icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

autor
10. feb 2025

@earlgrey 🙉 🙉🙉 tak to sa tiez musi nechat, ze proste vie potesit zenu az do bodu, ked sa z toho stane stav mysle 😀. Od toho znasilnovania to malo poriadne daleko

earlgrey
10. feb 2025

@autorka
Ja som o znásilňovaní nič nepísala 🤷‍♀️

maca1984
10. feb 2025

Ja som ti ten Egypt sem napísala len preto, lebo dosť sloveniek tam podľahlo kadejakým ehm " habibákom".
Chodíme tam dovolenkovať, sama vidím ako 40 + a hlavne 100 kg + stačí pár milých slov a dali by čašníkovi na pláži aj obličku +majetok.
Keď nechceš povedať krajinu google máš.
Ako inak ti vieme pomôcť ?

Každopádne pre mňa, po prečítaní všetkého ty radu nechceš.
Choď sa slepo vydať a potom sa tu môžeš zas anonymne sťažovať.
Good luck.

lenkakravcova
10. feb 2025

@hopsas Ono keď si tie citácie z Koránu takto vytrhneš z kontextu tak to pôsobí dosť divne..
To isté sa ale dá povedať o Biblii Nového zákona (čiže platné pre kresťanov) a o ženách v nej, rovnaký význam ako uvádzané verše majú:

Ef 5,24, Biblia, Nový Zákon:
Ako je Cirkev podriadená Kristovi, tak vo všetkom aj ženy mužom.

1Tim 2,11, Biblia, Nový Zákon:
Žena nech prijíma poučenie v tichosti so všetkou podriadenosťou.

1Tim 2,14, Biblia, Nový Zákon:
A nie Adam bol zvedený, ale žena sa dala zviesť a dopustila sa hriechu.

1Kor 7,4, Biblia, Nový Zákon:
Žena nie je pánom svojho tela, ale jej muž

1Kor 11,6, Biblia, Nový Zákon:
Lebo ak sa žena nezahaľuje, môže sa dať hoci aj ostrihať. Ak je však pre ženu potupou ostrihať sa alebo oholiť, nech sa zahaľuje. Muž si však nemá zahaliť hlavu, pretože je Božím obrazom a Božou slávou, kým žena je slávou muža.

1Kor 11,9, Biblia, Nový Zákon:
Lebo ani muž nebol stvorený pre ženu, ale žena pre muža.

1Kor 14,34, Biblia, Nový Zákon:
ženy nech v cirkevnom zhromaždení mlčia. Nedovoľuje sa im hovoriť, ale nech sú podriadené, ako to hovorí aj Zákon.

Tóru Starého zákona radšej ani necitujem. Tam je toho ešte viac 🙂 A vidíš ako to tunajší kresťania dodržujú. Tak asi toľko k vytrhnutým citáciám z oboch kníh 🙂

wiccawicca
10. feb 2025

Nechcela by som byť druhou manželkou žiadneho muža

earlgrey
10. feb 2025

@maca1984 to isté aj na Zanzibare...samé Poľky, po 40tke, 50tke...na krku miestného mladého chalana...v Grécku? tam to sa tiež hemží Angličankami, Slovenkami, Češkami, Poľkami...ktoré sú s Albáncami...a tí majú vo svojej krajine manželky a deti....no hold, ak im taký život vyhovuje...

maca1984
10. feb 2025

@earlgrey áno aj v Grécku sme zažili.
Ale do Egypta chodíme roky, pravidelne, tam to až bije do očí.
Mne je jedno, nech si každý robí čo chce/ako uzná za vhodné.

tenerifka
10. feb 2025

@earlgrey mne stacilo ist na Zanzibar raz...... Ale je tomu uz vela rokov, vtedy tam vela turistiek z vychodneho bloku nebolo, ale teda treba mat na to zaludok (a to som bola v 5* rezorte, ale mimo humus nad humus)

misiak7777
10. feb 2025

@lenkakravcova Lenka ako už bolo spomenuté, si len teoretik žijúci na Slovensku.... Ono je jedna vec žiť a fungovať na Slovensku a úplne iné v moslimských krajinách

autor
10. feb 2025

Baby, ale môj nie je žiadny zajačik

earlgrey
10. feb 2025

@tenerifka 😄 verím ti...

demodun
10. feb 2025

Jáj tak rovno napíš, že je dobrý v posteli a to ťa tak zaslepilo.
Lebo nevnímaš, že zjavne nie si jeho prvý "úlet" a myslím si, že ani posledný. Ženu má, ako píšeš, ďaleko tak sa takto zábava.
Uži si to, len sa prosím ťa, nevydávaj.

lenkakravcova
10. feb 2025

@misiak7777 hej ja viem, to bude stala narážka.. s tým nič neurobím.
Keby som žila v islamskej krajine a dodrzovala to, čo je v Koráne, tak aký bude rozdiel voči tomu, ak to budem dodržiavať na Slovensku?
Alebo ak Kresťan bude na Slovensku dodržovať to, čo sa píše v Biblii, bude to mať odlišné od kresťana v USA alebo na Filipinach? Však keď raz človek ide podľa určitého zákona, je jedno kde žije. Tak či tak sa snaží žiť čo najviac podľa toho a na ostatných nepozerá ako žijú (či žijú lepšie alebo horšie, či prakticky alebo teoreticky).

