icon

4 mesiace pred svadbou som sa zaľúbila do kolegu

17. mar 2025

Ahojte,

už ako je z nadpisu zjavné, som v strašnej situácii. Priateľ ma minulý rok požiadal o ruku po 4 rokoch vzťahu, obaja máme pred 40tkou. Obaja máme deti z predchádzajúceho vzťahu, ani jeden z nás ešte nebol v manželstve. Spoločné deti neplánujeme.
V rámci reorganizácie štruktúr v práci som bola predelená na iné oddelenie, kde som sa zoznámila s kolegom, s ktorým sme si okamžite "padli do oka". On sa minulý mesiac rozviedol, skoro dva roky žili s manželkou oddelene. Bývame od seba presne 1000km. Pracovne sa vieme stretávať cca 1x za mesiac. Sme v dennej komunikácii, voláme si, píšeme si, viem, že sa zaľúbil aj on. K ničomu fyzickému medzi nami však zatiaľ nedošlo.
Ja neviem, naozaj neviem, čo mám robiť. Na jednej strane je tu môj partner, ktorý je spoľahlivý, zodpovedný, ľúbim ho, máme dlhoročný vzťah, ale chémia medzi nami funguje už menej.
Na druhej strane, je tu kolega, s ktorým iskry medzi nami lietajú, ale je tu aj 1000km vzdialenosť medzi nami.
Sama si hovorím - "bolo koze dobre, išla tancovať na ľad". Ale - čo by ste robili vy?

mischy00
17. mar 2025

Ešte si nič poriadne s tým kolegom nezažila, len ze ti tlačí kaleráby do hlavy.. ..ako budete žiť? Co je pre teba ochotný urobiť? A v akom časovom horizonte? Ako vníma, že máš deti? A desiatky ďalších otázok, ktoré keď nemáš vyriešené, tak nevymyslaj. Lebo nebude ani svadba, a ani tvoj amant....

mischy00
17. mar 2025

@bielasovicka ved jej nikto nepíše, aby sa vydávala ak to tak necíti. Ale je rozdiel teraz porovnávať 2 mužov, 2 vzťahy keď v jednom už cíti trošku rutinu a pri druhom lieta v oblakoch....no ťažko sa jej teraz rozmýšľa rozumom 🙂

euka210
17. mar 2025

Daj si facku a preber sa! Ženo...mas skoro 40r a nie 20r, aby si nevedela, ze zalubenost bude trvat isty cas a potom zacnes vnimat aj realitu.
Cim skor to ukonci.

autor
17. mar 2025

Vďaka baby, naozaj som rada, že mi "nakladáte". lebo ja si uvedomujem, že je toto s kolegom ošiaľ. Zároveň si ale kladiem otázku, či je ten môj aktuálny vzťah natoľko OK, aby som v ňom pokračovala / aby som sa vydala.
Čo sa týka budovanie chémie so súčasným partnerom - celý čas, čo sme spolu, na tom pracujeme. Pravidelne mávame "rande" - chodíme spolu na večere, do kina, na víkendové pobyty, trávime spolu čas, zhovárame sa. Napriek tomu je chémia medzi nami taká.. ja neviem... Z jeho strany je všetko OK, z mojej však nie. Je to skutočne dobrý chlap, ja ani nemám nič, čo by som mu mohla vytknúť. Ale akoby ma prestával priťahovať.

marhulka13
17. mar 2025

Niečo podobne sa stalo mne , no bola som bezdetna a mladšia. Mala som pred svadbou, fakt dobrý muž do života, len presne ta chémia nebola úplne ono. Stretla som iného muža , s ktorým to bola tak silná chémia od začiatku, ze som sa so snúbencom rozišla a začala si s týmto druhým. Doteraz nám to super klape a to sme spolu už 18 rokov. No vtedy aj rodina v šoku , bývalý priateľ, bývanie sme mali. Všetko som nechala a odišla

lucka_ke
17. mar 2025

@marhulka13 a ako to hodnotíš spätne? rozhodla by si sa rovnako?

