Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@lenkakravcova podla krestanov nemoze byt vola Bozia islam, to sa jednoducho vylucuje, cize pre krestanov je vola Bozia sirenie krestanstva
Aj dnes som videla na fb video, bolo o tom ako Slovenka utekala od Egypťana oknom v bytovke po nejakých vonkajších sušiakoch, lebo ju zamkol v byte a odišiel. Obyčajne to takto končí.
@dahliaa Vieš, čo je veda.Vieš, čo sú to empirické dôkazy?Toto, čo tu ty postuješ okolo vedeckých dôkazov, že je korán od Boha ani nešlo. V prvom rade by muselo byt vedecký dokázané, že existuje Boh. Ja Ti Tvoju vieru neberiem, všetko mé ôk veriť aj neveriť. Ale prosím Ťa, nepíš takéto scestné veci. To uz zaváňa fanatizmom a manipuláciou.
@zuzana76
Tak či tak, keď si kresťan praje "nech sa stane Božia vôľa" mal by akceptovať ak sa potom niečo stane, aj keby sa mu to nepáčilo. Rovnako tak predsa to má mať muslim, ak si skutočne praje, aby sa naplnila vôľa Božia - hoc aká by bola.
Pochybujem, že dokážeš vyhostiť 40miliónov muslimov z Európy (to by bola skôr občianska vojna než nejaké vyhosťovanie). Polovica má (už alebo aj výlučne) tunajších predkov, takže ani nemôžeš.
Uvidíme ako bude. 🙂 Boh vie.
@zuzana76
Napísala si "Takze podla mojho nazoru, po case Europanom zacne liezt na nervy zahlcovanie islamskou kulturou a budu si branit svoje. Dokonca aj ateisti sa radsej priklonia ku krestanstvu, ako k islamu. Uz len z tych kulturnych dovodov. Takze podla mojho nazoru pride k exodu moslimov."
To je tvoj predpoklad..
A tu je realita dneška: 45% prvákov vo Viedni nevie poriadne po nemecky a komunikujú v arabčine. Z ateistickych rodín asi nebudú..
@dahliaa uprimne, cakala som, ze robili vyskum v papieri (kozlacine, neviem v com bol prvy koran viazany), atramente, hladali stopove prvky, ci v slovnych spojeniach predbiehajucich daleko vtedajsiu svoju dobu, alebo take daco. Cokolvek objektivne.
Ale toto? To su od boha uz potom stari egyptania (lebo toto boli dokazy na urovni Danikena, co tiez vidi zazraky v kadecom).
V Biblii detto najdes opisy, ktore sa daju chapat, ze uz v tej dobe boli druzice, rakety,… (teda, ze ich boh ukazal ludom, lebo ich uz stvoril).
Sumeri detto.
Prepac, ale navodzujes dojem, akoby sa realne urobil objektivny vedecky vyskum. A pritom je to len klasicke paberkovanie jedneho pana a hladanie, co mu nahodne sedi.
Podobne ako Nostradamus a baba Vanga. Nic konkretne, len hadame, ci uz je to ono.
No ale ked uz sme pri tom, tak hned zaciatok: mozes si to rozdat s kolegami krestanmi v ringu, lebo vas alah stvoril svet z nicoho a krestansky boh svojim prikazom (takze z nicoho).
A obe verzie “dokonale podporuju” momentalne vedecke vyskumy, kedze je to jedno a to iste 😁
A ted, babo vango, rad.
Asi pojdete kontumacne na kavu a omšové.
@dahliaa on netusil nic. Ten pan z videa si dotvoril paralely s dnesnym svetom tam, kde mu to nahodne sadlo.
Dokazes pochopit, ze jeho “dokazovanie” je na urovni zamienania priciny s dosledkami?
@lenkakravcova nie 45% hovori arabsky...z toho clanku....Podľa údajov Riaditeľstva pre vzdelanie má 26 percent viedenských prváčikov ako svoj prvý jazyk arabčinu. Nasledujú žiaci s turečtinou (16 percent), srbčinou (deväť percent), rumunčinou (päť percent), ukrajinčinou (päť percent) a albánčinou (tri percentá).
