icon

Aké sú výzvy pri samostatnom bývaní?

saruska1111
13. jan 2025

Ahojte aké je to po psychickej aj finančnej stránke bývať sám/a ? S mojim priateľom sa schyľuje po 6 rokoch k rozchodu to tu rozoberať nebudem.. ale budem musieť bývať sama platiť nájom tankovať jedlo atd.. a nezarábam veľa zarobím 900-1000€ ako kedy.. myslite ze to zvládnem ? Bojím sa toho veľmi

Strana
z3
majka1719
15. jan 2025

@saruska1111 utiahnes jasne. Neboj sa.

petamich
15. jan 2025

Pozri ked musis tak musis 🙂 no tak chvilu budes zit skromne, vela veci si nedovolis, budes premyslat co ano a ci nie, planovat stravu a pod. Podla mna ak ti zostane 500-600€ tak z toho jedna osoba musi vyjst, nebudes vyskakovat ale ani neumries od hladu.

A mozno sa vyskytne lepsia praca, casom novy partner.....

vanilka83
15. jan 2025

@saruska1111 70 e za paušál je strašne veľa,skus popozerať lepšie ponuky aj iných operátorov a iné paušály,samej na stravu ti to bude stačiť a možno aj na benzín, ale niečo sa vyskytne...dlhšia pnka,oprava auta,zdražie nájom, co sa môže stať kedykoľvek,alebo budeš musieť ku zubárovi co nie je lacné a neviem neviem...vlastne bokom by ti neostalo absolútne nič na to co som vymenovala,napr.poistky máš v tom zahrnuté?

erikaeb
15. jan 2025

@saruska1111 úplne v pohode vyžiješ. Tebe ostane 400€ na jedlo, drogériu ostatné.. mne ostane 300€ a to mám dieťa. A žijem. Stačí sa uskromniť

zabka1000
16. jan 2025

Ja si tiež myslím,že to zvládneš...ale išla by som do čo najmensich nákladov na bývanie,teda do garzónky,takisto by som poriesila aj ten paušál. Máš dosť voľných dní, takže určite časom aj nejaká brigáda.V každom prípade by som sa snažila odložiť mesačne nejaké peniaze,lebo zubár,lieky, pokazené auto,PN....to dokáže zamávať rozpočtom.Podla mňa na stravu neminies tak veľa, ešte aj keď ti mama občas pomôže,skôr tie ostatné, nečakané výdavky.Drzim palce🙂

drahusa333
16. jan 2025

@saruska1111 zvladnes samozrejme, len si treba aj trochu odkladat na necakane vydavky 😉

ladybird81
16. jan 2025

Ak robíš len 10 dni do mesiaca, tak na zvyšok si nájdi brigádu. Predavačka v potravinách, recepčná vo fitness, upratovanie kancelárií atd. A ak ta ta práca krupierky baví, tak popritom hľadaj v Bratislave lepšie platenú pozíciu. Paušál treba zrušiť. V byte kde budeš, si daj WiFi za 10-15eur a telefón na kredit. Ja miniem na kredit 3eura na dáta a 1euro na volania, lebo väčšinou aj tak volám z domu cez whatsup. Sleduj letáky, stravuj sa doma.

cicinkova
16. jan 2025

@saruska1111 na Záhorí to zvládneš a hlavne sama. Ja som samoživiteľka dve deti. Jedna na strednej škole,jedna na základnej škole. A platím úver a všetko čo treba. Vyskakovať si nemôžem ale dá sa to zvládnuť plat mám o stovku väčší ako ty podľa toho aký je mesiac. Tiež pôjdem hľadať ešte jednu prácu,aby som niečo aj ušetrila.

nelka93
16. jan 2025

Bývalá som sama, vtedy som zarabala 950 a nájom bol takmer 500eur. Bolo to už pred pár rokmi, čiže veľa veci bolo lacnejších ale bolo to super. Nemusela som sa prispôsobovať a všetko som utiahla pohode

isabella15
16. jan 2025

@marsmykkok ludia si zasluzia tu zivot aky maju, ved sa vo volbach samy rozhodli. tak maju co chceli.

isabella15
16. jan 2025

@saruska1111 ak si mlada a bezdetna mas MILION moznosti ako si zvysit prijem.

natalka81
16. jan 2025

@saruska1111 po financnej stranke je to narocnejsie, nie vsak nemozne
po psychickej stranke je to ulava a super, byt sama 🙂 uzivaj si to

denkabemommy
16. jan 2025

@saruska1111 ešte mi napadlo, aj keď budeš už v podnájme požiadaj o mestský/obecný byt. Tam sú tie náklady na bývanie rapídne nižšie. Kamoška tak má, nájom ju vyjde na 80€ mesačne za celkom veľkú garsónku . Dokáže vďaka nízkemu nájmu žiť zo 750€ celkom dobre.

saruska1111
autor
16. jan 2025

@denkabemommy áno mám v pláne zaniesť papiere a požiadať si o mestský byt tam platia 250-300€

denkabemommy
16. jan 2025

@saruska1111 tak držím palce aby to vyšlo čo najskôr. Mať 200€ navyše by si mala určite super 😊👌

dankanka
16. jan 2025

@martul hovorí o Skalici, tam auto potrebuje :D. @autorka, keďže budeš sama, bez partnera, detí..môžeš si nájsť ešte brigáduba prilepšiť si k príjmu..

Strana
z3