Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@lenkakravcova ako keby toto nás nezaujíma čo mal urobiť on a neurobil.
Autorka bola aj na úrade, lebo s ružovými okuliarmi bola tlačená do svadby, chcela aj dieťa, nič sa z toho sa nekoná, on na svadbu tiež netlačí a vlastne aj ona to vidí trochu inak..
To sme jej tu vo veľkom písali, že nevie do čoho ide, ale keď do ničoho nie je tlačená tak nech užíva po čom túžíla..
@macatt nebola som tlacena do svadby….
Normalne maju tieto riadky na mna opacny efekt, ked tam vidite len to zlo v tom. Ale zivot nie je cierny alebo biely.
Spravne bolo napisane, ze to asi skonci mojou pracou 🙁
@namornicka z jednej strany to chápem: okej teroristi neublížia ženám, deťom, starým, lebo stále je tam princíp, že títo sa vojny nezúčastňujú.. ale aj tak divné, že šiel potom bez bratov. Lebo keď jemu ako mužovi tam hrozí niečo ak sa nepridá niekam, tak predsa to isté platí na jeho bratov. Celé to nedáva zmysel.
Mne to príde ako keby proste chcel len sex a pohodlie popri tom čo pracuje ďaleko od svojej rodiny... ale rodinu chce mať stále tam kde ju má. Lebo keby chcel z toho urobiť polygamnu rodinu, tak bývajú všetci pokope. Minimálne v jednom meste, keď nie v jednom dome (poschodia zvlášť alebo byty), lebo takto to býva zvyčajne, aby mohol byť muž čo najčastejšie s deťmi všetkých svojich manželiek.
@lenkakravcova tu praveze nebyva polygamna rodina spolu, jedine, ze su chudobni. Bezne ten chlap zabezpeci dom kazdej zene. Vsetci to tu tak preferuju. A od takeho, ktory si to moze dovolit sa aj ocakava, ze “sa postara” o viac zien.
@macatt nebola som tlacena do svadby….
Normalne maju tieto riadky na mna opacny efekt, ked tam vidite len to zlo v tom. Ale zivot nie je cierny alebo biely.
Spravne bolo napisane, ze to asi skonci mojou pracou 🙁
@anonym_autor nehľadaj v riadkoch nič zlé, to sú konštatovania ludí, ktorých sa to netýka, nie som v tvojich topánkach a preto mám iný pohľad.
Je vidno že si dobrá duša, uživaj, láska prekoná všetko a žijeme len raz.
Všetko dobré
Autorka, nemyslela si pod tymi “teroristami” skor takych ozbrojenych povstaleckych vodcov alebo vojakov, co bojuju v obcianskej vojne? V Afrike sa skor s tym stretnes a nie s dzihadistami v zmysle ako ich pozname z azijskych arabskych krajin. Pride mi, akoby medzi tymi dvoma mestami bola vojnova zona a je nebezpecne cez nu ist. Ale spat k tvojej situacii. Casom ti tie velke kulturne rozdiely prerastu cez hlavu a budes mat toho dost. Dobre, ze sa nejdes vydavat a nebudete mat dieta. Vyjdes z toho bez ujmy, a tvoj priatel bude mat spomienku na Europanku, ktora zabludila do jeho koncin. Ty sa vratis do civilizovanej krajiny a on bude nadalej zarabat na misku ryze pre svoje deti, malych bratov a bratrancov …..
@anonym_autor mne sa ako veriacej nepáči, že ste si neurobili aspoň nikah v mešite, prípadne s imamom a svedkom (dvaja muslimovia) mimo mešity. Nemuseli ste to registrovať na úrade. Registrácia na úradoch nie je potrebná pre náboženskú záväznosť. Ide o sľub pred Bohom. Podľa mňa toto ste mali urobiť. On by mal na poriadku túto náboženskú povinnosť čo sa týka svedomia a ty by si nemala žiadne zmeny čo sa týka papierov, takže by ťa to nijako neovplyvnilo.
@lenkakravcova No jo, ale aby je imám oddal, tak by autorka ale musela být alespoň křesťanka - zda je nebo není mi možná uniklo?? S nevěřící ženou nikah nikdo neudělá. A muslimka není.
Jinak souhlasím, Zina (cizoložství/smilstvo) je jeden z těch těžkých hříchů... Docela se divím, že je tam s tím okolí takto veřejně v pohodě...
@lenkakravcova No jo, ale aby je imám oddal, tak by autorka ale musela být alespoň křesťanka - zda je nebo není mi možná uniklo?? S nevěřící ženou nikah nikdo neudělá. A muslimka není.