@lenkakravcova srbi, ukrajinci a rumuni tam to nevidim na cistych moslimov...
@moonlight1210 baba vanga🙂 Uz len to ze Boh stvoril prveho cloveka len tak z nicoho odporuje vede,kedze v tej dobe,súčasne s homo sáiens(clovekom) zil aj Neandrtalec alebo Dendisan s ktorym sa clovek “ premiešal” a dnešní ludia maju 5% z neandrtálca .Cize nebol clovek z nicoho nic ako sa to pose v korane,ci Biblii.
A okrem toho su dve teorie vzniku vesmíru,nie len jedina ,naor teória plazmového vesmíru,teória vecného inflácie,a abiogeneza a pod mila @dahlia,mozes si vybrat,este nic nie je na 100 % potvrdene.Takze kde su tie vedecké dokazy?
Dobre bude, keď ľudia odpadnú od náboženstva a nájdu v sebe vieru.
@dobryden Korán obsahuje verše, které Muhammad v 7 století nemohl nejen vědět, ale ani předvídat, jelikož až věda 20.tého století dokázala skutečnosti uvedené v Koránu popsat. Některé jsem uvedla výše. Další třeba co se týká dvou vod, které se stýkají ale neslijí dohromady, atd. Je toho popsáno v Koránu více.
Nevyskytuje se v něm jedna jediná chybka.
Korán celou svou strukturou je důkazem.
@dahliaa Súra 21:30 Což ti, kdož nevěří, nevidí, že nebesa a země byly pevně spojeny a že jsme je od sebe odtrhli a že z vody jsme vše živé učinili? Což neuvěří? co ma presne toto dokazovať? Ja nwviem ale z vody je vsetko stvorené, nebolo to v korane tak ze Alah stvoril cloveka z hliny?
@lenkakravcova v tom prípade by moslimovia (správne je moslim a nie muslim - to je nespisovné ) v prípade sobáša s kresťanom mali akceptovať aj vyber kresťanskej viery v prípade deti. Ak teda sa chcú sobášiť s európskym kresťanom a chcú žiť v Európe.
@fairyy čiže 26% arabčina, 16% turectina.
Do tých 45% už tých zvyšných veľa nie je..
Skús si pozrieť štatistiky koľko detí chodí v Rakúsku na náboženstvo - islam v školách a koľko na zvyšok 🙂
Údaj z roku 2024 hovorí o 35% muslimov na ZŠ školách v Rakúsku
"35% of students in public primary schools are Muslims, 21% are Catholics, 13% are Orthodox, and 26% do not believe in any religion.12. 6. 2024"
@lenkakravcova prečo by deti zo zmiešaného manželstva mali byt moslimovia? Veď poďme vyrábať kresťanov. Napr kresťanka a moslim. Veď aj ja ako kresťanka si môžem povedať, že chcem dieta vychovávať ako kresťana a nech sa prispôsobí moslim.
@dobryden Ano, třeba tento verš.
Organismy jsou tvořeny buňkami a buňky jsou primárně tvořeny vodou. Tato skutečnost byla objevena až po vynálezu mikroskopu. Takže v 7 století to Muhammad fakt nemohl ani tušit.
Další verš o kterém jsem psala. Súra 55:19... A volně dal téci oběma mořím, jež se setkají,
však mezi nimi překážka stojí, již nezdolají.
Které z dobrodiní Pána svého můžete popírat?
V 7 století o něčem takovém neměl nikdo ani ponětí...
Takových veršů existuje více. Můžeš si je dohledat sama.
Píšeš o metaforách a trefování do černého... znovu opakuji, že v Koráně se nenachází jedna jediná chybka. Pokud by ho sepsal člověk, tak minimálně v některé z těchto skutečností by byla chyba. Ale není, protože Bůh se nemýlí.
