Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@lenkakravcova tak potom preco vrazdia v mene Allaha?
Nooo ja sa tesim celkom na fotky zo svadby tohoto trollka.
@misiak7777 musim ti dat za pravdu.Lenka to urcite nemysli zle a ovlada vsetky pravidla, ale realita v moslimskych krajinach je dost ina ako tie teoreticke vedomosti.zila som s Arabom, moslimom...a sesternica je vydata za tunisana.
@karolinakr ano, napíšem. Tento týždeň je už v mojom dome, vlastne od piatku večera. Nejako sa to rýchlo zbehlo. Nakoniec napriek ocakavaniu v susedstve to ľudia zatiaľ akceptujú. Škoda, že mám vôbec nejakého chrobáka v hlave, lebo zažívam naozaj krásne obdobie. Keby som isla do detailov, určite by to znelo ako lacný román pre ženy
okey dokey
Autorka, my ti to šťastie doprajeme. Len si to zober zo širšieho pohľadu, to tvoje “ľudia sú si tu bližší, je tu väčšia intimita, vzťahy sú kvalitnejšie” …….. sa ti zdá teraz keď si zaľúbená, ale uvedom si, že je to na úkor toho, že vlastnú manželku so 4 deťmi nechal niekde ďaleko (2 dni cesty si spomínala) a on si tu v meste žije svoj život. Pritom tým deťom otec chyba, žene by sa tiež pomoc zišla. Lepšie by bolo ak by si sama pred sebou priznala, že si sa zaľúbila do ženáča, že je síce nič moc charakter, lebo iné vraví, iné robí, ale proste nevieš mu odolať a chceš si tento románik vychutnať. Ale klamať sama sebe o jeho super povahe a kvalite vášho vzťahu, načo je to dobré.
@nenne27 @misiak7777 je mi luto ale Lenka proste ma pravdu. Kedze som sama rodena moslimka z veriacej rodiny, myslim si ze to lepsie vidim ako vy. Je to uplne jedno odkial je moslim a kde zije! Je to jedno aky stat, kontinent, aka je jeho farba pleti! A samozrejme ze nie je kazdy ktory sa rodi moslimom rovnako dobry moslim, sme proste individualne osobnosti ako vsade.
Ohladom cistoty ktoru tiez niektore rasistky tu spominaju - prave ze som ja sklamana ako si Slovaci neumyvaju ruky pred jedlom, ked pridu domov a po zachode. Alebo si ich deti furt davaju do pusy prsti, pera a podobne. Myslim si ze kvoli tomu su deti tu tak casto chore, moje by si nikdy nedali ruky do pusy alebo nosa, umyvaju si ruky pravidelne a v skole su pritomne na 100% lebo nie su chore.
Plus by ste mali navstivit moju mamu alebo tetu, urcite ste nikdy v tak cistom dome neboli, a obidve pracovali cca 40 rokov, takze neboli to domace zeny.
Ohladom svadieb, ak pod pojmom “moslimska svadba” myslis svadba kde su obidvaja zucastneni moslimovia a kde sa tiez obrad deje aj v mesite - tak som bola na veeela svadieb. Posledna bola v auguste ked sa mi sestra vydavala. Dam aj fotku ale posnazim sa aby rezolucia bola zla. V pozadi je jasne vidiet mesitu v ktorej sme po foteni boli.
Inak, ja svadby vnimam viac ako zvyk, lebo uplne vsade su ine. Religia ma na to velmi maly vpliv.
@namornicka ja s vami na 100% suhlasim. Proste si myslim bud sa jedna o troll/bot alebo je to jedna z tich zien ktore prave nama moslimom kazia meno.
@namornicka ale tu tak zije strasne veľa ľudí, že muž pracuje v hlavnom meste a žena žije niekde v paži. Tu sú to ekonomické dôvody, nehovoríme o krajine ako Dubaj, ale o krajine, kde priemerný ROČNÝ príjem je menej než 1000 dolárov. Jeho žena ma prácu tam. Ja viem koľko zarába a z toho sa to dá úplne vysvetliť, že 2 príjmy sú dôležitejšie na pokrytie základných potrieb rodiny než byt spolu. Pozrieš čísla, rozhodol by sa tak každý. Tu je strašná nezamestnanosť. Máš robotu pripadne lepšiu robotu, držis sa jej. On u nás pracuje od r. 2009, takže tak. Sorry, v tomto nevidím problém v charaktere. Alebo by tu mal zlý charakter každý druhý človek.
@misiak7777 tu máš tú jednu odpoveď kedy kresťan vraždil v mene viery. Stačí ti to?.
