icon

Aké stereotypy ovplyvňujú váš život?

9. máj 2024

Aké stereotypy ovplyvňujú váš život a nedokážete sa ich zbaviť
A z ktorých vás ide poraziť,ako blondíny sú hlúpe,chlap musí mať vodičský preukaz,žena môže,žena je kurva ,chlap king,si tučný,si lenivý,chlap má viac zarábať ako žena,chlap má mať vyššie vzdelanie ako žena,deti sú milé,každé dieťa je pekné,

babovka2321
9. máj 2024

Prvykrat "pocujem", ze by chlap mal mat vyssie vzdelanie ako zena.

galganka
9. máj 2024

Silno som sa zamyslela takto ráno, ale asi žiadny. 🤷🏼‍♀️

dorothee
9. máj 2024

Mna ovlyvnuju skor pevne ukotvene stereotypy mojho muza,ktore ma vazne stvu..Napr. zena bola stvorena na materstvo a kazda zena ma mat deti,inak je divna..Tiez je toho nazoru ze chlap je hlava rodiny a rozhoduje o vsetkom-toto ma inak vytaca na nom asi najviac.A tiez tym,ze je o sedem rokov starsi odo mna,stale si mysli ze ma aj viacej skusenosti..Toto ma napadlo ako prve..Tazko sa s tym zije,hlavne ked to ma v sebe tak pevne ukotvene,ze nezmeni nazor na to 😕

queen_mary
9. máj 2024

Zena ma byt s detmi doma a starat sa minimalne do 3 rokov

h2
9. máj 2024

Že žena, ktorá nedojčí svoje dieťa, je zlá matka, že každá, ktorá chce, dojčiť môže, len sa musí snažiť a nevzdávať to a keď sa snaží a aj tak to stále nejde, tak sa proste musí snažiť viac.

lenkakravcova
9. máj 2024

Že žena, ktorá nepracuje a nechce pracovať mimo domu a chce byť doma s rodinou je prizivníčka alebo zlatokopka alebo nejaká skysnutá buchta za pecou.

victoriab
9. máj 2024

Super tema!

babulkomale
9. máj 2024

Mne prekáža, že keby som si narazila 19-ročného, ( lebo som na zajacov), tak budú ľudia pozerať že čooooo, ale ked si tu nájde 25 ročná 39 ročného, už je zrazu starý 😂😂😂

autor
9. máj 2024

@babulkomale na zajačikov som úplne zabudla,inak chlapi žijú krajšie ako ženy a žena by mala mať staršieho muža ,ono to je asi aby si žena užila peknú starobu,alebo aby sa mal o starého chlapa kto postarať

h2
9. máj 2024

A "žena by mala mať staršieho muža" nie je tak náhodou tiež stereotyp? 😉

autor
9. máj 2024

@h2 veď áno ďalší stereotyp a že prečo

vroni
9. máj 2024

Šľak má ide trafiť, keď počujem, že ženy milujú nakupovanie handier, topánok a kabeliek. Alebo ze ženy vždy ohovárajú a ženské kolektívy sú plné intríg. Anineviem, ktoré z toho je väčší nezmysel

autor
9. máj 2024

@vroni ja vravím,že chlapi su väčšie klepny ako ženy

vroni
9. máj 2024

Aj ja to tvrdím. Chlapi trepu oveľa viac a teda o žene, ktorá by viedla vojnu, lebo nesúhlasí s inou ženou, som ešte nepočula.

kika2079
9. máj 2024

U mňa asi len to posledné 😊

rorino
9. máj 2024

@dorothee never mu pocit,že je hlava rodiny,len dopnl,že ty si ten krk,ktorý tou hlavou hýbe😉

ssimusska
9. máj 2024

@h2 tak isto aj vyššieho som už počula 😄 Keď nieje starší a vyšší je to divné, ide ma z toho už poraziť keď to počujem

personality
9. máj 2024

A toto sú stereotypy alebo presvedčenia/názory? Stereotyp je za mňa to čo robím, napriklad keď niekto je sladkosť po obede a nemal by.

autor
9. máj 2024

@personality Stereotyp (gr.) je pevný, ustálený, nemenný stav, tvar, návyk, spôsob konania, reagovania a pod

autor
9. máj 2024

@personality stereotypy o ženách ,mužoch,spôsob fungovania rodiny,to ako reagujeme napríklad na Rómov,ako reagujeme napríklad na to keď ma motocyklista nehodu,volajú sa darcovia orgánov

autor
9. máj 2024
buberova
9. máj 2024

Možno len tak veľmi okrajovo, že žena má byť pekná, upravená, s peknou postavou, okrasa muža... A mužom sa odpúšťa aj keď sú plešatí, chlpatí a pupkatí

autor
9. máj 2024

@buberova spravnyymuz má byť chlpatý a smrdieť 😂

autor
19. jún 2024

Teraz má pri jednej téme napadlo,vyživovaciu povinnosť do 25 rokov, dieťa má mať priezvisko po otcovi,žena si pri sobáši berie mužove priezvisko,mne raz známa povedala,že preto si zobrala mužove priezvisko aby boli rodina,rozvodom podľa dosť žien chlap stráca všetky práva voči deťom a má už len povinnosti