Jinak souhlasím, Zina (cizoložství/smilstvo) je jeden z těch těžkých hříchů... Docela se divím, že je tam s tím okolí takto veřejně v pohodě...
@dahliaa to máš vlastne pravdu. Automatický som predpokladala, že je.. ale neviem.
Autorka, nemyslela si pod tymi “teroristami” skor takych ozbrojenych povstaleckych vodcov alebo vojakov, co bojuju v obcianskej vojne? V Afrike sa skor s tym stretnes a nie s dzihadistami v zmysle ako ich pozname z azijskych arabskych krajin. Pride mi, akoby medzi tymi dvoma mestami bola vojnova zona a je nebezpecne cez nu ist. Ale spat k tvojej situacii. Casom ti tie velke kulturne rozdiely prerastu cez hlavu a budes mat toho dost. Dobre, ze sa nejdes vydavat a nebudete mat dieta. Vyjdes z toho bez ujmy, a tvoj priatel bude mat spomienku na Europanku, ktora zabludila do jeho koncin. Ty sa vratis do civilizovanej krajiny a on bude nadalej zarabat na misku ryze pre svoje deti, malych bratov a bratrancov …..
@namornicka Nie, myslela som presne tych dzihadistov, ktori sa skryvaju v lesoch po ceste. Co sa tyka toho vracania sa do civilizovanej krajiny, nie som az taka motivovana. Zivot sa mi s prestahovanim sa tu uplne zlepsil. V civilizovanej krajine som mala zdravotne problemy zo stresu, tu je pokoj, clovek je kazdy den cerstve, nespracovane jedlo. Ludia su milsi, je tu viac solidarity, slnka, vacsi dom, atd. Takze sa spat nehrniem, ale ked skonci zmluva, skoncia viza a potom mozem zas pouvazovat o tej svadbe 😂 (srandujem) a mas pravdu s tymi kulturnymi rozdielmi, avsak ja uz pocitujem aj rozdiel medzi Europou a mojou osobnou kulturou. Stravila som tu par rokov a Europa je pre mna tiez vzdy dvojdenny sok, aj v pozitivnom aj v negativnom zmysle. Ten prebytok, prehnany konzumny zivot, na uliciach bezdomovci, kopec ludi s psychickymi problemami okolo stanic a vsade. To si vsimnes hned, ked prides z prostredia, kde si videl mozno 3 ludi s ocividnym psychickym problemom za rok a v Europe ich tolko vidis kazdy den vo velkych mestach. Chcelo by to nejaku krajinu medzi tym, takze vo svojich dalsich krokoch nemam jasno. Mozno kde dostanem pracu a pozrieme sa, ci si ho tam mozem zobrat so sebou alebo nie. Vcera sme mali dobry rozhovor a vratili sme sa do dobrych casov
@anonym_autor nehľadaj v riadkoch nič zlé, to sú konštatovania ludí, ktorých sa to netýka, nie som v tvojich topánkach a preto mám iný pohľad.
Je vidno že si dobrá duša, uživaj, láska prekoná všetko a žijeme len raz.
Všetko dobré
@macatt Dakujem ❤
No najprv by to snáď musela prvá mánzelka povoliť aby mal ďalšiu ženu. No a ako si nakoniec dopadla? Vzali ste sa alebo o Tom uvažujete?
@anonym_autor autorka, ako sa ti dari? este ste spolu?
@dahliaa ako kde. Nezavadzaj.
@katkazuz Ano, Lenka ta má také spoustu znalostí o Islámu. 🙂 Upřímně, islámské prameny studuji dobrých 14 let, takže i o tomto tématu určité a ne zrovna malé, znalosti mám. 😁 Jednoduše řečeno, co Bůh dovolil (a Bůh dovolil mít mužům až 4 manželky), tak to člověk opravdu zakázat nemůže. Nikdy!)) A žádný z Islámských textů, ani Koránských veršů nedává mužům povinnost ptát se nebo prosit o dovolení žádnou z manželek. Zda o tom bude muž se svou první nebo další ženou diskutovat je už na jeho uvážení, ale určitě to není jeho povinnost. 🙂 Tudíž ani manželka nemá právo zakázat muži to, co sám Bůh dovolil. A pokud si je muž jistý, že dokáže být k ženám spravedlivý a postarat se o ně, tak má právo mít až 4 manželky. 🙂 Žena se případně samozřejmě může s mužem rozvést. Většina muslimů ale i tak má pouze 1 ženu. To je jistota, že se vyhne hříchu, kdy by nedokázal být ke všem stejně spravedlivý.
