Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@slavka1988 moze to byt aj vymyslene, pretlaca do povedomia zien, takyto model.
@karolinakr pozor, vela "akoze moslimov" v eu su arabi- katolici, len to sa k tomu velmi nepriznavaju. Ja som tiez takto, ze ejhla, aki kure*nici, a po dvoch rokoch na mna chalani, ale my sme katolici (a fakt boli🙃🙂). Len sa naucili asimilovat, lebo napriklad v iraku bolo jedno, co si doma vyznaval, na ulici sa vsetci spravali ako moslimovia, lebo 80% ludi je tohto nabozenstva a aktivne vyznava toto nabozenstvo. Egyptania su napriklad 60% katolicki kopti.
@earlgrey ako to chápem že peniaze 😃
Len som skôr rozmýšľala že odkiaľ ich stále toľko berie.. lebo 12 či koľko to žien živiť aj deti. Aj im pokupil byty. Ale tak no, asi to nebude halal biznis..😅
@lenkakravcova Halal určite nie 😄
@vevesh áno, aj moja kolegyňa ma muža z Egyptu z Kahiry a je katolík.Dakujem za vysvetlenie áno, to viem, že môžu pracovať nepresne som to napísala...čo ty cítiš ako najväčší rozkol vo vašom manželstve?V čom máte odlišné názory výchova detí, alebo pri čom sa pristihnes, že máte úplne iné názory neodpovedaj, ak som príliš zvedavá🙂
Ach zeny,zeny,ale ste poniektore hluuuupeee. Byt druhou zenou,to ako fakt? 🤦♀️
@oblecenie99 tusim sex pocas ms je dovolený,teda ako to koze zena urobit muzovi,mozno mali orálny sex.V korane je tomu venovaná “vraj”nejaka kapitola alo mozu muzi sexovat ked maju zeny MS.
@lenkakravcova Ináč Lenka...ty si z východu? Je tu niekde na východe obchod s Halal výrobkami? budem mať návštevu...áno z radu moslimov 😄 a chcela by som im ukuchtiť niečo z ich kuchyne a samozrejme ponúknuť aj Halal jedlo...hoci si na tom nepotrpia, ale dobre vieme, že Halal chutí lepšie ako naše kurčatá 🤣
@luccija ženy môžu pracovať. Ale v prvom rade má byť rodina a domácnosť a tak práca. A čo zarobia, to si môžu nechať pre seba (alebo dať do rodiny - to sa považuje za dobrý skutok). Ale môžu si kúpiť aj nehnutelnost. Niektoré ženy investujú do podnikania (Chadidza, prvá manželka proroka podnikala. Najimala si obchodníkov a manažovala to celé.)
Veno platí muž žene. Nie žena mužovi. Čiže budúci manžel si šetrí "na manželku"
Autorka,tak sa zaňho nevydávaj,užívaj si toto ,bud ako doteraz jeho milenka,zrejme nie je taky fanatik,ked ma milenku.Navo riesis vlastne svadbu,ked uz ste sa zblížili?On ma zenu v inej krajine a ty si jeho milenka v inej,typická vzornych moslimov.
@tenerifka ano, ale je to klasicky nikah (zasnuby), ktory na druhy den odvolas a das zene "odstupne"- jednoducho nevestinec, oficialne kur*enie za prachy po nasom😄😄😄 ale taketo nieco, ak zenia vie, ma pravo na okamzity rozvod a odskodnenie. Asi nemusim pisat, ze velmi vela zien sa to nedozvie, kedze k nikah ti staci duchovny v mesite a vobec sa toto nikde neregistruje a drviva vacsina to uplatnuje za hranicami (hlavne v emiratoch), kde je mala sanca, ze stretne rodinneho znameho....
@oblecenie99
Teraz som sa dostala k tej poslednej odpovedi.. och..
No určite z náboženského hľadiska si to neodčiní pôstom. Môže dúfať, že mu to Boh odpustí..ale reálne ak by sa šlo podľa islamu, tak by mal dostať pár po chrbte.
Tú, ktorá sa dopustí mimomanželského pohlavného styku a Toho, ktorý sa dopustí mimomanželského pohlavného styku, zbičujte, každého z nich sto údermi a nech sa vás nezmocní voči nim žiaden súcit, ktorý by vás viedol k poľaveniu v dodržiavaní náboženstva Bohom určeného, ak veríte v Boha a v Deň posledný. A nech dosvedčí uplatnenie trápenia voči nim skupina veriacich. (Korán, 24:2)
V Indonezii, Saudskej Arábii, a ďalších štátoch sa tie tresty stále dodržujú. Neviem v akej oni žijú krajine. Ale ak v nejakej z týchto, tak z toho môžu mať dosť problémy, ak im na to niekto príde.