@lenkakravcova napr v Nemecku už ma strana AFD dosť veľkú podporu a myslím, že aj tento prilev cudzincov bude podporovať v ľuďoch krajne pravicové zmýšľanie. Ľudia budú zmýšľať xenofóbne, pretože si uvedomia, že začína byt potláčaná pôvodná kultúra a áno, môže to viesť k vojne.
@lenkakravcova ja ti to takto poviem, ja mam priatelov moslimov turkov, dokonca sa turectinu ucim. Ale nezniesla by som, aby zacali zasahovat do mojej autonomie a z nasho statu sa stal zrazu moslimsky stat a ja by som musela pocuvat 5x denne ohlasovanie muezinov z minaretov. Jednoducho ma to vyrusuje, tak ako niekomu by prekazal gregoriansky choral.
@lenkakravcova zakladne skoly...tie deti si nevybrali...vybrali im rodicia... ja sa ti nedivim ze ta tesi ze je viac moslimov v eu... ja sa ti divim ze si ok s tym ze odkial su a aku by chceli dotiahnut kulturu do eu... tej kultury by si sa aj ty mala bat... ale jasne podme ruzovo ....vies ja neviem sympatizovat so ziadnym nabozestvom som z balkanu ...fanaticki moslimovia zavrazdili aj moju rodinu ktora byvala vedla fanatickych pravoslavnych ...moji iba boli po ceste..dlhe roky som sa ucila mat rada vsetkych a nehadzat do vreca aj kvoli tomu, ze sme v nasej rodine tak multi kulti, ze ine ako mat otvorenu mysel nevieme... ale ja uprimne neznasam kazdeho fanatika a kazdeho extremistu a neviem mat ruzove okuliare ako ty, ze vsetci ktori pridu a su pobozni budu mierumilovni a len chcu vyznavat svojho boha .... a je mi u prdele ake vierovyznanie ma kto ak ho nema len pre svoje potesenie a naplnenie svojej potreby verit v boha, ale ho nasilne tlaci zvysku sveta a nedokaze tolerovat inych a tuzi ich diskriminovat a este horsie ublizovat...neviem sympatizovat s takym clovekom....
@dahliaa Súra 21:30 Což ti, kdož nevěří, nevidí, že nebesa a země byly pevně spojeny a že jsme je od sebe odtrhli a že z vody jsme vše živé učinili? Což neuvěří? tento verš konkretne pise ze ludske telo je z vody?Ja tam citam ze z vody niekto vsetko urobil. Neciem co tam ty citas ale ak to chces vziat ze zivot vznikol z vody tak to dokaz,pretoze to nieje dnes vobec zrejme,kedze tych teórii je viacej aj teória ktora tvrdi ze vol velky tresk a na to sa odvolávať nie je 100% pretoze tych teórii je vela,.A ludka bunka nie je tvorená len vodou,vies to nedokazuje nic .Ale zbytocne s tebou v tejto diskusii strácať cas.
S tym morom to je co za predpoveď?V 7 str ludia mali poznatky o geografii v tomto obdobi sa zacali objavovať prve mapy,Vreci a Rimania mali zakladne znalosti o Stredozemnom mori a jeho pobrežiach.Cize nvm co v tom versi je priekopník a originálne,a co vlastne opisuje,pretoze nic urcite nepopisuje,moze popisovať x veci,na ktore najdes odpoved aku si ziadas,cize to ma byt dokaz coho??

@moonlight1210
Súra 21:30 Což ti, kdož nevěří, nevidí, že nebesa a země byly pevně spojeny a že jsme je od sebe odtrhli a že z vody jsme vše živé učinili? Což neuvěří?
Všichni víme, že organismy jsou tvořeny buňkami a buňky jsou primárně tvořeny vodou.
Súra 21:33 On je ten, jenž stvořil noc i den, slunce i měsíc a oba po nebeské své dráze plují.
Tato skutečnost byla potvrzená až vědci ve 20 století pomocí různé techniky. Jako,,první" s touto hypotézou přišel Mikuláš Koperník až v 16 století.
Tady je o Koránu a vědeckých zázracích dokument v češtině.
https://www.youtube.com/watch?v=LZPqtN4PMlU