Pokud má ale naše studovaná historička a ,,odborníčka" na Islám jiné islámské materiály prokazující, ža já zavadzam, jak sama píše, tak sem s nimi klamarko @mizoko ... Pouč nás. 😄 Není nad to, když muslimy učí o Islámu nevěřící. 😅 Navíc ještě ti, kteří Korán snad ani nikdy nestudovali ba ani nečetli.😁😁🤦♀️🤦♀️ Hlavně být ,,chytrý" za každou cenu. To je základ!! 🤦♀️😏
@katkazuz Ano, Lenka ta má také spoustu znalostí o Islámu. 🙂 Upřímně, islámské prameny studuji dobrých 14 let, takže i o tomto tématu určité a ne zrovna malé, znalosti mám. 😁 Jednoduše řečeno, co Bůh dovolil (a Bůh dovolil mít mužům až 4 manželky), tak to člověk opravdu zakázat nemůže. Nikdy!)) A žádný z Islámských textů, ani Koránských veršů nedává mužům povinnost ptát se nebo prosit o dovolení žádnou z manželek. Zda o tom bude muž se svou první nebo další ženou diskutovat je už na jeho uvážení, ale určitě to není jeho povinnost. 🙂 Tudíž ani manželka nemá právo zakázat muži to, co sám Bůh dovolil. A pokud si je muž jistý, že dokáže být k ženám spravedlivý a postarat se o ně, tak má právo mít až 4 manželky. 🙂 Žena se případně samozřejmě může s mužem rozvést. Většina muslimů ale i tak má pouze 1 ženu. To je jistota, že se vyhne hříchu, kdy by nedokázal být ke všem stejně spravedlivý.
Pokud má ale naše studovaná historička a ,,odborníčka" na Islám jiné islámské materiály prokazující, ža já zavadzam, jak sama píše, tak sem s nimi klamarko @mizoko ... Pouč nás. 😄 Není nad to, když muslimy učí o Islámu nevěřící. 😅 Navíc ještě ti, kteří Korán snad ani nikdy nestudovali ba ani nečetli.😁😁🤦♀️🤦♀️ Hlavně být ,,chytrý" za každou cenu. To je základ!! 🤦♀️😏
@dahliaa uz vidim tu nestastnicku v islamskej krajine ako pise ziadost o rozvod. 😅
to, ze to nie je zakazane, este neznamena, ze je to dovolene. Hlavne zenam. Teoria je pekna vec. Len ta prax....🙂
to, ze to nie je zakazane, este neznamena, ze je to dovolene. Hlavne zenam. Teoria je pekna vec. Len ta prax....🙂
@anonym_fdc9e7 Dahlia ti tu bude trepať že všetko čo môžu ženy v EU môžu aj v moslimskych malých krajinách 🤣 skús sa jej opýtať čo si myslí o sobášoch deti 😌 to sa dozvies veci 🤢
@anonym_fdc9e7 Dahlia ti tu bude trepať že všetko čo môžu ženy v EU môžu aj v moslimskych malých krajinách 🤣 skús sa jej opýtať čo si myslí o sobášoch deti 😌 to sa dozvies veci 🤢
@mizoko dahlia is new Lenka?
@anonym_fdc9e7 Dahlia je naša hviezda jasná kompasna ktorá prekrúti úplne všetko ako sa jej hodí 😌 navyše je zástancom detských sobášov.
@mizoko dufam, ze iba tych sobasov, ktore su su z uprimnej a cistej detskej lasky 😉😀
@mizoko dufam, ze iba tych sobasov, ktore su su z uprimnej a cistej detskej lasky 😉😀
@katkazatka jednoznačne. Veď je to pocta keď si starý cap berie malé decko.
@anonym_fdc9e7 Co? 😁,,nie je zakazane, este neznamena, ze je to dovolene." Tak to co není dovolené je snad zakázané, ne?))) Co je to zase za frázi? 😁
Bohužel, i v praxi se muslimky a muslimové dost často rozvádí. Ať už v Evropě, Africe nebo Asii... 😏
@anonym_fdc9e7 Dahlia je naša hviezda jasná kompasna ktorá prekrúti úplne všetko ako sa jej hodí 😌 navyše je zástancom detských sobášov.
@mizoko No jo, ,,odborníčka" na všchno a klamárka se ozvala. 🤦🏻♀️😁😁😁 Tak co znalkyně, uvedeš nám tady ty Islamské zdroje a poučíš nás (kde jsi psala, že já zavádzám)? 😅😅 Prd dodáš, drahá a ,,studovaná odborníčka" 🤦🏻♀️😅 Ty jsi fakt k smíchu tím, jak si myslíš, že jsi ,,chytrá". Akorát furt přemýšlím, jestli to myslíš vážně nebo si děláš srandu a tak hloupá ve skutečnosti nejsi. 😅😁
@katkazatka v jednej diskusii napísala že kľudne by dala aj svoju dcéru starému capovi lebo veď by bola poctenaze si ju vybral.
