icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

earlgrey
10. feb 2025

@enmery No keďže mám chrípku a malá tiež, tak sa posnažím niečo uvariť...aj keď nemám chuť a ani čuch 🤣🤣🤣 to bude varenie...🤣 a ty?

vevesh
10. feb 2025

@karolinakr stoji mlade pohladne dievca na soru na plyn ( v arabskych krajinach nie je plynove potrubie, pride nakladiak s naplnenymi bombami a na to sa stoji, kym prides na rad). Pristupi k nej stary sejk a vravi: ej mlada si, pekna si! Mam peniaze. Bud mojou zenou." Dievcina si ho premera od hlavy po paty a odveti: "a kde je hacik? Taky bohaty, ze tu stoji a hlada zenu?" Tak sejk sa po brade poskrabe a vravi : No dam ti vlastny dom, peniaze....len bola by si 4 v poradi... a na to mu dievcina odveti: "tak radsej si vystojim v rade na plyn ako na sex..."🤪🤪🤪🤪

karolinakr
10. feb 2025

@enmery chceš tip narychly a dobry obed? urob zemiakova kaša a rybie prsty - skratena verzia, alebo aby to bolo chutnejšie, vypražané filé a ešte zavarane uhorky k tomu alebo niečo..niekedy, keď mam chuť, idem na činu - kung pao

enmery
10. feb 2025

@earlgrey No ja som tiež chorá, preto sa pýtam😄Sme dopadli.

karolinakr
10. feb 2025

@vevesh 🙂 a čo taká Kollárova 17 ?

karolinakr
10. feb 2025

@enmery sprav to filé so zemiakmi

earlgrey
10. feb 2025

@enmery No vieš prečo? lebo nestojíme v šóre na andulky...len snívame o nich 🤣 kebyže máme pravidelne andulku v hniezde, tak ani choré nie sme...

vevesh
10. feb 2025

@karolinakr ako, poznam chlapov, ktori mali aj 16 zien, i ked v islame su "povolene 4". Taketo individua najdes vsade (vsak v usa mas tiez niekolko takych sektarov, ktori oplodnuju vsetko zenske v sekte🤐) - hlavnym spajatelom su €€€€€€€€€, lebo inak by si to nedovolili....

enmery
10. feb 2025

@karolinakr Kollár?Šak ten kúruje najradšej tehotné.

karolinakr
10. feb 2025

@vevesh
@enmery
@earlgrey
mohla by som byt štvrta v rade, keby mi kupil dom, bazen, auto a neotravoval so sexom, len sa venoval prvým trom, potom by som sa mu omrzela a ako náhradu z bolesť, čo mi spôsobil, by prepísal na mňa polku majetku

karolinakr
10. feb 2025

@enmery ale teraz si to písal tónom, akoby si mu trošku závidela

tenerifka
10. feb 2025

Autorka, mne z toho vychadza, ze s nim chces sexovat, a jedina legalna moznost je vydat sa zañho. Pises, ze v tej krajine zijes, pracujes, on je tvoj kolega, ale ako dobry moslim s tebou nic nechce/nemoze mat, ak nie ste manzelia. Kedze jeho manzelka zije kdesi v prdeli, vychadza ti to tak, ze by ste si takto legalne spolu uzivali a on raz za pol roka pojde navstivit a pretiahnut manzelku a pozriet deti.
Hm...... Mylim sa?

earlgrey
10. feb 2025

@karolinakr 😄 jooj až na tú podmienku sexu...pravdepodobne by ti všetko splnil...😄 ale tak to ti splní aj Kollár, keď mu porodíš dieťa...načo sa trepať niekde do moslimskej krajiny a vydávať sa 😄

enmery
10. feb 2025

@karolinakr Isto mu závidím túžbu sekať tehotné😢

lenkakravcova
10. feb 2025

@earlgrey by ma zaujímalo odkiaľ berie Kollár peniaze na toľko výživného 😂 prípadne ako mu to ešte dlho vydrží to všetko ťahať, keď mu tie ženy a deti stále pribúdajú.