Je tam popísaná celá skupina a nájdeš k nim viacero vrážd. Nazývajú sa Army of God a vraždili na klinikách kde sa robili interrupcie, - lekárov atď.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Army_of_God_(te...)
V Brazílii existuje podobná organizácia známa ako Ježišovi vojaci. Môžeš si vygooglit. Útočník na Mešitu v Novom Zelande útočil na "obranu kresťanstva" tiež si to môžeš vygoogliť.
Hádať sa tu s tebou nemienim. Ak chceš nevidieť, budeš nevidieť. Je to len tvoje rozhodnutie.
Pekný zvyšok dňa.
@misiak7777 Píšeš, že "Lenky príspevky jsi ukazovala potomkom rodín z vnútrozemia, mojim dobrým známym. Ich poznatky a reakcie by ťa veeeeelmi sklamali" a copak ti povedali? Napíšeš nám?)) To mě zajímá.
Je super, že se bavíš, ale akorát tak nad svojí hloupostí a nevzdělaností. Představ si, že muslim z Evropy nemusí ani na posranou dovolenku do muslimské krajiny 😉
Já také byla na pár tradičních svatbách muslimů (v Uzbekistánu). Dokonce na jedné jako nevěsta. Včetně nikkah. Pěkné, co? Žadní ožralí, žádné polonahé holky, žádná nevkusná dražba podvazku a jiné trapné hry. Jo, byla jsem i na pár tradičních českých svatbách...
Narazka na charakter nebola kvoli jeho praci, ale kvoli tomu, co robi mimo prace. Podvadza manzelku. S tebou. a len ten ich alah vie, s kolkymi zenami tu manzelku uz podviedol od 2009.
@dahliaa som rada že na toto si vedela reagovať, na moje otázky predtým nie 😉😉
@lenkakravcova pravdu máš, toto treba ukazovať napr aj v Nemecku, človek sa hneď nebude báť ísť napríklad na vianočné trhy 😊😊😊😊
@misiak7777 skôr to púšťať pri interupčných klinikách 😅😃 si lekári rozmyslia, či tam budú robiť.
@lenkakravcova ešte dobre, že sa tu žena môže slobodne rozhodnúť, že 😃😃😃
@misiak7777 tak zatiaľ. Nie sme v kresťanskom Poľsku. 🙂 tam je to trochu viac oklieštené.
@zooeynka bola si niekedy na vidieku v irane? Tie deti urcite nebehaju polohole, soplave a spinave. A ak nebodaj si na take narazila, tak to boli deti ciganov (ty su tam tiez dost pritomni a ziju tak, ako ti slovenski). Ja som velakrat bola na vidiekoch, kde sa aj vcely a slnko otaca🫣 a teda tak vyluxovany dom u moslimov som fakt nevidela- vsetky do jedneho. Mali jednoduche zariadenie, to ano, ale ti ludia sa zivili samoobzivou a boli sebestacni na kompletku. Deti maju vzdy ciste oblecenie a ani soplave nie su, lebo su normalne oblecene a nie vzdy podchladene ako v nasich osadach. Je pravda, ze to oblecenie nie je moderne, do mesta chodia raz za uhorsky rok a v modernom obleceni nevidia zmysel. U nas sa tomu hovori bio zivot 🫣🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️a k tomu, preco sa nevracaju- jednoducho preto, lebo slovenske univerzity v zahranici okrem ceska nikto neuznava.....🙃🙃🙃
@lenkakravcova iste, tam už pár žien kvôli tomu zomrelo
@misiak7777 Jaké otázky? Odpovídám tu bych řekla na vše, jestli jsi si všimla. Možná že jsem něco přehlédla...
Prozradíš nám, copak ti rodilí muslimové povedali na Lenky příspěvky? Když to tady zmiňuješ...
@dahliaa tak skús sa znova pozrieť 😉😉😉
No že ste ako rodene moslimky 🤣🤣

@lenkakravcova prosím ťa, toto si strc za klobúk 😉 ani na JEDNU otázku, kedy vraždil kresťan v mene viery v moslimskej krajine v ich rodnej krajine si nevedela odpovedať moja zlatá. 20 rokov chodím do Tuniska, aj mimo sezóny a tvoje príspevky som ukazovala potomkom rodín z vnútrozemia, mojim dobrým známym. Ich poznatky a reakcie by ťa veeeeelmi sklamali. A to sú rodení moslimovia, nie ako ty 😉😉
Bola si ty vôbec v nejakej takej krajine aspoň na posratej dovolenke? Bola si na originál moslimských svadbách? ( Ja na niekoľkých) Slovenka z dediny ktorá prešla na islam, a nikdy ani aspoň pár mesiacov nebola v nejakej moslimskej krajine 🤣🤣