A aj keby som žila v islamskej krajine, tak zase by niekomu vadilo, že tam žijem so Slovákom 😃 alebo že som cudzinka a mám výhody alebo čo by kto vymyslel ako dôvod toho že im to nezapadá do ich predsudku.. ale o tom ani neboli moje komentáre.

demodun
10. feb 2025

Inak ani sa nečudujem, že sa chlapík snaží a podáva výkony. Veď za odmenu dostane víza, nie?

@vevesh ďakujem, super čítanie, poučné

earlgrey
10. feb 2025

@demodun Nedostane víza...jedine, ak by boli úradne vzatí..a to autorka nechce, keďže ona chce byť v Európe naďalej slobodná....

demodun
10. feb 2025

@earlgrey no nikdy nevieš. Čo ak ešte viac zaberie a hodí na ňu smutný pohľad 🥹🥹

earlgrey
10. feb 2025

@demodun Tiež pravda...u tejto tu, to vážne človek nikdy nevie...

misiak7777
10. feb 2025

@lenkakravcova ale ty si nevedela niektoré praktické veci. Citáty sú fajn, realita v rôznych moslimských krajinách iná

dobryden
10. feb 2025

@lenkakravcova ale to su listy korintanom ,to pisali ludia, nie Jezis.Co konkretne napisal Jezis o ženách vies?
v Korane ale to pisal “akoze Alah” aleb teda dal nadiktovať.(Co je tiez nezmysel)

hopsas
10. feb 2025

@lenkakravcova nemyslíš vážne toto čo píšeš...v biblii sa na rozdiel od koránu nepíše nikde že tvoj muž môže mať s tebou sex kedy sa mu zapáči a hlavne že ťa môže zbiť keď si neposlušna!!!! To fakt nevidíš ten rozdiel?.alebo ti už úplne vymyli.mozog?

karolinakr
10. feb 2025

toto je téma na rozprúdenie či si si už zabezpečila turban? mne by toto na celom vadilo najviac, mat hlavu zahalenu

dobryden
10. feb 2025

@lenkakravcova pnrozsuel by bol taky,ze tak by si nerobila polovixu veci co tu a tvoj muz by mal 4zeny.Napriklad.A tvoj majetok by zdedil syn a tvoje dcery by sa prizerali a cakali co im daruje ženích.Teda takto si to nejak pisala v inej diskusii,ze v islam je to tak ze deti syna a dcery dostanu nejake smiesne veno na ktorom sa dohodnu na svadbe.

karolinakr
10. feb 2025

@lenkakravcova ano, čo sa toho muža tyka, že vlastni telo ženy, tak i žena mužove v zmysle, že si nemaju sex odopierať a už nežijú pre seba ( aspoň by bolo menej rozvodov( ..viem, toto Pavel píše v nejakom liste

demodun
10. feb 2025

@earlgrey no a ešte keď sa naučí skladať uteráky ako Usi 😍

earlgrey
10. feb 2025

@demodun ako uši? 🫢 Uniklo mi zase niečo? 🤣

maca1984
10. feb 2025

@earlgrey ako Usi 😁 príbeh habibáka z Egypta a slovenky

demodun
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
10. feb 2025

@misiak7777 to, že tam nedodržujú niekde šariu, to ale neznamená, že to tak podľa islamu byť nemá 🙂
Čiže poznať pomery v každej jednej krajine kto čo nedodržiava mi príde pre mňa osobne zbytočne. Ako je to zaujímavé z ľudského kultúrneho hľadiska. Ale z hľadiska viery je mi to zbytočné. Tak či tak by som na to nezmenila názor, že sa to má robiť inak.

@dobryden čiže chceš tvrdiť, že kresťania majú v hrúbke list korinťanom? 🙂 Načo ho potom majú v Biblii? Len tak zo srandy? A ani Evanjelia nepísal Ježiš. Tiež sú to len viac než 200r neskoršie zápisky o jeho živote z ústnej tradície podávané viacgeneračne prenosom.

@karolinakr vlasy si inak zahaľujú aj ortodoxne kresťanky, napr v Rusku, Sýrii, na Ukrajine atď.

dobryden
10. feb 2025

@lenkakravcova
Keď sa k Ježišovi vrátili Jeho učeníci boli prekvapení, že sa s touto ženou Ježiš rozpráva. Žid (muž) nezvykol na verejnosti hovoriť so ženou, dokonca ani so svojou vlastnou manželkou. Pre duchovného učiteľa (rabbi) bolo ešte viac nezvyčajné diskutovať o duchovných veciach so ženou. Pre Ježiša však nebolo prekážkou to, že bola žena a dokonca ju neváhal poprosiť o nádobu s vodou, ktorá nebola podľa židovských zvyklostí. Vysvetlil jej, že aj ona, Samaritánka, potrebuje piť vodu od Neho, vodu prúdiacu k večnému životu. Pre svedectvo tejto ženy, Samaritánky, uverilo mnoho Samaritánov z toho mesta, že Ježiš je Kristus.

dobryden
10. feb 2025

@lenkakravcova to neviem na co,podstatne je co hlásal jezis.On nic take nehľadal,co naprikld Mohamed v Korane.takze zly priklad.