icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dahliaa
20. feb 2025

@veronicka1901
@lenkakravcova
Ono, Bůh ví, kdo skutečně za 11. zářím stojí... Ale to je zase na jinou diskuzi. :-/

lenkakravcova
20. feb 2025

@veronicka1901 skús vysvetlit.. čo mám ja vysvetľovať? Že terorista má mať trest smrti? Že to praktizujuci muslim odsudzuje?
Ako to je ako keď vyčítaš kresťanom kriziacke výpravy
Dobre vieš, že tieto činy nemajú s náboženstvom nič spoločné. Je to len výhovorka prečo neveriť (lebo akože som lepší než oni, lebo medzi nimi sú i takí.. aj keď toto nie je pravda lebo toto konanie každé náboženstvo odsudzuje).

dahliaa
20. feb 2025

@veronicka1901 Každý není spravedlivý. Ani mezi křesťany, ateisty a ani bohužel mezi muslimy. Proto nikdy nehodnotím náboženství podle hříšných lidí.

veronicka1901
20. feb 2025

@lenkakravcova presne som vedela, že zaznejú práve kriziacke výpravy. Ale tie boli okolo roku 1000, ak sa nemýlim. Odvtedy už hádam doba pokročila. Nič, musím sa už pripojiť do práce. Tak ďakujem za túto konštruktívnu debatu

zooeynka
20. feb 2025

@dobryden nemoze priznat ze by ju sralo keby jej manzel doniesol domov zenu c.2, 3 a 4. Hrdinka je kym sa jej to netyka. V realite tie zeny trpia, nechcu sa o muza delit, nehladiac na to, co je im od mala tlacene do hlav. Ziadna zena nechce aby jej muz sulozil inu, mal s nou deti, lubil inu, daval svoju pozornost, energiu, lasku, peniaze inej(mladsej, krajsej)zene. Nahovarat nam(sebe)mozu co chcu, neuspeju....
Zena a muz patria k sebe. Nie muz a zena prva, druha....stvrta. To len muzi vyuzivaju tuto moznost a chuderky zeny im to musia tolerovat. Tolko k Islamu.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden S čím vnutri nesouhlasím? Na hrdinku si nehraju, proč bych to dělala?
Nechápu...

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa ma tvoj manzel 2.,3., 4.zenu? Napis nam ked to tak bude, ze aka si spokojna. Ale lahke je teoretizovat a zit v krajine kde polygamia nie je zakonom povolena.

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka @dobryden
Že má někdo rozdílný pohled na život než vy dvě ještě neznamená, že si hraje na hrdinku... Já vidím větší smysl v životě po smrti než v tomto. Co se týká 2,3,4 žen, tak kdyby si je můj muž mohl dovolit a mohl by nějaké vdově nebo rozvedené ženě s dětmi tímto pomoci, zajistit jí finančně a být jí také dobrým manželem, tak ať si klidně 4 manželky vezme.
Můj muž nemá. Zatím máme co dělat, abychom finančně zajistili nás a naše rodiny. Třeba jednou... Bůh ví.

misiak7777
20. feb 2025

@lenkakravcova hm, no koľko nepresností sa odrazu zjavuje... Nakoniec sa zistí, že Boh zakázal mať viac manželiek, len nadržaní muži si to tam prihodili 😉😉😉😉

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa cize vlastne by si trpela, ale vidina odmeny v zivote po smrti ti zatvorilo usta. Len aby nakoniec nebolo po smrti vsetko inak....ako je to s tymi 70 pannami po smrti pre moslimov? Kolko neveriacich musia zabit aby ich tento zazrak v raji ocakaval? Vidis, aj takejto absurdite su muzi islamu schopni uverit. A zeny islamu tiez veria kadecomu...

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa chvalabohu že si odhalila svetové sprisahanie. Jasné že to neboli alah akbar hajzli

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Psala jsem, že Bůh ví. Dokumentů je na tuto problematiku hromada. Ona politika USA není tak růžová, jak ty si myslíš. 😉

veronicka1901
20. feb 2025

@dahliaa Politika je jedna vec a nevinné životy vec druhá. Možno by si videla veci inak, keby ti takto zahynul niekto blízky.

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Netrpěla. Mě by naopak těšilo, že můj muž je dobrým manželem i jiné ženě, která muže a jeho pomoc potřebuje. To je Sunna proroka Muhammada. Ne každý si to ale může dovolit a neobávat se toho, že nebude spravedlivý. Pak je doporučené, aby měl muž pouze 1 ženu než hřešit.
Asi by mě trochu štvalo, kdyby si v mých 50 letech vzal 18letou pannu (na což má samozřejmě právo), ale na druhou stranu věřím, že Bůh by mě za mou trpělivost v soudný den odměnil a ano, věčný život po smrti je pro mě důležitější. A kdybych nebyla s manželem spokojená, tak rozvést se mohu.