mantilka
17. mar 2025

Ti fajne je.. to len tak, že pred 40...a tak vyzerá aj tvoj život.
Píšeš ako v 15. Tvoje dieťa by sa malo za teba hanbiť. Mala by si vedieť, že porovnávať vážny vzťah a pubertálne zblaznenie do kolegu " vysokej kvality-prave sa rozviedol" je hlúposť na entú. To akože partnera odložiš do šuflíka a vyskúšaš ďalšieho? A vernosť ti nič nehovorí?
Ako chces vydržať v manželstve 30-40 rokov, keď už teraz máš s vernosťou problém a to si už riadna stará dievka? Lebo psychicky už podvádzaš.
To si myslíš, že ostatné nemali príležitosť podviesť manžela, obzerať sa za inými?
Vieš aký je rozdiel medzi tebou a ženou, ktorá je dlho vydatá?
Že ta druhá má rozum a váži si vzťah a pracuje na tom, aby láska nevyhasla.

mantilka
17. mar 2025

@marhulka13 Lenže toto je poriadny rozdiel...ona už by mala byť zrelá žena. Vzťah si budovala po 30. Obaja majú deti. Tam sa očakáva určitá zrelosť.

bruno1
17. mar 2025

Ach jaj ,magická ženská 40ka.Súčastný eštestálepartner bude starší? Kolega mladší?.

juliacenc
17. mar 2025

Je dost mozne ze mu ide iba o sex. A potom ho to ryxhlo prejde aj tych 1000km sa zmeni na nekonecno.

123profil321
17. mar 2025

@autorka Ak som to správne pochopila, vy ste sa videli len 3-4x, 4 mesiace si píšete a on sa pred mesiacom rozviedol. Teda, písať a flirtovať ste začali, ešte keď bol ženatý? No moja, hanbi sa! Aj ty máš podiel na rozpade ich manželstva. Ad jedna, ad dve: Ty si hlavne uvedom, ako plytko sa správaš -> najprv ukonči jeden vzťah a potom začni druhý, a nie to hrať na dve strany. Úprimne ľutujem tvojho partnera......

luccija
17. mar 2025

@juliacenc a možno len hľadá niekoho na rozptýlenie po rozvode.
Autorka koľko si s tým prvým mužom?vieš ako to býva, keď je všetko v poriadku pre niekoho to môže byť nuda.Vyzera, že si rozumiete, trávite spolu čas ..áno, poblázniť sa môže aj žena v 55 r, ale aby sa nestalo, že nebudeš ani s jedným.Neverim, že sa toto nestalo každej žene čo je s chlapom veľa rokov Skús si vážiť čo máš motýle v bruchu nie sú všetko.Toto je len taká chémia, rozptýlenie.Ak by teraz tvoj súčasný povedal, že končí možno by si bola z toho hotová.Ale či by som sa vydala neviem?

earlgrey
17. mar 2025

Nevydávaj sa...zničíš život sebe a aj tvojmu snúbencovi...

marhulka13
17. mar 2025

@lucka_ke vôbec neľutujem. Urobila by som to isté. Bolo to ťažšie, ale krajšie a lepšie

123profil321
17. mar 2025

@marhulka13 a ako dlho si ťahala snúbenca za nos? Neber to teraz ako urážku, len ako zvedavosť. Ja chápem, že sa toto môže stať, ale som názoru, že čo sa týka vzťahov, najprv jeden ukončiť a potom začať druhý, a nie to ťahať na niekoľko strán.....

luccija
17. mar 2025

@123profil321 veď píše, že dlhšie už nežil so ženou a pokým príde k rozvodu to trvá mesiace.Nerozvadzal sa kvôli nej a, keď by to tak bolo to je jeho vec či zahodí manželstvo kvôli kolegyni s detmi, ktorú viisc nevidí ako vidí.

123profil321
17. mar 2025

@luccija okej, to som prehliadla, že so ženou nežil. Ale aj tak, je to hnusné, keď snúbenca vodí za nos. Podvádza ho. Nepíše síce, aký charakter majú ich správy, ale vzhľadom k tomu, že ho neberie len ako kolegu, max kamaráta, ale sama tvrdí, že sa zamilovala, tak podvádza... Nech sa najprv rozíde a potom si buduje nový vzťah...

