50/50 vo vzťahu: Čo na to hovoríte?
Ahojte, mám priateľa cca 4 roky, bývame spolu v prenájme, bez detí. Obaja pracujeme, môj príjem mesačne v čistom okolo 850€, priateľ okolo 1600€. Sme pár do 30 rokov. Od začiatku randenia sa priateľ drží pravidla 50/50 vo všetkom, to znamená nájom, internet, strava, výlety, kino, reštiky atď.. napr sme niekde na obede a on si zaplatí svoje a ja svoje. Ak máme nejaký sviatok tak si dávame darčeky v rovnakej hodnote. Už ma to dlho štve, on má plat raz tolko čo ja, veľakrát sme sa o tom už rozprávali, ale on má len tú svoju pravdu. Nikdy ma len tak nezoberie niekam a nezaplatí to len on. Obaja si mesačne odkladáme, ale ja samozrejme len dačo, on niekoľkokrát viac. Čo si o tom myslíte? Je to podla vás takto ok l, že presne na 50/50????
A to si platíte 50 na 50 aj pri sexe ? 😀😀😀😀😀
@anonym_2b2a61 to sa ako dá? 😆😆 prestať v polovičke, či tesne pred vyvrcholením? Ach jo... 🫣
Nie ste rovnocenni partneri … proste si pre neho neperspektivna trubka, ktora vyplna cas, ale neoplati sa do nej investovat. Zena s jeho alebo vyssou financnou urovnou by s nim vytrela zem. Na taku si netrufne … ty si myslela, ze beries niekoho, kto ta lubi a potiahne ta dopredu … a jeho nazor som uz spomenula. Dovolila si mu s tebou jednat tak ako jedna … ak je medzi patnermi nerovnovaha … je dost pravdepodobne, ze jeden padne na hubu …. On setri popri tebe o xy viac ako keby bol sam … a nakoniec ty budes mat prd … pretoze sama by si bola napr u rodicov alebo zdielanom byte a usetris na vyletikoch atd a postavis sa na blastne nohy …. Takto stracas cas a peniaze … mozno dufas … nadej umiera posledna, ale tvoja je len chimera
@anonym_bcba0a úplne vo všetkom čo ťa napadne, proste 50/50, deti zatial neplánujeme. Napr ak ideme na výlet, on natankuje a vypýta si odo mňa polovicu za benzín
@anonym_55e517 mne to napadlo, ale teda nie, aby sa mu dorovnala, ale 850 eur je fakt malo a stvalo by ma, ze mam taky maly prijem.
@anonym_autor tu vidim ako problem, ze aj darcek si kupujete v rovnakej hodnote, jednoducho u neho nie je vobec snaha potesit ta, ja by som mu povedala, ze odteraz kamarati, ze 50:50 su kamarati a bez vyhod. Normalne mu povedz, ze s takymto jeho uvazovanim s nim nemozes mat ani dieta.
Najdi si lepsie platenu pracu, alebo rovnako malo zarabajuceho priatela a uz ta to nebude sr@t.
@anonym_autor tu ti staré sliepky poradia len rozchod
Extrémny držgroš, že mu to nieje trápne za naftu pýtať, alebo, keď sa idete najesť, pre ďalší život nepoužiteľný chlap
@anonym_autor Run, Forester, run!
@abbey1 Forester je auto od Subaru, Forrest bezal ...
@anonym_c6ed09 Ty si výkvet, a čo navrhnuješ? Keby mali deti, tak platí polovicu z materskej? Sa zrazu bude mladý starať?
@anonym_c6ed09 a čo iné? Aká perspektíva ju čaká...? Trápenie s dieťaťom po rozchode... To sú skúsenosti, ty stará sliepka. A to som chlap...
@anonym_autor ja mam muža a samozrejme nie je dokonalý ale nikdy odomna nepýtal na benzín ked ma odviezol niekam alebo sme išli naq výlet V reštauracii ma nikdy nenechal platit bývanie platí.Teraz pri detoch ked nemam poviem mu a on mi pošle a ani ho nenepadne pýtat sa kde sa podeli moje peniaze aqlebo načo pýtam.Toto by mi naozaj moc vadilo a keď si slobodná možno to ešte tak neriešis a nie že by si ty nemala peniaze svoje ale mne príde aj dosť rajcovné ,že sa muž dokaze postarať o rodinu a o ženu....oh dúfam že nezniem ako zlatokopka....
Domáce práce máme tak ja70/30 on, ja som viac doma takže viac upratujem. Ak niekam chcem ísť autom, on ma zavezie ak má čas, ale hneď si pýta peniaze na benzín( minule mi vypočítal 7€). Ak sme aj niekde na káve, on povie čašníčke nech nám rozdelí účet. Pre mňa to je trápne.
Domáce práce máme tak ja70/30 on, ja som viac doma takže viac upratujem. Ak niekam chcem ísť autom, on ma zavezie ak má čas, ale hneď si pýta peniaze na benzín( minule mi vypočítal 7€). Ak sme aj niekde na káve, on povie čašníčke nech nám rozdelí účet. Pre mňa to je trápne.
