Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@zuzana76 Tak s tím něco dělejte. Roďte děti, držte se křesťanství, svých zákonů... Co na to říct? Každý si má stát za svým vyznáním. Ani muslimové se svého náboženství nevzdávají.
Bohužel křesťanství postupně asi upadá, lidé se od něj odklánějí nebo na něj kašlou, nechají si z něj dělat srandu a dovolí pohrdání křesťanstvím... Tohle je na vás.
@zuzana76 Aby si stály za tím svým. Jaká bude Evropa je na vás.
DOPLNĚNÍ: Napsala jsem to nepřesně. Samozřejmě, že Bůh má své plány a jaká bude Evropa stejně na Něm. My jeho plány neznáme, ale vy i my se na tom budeme podílet, takže záleží na nás a na vás. 😉
Doplňuji to takto, abych nebyla nařčena, že klamu.))
@simsalabim Presne ako píšeš, tam kde žijú vyznávači tohto náboženstva, tam sa im iní musia podriaďovať. Ale tu to zaslepenym fanatičkám nevysvetlíš... Kľudne nech nosia handru na hlave a tolerujú manželovi aj 100 mileniek ( naschvál takto píšem, lebo manželka môže byť len jedna). Keď chcú žiť ako v roku 0, nech sa páči.
@zuzana76 Ještě jsem to dopsala:
Napsala jsem to předtím nepřesně. Samozřejmě, že Bůh má své plány a jaká bude Evropa stejně bude na Něm. My jeho plány neznáme, ale vy i my se na tom budeme podílet, takže ,,záleží" na nás a na vás. 😉
Doplňuji to takto, abych nebyla nařčena, že klamu.))
@simsalabim ty tam žiješ, že vieš, že sa to tak deje?.deje sa to tam takto na dennom poriadku?
V ktorých krajinách konkrétne? V takom Dubaji, to je výnimka, alebo SA alebo celkovo Emiráty, ci Katar alebo Turecko? Alebo v Bosne? Alebo si si vybrala pár zaostalejsich krajín a na základe nich hodnotis islamske krajiny?
Ak by Slovensko bolo posudzované podľa rómskych osád, kde by sme sa ocitli v takomto hodnotení?
Príde ti takéto posudzovanie spravodlivé? Úprimne.
@zuzana76 asi to isté. Majte deti.. čo iné.
Nič iné sa nedá. Deťmi to začína a končí.
Je veľmi otázne, čo bude.. v Rusku sa očakávalo presne to čo píšeš, že pri 10% muslimov v r 2010 v populácii sa vystupňuje proti islamská nálada a začne muslimov ubúdať.. momentálne majú okolo 13-14% populácie islamskej a nič iné sa nestalo. Čiže Boh vie ako to dopadne celé
@simsalabim tak ak to bolo nútené, tak je logické že to bolo zrušené.
Asi by bolo odveci keby sa takto chodilo hoc aj do mešity, nie? Proste školy nemajú byť takto spájané s vierou, ak nie sú priamo cirkevné/náboženské. A nie je to o urazke, ale muslimovia ti do kostola nepôjdu ak sú tam sochy a modlosluzba. Určite neobmedzili kresťanov aby tam ti išli. Či? 🙂 či oni potrebujú nejaké zvolenie?
@zuzana76 Taková malá ukázka... Myslíš si, že by muslimové dovolili, aby se toto dělo (natáčelo) v mešitě? Myslíš, že by muslimové nechali takhle zneuctívat Alláha a místo jako je mešita? NE! Muslimové by tohle nedovolili. Muslimové si za svým náboženstvím stojí a nenechají Islám jen tak zesměšňovat. A to je problém křesťanů, že vy tohle dovolíte, aby vás a Boha takhle ponižovali a je vám to asi i jedno. Také proto křesťanství upadá. Chcete svobodu? Tak tu máme svobodu... Paradoxně, video je z Ruska - autoři jsou Rusové (asi ateisté/křesťané doufám že snad ne)... Vy si musíte za svým náboženstvím stát.
@lenkakravcova ta oslava bola tradicia. Robena v zahrade. Ci bola nutena? Mozno tak, ako u nas deti nosia kvety ucitelkam. Nebola spajana s modlenim sa….
A nie, nebola som v tych krajinach, co vymenuvas a ani tam ist nechcem. Staci mi citat. Napriklad o tom, ako mlade zeny v Irane bojuju za pravo si obliect, co uznaju za vhodne. Ako su trestane. A nezaujima ma, ci to je na dennom poriadku, staci aj raz za cas. A rovnako ma nezaujima, ak napises, ze to s islamom nema nic spolocne. Praveze ma. A ja si to tu nezelam.
Salafisti, o ktorých si ty Lenka písala, že by si nemohla byt manželkou salafistu
@domi995 ano, suhlasim. Len vravim, zacala som tusim v inej teme nieco, ale nemam na to tolko casu, kapacity to uplne rozoberat, dobre si to doplnila.
Ja uz nemam velmi chut vysvetlovat tieto veci na MK, lebo je to v mnohych pripadoch zbytocne. Svedectvo podam, ked je niekto zvedavy, nasilu nejdem nikoho presviedcat.
