Prispieť na darček pre kolegyňu, alebo nie?
Ahojte potrebujem radu
Kolegyňa odchádza do dôchodku a ostatné kolegyne sa jej skladajú na darček.
Voči mne sa ale viac krát zachovala veľmi zle.
Zistila som že ma ohovárala a aj moju rodinu a viac krát ma ponížila. Tvrdí dokonca že vďaka nej mám prácu, čo pochybujem lebo naša riaditeľka nie je ten typ čo sa nechá ovládať.
Zo začiatku sme si vzájomne pomáhali a aj keď ostatných ohovárala myslela som si že mňa nie.
Spätne si uvedomujem že som bola dosť naivná.
A teraz tá otázka
Čo by ste na mojom mieste robili?
Mám ,,prehltnúť slinu" a prispieť jej?
Alebo sa ,,zatnúť" a nedať ani cent?
Zbierka je dovorovolna, čiže prispeje len ten kto chce. Tak sa pýtaj sama seba čo by si poradila kamarátke ak by bola na tvojom mieste
Nechceš si dať tému anonymne? Každý tu vidí tvoju foto. Mizno tu máš kolegyne a ani o tom nevieš
Pokial sa skalnaté po 10-20€ prispela by som . Evidetne si si to s ňou nikdy nevykomunikovala, tak teraz sa stavať na zadné je zbytočne
Je to dobrovoľné...aj ja v práci prispejem len na koho chcem...na koho nechcem, neprispejem... neriešim
ja by som nedala. nemám s tým absolutne problém ignorovať takých čo nemám rada…
nie nebudem sa hrať na faloš s.r.o
neznašam to
Nie, nedala by som na dar, možno by som jej popriala konečne šťastný odchod do dôchodku.
nedala by som , a keby doniesla pohostenie na rozlučku samozrejme by som si nič nezobrala
V kolektíve sa kolegovia skladajú milej kolegyni/kolegovi aby dotyčný mal spomienku.Myslim,ze by som nemala potrebu,aby mal na mňa spomienku človek, ktorý mi robil zle.
@petra1214 rozhodni sa podla seba, zoznam kto prispel ku darceku asi nebudu davat a asi ani na rozlucku s nou neplanujes ist resp.nechod ked sa nechces lucit.
Za mna, ja by som nedala.
Neplánujem ísť na jej rozlúčku ani si dať nič z toho čo prinesie budem rada ak sa vzduch vyčistí. Ďakujem za rady len som sa potrebovala uistiť že nie som ja tá zlá čo si neváži staršiu kolegyňu. Ale porobila mi toľko vecí čo ma škrú a neviem jej to odpustiť. Ani ma neodzdraví a mám jej prispievať na darček? No čo som blázon?
Pozdraviť je základ slušnosti. Ak má niekto ani len nepozdravi, tak nevidím jediný dôvod mu prispievať na dar a rozlúčku
ja by som neprispela. A uz si velmi dobre rozmyslim, ze na koho v praci prispejem a na koho nie. Dala som si limit do maximalne 10 EUR, tak to aj komunikujem, ked sa jedna o nejake skladanie. Viem,ze mne sa neposklada nikto na nic. Raz som sa uz oplachla, ked som povedala, ze OK, dam na dar pre kolegu, jednalo sa o nakoniec o vyssiu sumu, ale uz mi bolo trapne cuvnut. Lebo sa musel kupit pobyt aj pre jeho zenu, lebo ona by ho nikam nepustila. A for bol, ze ako pohostenie do prace doniesol 1 soletky a vybranych ludi, udajne tych co mu prispeli na darcek, tak pozval na posedenie do restauracie. Na mna akosi zabudol a odvtedy sa nebavime.
Neprispela som

Nedala by som.