@anonym_autor je to trapne, nezaplatit kavu priatelke
Zaujimave je, ze mlade chcu vzdy platit a starym uz staci aj normalny chlap, vedia sa postarat o seba aj same. Uz vedia, ze o staru trubu, ktora by chcela este platit, by uz nikto normalny bicykel neoprel.
@anonym_autor A čo je ňom také výnimočné? Je možné milovať človeka, s týmto ponižujúcim nastavením?
@anonym_autor kriste 🫣🙏 čo je toto za človeka?
@anonym_autor a riadne trapne,hlavne s tym rozdelenym uctom,a pytat 7eur na benzin.Fuj,hnus.Fakt,radsej to zbal s kratsej cesty,lebo budes velmi plakat.
@anonym_autor vies co, toto nie je trapne, toto je ubohe. A bude horsie. Lebo on sa nezmeni, bude to len horsie. Lebo to je maximalna ubohost, ze nepozve partnerku ani na kavu a necha si zaplatit vsetko do posledneho centu. Kava stoji 2 EUR, ked budete mat dieta, tak Ta posle do roboty, hocijakej, po nociach, lebo nebudes vladat platit ako doteraz.Nekupi Ti nic, vsetko Ti bude vydelovat. Pises, ze deti neplanujete teraz, tym lepsie pre teba. Odid od takehoto zgrlaka.
Ja takeho jedneho poznam, je uctovnik, vsetko na centy prepocitava a v kuse place, ako nema, je vsetko drahe, co kolko stoji, ako sa mu zmensia uspory. Je slobodny a bezdetny, Neviete preco?
@anonym_autor vzdelanie mate rovnake? teda stupen? alebo on ma vyssie?
To on nikam nepôjde na lepšiu dovolenku, na ktorú on má, lebo ty na to nemáš? Napr...
@anonym_autor tak mi vysvetli, ze preco ste financne 50:50 a co sa tyka domacnosti, to vam obom uz neprekaza, ze ste cca 70:30?
Tak si budte 50:50 v kazdej prkotine vo vasom vztahu.
Ty si uz teraz presvedcena, ze ti to nevyhovuje. Jemu vyhovuje, ze v domacnosti robis viac a podielas sa financne na polovicu?
Predstav si, ze mate spolu dieta. Tebe pripadne ovela viac ovinnosti v domacnosti, nakolko isty cas do prace chodit nebudes a stale pojdete 50:50, pricom tvoj jediny prijem bude rodicovsky prispevok lebo aj pridavky na dieta si date 50:50. Nevyzijes a samu seba potopis a domacnost budete mat mozno 90:10 a budes pracovna sila zdarma a financne vyzmykana, bez moznosti raz odist niekam, lebo nebudes mat ani cent.
Ak by ste dieta/deti aj nemali, opakujem to co vyssie, nie si s tym stotoznena. Bud si to vydiskutujte a zmente niektore veci alebo odid.
@anonym_c6ed09 Ty si výkvet, a čo navrhnuješ? Keby mali deti, tak platí polovicu z materskej? Sa zrazu bude mladý starať?
@gribka1 sa s ním normálne porozprávať. Všetko je o komunikácii
no mas spolubyvajuceho (ani nie kamarata) so sexualnymi vyhodami... ked ti to vyhovuje... som zvedava ako budete fungovat ak sa podari zarobit dieta...
@anonym_c6ed09 a čo iné? Aká perspektíva ju čaká...? Trápenie s dieťaťom po rozchode... To sú skúsenosti, ty stará sliepka. A to som chlap...
@anonym_4ace4e sa s ním porozprávať a povedať že to ďalej nebude akceptovať. Možno sa uvedomí, netreba riešiť hneď rozchod. Ty starý kohút
@anonym_autor no všetky ženy tu maju pravdu bohuzial. Naozaj toto nie je muž do budúcnosti a nemyslim, ze pomoze rozhovor. To je proste jeho povahová črta, to sa nezmeni, stale ti bude nieco vyratavat. Ja naozaj nechcem mudrovať, ale viem ake to je zrazu mat dve deti po sebe byt na pn potom md rd md rd. Totálny pokles príjmu a pokiaľ nemáš muža, co automaticky preberie štafetu si v keli. Fakt nerob si s ním deti a posli ho do kelu. To nie je laska to je obchod.
A prosim povedz nam, preco mu varis peries atd? Odteraz si rob iba pre seba. Oper pre seba navar pre seba nákup pre seba a začni si trochu vážiť samu seba nech sa blbecek preberie. A ked sa preberie kopni ho do riti 🙂
@anonym_4ace4e sa s ním porozprávať a povedať že to ďalej nebude akceptovať. Možno sa uvedomí, netreba riešiť hneď rozchod. Ty starý kohút
@anonym_c6ed09 ja si myslím, ze on je proste zgrlos. Take povahy sa nemenia. A ked mu nie je trápne, ze ona mu perie trenky a robi väčšinu v domacnosti a on jej nevie poondenu kavu zaplatit to je dobry kkt. Keby odo mna vypýtal 7€ za benzín tak ho tak vysmejem, ze by plakal

@anonym_autor aapoň napíš že zažívaš vesmírny orgazmus kazdý vecer ....lebo ozaj ozaj neviem načo je taký somar