Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@sova7 tak ja hladam, ako asi aj vsetci, tak kde zijem. Ci mam hladat na Slovensku, kde nezijem poslednych 20 rokov?
Môj blízky človek je moslim, z moslinskej krajiny, ktorá má ženské práva uhm, dosť na háku. Sám nechce aby jeho deti boli vychovávane v moslimskej viere, nevidí v tom prinos, ba naopak. Sám mi veľakrát povie, že je rad ze jeho sestry nemuseli zažiť to, čo jeho sesternice, ktoré ostali v danom štáte. Je zvláštne, že moslimovia vôbec vieru neberú ako niečo pozitívne a mnoho diskusii s nim, dopadlo tak, že to aj on sám vníma ako nenavistne náboženstvo, zároveň samozrejme kresťanstvo zas tiež nie je ideálne, ale aspoň v dnešnej dobe ženy nie sú o nič radovo nižšie. Jeho otec mal dve zeny, jednu zo štátu z ktorého pochádzal a spravil si "druhu" v eu, preto aj ostatní súrodenci odišli a sú v Eu... Potom mam v blízkosti ďalšieho moslima, ktorý bol tiež vychovávany v islamskej kulture, nejakým spôsobom on z toho odišiel a bez toho aby vedeli obaja muži mi tvrdili podobné niečo. Druhý má dcérku a sám si prial aby nebola vedena v moslimskej viere, hoc rodinu tym naštval... Jeho sestry moslimky, detto, ale rodičia samozrejme vo svojej viere ostávajú. Mladí len na oko, aby "bol doma kľud".
@matkahelka mas pravdu. Je v mojej hlave chaos. Tato tema su take moje myslienky vsetkymi smermi. Dieta, svadba ano / nie, argumenty proti, za, co by to znamenalo, zivot ako druha manzelka, zivot s dietatom tu narodenym mimo manzelstva a mozno nic z toho. Mozno budeme zit tak ako doteraz. Ja si triedim myslienky, kym da druha strana novy input. Bohuzial sa vidime v praci skoro kazdy den, ale sukromne len cez vikend a po telefone neriesime tieto osobne veci uplne do hlbky
Autorka a na sk sa nemozes vratit??Tu by si si nenasla pracu,byt a pod.?A ako slobodna matka v tej krajine kde zijes by si to mala ake?Ved si Európania nikto by nevedel s kym mas dieta .
@dobryden Na Slovensko sa nechystam vratit. Tu sa mi zije skvelo. Nechcem si samozrejme zasypat cestu do EU. Ako slobodna matka tu by som to mala skvele. Samozrejme by sme mohli zit nadalej oddelene, ale nebolo by krajsie zit spolu, zaspavat spolu, verejne byt spolu a tak?
@lenkakravcova kolko rokov si zila v moslimskej krajine?
....a potom ti pride nasrany muz domov, co od neho chcela zena. S tebou sa pohada do kosti a ziadnw tutuli mutuli nebude. Popyta ta prachy na vyzehlenie synovho problemu. A nevlastna dcera ti zavola, ako sa jej matka ma kvoli tebe zle a ze vlastne ty si na vine, ze sa otec doma nestara tak, ako by mal a chodi do druhej domacnosti....aj to za predpokladu, ze budes vo vlastnej domacnosti a daleko od prvej a nedostanes byt nad/vedla/pod pevou zenou, kde by ti to vykrikovali na celu ulicu z balkona (to je priklad z realu...).
@vevesh Jedina moznost v tomto pripade je byvat daleko (dalej nez BA-KE) od tej zeny. V jej oblasti sa ani Europanom snad neda byvat z bezpecnostnych dovodov. Muz si snad dokaze jeho problemy doma drzat na uzde, lebo inak jasne, ze sa moze narusit terajsia harmonia
muz si snad dokaze jeho problemy drzat na uzde? vau moj dekel je niekde kde ho uz nenajdem... jeho problemy tak nazyvas jeho rodinu manzelku a deti... v skutocnosti ten problem si tu ty ...pre jeho zenu a jej rodinu ...sama spominas ze zije v oblasti, kde to pre europanov bezpecne nie je... ja neviem dosli mi slova ...asi len ze prajem ti aby sa ti naozaj nic zle nestalo
@fairyy Ty si proste asi nepochopila, ze ona suhlasila s tym, ze on moze mat 1,2,3 alebo 4 zeny
Ok, tak ano slobodna matka ak to tam mas maz dobre tak oreco nie radsej takto?Ako druha manzelka,to je tke ponozujuce.Ako bolo by to pekne ale ma to háčik ze je ženatý?
pochopila...ty si vsak napisala, ze ty si ho nechces vziat, nechces prijat jeho vieru, spavate spolu mimo manzelstva za jej chrbtom, chces mat s nim mimomanzelske dieta
Vyzeráš byť inteligentná a šikovná žena a pritom tak naivná. Teraz si predstav, že to dieťa zoberie predstaviť žene, nechá ho tam a ty ho už nikdy neuvidíš. Jaj pardon on by to neurobil, že áno. 🤔

@dobryden ale ved jej svadba by ajtak nebola v civilizovanom svete uznana, on uz zenaty je, ju nikto ako vydatu nebude vnimat, stale bude slobodna matka.