Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
Nie nebude. Veď to sa môžeš opýtať hocikoho na ulici.
@earlgrey kluuuud, ved jeho prva zena to dieta vychova ako svoje.
Autorka, skus si vyguglit meno Katarina Azab. Kolke roky hlada po Kahire svojho syna Adama...lebo jej drblo a s moslimom si urobila dieta....akoby sme tu dost normalnych slovenskych muzov nemali.
Este aj tuto konvertovana moslimka Lenka chape ze lepsie jej je so slovakom v klidku so vsetkymi pravami, ktore jej nase zakony ponukaju.
Pre mna je to absolutne NIE, dufam ze je tato otazka iba sranda.
navod ako si dobrovolne co najviac skomplikovat zivot
@vevesh Veď ja viem...poznám mentalitu, zákony istej časti moslimov...preto som sa pýtala aj na krajinu...ale nechcela som ju až tak vystrašiť....
Ja poznám aj veľa prípadov, kde boli vraždy "zo cti" či ako to správne po slovensky napísať...ja som pracovala v komunite, kde sme moslimským ženám pomáhali, síce v Londýne, ale tie príbehy sú na zaplakanie...a si vezmi, že žili v Európe a nemali problem zabiť aj vlastné dieťa, keď nešlo podľa ich "zákonov"....a tu žena, neviem koľko ročná sa správa ako pubertiak...hrozné
Nechapem, preco by akoze malo ostat s otcom? Ved teraz jeho 4 deti ziju s ich mamou 2 dni cesty od neho. Tu sa o deti staraju zeny. Na porod sa da ist aj do Europy a s europskymi pasmi si mozeme cestovat kedy ako a kolko chceme, v najhorsom pripade.
@lenkakravcova zbytocne im to vysvetlujes. Aj ja som moslimka, a to nie som konvertovala a som velka feministka, aj moja babka bola feministka ale aj moslimka.
My sme ovela modernejsie ako priemerne Slovenky, pre mna tu bol kulturny sok ako iba zeny varia, upratuju, na vianoce pripravuju kolace. Ocakavaju aby im muz kupil auto a podobne “darceky”.
Moj manzel napriklad vari a pecie viac ako ja, ale ja viac upratujem byt. Sami si kupime co potrebujeme kedze obidvaja zarabame.
A nie, v mojej krajine je poligamia zakazana, nastastie, a nikdy v zivote by som si nedovolila zdielat manzela. Ani muza vseobecne.
Kvoli tomu zena vzdy ma byt samostatna, aby vedela financne vydrzat rozvod.
No, to o com sa tu rozprava je nieco ako “oficialna bokovka”. Lepsie ako iba bokovka, ale pre mna aj tak velke NIE!
@mimka1402 no nic, Adam ma hadam uz aj 18 rokov a jeho mama je psychicky v riti. Od jeho 2 rokov ho nevidela,chlapec podla mna ani netusi ze ma slovensku mamu, ktora trpi. Skusala kadeco, politici jej pomahali, herci....prd z toho. Ona ma aj od egyptskeho sudu rozhodnutie ze jej ma muz Adama vratit(roky dozadu), ale v realite je vymozitelnost nulova....
A inak daju sa mat aj 2 pasy, takze by som si jeden kludne mohla o niekoho nechat, keby som mala taku paranoju ako vy
@zooeynka Dakujem, toto Katarina Azab si pozriem. Aj ked teda o Egypt sa nejedna a toto je specialna situacia. Som v krajine s istym statusom a nie akoze turistka alebo ako sa tu niektori domnievali
@autorka
Ty si vážne mimo...ukáž prstom jedného moslima, ktorý žije v moslimskej krajine a ktorému sa tam narodí dieťa s europánkou, že jej len tak dovolí vziať dieťa mimo krajinu...a môžeš mať aj 50 pasov...proste do lietadla s dieťaťom bez jeho dovolenia nesadneš aj keď sa poskladáš...no ale tvoja vec
Ak to zrealizuje, tak za 2-3 roky bude písať aká je nešťastná a co má robiť. Momentálne zaláskovanie, realita iná. 😒
Vieš čo autorka, tu píšu baby reálne veci. Žiadna paranoja. 40ročná s nulovým rozmyšľaním. Spal s Tebou a to nie ste manželia. Čo si myslíš, ako by sa k Tebe správal v manželstve? Že by sa držal nejakých pravidiel?Šak s Tebou spal, on má všetky pravidlá hlboko v...Niektoré ste fakt hanbou ženského pokolenia a nečudujem sa mužom, že nás majú za vytreté hlupane.
@earlgrey Tu si uz niekedy z moslimskej krajiny isla s dietatom? Kontrolovali ta najak?
Skoda ze si si tu spominanu Lubomiru Mohmady nevypocula, v jednom videu popisuje ako maju letiska v egypte prikaz sledovat zeny, ktore chcu vycestovat same bez muza a maju dieta, ktore vyzera ze by mohlo mat egyptskeho otca a proste musi mat(hoci aj cez telefon)povolenie od muza vycestovat. Zamestnanci letiska maju prikaz taku zenu zadrzat. A to hovorim konkretne o turistickej Hurghade....
Ani na minutu by som nad niecim takym neuvazovala, maj trochu ucty voci sebe samej. Druha manzelka a po tebe mozno pridu dalsie tri.... Ako naozaj toto od zivota chces?
@zooeynka Ja si to vypocujem, este som bohuzial nemala cas
Ver, ze v moslimskej krajine ziadny "iny"status nemas. Si iba zena....
@zooeynka Omg este existuju aj cervene pasy, s ktorymi nejaky "iny status" mas
@autorka
Áno, bola som v moslimskej krajine s mojím dieťaťom...ale to dieťa nemá moslima otca a kontrolovali...aj rodný list, aj pas atď. ale moje dieťa je narodené v Európe...otca má europána...a ja som išla do moslimskej krajiny na turistické víza...a odchádzala ako turista a nie, že tam som vydatá za moslima a odchádzam s jeho dieťaťom...
@lenkakravcova ale co vas viedlo k tomu? Akoze muz ma otca slovaka moslima,ci ako?
A ty vies, ze aj EU zakony prihliadaju pri zvereni dietata na to, nie ake ma dieta obcianstvo,ale kde prezilo vacsiu cast svojho zivota??
@earlgrey autorka má ale v tom pravdu, že ak porodí v Európe a neuvedie otca do rodného listu, tak nemá problém s cestovaním. Inak platí to čo si písala, že vo väčšine krajín je nutný sprievod manžela alebo súhlas.
Cize ty pracujes na nejakom.velvyslanectve alebo.nieco take a mas diplomaticky pas?
@katrin21 písala som vyššie. Mňa k islamu viedlo štúdium Biblie a otázky, na ktoré som v nej nenašla odpoveď. A nie nemáme islamských predkov v rodine. Čiže to nebolo inšpirované ničím iným než hľadaním viery (a teda tiež som bola dávno dávno ako katolíčka odporca islamu.. až dokiaľ som si ho nezačala študovať podrobne. Nie mediálne a kultúrne veci ale islam ako vieru).
@lenkakravcova Dobre, ale ak oznámi mužovi, že je tehotná aká je reálna šanca, že ten muž ju pustí do Európy porodiť?

@earlgrey to je ten najmensi problem, ze by dieta ostalo s otcom...🤐🤐🤐🤐