Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@januska12323 myslis?Na co by to robil,uz ma 4,nepotrebuje 5 si robit s ďalšou a potom ho kradnúť.Skor si myslim ze chce druhu zenu ale ako manželku a bude to tak ale o nijak
@dobryden Co bys chtěla dohledávat? Já něco skrývám? 😀 Já moc dobře vím, co píšu a rozhodně svou víru neskrývám a netajím a už vůbec nemám důvod o ni lhát. Nerozumím, co mi tady těmi tvými příspěvky chceš sdělit?)) Nečekáš snad, že se ti tu budu obhajovat a dokazovat ti, jak pravá muslimka jsem nebo ne. Nebo jestli jsem vůbec hodna toho se muslimkou nazývat. 😀 Milá zlatá, mou víru nechť posoudí sám Všemohoucí Alláh. 😉
@mimka1402 Haha ja tiež poznám moslimov, ktorí...keď prišlo na tému moslimov povedali...FUCK THEM, THEY ARE MOTHERFUCKERS!....a to boli narodení v moslimskej krajine, vedený k viere...dokonca dodržiavali napr. nejedenie bravčového mäsa...a občas sa aj modlili...teda keď to na nich prišlo 😄 ale viac ako 20 rokov už zili v Európe...a žili ako európania...manželky majú európanky, ktoré nemuseli konvertovať...majú deti...žiadne obriezky, žiaden islam v ich dome neexistuje...okrem toho bravčového mäsa.. ale zase žena a deti jedia...oni (muži) nie...ale nezakazujú im absolútne nič...
Ja som raz mala návstevu...kamarát mi vraví, že príde bratranec so ženou na obed, či neuvarím niečo..tak ok, varím..pripravujem...čakám, že príde zahalená žena (akurát ju z moslimskej krajiny dostal do Európy) a tu príde krásna mladá žena v minisukni, silónlach a tenkpm svetríku prehodenom cez tielko....aj kamarát ostal v šoku a ja tiež...takže nie všetci si potrpia na ich pravidlách, zákonoch a neviem čo...
@dahliaa pytal sa ta ina užívatelia na vieru,kedy si zacala byt moslimskou,neodpovedala si jej,pretoze jej predpoklad bol spravny.Mne je ejd o comu veris a ako si sa k tomu dostala,len nerozumiem preco si jej to na rovinu nepovedala ako si to posala v inej diskusii.A to tak ze si nebola vychovávaná vo viere ale chcela si spoznať boha alebo najst vieru,uz presne nvm a potom ked si spoznala svojho manzela si prijala islam,ci to tak nebolo?
@dobryden Presne, nebude mat absolutny zaujem "kradnut dieta", to tu vobec nedava zmysel. Tu mat dieta nie je az take specialne, tu kazdy druhy tyzden ma niekto znamy novorodenca. Tu sa este rodi vela deti. Co by akoze z toho mal, keby to mal byt nejaky vychcanec?
My sa mame radi na osobnej urovni. Ak by sme od tohto odhliadli a islo by o nejaku transakciu, tak co ja mu potencialne mozem dat, to sa tyka vsetko mojich moznosti ako Europanky. Dat mu dieta, z ktoreho nieco bude v zmysle dobre vzdelanie. Skor by mu islo, aj keby to bol akoze debil, o dobre vztahy medzi tymto vysoko teoretickym dietatom a jeho ostatnymi detmi, ktore momentalne ziju v zone konfliktu.
