icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Takže rodit ve 12-13 letech, ještě ke všemu panna. To ti nepřijde jako chudinka? Nebo ve 13 letech rodit je dle tebe v pohodě? Když to vše posuzuješ podle dnešní doby...

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa nie je, ako v každom štáte. Je ťažké prijať, že v mene alaha sa tak veľa vraždí?

zooeynka
20. feb 2025

@dobryden ale v tom islamskom raji tie panny strasne chcu sulozit s tymi dobrymi a cnostnymi muzmi, ktori sa do raja dostali. To len my "neveriaci"to nechapeme. A prosim pekne, taketo absurdnosti sa moslimom tlacia do hlav od detstva.
Dalsia vec je strach z Boha. To je velky pruser ked sa clovek tak vemi boji Stvoritela(ktory ho s laskou stvoril)ze radsej bude nasledovat absurdne pravidla, lebo(mozno)bude po smrti odmeneny....
Aj dahlia to napisala, ze ona ma z Boha strach....aj u krestanov sa toto pouziva - vecne zatratenie a pod. Velmi smutne.

dobryden
20. feb 2025

@zooeynka a tie nepresnosti okolo toho este vsetko co sa neda vysvetlíš sa vysvetli nejakou šunkou alebo hadisom,cize v podstate kazdy si koran vysvetľuje podla seba a vserci maju pravdu.Aj isis aj salafisti aj radikáli aj mierumilovní a ked sa ri nieco nepaci v Islame ako vek Aische tak obchádzas starsie zdroje a hladas novsie(ktovie kedy vzniknuté) avy si vyhovel požiadavkám moderného sveta.Cize tak kniha z ktorej si kazdy vezme,co sa mu paci je vlastne na nic.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Ano, v ráji budou mužům k dispozici rajské panny. V ráji každý dostane toho, po čem touží. Ráj i peklo je popsané v Koránu.
Však nikdo taky neříká, že se do Ráje dostaneš. To záleží jen na tvém přístupu k Bohu a víře. On nám bude soudcem. Ty nechceš, já chci. 🙂

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Odkud bereš tu jistotu, že tě Bůh s láskou stvořil a s láskou ti dá po smrti ráj i když ho neposloucháš a pohrdáš jím?

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa AI pise 16 rokov,a nemusela aspon mat styk so starým pánom ako to mala 9r Aischa a Mohamed mal kolko 56?Nechutne a ty to este obhajujes s Lenkou,ale Lenka tvrdi ze by mal mat za to trest smrti.

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa @zooeynka ma taku istou ako aj ty,ty mas odkial istotu v tom co tvrdis?Je to take iste presvedcenie nepodložené nicim ako napr aj ja ked tvrdím ze urcite nepojdem ani do pekla a ani do raja,lebo na to neverim,chapes?

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa ty a ja zijeme asi v rozdielnych vesmiroch. Z coho usudzujes ze ja do raja nechcem?🙂 Lebo nevyznavam Islam?🙂 Z mojho pohladu ty nenasledujes Kristovo ucenie, jelo lasku, mierumilovnost, jeho ucenie....chapes co myslim? K Bohu(aj do Raja)je vela ciest, ziadna nema monopol na spravnost. Ale moslimovia su presvedceni o svojej neomylnosti...ved nech su, len nech svoje mudrosti netlacia inym castiam sveta ich ucenie ma zostat v arabskych krajinach. Tam, kam bolo urcene. Tam kde posobil Mohamed. Tam kde trebalo dat ludi na spravnu cestu.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Nějakou šunkou... Je evidentní, že o Islámu nevíš vůbec nic. Pak pochopitelně ani nechápeš, když ti píšu, že vzít si rozvedenou nebo vdovu je Sunnou proroka Muhammada.. Tím jsem myslela, že podle vzoru proroka Muhammada je doporučené vzít si za manželku jako 2-4 ženu rozvedenou nebo vdovu. Díky tomu potom bude větší odměna v soudný den.

,,alw ved nemusia to byt len vdovy moze si najst slobodne,bezdetné a krajsie a dufam ze sa ti to splní a tvoj muz bude mat onedlho tu pannu:,mozno si ju dovezie zo svojej zeme."
Ano, samozřejmě i to je možné. Je to jeho právo. Už jsem ti to psala v předchozích příspěvcích. K tomu už ti nemám více co napsat.

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Ty jsi sama psala, že do takového ráje nechceš. A ty víš, co tebe nebo tvého manžela čeká v ráji?

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Já mam jistotu v Koránu. Absolutně o tom nepochybuji.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Mně google píše 12-14 let... S jistotou to ale tvrdit nemůžeme. Stejně jako fakt, že Aishe bylo skutečně 9 let. I když tato stáří můžeme předpokládat.

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Učení Islámu bylo určené celému světu. Ne jen arabským krajinám. Už jsme to tu rozebíraly pár stran dozadu ještě s Yasinou.

