii.
@patrike kvalifikácia ta istá na mojej pozícii bola vyzadovana vyššia, aj cudzi jazyk ten isty a jej prácu som predtým robila 15 rokov