karolinakr
10. feb 2025

@lenkakravcova asi par milionov ma, inak by si to nemohol dovolit

earlgrey
10. feb 2025

@lenkakravcova Jooj Lenka, vážne sa nad tým pozastavuješ? vážne?...peniaze? ...ja by som sa skôr pozastavovala nad tým, čo tie všetky herečky na ňom vidia a že sa nechajú oplodniť 🤣 jaaaj vlastne viem...PENIAZE 🤣

luccija
10. feb 2025

@tenerifka to nech si chlap sám porieši, že je ženatý a chce sex🙂
@vevesh
@lenkakravcova mňa to zaujíma baby, keď žena dostane to "veno" tu sa spomínalo aj 20 t eur a pod a ženy nemôžu pracovať a muž sa o všetko stará načo tie ženy použijú peniaze?To sú tie čo chodia do Pandorfu a kupujú si drahé značkové veci😛ale nie srandujem je to zaujímavé
Nezaujímam sa o to, ale pár veci ma zaujíma aký môže byt dôvod rozvodu môže o neho požiadať žena či len muz a či sa môže žena znova vydať?
Ako to je s deťmi, keď sa rozvedie.
Keď .maju dcéru vlastne ten otec počas zivota musí šetriť na "veno"

autor
10. feb 2025

@tenerifka máš celkom pravdu. Sex uz bol (ano, viera to zakazuje tuším rovnako ako kresťanom), bol samozrejme fantasticky, ale nie je to iba to. Mne sa páči aj jeho osobnosť, zdá sa mi správny muž. Zažívam ho denno denne a vidim jeho interakciu s ostatnými. Mňa na začiatku učil šoférovať v tejto premávke len tak, aby mi pomohol, pomáha aj ostatným. Zároveň to nie je človek, ktorý si nechá skákať na hlavu. Je to taká zriedkavá kombinácia tvrdosti a jemnosti, aká sa mi veľmi páči. Celkovo sa mi tu lepšie žije odkedy máme tento vzťah.
V podstate viem, že pre neho táto momentálna situácia nie je správna, nejaké manželstvo tu, ktoré vlastne zrejme ani nebude uznané v Európe, by to mohlo vyriešiť. Sama nie som človek, ktorý sa rad skrýva, strávi s nim nejaký čas, povedzme ako tento víkend, čo sme sa išli niekam do ineho mesta a potom viem, že za každý takýto den “zaplatí” (väčšinou to robia pôstom).
Ešte ako im sa tu docitala, vraj aj sex počas menštruácie je zakázaný, čo teraz neviem, čo ho bude ako stat den pykania zas navyše alebo čo

enmery
10. feb 2025

Autorka, tebe oficiálne urobili lobotómiu.🤯Po tomto Tvojom príspevku. Tu máš v realite jeho hodnoty ako moslima-sex. Vytretá si ako podlaha na bowling, sorry. Už Ťa vôbec neľutujem.

earlgrey
10. feb 2025

@luccija Čo poznám moslimské ženy, tak pracujú úplne všetky...ono to záleži aj v akej krajine žiješ...niekde to je možno "zakázané" ale zase v inej krajine je to úplne bežné...Ženy sú lekárky, učiteľky, predavačky, kozmetičky, kaderníčky, právničky, adminiatrátorky, čašníčky, kuchárky...proste pracujú...

earlgrey
10. feb 2025

@autorka
Veď napíš krajinu, aby sa ti lepšie poradilo...lebo čo krajina to iný mrav....si tu anonymne, tak sa nehanbí...

