Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@dahliaa ale jedine bravčovú 😃😃
@misiak7777 Hahaha 🙂
@lenkakravcova veeelmi jednoducho to mozem porovnavat. pretoze takto sa to v moslimskom svete deje. Ako v stredoveku, kde sa dav rozburi a rozvasni a tresta a to, ako to "ma byt" tych ludi - muzov - vobec nezaujima. Tresta tak, ako ich to uci vasa viera, tak, ako tresta vas Alah. Moslimsky svet vobec nie je spravodlivy a voci zenam je mimoriadne kruty. Akoby zena nebola clovek. Je naozaj smutne, ako sa nechas sfanatizovat, europska zena, ktora by mala dakovat tym zenam, ktore ti vydobili pred viac ako sto rokmi slobodu, vdaka ktorym nie si hodna menej ako ako tava, vdaka ktorym aj tu v Europe mozes fungovat podla svojho presvedcenia, lebo sa mozes sama rozhodnut. Toto ziadna moslimska zena v Irane ci Afganistane nema. Vobec sa mi uz nechce tuto diskusiu citat. Sama mam dve dcery a desim sa toho, aky zivot ich v Europe caka, ak sa islam este viac rozsiri. A pritom by stacilo sa riadit starym dobrym When in Rome, do as Romans do.
@simsalabim Znovu, už asi po 20té opakuji, že my jsme ve svém srdci přijali Islám, ne Afghánistán nebo Pákistán, kde vládnou zákony lidí a ne Islámu.
Pakliže tohle nedokáže někdo pochopit, navidí rozdíl, tak s tím my bohužel nemůžeme nic udělat... Je to jen o znalostech náboženství.
@dahliaa vies, ale podstatne je to, ze oni si tiez myslia, ze ho v srdci prijali a ziju podla neho 🙈 Nema to vyznam sa s vami o tom rozpravat, naozaj.
@simsalabim Ale co si myslí oni není po naší víru vůbec podstatné. My konvertovaly k Islámu a ne k jejich myšlení. 🤦♀
@simsalabim do bodky s tebou suhlasim
@dahliaa ale ty si sama napisala, ze co "hnusne" na tych chlapov z vcerajsieho video vidim. Su to obyvajni fanatici, ktorí by v Europe chceli zaviest presne ich obmedzene a sfanatizovane myslenie a ano, aj teba, aj lenku, ale co je horsie aj mna a vsetky co nesuhlasime do ciernych tmavych mundurov a chceli by, aby vsetci tu v europe vyznavali islam a riadili sa podla ich choreho myslenia. Ja ti nebranim vyznavat islam, ale neobranuj tamtie individua a nechci, aby sa islam rozsiril do europy.
Lenka, preco podla teba vyspele arabske krajiny SAE, Katar,...nechcu prijmat migrantov? Arabov, moslimov. Napr. z Gazy, Iranu, Afghanistanu....preco idu do Europy? Ved arabske krajiny su ich srdcu, zmyslaniu, vierovyznaniu blizsie...aj geograficky by to mali blizsie. Cim to len bude ze vlastnych kultivovanejsi svet nechce prijat? A dobrosrdecna Europa ich prijme, podporuje a oni tu chcu zavadzat svoje pravidla. @lenkakravcova
Z ineho sudka, dievcata(kazdeho vyznania) myslim, ze Modrykonik by nam uz mal zacat platit ze tak pekne udrziavame debatu uz na cochvila 50 stranach....
Nevadia mi moslimovia na Balkane, Srbsko atd.... vadi mi, ze tamti vystrkuju rozky v nemecku a Francuzsku a chcu vraj nejake prava - nemaju narok, nech sa pracu odkial prisli. Nech aj pracuju a maju riadnu zdravotnu starostlivost, ale nech nezasahuju do rezimu krajiny. Nech sa potichucky modlia na koberceku smerom k mesite a nezgrupuju sa na namestiach, uz chapes?
@dahliaa akoze to nie je podstatne?! Ved tu Lenka suhlasi s tym, aby cudzoloznica dostala 100 ran bicom. Tu v Europe. Ak sa zacnu akceptovat ich - vase- pravidla, ovplyvni to aj mna! Ked som pred par rokmi zila v Londyne, bol medializovany pripad, ako ucitelka na skole s moslimskou vacsinou bola nutena nosit dlhe sukne. Po zem. Aby bola cudna. V demokratickom state! Takych prikladov, ako sa od europskych zien zida podvolit sa, je milion. Preco sa neozvu islamski spiritualni vodcovia, ze to tak nema byt?!
@dahliaa ale vnucuju normy spravania s nim suvisiace.
@simsalabim Je na každém, jak se k tomu postaví.
@zooeynka to ich nutili ti, co nemaju skutocne islam v srdci 😂 Lebo tak to nema byt…
@simsalabim totok....len kolki taki "nepravi"moslimovia uz su nastahovani v europe a maju pocit ze maju pravo zavadzat svoje pravidla. Nech tahaju domov na blizky vychod a tam nech sa realizuju. Uplne top je odist z krajiny v ktorej sa im nepacilo a tie iste nechutne pravidla zavadzat v demokratickej europe.

@misiak7777 Jo, kdyby šlo jenom o tu klobásu. 😉