@katkazatka v jednej diskusii napísala že kľudne by dala aj svoju dcéru starému capovi lebo veď by bola poctenaze si ju vybral.
@mizoko 😅🤦🏻♀️ Klamat by ti ale šlo. V tom jsi vážně skvělá. 😁 No nic, jak je vidět, argumenty ti opět došly a nic skutečně chytrého z tebe stejně nevyleze (jak jinak), tak já zase odcházím. Protože pouhé dětinské kopání okolo sebe a lhaní, aby nebyly vidět ty tvé opravdové ,,znalosti a vědomosti", mě opravdu nebaví.))) Opět jsi mě pouze přesvědčila, jaká jsi ,,historička - odborníčka" tak akorát ve své hloupoučké hlavičce. 🤦🏻♀️ 🌹 Ale přeji ti to. Musí být super mít takové sebevědomí. 👍🏻👍🏻😅😅❤️❤️
@mizoko 😅🤦🏻♀️ Klamat by ti ale šlo. V tom jsi vážně skvělá. 😁 No nic, jak je vidět, argumenty ti opět došly a nic skutečně chytrého z tebe stejně nevyleze (jak jinak), tak já zase odcházím. Protože pouhé dětinské kopání okolo sebe a lhaní, aby nebyly vidět ty tvé opravdové ,,znalosti a vědomosti", mě opravdu nebaví.))) Opět jsi mě pouze přesvědčila, jaká jsi ,,historička - odborníčka" tak akorát ve své hloupoučké hlavičce. 🤦🏻♀️ 🌹 Ale přeji ti to. Musí být super mít takové sebevědomí. 👍🏻👍🏻😅😅❤️❤️
@dahliaa Neklame, v tej diskusii si vyslovene napísala, že by si svoju 9ročú dcéru dala 50ročnému na sobáš a sex...áno, niekoľkokrát sa Ťa to opýtali a zakaždým si odpovedala takto, tak tu nevyťahuj klamanie.
@dahliaa Konkrétne k tejto žene. V islame môže mať muž 4 manželky, ale musí ich vedieť rovným dielom podeliť od financií až po čas, spravodlivo. Jeho ženy nemusia pracovať, iba ak by veľmi chceli. Táto žena tu písala, že on svoju ženu nechal v mieste, kde je viac džihadistov a sam zdrhol a jeho žena musí pracovať, pretože by nevyužili. Čiže to nie je moslim, ktorý si môže dovoliť 4 manželky, iba ku*eník, ktorý podvadza svoju ženu. A vychodoeurópanka sa uz videla vydatá s dieťaťom. To by jej nakoniec vzal a vychovávali by jej ho cudzi ľudia a ona by odišla z krajiny a dlhým nosom.
Už aj ten sen o svadbe s týmto "uzasnym" moslimom je prešli. Aspoň teraz a raz by si mohla uznať, že toto je dosť mimo a nesprávne.

@lenkakravcova to je pekna blbost, ze teroristi neublizia zenam, detom a starym, teroristi ublizuju vsetkym bez rozdielu, ked mozu a najlepsie sa im ublizuje tym bezbrannym a nic netusiacim. Napriklad, ked palestinski teroristi napadli ten festival v Izraeli (a ano, viem, ze sa velmi ublizuje aj Palestincanom).
@simsalabim mas pravdu, teroristi ublizuji vsetkym. Ale tuto konkretne po cestach a nie priamo v meste. Ked tam maju dom, kde vsetci ziju a tu v hlavnom meste nic nemaju, okrem izby, ktoru si o prenajima a z jeho platu na viac nemaju, ako to ma akoze spravit?
Ja by som ich brala so sebou, ale ja mam uplne ine moznosti ako on. Neviem, preco si to neviete prestavit. Vyhladajte si priemerny zarobok v chudobnej moslimskej krajine. Ako by ste to chceli urobit? Ta rodina ma 5 muzov, 6 zien a kazda priemerne po 4 detoch, kam ich vsetkych das? Nechas dom teroristom? Predstavte si, kolko to stoji takych ludi usilia, postavit ai dom, ich vsetko. Nie je to moja logika, ale chapem, ako rozmyslaju. Plus socialny tlak.
Mozno to nie je adresovane dobre tebe, to ma byt tak vsetkym k tejto teme