icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Jo, kdyby šlo jenom o tu klobásu. 😉

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa ale jedine bravčovú 😃😃

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Hahaha 🙂

simsalabim
20. feb 2025

@lenkakravcova veeelmi jednoducho to mozem porovnavat. pretoze takto sa to v moslimskom svete deje. Ako v stredoveku, kde sa dav rozburi a rozvasni a tresta a to, ako to "ma byt" tych ludi - muzov - vobec nezaujima. Tresta tak, ako ich to uci vasa viera, tak, ako tresta vas Alah. Moslimsky svet vobec nie je spravodlivy a voci zenam je mimoriadne kruty. Akoby zena nebola clovek. Je naozaj smutne, ako sa nechas sfanatizovat, europska zena, ktora by mala dakovat tym zenam, ktore ti vydobili pred viac ako sto rokmi slobodu, vdaka ktorym nie si hodna menej ako ako tava, vdaka ktorym aj tu v Europe mozes fungovat podla svojho presvedcenia, lebo sa mozes sama rozhodnut. Toto ziadna moslimska zena v Irane ci Afganistane nema. Vobec sa mi uz nechce tuto diskusiu citat. Sama mam dve dcery a desim sa toho, aky zivot ich v Europe caka, ak sa islam este viac rozsiri. A pritom by stacilo sa riadit starym dobrym When in Rome, do as Romans do.

dahliaa
20. feb 2025

@simsalabim Znovu, už asi po 20té opakuji, že my jsme ve svém srdci přijali Islám, ne Afghánistán nebo Pákistán, kde vládnou zákony lidí a ne Islámu.
Pakliže tohle nedokáže někdo pochopit, navidí rozdíl, tak s tím my bohužel nemůžeme nic udělat... Je to jen o znalostech náboženství.

simsalabim
20. feb 2025

@dahliaa vies, ale podstatne je to, ze oni si tiez myslia, ze ho v srdci prijali a ziju podla neho 🙈 Nema to vyznam sa s vami o tom rozpravat, naozaj.

dahliaa
20. feb 2025

@simsalabim Ale co si myslí oni není po naší víru vůbec podstatné. My konvertovaly k Islámu a ne k jejich myšlení. 🤦‍♀

zuzana76
20. feb 2025

@simsalabim do bodky s tebou suhlasim

zuzana76
20. feb 2025

@dahliaa ale ty si sama napisala, ze co "hnusne" na tych chlapov z vcerajsieho video vidim. Su to obyvajni fanatici, ktorí by v Europe chceli zaviest presne ich obmedzene a sfanatizovane myslenie a ano, aj teba, aj lenku, ale co je horsie aj mna a vsetky co nesuhlasime do ciernych tmavych mundurov a chceli by, aby vsetci tu v europe vyznavali islam a riadili sa podla ich choreho myslenia. Ja ti nebranim vyznavat islam, ale neobranuj tamtie individua a nechci, aby sa islam rozsiril do europy.

dahliaa
20. feb 2025

@zuzana76 Co nechceš ty, je tvůj problém. To neřeším, ale odkud víš, že oni mají choré myšlení? To jsi poznala z videa? A proč je nazýváš individua?
Co když já o tobě řeknu, že jelikož vyznáváš křesťanství, tak jsi individuum a jsi chorého myšlení? Bude ti to připadat v pohodě?

zuzana76
20. feb 2025

@dahliaa ja ale nikoho nenutim vyznavat moju vieru a neprisla som do Afganistanu zavadzat katolicky stat a oni prisli do nemecka, sekularneho statu a tam pozaduju zavedenie šarie, rozumies? ci nedochadza?

zooeynka
20. feb 2025

Lenka, preco podla teba vyspele arabske krajiny SAE, Katar,...nechcu prijmat migrantov? Arabov, moslimov. Napr. z Gazy, Iranu, Afghanistanu....preco idu do Europy? Ved arabske krajiny su ich srdcu, zmyslaniu, vierovyznaniu blizsie...aj geograficky by to mali blizsie. Cim to len bude ze vlastnych kultivovanejsi svet nechce prijat? A dobrosrdecna Europa ich prijme, podporuje a oni tu chcu zavadzat svoje pravidla. @lenkakravcova

dahliaa
20. feb 2025

@zuzana76 Oni někoho nutí přijmout Islám?
I tak to ale nemá nic společného s tím, že my jsme přijali Islám (ale o tom už není řeč?)