@zuzana76 Veřejně. 😉 A hlavně v takové míře, jako se ponižuje křesťanství. Ano, na netu koluje o Islámu tolik nesmyslů a lží ve snaze Islám pošpinit (i se to daří - viz. tato diskuze), ale to, co dovolili křesťané provádět s křesťanstvím nemá obdoby... Tohle je váš problém. Co má kdo pouze v hlavě není v tomto případě podstatné, klidně ať je to tak, jak je dál, ale až jednou bude Evropa muslimská, tak pak neplačte. Dál to rozebírat nebudu. 🙂
@dahliaa podla teba bolo v poriadku nabehnut do redakcie v parizi a strielat lebo si redaktori robili fory z Mohameda? Vrazda je predsa hriech. A oni bojovali za Islam, takto si predstavujes ze aj krestania maju zacat chranit krestanstvo? Toto nemame(vacsina)v povahe, je to opak Jezisovho ucenia.
@simsalabim a aký je tam potom problém, ak teda nebola spájaná s modlenim?
Ak sa tam šlo len tak zo zvyku, že kvôli prednesu reči, tak je jedno, či sa ide tam alebo do múzea alebo do kultúrneho domu, nie?
Či kto je teda teraz ten, kto stráda? Nechápem pointu toho stažovania sa..
To, či si niečo želáš alebo neželáš nie je podstatné (to isté platí pre mňa). Podstatné je v tomto ohľade to, ako to reálne bude. A to nie je ani na tebe, ani na mne.
@zooeynka dobre vieš, že tie vraždy odsudzujeme rovnako..
A k tomu zvyšku: vidíme tu v diskusii tie prejavy tvojej kresťanskej lásky k blížnemu 🙂 a k nepriateľovi v praxi.
@lenkakravcova Lenka uz vieme ze ty si radikalka a dala by si bicovat ludi za predmanzelsky sex. Hlavne ze nasledne dodas, ze aj tak Boh bude sudcom. Na naco sa ty pasujes do pozicie ze uvitas bicovanie inych ludi? Toto je vasa moslimska laska k bliznemu? Ci len na krestanoch vidis nedostatky? Ako moze clovek rozhodovat, posudzovat a odsudzovat nieco, co prinalezi Bohu? Vies co povedal Jezis, "kto je bez viny nech prvy hodi kamenom...." ty by si bicovala....gratulujem
@dahliaa Keď potom Ježiš prišiel do okolia Cézarey Filipovej, pýtal sa svojich učeníkov: "Za koho pokladajú ľudia Syna človeka?"
14 Oni vraveli: "Jedni za Jána Krstiteľa, iní za Eliáša a iní za Jeremiáša alebo za jedného z prorokov."
15 "A za koho ma pokladáte vy?", opýtal sa ich.
16 Odpovedal Šimon Peter: "Ty si Mesiáš, Syn živého Boha."
17 Ježiš mu povedal: "Blahoslavený si, Šimon, syn Jonášov, lebo ti to nezjavilo telo a krv, ale môj Otec, ktorý je na nebesiach.
18 A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Toto je moja istota, toto je boj, ktory vybojoval Spasitel, nech sa aj cele peklo na hlavu postavi,...
A Lenka, ked uz nema co, tak zacne poukazovat na druhych prstom, ako inak. Lebo Dahliaa nam vycita, ze nebojujeme za krestanstvo, a ked bojujeme, co len slovne, tak Lenka nas obvini, ze nemilujeme dost svojho blizneho. Vsak Lenka, ako dobre sa da zneuzit slovne spojenie "milovat blizneho". Lebo krestan ma drzat hubu a krok, vsakze, lebo inak dost nemiluje? Pan Jezis tiez dobre parkrat plieskal bicom, nepamatas? Krestanska laska neznamena byt tisko a nechat si kydat na hlavu. Tak sa nesnaz v nas vyvolat vycitky svedomia a otacat to.
@zooeynka Ne, vražda není v pořadku. Křesťané by mohli začít třeba změnou zákonů. Třeba za veřejnou urážku začit trestat - ne vraždou samozřejmě, ale třeba veřejně prospěšnými prácemi... to by mnohým prospělo a hodně by si jich to rozmyslelo... Nebo dát najevo svůj nesouhlas jinak, aby bylo slyšet více lidí. Stát si trochu za tím svým. Ale tohle není otázka dne, ani pár měsíců... A jeden clověk tohle nezmění. Já vím. Ignorovat to, ale není pro vás v pořádku.
@lenkakravcova v Rusku nijak Putinovi nezavadzaju...a asi citame ine spravy... pretoze krajne pravicove strany sa uz dostavaju v europe do popredia... pozri si Nemecko napriklad... cize tu nieze cakame kedy a ci sa to bude diat uz sa to deje...

@zooeynka ano a krasne to vidno vo Svedsku. Manzelova rodina - rodeni Svedi - uz roky hovoria, co sa tam deje. Napr na konci skolskeho roka u nich bola tradicia ist cela skola s kvetmi do kostola (evanjelickeho) na oslavu. Vsetci, aj neveriaci, aj ine vierovyznania…. Bola to proste oslava. Toto muselo byt zrusene, aby to niekoho neurazilo….