Ak milenku manželke zatajil, tak manzelka sa s ním môže rozviesť.
Toto nebude veľmi charakter ak robí, to čo autorka píše. Vie, že to je u nich zakázané a aj tak prestupuje hranice. 😐
@dobryden
Sex počas menštruácie je zakázaný (vaginálny). Rovnako počas šestonedelia. Inak je celkovo zakázaný análny styk. Všetko ostatné je povolené.
Je to odvodené od tohto:
Pýtajú sa ťa na menštruáciu, povedz: „Spôsobuje ublíženie (ženám), zdržte sa preto pohlavného styku so ženami po dobu menštruácie a nepribližujte sa k tomu, až kým nebudú čisté. Keď sa očistia, tak k nim pristúpte odtiaľ, odkiaľ vám to Boh prikázal. Veď Boh má rád tých, ktorí pokánie činia a má rád tých, ktorí sa očisťujú.“ (Korán, 2:222)
@tenerifka
@vevesh
@maca1984
To dočasne manželstvo je oficiálne uznávané myslím iba u šítov. Sunniti (väčšina muslimov) a koranisti toto majú zakázané. Sunniti majú k tomu taký výrok, že:
The Messenger of Allah (ﷺ) prohibited temporary marriage with women. https://sunnah.com/abudawud:2073
Ale určite sa nájdu takí, čo toto radi obchádzajú. Ako všade vo svete a v každej viere sú špekulanti, ktorí si myslia, že Boh nevidí čo robia.. 🙄
@lenkakravcova ale su tam nejake kapitoly pre muzov ako mat sex ked ma zena ms,oralne to je tiez zakazane?
@earlgrey
Áno, áno. Východ.
V Košiciach je Orient hearts na Dominikánskom námestí. Tam majú fajn šunkové salámy.
A Halal mäso nájdeš momentálne už aj v supermarketoch. Napr toto na obrázkoch vieš kúpiť aj v Tescu a Kauflande (záleží od konkrétneho obchodu, ale vo veľkom Tescu v Poprade to nie je problém zohnať, v Prešove, rovnako tak Kaufland Stará Ľubovňa.. čiže od náhody 😃 skús urobiť prieskum vo vašom).
@vevesh k Irankam-co ja som mala doteraz nejako zakodovane, ze su vacsina naozaj praktizujuce moslimky, ak je medzi nimi vela slapiek, dost ma to prekvapuje. Ale registrujem u mladsej generacie naznaky rebelie, rada pozeram aktualne videa z roznych kutov sveta a v uliciach Teheranu vidiet zeny bez pokryvky hlavy, niektore maju siltovku a vela nema vobec nic.
Fajn ešte môže byť, aj zbičovaný, čistý stredovek. On neni nejaký charakter a ty tiež nie. Čo je ženaté, to sa prenecháva manželke . Ja neviem, nalepíš sa na nejakého chruna, len pre potešenie a ešte sa chceš viazať. Královná ma predsa len jedného verného krala. Ty sa pohybujes v statuse " pobehlica" , jemnejšie milenka. Aj tak zradzas sama seba, nevážiš si samu seba a všetko sa ti vráti.
@dobryden zakazané to neni, len dava sa to ako ultimatum pre všetky ženy, tu si to na koniku radia same a pre niekoho to môže byt ponižujuce
@lion777 😅😅
@karolinakr ale ked ma muz v islame chut,tak je ked o na pocity nie?zena mu ma vyhovieť inak moze bit zbitá.Akoze verim ze to v reáli tak mefunguje ale v Korane su o tom verše,takze tak.
@lion777 si predstav, že na Slovensku by zaviedli bičovanie za neveru, tak ten čo by bičoval, mal by full time job 24/7 a ruka by mu odišla
No, mna by toto zaujimalo - ok, chlap ma po 4 zeny. Ktovie kolko ich je takto zarezervovanych. No a potom teda ostanu muzi na ktorych zeny nezostanu.
Asi nefunguje system ze jedna zena moze mat 4 muzov ale to by vyriesilo tento nedostatok zien. A keby bola fesna a sikovna tak tych styroch by si asi bez problemov nasla...

No ak ti ide len o " oficíalny sex" tak si pozri toto.
Na to ti stačí tzv. " orfi manželstvo ".
Či aj tam kde si ty, neviem.
Osobnú skúsenosť nemám.
Mám manžela slováka a žiadneho iného 😄😁