zooeynka
20. feb 2025

Z ineho sudka, dievcata(kazdeho vyznania) myslim, ze Modrykonik by nam uz mal zacat platit ze tak pekne udrziavame debatu uz na cochvila 50 stranach....

zuzana76
20. feb 2025

@dahliaa no oni chcu kalifat a sariu v nemecku, v sekularnom state. Ak bude toto, tak ano, budu nutit na islam, kto sa nepodriadi islamu, bude tvrdo potrestany.

zuzana76
20. feb 2025

@dahliaa nie, mne vobec nevadi, ze ty si moslimka, ze lenka je moslimka, ale vadia mi "dovezeni" moslimovia, ktorí sa zrazu zacinaju v Europe citit ako doma a pozadovat nejake prava, na ktore ale nemaju narok. Prisposobit sa maju oni, nie my im.

zuzana76
20. feb 2025

Nevadia mi moslimovia na Balkane, Srbsko atd.... vadi mi, ze tamti vystrkuju rozky v nemecku a Francuzsku a chcu vraj nejake prava - nemaju narok, nech sa pracu odkial prisli. Nech aj pracuju a maju riadnu zdravotnu starostlivost, ale nech nezasahuju do rezimu krajiny. Nech sa potichucky modlia na koberceku smerom k mesite a nezgrupuju sa na namestiach, uz chapes?

simsalabim
20. feb 2025

@dahliaa akoze to nie je podstatne?! Ved tu Lenka suhlasi s tym, aby cudzoloznica dostala 100 ran bicom. Tu v Europe. Ak sa zacnu akceptovat ich - vase- pravidla, ovplyvni to aj mna! Ked som pred par rokmi zila v Londyne, bol medializovany pripad, ako ucitelka na skole s moslimskou vacsinou bola nutena nosit dlhe sukne. Po zem. Aby bola cudna. V demokratickom state! Takych prikladov, ako sa od europskych zien zida podvolit sa, je milion. Preco sa neozvu islamski spiritualni vodcovia, ze to tak nema byt?!

dahliaa
20. feb 2025

@zuzana76 To si nemyslím. K Islámu se nedá donutit. O tom hovoří Korán. Víru je potřeba mít v srdci. Ani jsem nikde neslyšela, že by chtěli Islám vnucovat....

simsalabim
20. feb 2025

@dahliaa ale vnucuju normy spravania s nim suvisiace.

zuzana76
20. feb 2025

@zuzana76 smerom k mekke

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa ty spis alebo nesledujes dianie? Nevies ze aj zidovky zajate Hamasom museli v zajati nosit hidzab a citat koran? Netusim v akom jazyku....to nie je nutenie k Islamu? Ci, jaaaaj, oni to s dobrym zamerom ich nutili....

dahliaa
20. feb 2025

@simsalabim Je na každém, jak se k tomu postaví.

zuzana76
20. feb 2025

@dahliaa toto je co za alibisticku odpoved, cize Europa sa musi postavit teda na odpor

simsalabim
20. feb 2025

@zooeynka to ich nutili ti, co nemaju skutocne islam v srdci 😂 Lebo tak to nema byt…

dahliaa
20. feb 2025

@zooeynka Tohle přeci není nucení k přijetí Islámu... Tohle je naprosto jiná a šílená situace. Nechtějme vědet, co museli dělat vězni na druhé straně...

dahliaa
20. feb 2025

@zuzana76 Každý by si měl stát za svým vyznáním.

zooeynka
20. feb 2025

@simsalabim totok....len kolki taki "nepravi"moslimovia uz su nastahovani v europe a maju pocit ze maju pravo zavadzat svoje pravidla. Nech tahaju domov na blizky vychod a tam nech sa realizuju. Uplne top je odist z krajiny v ktorej sa im nepacilo a tie iste nechutne pravidla zavadzat v demokratickej europe.

zuzana76
20. feb 2025

@dahliaa takze to je odpoved pre teba, europa krestanska a moslimovia nech idu odkial prisli.

zooeynka
20. feb 2025

@dahliaa opat acohentizmus? Teraz neriesime Zidov(oni su davno po europe rozlezeni a okupuju ju inak ako nabozenstvom). Teraz sa bavime o moslimoch nespokojnych v domovine prichadzajucich do Europy. A zda sa ze aj tu su nespokojni ked pozaduju veci na ktore narok nemaju.