Aby měl muž v Ráji panny, tak se musí do Ráje hlavně dostat. Nevím, jak jsi přišla na nevěřící a jejich zabíjení? To s tím vůbec nesouvisí. Zabití (mimo sebeobranu) je hlavně velmi těžký hřích, tak s tím se do Ráje a k pannám těžko dostane. Soudit bude ale Bůh.

dahliaa
20. feb 2025

@veronicka1901 Já píšu o tom, že Bůh ví, kdo ty nevinné lidi nechal vůbec zavraždit...

lenkakravcova
20. feb 2025

@veronicka1901 ja to stále vidím na ten trest smrti za vraždu nevinného.
Neviem čo tam máme vidieť iné.
Moje dieťa chodí do školy do Spišskej starej vsi, kde bol nedávno smrtiaci útok na učiteľku a žiačku, a tiež by som tam vychádzala z toho istého - terorista ako terorista. Ak niekto zavraždí nevinného, má mať trest smrti. Bodka.

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa v 15 a bola panna,počal z Ducha svätého.dostuduj si

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Pravděpodobně ve 13 porodila dítě dané samotným Bohem.

lenkakravcova
20. feb 2025

@dobryden Sex je zlo ale porodiť dieťa v mladom veku, je OK? To je oveľa jednoduchšie pre telo ženy, dievčaťa, že?

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa preco prave vdovu alebo rozvedenou,nasiel by si o 10 r mladsiu,krajšiu ,múdrejšia s ktorou by si užíval ovela lepsie ako s tebou,a ty by si bola stastna ze mas mladsiu sestru a boli by ste najlepsie kamaratky,no a potom by to pokračovalo takto k číslu 4.Ved stačil by vam 4izbovy nyt a kazda manzelka by mala jednu izbu a vsetko by delil spravodlivo.V pondelok sex s twbou,urorok,s druhou,streda s treťou a stvrtok s poslednou.Nebola by si spokojna a stastna ze Alah to tak dobre vymyslelel,alebo skor Mohamed?

dobryden
20. feb 2025

V 15

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa a bola panna,takze nevedela co je to sex a tieto veci,nemusela to zažívať ako 9r Aischa,chudatko.

dobryden
20. feb 2025

@lenkakravcova ty si pisala ze kto zneužije dieta mal by dostat trest smeti,preco to tak v pripade Mohameda nebolo a preco ho zastávaš?

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa Aby měl muž v Ráji panny, tak se musí do Ráje hlavně dostat. Nevím, jak jsi přišla na nevěřící a jejich zabíjení? To s tím vůbec nesouvisí. Zabití (mimo sebeobranu) je hlavně velmi těžký hřích, tak s tím se do Ráje a k pannám těžko dostane. Soudit bude ale Bůh. takze ten rak je o tych pannach,ake nechutne,do takeho raja by som sa nechcela nikdy dostat.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden I o tomto případu jsem ti psala v předchozím příspěvku
Sunna ale je si vzít rozvedenou nebo vdovu - po vzoru proroka Muhammada (kromě Aishi, všechny jeho ženy byly rozvedené nebo vdovy).

fairyy
20. feb 2025

@dobryden lebo vdaka Mohamedovi napisali knizku 😅 maju aj ti dalsi knizky? sry musela som mne pride strasne smiesne ked niekto do bodky dodrziava co niekto kedysi niekam.napisal... asi napisem knihu 🤣🤣 teda nadiktujem ju niekomu

dobryden
20. feb 2025

@dahliaa alw ved nemusia to byt len vdovy moze si najst slobodne,bezdetné a krajsie a dufam ze sa ti to splní a tvoj muz bude mat onedlho tu pannu:,mozno si ju dovezie zo svojej zeme.

dobryden
20. feb 2025

@fairyy presne ,nedava to logiku,riadit sa podla zastaranej knihy kde je p´dokonca pono zla a sexu.

dahliaa
20. feb 2025

@dobryden Že ji bylo 15 let není nikde s jistotou povedané. Pokud ano, tak dodej zdroj. Stejně tak můžeme uvažovat i o věku Aishi. Některé zdroje uvádějí, že Aishe bylo dokonce 17 let...

While the Bible doesn't specifically state how old Mary was when Jesus was born, historians place Mary's age in the range of of 12 to 14 years old when she gave birth to Jesus. Mary was an adolescent, which in our culture today seems shockingly young to be a mother...