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa Tak si to zhrnme, ja napisem ze Boh je nas milujuci Stvoritel(vidis to na dokonalosti vsetkeho stvorenia od bunky po vesmir) a ty mi napises ze pohrdam Bohom....necitis v tom nezrovnalost? Kde? Ako mozem pohrdat dokonalostou? Z coho si to vydedukovala? Z toho ze nenosim hidzab? Ze nemam z milujuceho Boha strach? Ani ty mat nemusis, je to tvoja volba.

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Pohrdáš rájem, který stvořil Bůh - sama píšeš, že do něj nechceš - ty víš, co bude v ráji? Odkud víš, že v tom ,,tvém" ráji žádné panny nebudou? Nevíš...
Píšeš, že Muhammad - Boží prorok vybraný samotným Bohem byl pedofil atd.
Boží pravidla považuješ za absurdní...
Jestli jsi něco z toho nepsala ty, tak se omlouvám, ale mnohdy už si nepamatuji, co kdo pod svým profilem psal.
Každopádně toto považuji z mého pohledu za prosté pohrdání Bohem.

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa ale preco tu stale spominas vdovy?Ved tvoj muz moze mat okrem teba aj mladsie manželky a nemusia byt vdovy,on si predsa moze vybrat co bude chciet,ty mu do toho nebudes snad kecat.

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa ako vies ze tvoja predstava raja je univerzalna?

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa to pisem ja ,ze do takeho raja nechcem a a o pohŕdam takym kde muzi budu obcovat s pannami

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Samozřejmě. Je to jeho právo a volba. 🙂
Sunnou, která je ale součastí Islámu, je doporučováno, aby 2-4 manželky byly vdovy nebo rozvedené. Není to ale samozřejmě povinnost. Jak píšeš ty.
Však já s tebou v tomto souhlasím. Už jsem ti to psala předtím.

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa predstav si seba v pozicii jednej z tych 70 pannien v raji....uz sa tesis? Tak preco taku "radost"doprajes inej zene?
Tato dobata je uplne zbytocna. Ver v trestajuceho boha, ja budem verit v milujuceho Boha.

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Představa Ráje byla nastínená v Božím zjevení (Koránu). A ty jím pohrdáš a řikáš, že do takového ráje nechceš. A odkud víš ty, že tak ráj vypadat nebude? Odkud víš, že tam žádné panny nebudou? To, že to třeba v Bibli není zmíněné ještě naznamená, že to není pravda. 😉

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Ano, já budu věřit ve spravedlivého Boha. 🙂
,,predstav si seba v pozicii jednej z tych 70 pannien v raji....uz sa tesis? Tak preco taku "radost"doprajes inej zene?"
Tohle nechápu??? Já přeci nejsem rajská panna... ???
,,Tak preco taku "radost"doprajes inej zene?" -??? Jakou radost???

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa tak vies, pre mna je Koran svata kniha moslimov. Moja nie. Mozno preto nemam z Boha strach, ale citim obdiv a vdacnost k Nemu....za Jeho mudrost, lasku, cele stvorenie ktore dokazal....nemam ale potrebu sa plazit po kolenach, aj ja som Jeho vytvor, ako kazdy. Kto chce nech sa Ho boji. Ak ich to robi stastnymi, nech sa boja.

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa a tie panny sú v raji sľúbené pre mužov moslimov kvôli čomu? Žeby kvôli sexu? Aké úctyhodné 🙂

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Vidíš to a my muslimové se po vzoru našich milovaných proroků Ježíše a Muhammada po kolenách ,,plazíme" a k zemi před Bohem se klaníme, stejně tak jako se plazili, padali a klonili oni dva a máme z Boha respekt, stejný jako měli oni dva. ♡
Alhamdulillah.

misiak7777
20. feb 2025

@zooeynka strach je predsa ideálny nástroj na ovládanie 🙂 veď vidíš ich dve, ako fanaticky všetko obhajujú, prípadne sa prekrúca len aby to bolo akože ok.
Viď odrazu sa zistí, že Mohamed vraj neprznil 9 ročne dieťa

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Mužům jsou slíbené jako odměna za pozemský život, kde žili život pravověrných muslimů. Rajské panny budou součástí ráje jako i jiné další odměny a krásy ráje. I ženy budou v ráji odměněny. V ráji se každému dostane toho po čem touží. Nikdo tam nebude nespokojený. Ráj a peklo je popsané v Koránu.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Ano, koukám, že jsi to psala ty. Tak to jsem se předtím přehlédla. Každopádně ona s tvým příspěvkem souhlasila (dala srdíčko), tak pravdělodobně sdílí stejný názor.
Každopádně, kde je jistota, že v ,,křesťanském" ráji, vzhledem k tomu, že Bůh je jen jeden, panny nebudou, netuším.

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa takže muži budú prcať mladé panny. Prečo napríklad ženám nie sú slubeni mladí muži? 🙂