Ale co ked si najde tretiu manzelku? Prvej to nevadi, to ai pisala, ale ty si s tym v poho?
naozaj sa tu dost odbocilo od povodneho prispevku. Tu ziadne dieta nie je a ani pravdepodobne nebude, autorka nechce konvertovat na islam a ani nejde do neznama. Ona v tej krajine zije a pracuje, a jediny problem je konzervativne okolie, ktore neschvaluje "priatelstvo a stretavanie" medzi muzom a zenou, ktori nie su v manzelstve, preto to chce autorka riesit "akoze manzelstvom". Ide o chtic a jeho naplnenie, o nic viac. V civilizovanej spolocnosti by to on riesil ako "bokovku", ale v mohamedovej zemi mu to nie je umoznene.....tak hladaju iny sposob
Tak neries jeho vieru,ber to co ti ponuka a uvidis co casom bude.Myslim si ze v tej krajine nemas ani moc na vyber a na sk sa nechces vratit.Mas 40 naozaj najvyšší cas mysliet na seba a co bude.Ale zasa daj mi aj ine alternatívy ako byt 2 manzelkou.Ja by sim sa ako Európania pri tom zle citila.Ako on a tie zeny tam su zvyknuté na to,ale ty predsa niesi odkázaná hrat druhe husle a brat to co on len dava.A inak otrasna krajina ked tam ludia slwduju kto s kym,ale nevadia um 4 manželky naprikld.
@dobryden A proč nebo k čemu by jí byla informace o mé konverzi? 😀 Já jsem s ní nepřišla rozebírát jestli jsem dost muslimka nebo ne. K tomu fakt nepotřebuju její nebo tvůj názor 😀 Já jí psala o nesmyslnosti toho, že nechápe, na jakém základě lidé věří v Boha a že Islám není o tom žít v muslimské zemi (mimochodem, jak sama psala, v ne dost islámské zemi). 😀
Neskutočné. Keby toto napísala žena bez dodatku, že je to moslim, dostane hejt. Ale že taký, že by sa nezmestil do okresného autobusu.Tejto pomaly nastierate červený koberec.
@lenkakravcova Tu spomína praktizujúceho moslimama.Tento ma sexuálny styk mimo manželstva a ide aj na víkend za ňou trtkať. Ak Lenka nemá urobenú lobotómiu, musí uznať, že praktizujúci moslim to nie je a tento muž nebude "verný" nikdy. Najhoršie, že autorka už v prvých komentároch spomenula "romantickú" stránku. Toto cele skončí veľmi zle a to len pre autorku. A pohlavná choroba bude fakt to najmenej, čo ju bude trápiť.🫡
@lenkakravcova Unitárska cirkev je náboženská denominácia, ktorá sa vyznačuje odmietaním tradičného kresťanského učenia o Trojici. Unitári veria v jednotu Boha a odmietajú myšlienku, že Boh existuje v troch osobách (Otec, Syn a Duch Svätý). Unitárske učenie sa zameriava na Ježiša Krista ako významného duchovného učiteľa, ale neuznáva ho ako Boha v tradičnom kresťanskom zmysle.,,,neuznavaju Jezisa ako Boha
@autorka ak ty už žiješ v tej krajine (a predpokladám,že nie jeden mesiac) tak ,prečo sa nespýtaš žien, ktoré tam s tebou (okolo teba)žijú? (kolegýň, susedky, kamošky) niekoho kto by ti vedel dať info z prvej ruky ako sa tam žije druhej žene a ako sa k nim chovajú muži..a ako sa tam všeobecne žije ženám?
@karolinakr
@tenerifka
Ďakujem baby, film pozretý. Keď si predstavím, že mňa nikto nechápe s tým štúdiom a ako mnohé dnešné deti to berú ako trest ísť do školy.
Komplet som sa vyplakala a prečistila slzové kanáliky😉
@dobryden však to som napísala. Ale stále veria v spásu cez Ježišovu smrť (čo on neučil) na základe listov Pavla.
@enmery keď si prečítaš moje príspevky do témy bez vynechávania tých od začiatku, tak sa tam docitas aj to, že som toto jeho správanie skritizovala a napísala som, že môže len dúfať, že mu to Boh odpustí a reálne by mali obaja dostať 100 rán bičom, ak by bol praktizujuci - lebo vie, že to čo urobil je zakázané a cudzoložstvo sa podľa Koránu má takto trestať.