tenerifka
10. feb 2025

Autorka, planujes v tej krajine zostat navzdy, alebo uvazujes raz o navrate do EU?
Takze chces byt teraz v pozicii akoby legalnej milenky, a mat z toho vyhody v podobe muza pri sebe na sex, vylety a kavicky. Nepotrebujes otca pre svoje deti, ani sponzora, jednoducho len si to uzit. Chapem. Tu by bolo ale namieste dobre si nastudovat zakon, co by to pre teba znamenalo do buducnosti, skor tie povinnosti, ako je to v pripade, ze sa budes chciet rozviest, lebo laska moze vyprchat, a moze nastat problem

karolinakr
10. feb 2025

najviac by som sa bala, že v pripade rozvodu deti zostanu uňho, čo sa asi aj stane
preto 2x meraj, raz strihaj

oblecenie99
10. feb 2025

@lenkakravcova Mňa by ešte zaujímalo, ako sa rieši u nich to, čo urobil s autorkou (posledný autorkin príspevok). Neber to prosím ako podpichovanie, pýtam sa úplne vážne. On je ženatý, a mal mimomanzelsky intímny pomer s autorkou, dokonca aj počas jej menštruácie, ak tomu dobre rozumiem. Autorka opisuje, že teda sa bude postiť. To je všetko teda? Umyje sa, post a vybavené? (niečo na štýl katolíckej spovede, aby sme teda boli féroví). Ako sa k tomu stavia spoločnosť tam u nich? Čo s jeho ženou? Môže sa vykrúcať, alebo ako správny chlap - moslim by sa teda mal priznať žene a spoločenstvu? Keď sa to tam prevalí, sú tam nejaké následky? Dostane manželka nejakú finančnú kompenzáciu?

karolinakr
10. feb 2025

nechcem ohovarat, lebo katolici nie su o nič lepši, ale čo som bola v Londyne, polovica ĺudi moslimov a sukničkari, každu sukňu balit, za každou sa obzriet, vsetky na kavu pozyvat, a ženati mali " frajerku" to tiež nechápem, ako ženaty môže mat priatelku proste celé mimo, to naboženstvo ako jedna fraška

earlgrey
10. feb 2025

@karolinakr Ale toto už nie je o náboženstve, ale o charaktere ľudí 😉

vevesh
10. feb 2025

@luccija zeny nemaju zakazane pracovat, ale ani sa to od nich nevyzaduje, ak aj by bola rodina vo financnej tiesni- o to sa ma postarat chlap a podla toho, akeho si chlapa zena vyberie, tak ma taky zivot (ano aj tam je somarov za bednu a strategicky rozmiestneny, ze zakopnes na kazdom rohu o nejakeho🫣🤫). Peniaze, ktore dostane zena ako veno, dedictsvo ci vyplatu si moze prenechat kompletne pre seba. Moze to dat do rodinneho rozpoctu, ak chce. Moze si z toho zaplatit nove TÜV ,ako to s muzom volame (TÜV je nemecke stk, a na to musis vynovit aj kompletny zovnajsok auta, aby sa dalo prejst)- v prenesenom vyzname na kozmetiku, plastiku a vsetky mozne ine skraslovacie procedury. A tie inteligentnejsie si za to kupia pozemok, byt, dom, zalozia firmu.😀
Co sa tyka rozvodu, nema nejake pravidla- zvacsa sa rozvadza, lebo partneri nevedia spolu vyjst a manzelstvo ma problemy. Len u moslimov sa rozvod dlhsie riesi -ono to suvisi aj dost s tym, ze vela moslimov si berie vlastnu rodinu (bratrancov/sesternice- od priamych az po tych z 10.kolena, aj to je este brane ako blizka rodina) a rodina sa nerozhadava....cize aj ked je to volne a zena moze a ma pravo kedykovek sa rozviest, nie vzdy je rozvod jednoduchy pre moslimky...

slavka1988
10. feb 2025

To je vážne niekto takýto naivný až sprostý? To naozaj chceš byť druhá žena niekoho?naozaj ti nevadí ze by spával s tebou s nou a ešte s ďalšími keďže môže mág aj 4 manželky? 🤣🤣🤣🤣ze je toto vymyslene

slavka1988
10. feb 2025

Ako sa hovorí: Keď vtáčka lapajú,pekne mu spievajú.