Šéf kancelárie môj problém ignoruje a zhadzuje ma?
Pracujem v jednej firme a včera sa mi z ničoho nič vypol notebook, na ktorom pracujem z domu. Nebol vybitý, na to si dávam pozor. Odbehla som len na wc a keď som vrátila, nedal sa už zapnúť. Dala som ho do nabíjačky, ale biele svetlielko, ktoré má pri nabíjaní svietiť, vtedy nesvietilo. Takže sa ani nemohol nabiť. Podržala som dlhšie tlačítko, či sa mi ho podarí znova zapnúť. To som skúšala každú pol hodinu, ale bez úspechu.
Napísala som vedúcemu kancelárie, ten mi povedal, aby som si prišla ráno vyzdvihnúť nový notebook.
Ešte včera o ôsmej večer nefungoval, ani sa nenabíjal, keď som ho znova dala do nabíjačky.
Ráno sa mi ho podarilo zapnúť, ale vyhodilo mi správu o diagnostike, že bol nesprávne vypnutý.
Prišla som do kanclu a vedúci na mňa spustil, že veď normálne ide, tak čo vymýšľam.Že vraj nemá dôvod mi dať nový. Keď som povedala, že sa mi včera nenabíjal, povedal mi, že on nevie a akom bielom svetielku hovorím. On vraj keď si svoj nabíja,tak tam žiadne svetlo nevidí. Že som len mala podržať dlhšie tlačídlo a bol by sa aj sám zapol. Zbytočne som mu opakovala, že som tak spravila niekoľkokrát, on si išiel svoje.
Kolegyňa mi neskôr povedala, že s ním mala podobné problémy,keď jej niečo nefungovalo a tiež ju zhadzoval, že jej vraj nikdy nič nefunguje.Myslí si, že on chcemať od nás pokoj a vybíja si na nás frustráciu. Šéfa máme v zahraničí, ale nechcem ho do toho zaťahovať. Neviem ako by zareagovala či by sa vôbec postavil na moju stranu.
nemáš dôkaz , nabudúce natoč video
Hej, no zavolaj šéfovi že nevieš zapnúť notebook 🙂
Prečo "nesvojprávnu osobu?" Toto je bežná reakcia u dvoch typov ľudí: tí, ktorí nevedia o technike dosť a tí, ktorí vedia o technike priveľa. Môj tip je, že šéf patrí do prvej skupiny. Ale je jedno, ktorý typ je, takýto prístup popísaný vyššie je neprofesionálny.
Nemusíš do toho zaťahovať teraz zahraničného šéfa. Skôr by som to uzatvorila ako ojedinelý incident. Pokiaľ sa takáto forma ne-komunikácie vyskytne nabudúce, tak by som reagovala viac asertívne. A ak to nepomôže, tak treba požiadať o konzultáciu s nadriadeným alebo HR.
@anonym_autor a čo akože teraz my tu s tým?
Nemáte žiadnu kontaktnú osobu na technické problémy? Je to firemný notebook tak ho má aj firma spravovať.
Kde je zhadzovanie a ignoracia? Ja podla tvojho popisu tiez neviem o akom bielom svetielku hovoris 😂 ved len ti neveril a nedal novy notebook kedze pri nom notebook isiel to je cele. Zase nemusis byt az tak precitlivena, o nic nejde. Nabuduce natoc video ked sa to stane a budes mat dokaz, ze nesiel.
@anonym_autor
Toto naozaj nepotrebuje riesenie. A ano, chlapi sa bavia so zenami ako by o nicom noc nevedeli co sa techniky tyka. Povznes sa nad to, lebo ta slahne od nervov.
A inak je to uplne normalne, ze vcera vecer nefungovalo, ale dnes uz to ide. Stava sa to, videla som to x-krat.
Preto ked nahlasujem problem, vzdy dodam, ze uvidime zajtra rano, ci si to notebook nerozmysli, a ked problem stale pretrvava, tak ze sa zastavim po novy.
Co mozes teraz spravit je zazalohuj si vsetku pracu, ak zacne takto strajkovat tak uz sa moze stat ze odide do vecnych lovist, tak aby si bola pripravena.
O tom bielom svetielku tiež nechápem čo točíš, asi nebudeš absolútne technický typ však si pracovala z domu zblbol ti notebook a hneď robíš paniku, bežne sa stávajú takéto zahady, mne zvyknee aktualizovať počítač a zlbbne na chvíľu vtedy, nečudujem sa, že nadriadeny mal nervičky, keď ho každý otravuje s kravinami, čo chceš kde sa sťažovať a vlastne načo? Vyjdeš z toho jediná ako blbá s bielym svetielkom, ktoré ani neexistuje, radšej si priznaj chybu a ide sa dalej
O tom bielom svetielku tiež nechápem čo točíš, asi nebudeš absolútne technický typ však si pracovala z domu zblbol ti notebook a hneď robíš paniku, bežne sa stávajú takéto zahady, mne zvyknee aktualizovať počítač a zlbbne na chvíľu vtedy, nečudujem sa, že nadriadeny mal nervičky, keď ho každý otravuje s kravinami, čo chceš kde sa sťažovať a vlastne načo? Vyjdeš z toho jediná ako blbá s bielym svetielkom, ktoré ani neexistuje, radšej si priznaj chybu a ide sa dalej
@zuzubb007 keď už chceš hrať múdru tak si to najprv zisti, to že madam niečo nepozná neznamená ze to neexistuje. Je to svetielko rovno vedľa konektora v PC a svieti nabielo keď sa zapnutý notebook nabíja.

@anonym_autor kvoli jednemu mini konfliktu rozmyslas nad kontaktovanim sefa v zahranici? To trochu prehanas, nemyslis? Nebud zalobaba a prenes sa cez to. Kazdy moze mat zly den a netreba z toho robit halo