Ked ta miluje preco sa nerozvedie a ty niesi prva manzelka?
Asi ta miluje do vysky tvojho vena.
@natalka13 veno platí muž žene. Nie žena mužovi..
@lenkakravcova no a moslimovia zasa veria to co napisal Mohamed,to je to iste,alurat ze islam je tazsi a horsie realizovateľný.
@enmery pozrela si si to? hrozne to bolo, že? ale zaroveň užasne natočene, mne tiež došla reč tam pri niektorych scenach, ale večer som to nepozerala, nechcela som si pokaziť naladu..musím sa na to pripraviť..a tiež som si neuvedomila, ako tie dievčata trpia, že ich nejaky stary znasilňuje, vtedy som uplne ostala s otvorenymi ustami, ja nechapem, ako možu byt ludia tak kruti a krčovito sa držať tradicii a zla
inak ano, mali by to vysielať v škole pre deti, ktore nechcu chodiť do školy
ono to bolo podla skutočnej udalosti:
Nie je to skutočný príbeh, ale je inšpirovaný skutočným príbehom nositeľky Nobelovej ceny za mier Malály Yousafzaiovej, ktorá bola otvorenou aktivistkou za práva na vzdelávanie dievčat a bola kvôli tomu strelená do hlavy. V prípade Denníka ide proti archaickým tradičným hodnotám, podľa ktorých sa dievčatá majú stať manželkami, roditeľkami a očakáva sa, že sa budú starať o domácnosť, zatiaľ čo muž pracuje. Ekonomické postavenie sa často zhoršuje kvôli nedostatku zdrojov a prístupu.
@dobryden Muhammad nič nenapísal (on nespísal Korán, bol mu diktovaný a spisoval sa potom inými ľuďmi, ktorí sa ho učili spamäti).
A áno, súhlasím s tým, že Korán kladie na človeka vyššie nároky.
@lenkakravcova A aky je v tom rozdiel?Dpravat sa podl hľadaní Ježiša a podla toho co nadiktoval Mohamed?To je to iste ,akurat si vyberieš smer.Ani jedna cirkev nepovažuje ci Ježiša alebo Mohameda za bozieho syna,Jedni povazuju Ježiša za ohlasovatela druhí Mohameda za proroka.Takze v podstate unitariani maju to iste co moslimi.Lenze jedno porušujú ženské prava a obe cirkvi veris v jedneho boha,nie trojicu,Mohameda a pod.
@dobryden rozdiel je v tom, že unitariani veria, že sú spasenie cez smrť Ježiša. Muslimovia veria, že spása je cez skutky - tak ako to hlásal aj prorok Ježiš aj prorok Muhammad.
@lenkakravcova No cize vlastne je to podobne,ani moslimovia bez Mohameda nepojdu do neba,lebo bez koranu sa tam nedostanu.A zasa tito unitárni veria v Boha a Ježiša uznávajú ako nieco ,niekoho co im do iesco novy zakon.
nevidim tak velky rozdiel,akurat ze islam je viacej obmedzujúci pre cloveka a hlavne pre zenu.Ale mozno ty si taky submisivnejsi typ a mas rada ked nieco je v zivote nalinajkované,riadia sa pravidlami a toto ti da jedine koran.
@lenkakravcova a koran je od Mohameda,ako to uz ty veris je tvoja vec,ale s najvatsiu pravdepodobnosťou si jo vymyslel ,resp sa inšpiroval judaizmom a kresťanstvom a sa mi to hodili na spojenie kmeňov,potreboval moc a tak si vymyslel knihu.

@januska12323 predstavit zene....prosim ta, jeho nove nemanzelske dieta jeho oficialnu zenu vobec nebude zaujimat. Ale teda chapem ako to myslis, ale naco to riesit dopredu? To su problemy buducnosti, tie bude riesit potom, mozno s pomocou velvyslanectva, nasich vladnych predstavitelov, cerveneho kriza....on je skvely v posteli a to autorke teraz staci.