marhulka13
17. mar 2025

@123profil321 asi 2 týždne , ja som sa mu priznala , že som stretla iného

darkswan
17. mar 2025

@dobryden prepac ale comu sa cudujes, ze o 40ku je zaujem?🙄to je podla teba uz zrela do hrobu?dnesne 40ky vyzeraju super, vela z nich

staromodna
17. mar 2025

Podľa mňa máš strach zo záväzku a hľadáš únikovú cestu, zároveň máš chuť na nové dobrodružstvo, ale si žena, máš svoj vek, dieťa. Takto ako ty si môže dovoliť premýšľať 25 ročné slobodné dievča a nie žena v tvojom veku. Máš dobrého muža a pre nejaké nejasné 1000km dobrodružstvo o to prídeš? Potom čo? Spamatas sa, že z výšky sa neskace, ale padá a prídeš na to, že to bol čistý úlet lebo povedzme si úprimne, o nového chlapa sa tiež bude treba starať, prať mu slipy, ponožky, varit. Časom by tiež ustúpila chémia, teda je to veľmi obrazne myslené či by k niečomu vôbec došlo, lebo to, že sa zaľúbil on je v podstate len tvoja predstava a o nič sa zatiaľ nepokusil, takže ako radí väčšina, spamataj sa a neopúšťaj poklad, ktorý máš pre svoju bujnú fantáziu

barborachors
17. mar 2025

to uz je aka blblost. Ze zamilovani bez fyzickeho kontaktu. Toto je nerealne a a uplne ze vymyslene.

mnamko
17. mar 2025

@barborachors prečo? Moja mlada kolegynka sa dala dokopy s buducim mužom na brigade v Holandsku,obaja veriaci,obcas sa stretli, väčšinou si volali.Prvy sex mali po svadbe.Doteraz su spolu ,žiju v Holandsku ( on tiež Slovák)

enmery
Autor odpoveď zmazal
dobryden
17. mar 2025

@darkswan aj to ale uz ani tych schopných chlapov na okolo niet.

maury
18. mar 2025

3 - 4 roky býva ozaj taká doba, že buď sa vzťah posunie alebo ukončí. Chémia opadne, stereotyp, to čaro ide do úzadia. Tiež sme to zažili vo vzťahu. A potom sa to znovu naštartuje a ďalší 6,7,8 rok je to opäť úplne pomaly ako na obláčikoch. 🙂 je to prechodné a ďalšia vec susedov plot nie je zelenší, to len tak vyzerá.

maryetta
18. mar 2025

Minimalne by som svadbu na teraz zrusila. Ak mate byt spolu budete... ak nie tak...
nic nerobit lebo musis. Nic nerobit zbrklo. Kazde rozhodnutie ma byt iste... ano som si ista. Ak je tam zavahanie tak pockat.

anketkarka
18. mar 2025

Určite Ti niečo musí chýbať vo vzťahu. Alebo si nezrelá na manželstvo. Nevydávaj sa. Určite to zruš. K tomu ostatnému sa nevyjadrujem, lebo podrobnosti vieš len Ty. Svadbu zruš, nech aj ženích vie, že nie je u vás všetko v poriadku vo vzťahu.

misanthropicdann
18. mar 2025

Už len kvôli tým 1000km by si nad tým ani nemala uvažovať. Neudržateľný vzťah pokiaľ sa jeden nepresahuje za druhým.
Denná komunikácia v práci je absolútne niečo iné ako bežná komunikácia. Z aktuálneho stavu nemôžeš nijak objektívne zhodnotiť váš aktuálny vzťah a ani odhadnúť potenciálny budúci vzťah.
Ja vždy zastávam názor ze človek si ma ísť za svojím šťastím aj v prípadoch ze by mal opustiť súčasný vzťah (aj deti) ale toto nemá žiadnu vyhliadku do budúcnosti.

bonboniera
18. mar 2025

@darkswan nezabudaj ze ešte k tomu sa bavíme o 40tke ktorá “vedie burlivy život” - inak povedané ma ex a ma dieta 😂 rajda jedna

pralinka25
18. mar 2025

Cize je to cudzinec o ktorom nic nevies. Jeho zazemie. Rodina, priatelia, skutocny dovod rozvodu...
Nepoznas jeho reakcie v beznom kazdodennom zivote lebo ste spolu malo - takmer vobec. Ty.kedze.mas dieta si nemozes zbalit svestky a utekat za nim do cudzej krajiny.
Inak skutocny pribeh mojej naj kamosky z detstva.
Jej mama sa takto vydala do zahranicia. Niekolko krat tam bola pred svadbou. Poznala priatelov aj rodinu nastavajuceho. Vydala sa za neho a prestahovala sa k nemu aj s detmi. Nakoniec po case zistila ze on je stale zenaty s inou a sobas v inej krajine s touto kamoskinou mamou neohlasil. Ani nejdem pisat co vsetko to sposobilo.