Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
Máš vek okolo 40? Taká stará a taká sprostá?!
@valikasikulova 🤭 landlord
@karolinakr no to si mi nepomohla ani toto netuším co je ale predpokladam ze mi to už nájde aj Google idem hľadať 😃
@h2 👍👍👍🤣🤣🤣
@valikasikulova landlord je anglicky vyraz pre nieco ako velitel kmena/rodu na urcitom uzemi u moslimov - vela krat to je najstarsi syn najstarsieho syna najstarsieho syna....
@vevesh ďakujem super hned viem cosi nove ❤️ ...Google mi to našiel ako "majiteľ bytu" a moja chaba angličtina to bola schopná preložiť maximálne ako zeme pan 😅
@valikasikulova je to majitel bytu/zeme/pozemku
@vevesh jaaj, ja som poslala ohľadom nikah príspevok v linku, nie ohľadom civilného sobáša. Známe, čo riešili iba mahr pri nikah to takto mali v mešite. Ale oni mali aj tie predmanzelske zmluvy a tam uvedené že si na mahr pred sobášom nenarokuju, iba v prípade rozvodu. Asi to záleží aj na krajine. Jedna to takto mala v Libanone.
@kittykat22 aká úprimná škodoradosť ťa chytá 🙂
@lenkakravcova nie, nezalezi. Pri nikah je mozny mahr neskor, kedze su to kvazi zasnuby. Manzelstvo sa moze naplnit a nemusi. Ak sa nenaplni, nic sa nedeje. Ak sa naplni a rozhodnu sa pre rozvod, a este nebol poskytnuty mahr, tak ano, rodina zenicha musi zaplatit odskodne. Ale pri zapisani manzelstva musis vopred mat mahr, inac, ak si nechas sobas na urade zapisat, neskor si nemas pravo narokovat (viem, co som podpisala pri sobasi s muzom- dlho som o tom so sudkynou diskutovala, a viem aj o tom, ze to je v inych krajinach rovnako).
@macatt máš tam niekoho po ruke? stav sa s niekym, že do zajtra bude mat 300 lajkov, čistý cash dostaneš 👻
Autorka,a co tak navrhnut mu aby sa rozviedol?Preco chces ty sa obetovat a on ma využívať výhody? Ak ta miluje(co urcite ano), urcite bude schopny sa kvoli tebe rozviesť aby Vam nik v ceste nestal.Pises ,ze robite v eu firme,tak snad pobral sa nanho zvyky moderného sveta nalepili.Srzim palce ,navrhni mu to,bude to pre teba menej komplikovane a to vam uznajú potom aj v eu.
@majo111222 ?
Ty máš ženu? Ak áno, tak je normálne, že žena povie, že má svoje dni. Vtedy nie, že je špinavá, ale je zakázané mať pohlavný styk, rovnako počas šestonedelia - pre ochranu ženy (keďže počas menštruačného cyklu je žena náchylnejšia na rôzne ochorenia týkajúce sa pohlavného styku).
A s tými vložkami si mimo. Normálne sa používajú aj vložky aj tampóny. Ešte za čias proroka sa používala vata (ako tampón) a látky, ktoré sa prali. Neviem odkiaľ čerpaš, ale nevymýšľaj si.
Tu to máš zodpovedané v angličtine:
https://www.google.com/amp/s/islamqa.info/amp/e...
@vevesh máš pravdu, pýtala som sa na to tej, čo som spomínala. Potvrdila to tak ako píšeš. Doteraz som bola v tom, že sa to dá aj potom.. čítala som o príbehoch, kde muži s rodiny si podali exmanžela ženy, keď nevyplatil pri rozvode veno.. ale ktovie teda ako to v tých iných prípadoch reálne bolo..
Tá známa z Libanonu mi ráno odpísala, že svokor to "vyriešil" vtedy tak, že keď jej prepísal pri nikah sumu na vyššiu, tak po svadbe mesiac na to na ňu prepísal manžel polovicu jeho nehnuteľnosti. Reálne asi splnil to odovzdanie mahr. Len neviem teda či to už bolo po nejakej lehote zápisu manželstva alebo pred, to mi nenapisala - či je tam nejaká lehota od-do u nich kedy sa to má stihnúť urobit. A teda bolo to "vyplatené" v inej forme, než bolo dohodnuté a už na začiatku vzťahu.
@lenkakravcova mahr ma minimalnu hodnotu podla zakona- ta minimalna hodnota sa meni krajinou, aj inflaciou a je uvadzana v miskaloch. Nahor sa medze nekladu ani co do formy ci imania😃ale teda muz mi mal vtedy vyplatit minimalne 14 miskalov 24karatoveho zlata, t.j. 51g arabskeho zlata. Kludne som si mohla pozadovat aj viac, sudkyny sa zdalo malo, ze minimalku uz dlho nemali🫣😛ale tak som jej povedala, ze som europanka a viem sa o seba postarat v pripade rozvodu, tak mavla nad tou malou sumou rukou. Len teda ze, ak mi to doteraz nedal (a to som musela pisomne potvrdit pred zapisom, ze som tolko zlata obdrzala), ze uz nic nedostanem a nie je to mozne ani vymoct podla zakona. Viem, ze papier znesie vela a zapadne zeny to dost ignoruju, vsak papier. Ale moslimske zeny si davaju zapisat oficialne manzelstvo, az ked dohodnutu sumu dostanu, inac ziju s muzom len s nikah (a nabozensky spojene manzelstvo je dolezitejsie ako to uradne).🙃
Veď choď smelo do toho. Každý má právo zničiť si život po svojom
A ved Ty sama si napisala o co mu ide, ani si si to asi neuvedomila. Ty od neho nepotrebujes, aby Ta zivil, lebo Ty mas a si ochotna sa s nim podelit. Takze, taka bezna oblbovacia klasika na blbe slovenske zeny. Ale, samozrejme, Tebe sa to nestane, Teba miluje. Vezmi si ho, ziv ho, dostane obcianstvo v EU, len sa uisti, ci mas tych penazi naozaj dost, lebo to trva par rockov, kym obcianstvo dostane a ak sa Ti postasti, potom Ta v vykopne tam, kam patris a este aj s holou ritou
@eeffka teraz ma napadlo, že v šore stáť..... teraz jak ta baba mala rekord, že 1000 chlapov za 12 hodin, tam normálne fronty chlapov stáli v šore na pi..
@karolinakr toto som čítala aj ja 🤣
@earlgrey
@karolinakr
Baby, čo dnes varíte?😃
@karolinakr ten vtip existuje aj v arabskej verzii, tak ale @effka ho napisla ludu blizsie.. 😀🫣
@vevesh daj !
@enmery varíme? teraz šoru riešime..! 😁
@karolinakr Ja v šórach nestojím😃

@lenkakravcova mahr sa dostava PRED uzatvorenim sobasa. A zena svojim podpisom aj potvrdzuje, ze mahr dostala. Cize v pripade rozvodu, nedostane nic naviac, kedze veno a "odskodne" dostala pred uzatvorenim sobasu. Nehovorime o nikah- vtedy sa veno vracia pri rozvode, ak manzelstvo nebolo naplnene, ale o normalnom sobasi uznanom na urade.