icon

Aké sú výzvy pri samostatnom bývaní?

saruska1111
13. jan 2025

Ahojte aké je to po psychickej aj finančnej stránke bývať sám/a ? S mojim priateľom sa schyľuje po 6 rokoch k rozchodu to tu rozoberať nebudem.. ale budem musieť bývať sama platiť nájom tankovať jedlo atd.. a nezarábam veľa zarobím 900-1000€ ako kedy.. myslite ze to zvládnem ? Bojím sa toho veľmi

saruska1111
autor
13. jan 2025

@martul veď mám auto nedávno som si urobila vodičský len aby som nemusela jazdiť busom a vlakom

saruska1111
autor
13. jan 2025

@marsmykkok a čo mám teda robiť ? Ostať radšej vo vzťahu kde niesom šťastná ? S jedlom a tak mi vie pomôcť aj mama

saruska1111
autor
13. jan 2025

@martul platím aj mobil

maximiliana
13. jan 2025

@saruska1111 lenze ked nemas na to zivit auto, tak treba zlavnit z narokov... ak ta bus vyjde o polovicu lacnejsie, tak nie je o com...a pausal mas naozaj obrovsky .. ved taky nemaju ani manazeri so splatkou na iPhone

saruska1111
autor
13. jan 2025

@marsmykkok tak to bohužiaľ je a to nemám nejaké vysoké štandardy žijem normálne a v domácnosti sme dvaja zarábajúci 😅

saruska1111
autor
13. jan 2025

@maximiliana to si akurát riešim ze prečo mám taký vysoký dúfam že to vyriesim

svetlonos
13. jan 2025

@saruska1111
nevadí, a akú máš prácu? Vies nájsť brigádu?

saruska1111
autor
13. jan 2025

@svetlonos pracujem ako krupierka od 10-3:00 17 hod 10 dni v mesiaci takze brigáda by bola možno len je to ťažko tu nejakú nájsť

marsmykkok
13. jan 2025

@saruska1111 to určite nie, netreba byť vo vzťahu kde to nefunguje. Ale je to smutné, že tie ceny aj najmov aj bytov keby chceš kúpiť byt sú extrémne a fakt pomaly pracujúci ľudia budú bývať pod mostom lebo to bývanie sa z platu zaplatiť nedá. Aj v iných krajinách sú nájmy a nemajú ľudia vlastné bývanie, ale nestoja 2/3 platu človeka.

janai1
Odpoveď bola odstránená
saruska1111
autor
13. jan 2025

@marsmykkok no jasne tu pod 400€ nic nenájdem a to by som išla aj do garsónky len tie tiež 350€ je to veľa no len budem musieť niečo vymyslieť 😊

saruska1111
autor
13. jan 2025

@janai1 hej ale tie robia asi krátky dlhy nie ? A záleží aj kde ja pracujem v Skalici a len tých 10 dni na jednej prevádzke sme 3.. keď sme robili 2 mala som okolo 1400

svetlonos
13. jan 2025

@saruska1111
inak paušál mas brutálny! Ja mam moj uz dlhe roky, telefón kúpim vzdy extra len minule nie. Mam Samsung asi 1,5 roka, vtedy bol nový na trhu. Platím aj s nim 50e, v tom mam volania z AT na SK a 300minut do USA.
Na auto si urážajú aj servisné náklady rocne, prezutie gúm atd. Vydel 12 a prirátať kmesacnym výdavkom.
Ja by som vtedy zivit auto nezvladla. Chodil mi dobre bus aj vlak.

rakywanda
13. jan 2025

Dievčatá k tomu autu...ak robí do tretej ráno, asi jej nepôjde bus.

vlastnynazor
13. jan 2025

@saruska1111 určite budem radšej sama ako vo vzťahu, kde nie som spokojna/stastna. A to som vlastne sama od 2018 leta = radšej sama ako s niekým, kto ma ťahá dole. Len psychicky tiež závisí, aký si typ. Ci dokážeš fungovať sama alebo či potrebujes k životu chlapa za každej situácie. Po rozchode budes mat zrazu viac času i na kamošky, ak máš rada napr.turistiku alebo iné záľuby, tak si k nim mozes vrátiť a ľudia okolo teba sa vždy nejako nájdu, ak si spoločensky typ.
A financie - napr.ked som ešte nemala vlastný byt (a dúfam, že byt bude na mňa stále písaný aj keď opätovne spustia kataster 🤣) a chcela som si šetriť naň, tak som sa uskromnila a bývalá som v podnájme s cudzími ľuďmi, kde som mala vlastnú izbu a spoločná kuchyňa s wc a kupelkou. Čiže všetko je to o tvojom nastaveni, aký komfort chceš od života a ci ho chceš, aj keď naň nemáš, alebo keď ti to dosť utne z tvojho fin.budgetu ( a áno, niet nad bývaním bez cudzích ludi, ale tak priority, dalo sa to vydržať niekoľko rokov). Čo sa týka vzťahu, ten má tiež skôr financne vyciciaval, čiže po rozchode som financne bola na tom lepšie (žiaľ, zle som si vybrala), tak pre mňa to z finančného hľadiska tiež kričali, je to manipulator, dostane rozum a rozísť sa.
Držím palce, nech to zvladnes

domkakvet
13. jan 2025

@saruska1111 ano zvladnes to, skus este aj pomimo odkladat pre pripad potreby.

saruska1111
autor
13. jan 2025

Baby ďakujem veľmi pekne za podporu rozmýšľam ze nájdem časom ešte nejakú brigádu nech niečo môžem Aj odkladať

saruska1111
autor
13. jan 2025

@rakywanda 😅🙏🏼

martul
13. jan 2025

@saruska1111 1izbák stojí 409, ja som ti poradila garsónku, píšeš, že tá stojí 350, ale veď aj 50 eur je dobrá úspora, každé euro sa počíta. Ten paušál je nezmysel jak hrom.

saruska1111
autor
13. jan 2025

@martul ako ktorá garsónka uvidím možno nájdem do 350€ niečo.. no ja platím za mobil nejakých 25€ a potom mám bezstarostny pausal ale ja dáta dosť využívam

renesance80
13. jan 2025

@saruska1111 s tisickou zvladam v BA aj hypo aj sama bývať ,ale auto nemám

saruska1111
autor
13. jan 2025

@renesance80 tak potom to zvládnem aj ja na Záhorí 🤣

betulinka1
13. jan 2025

@saruska1111 byvat sama je uzasne. Zila som tak 5 rokov, ak nerátam moju civavku. Robis si co chces, kedy chces, mala som cas na vsetko co som chcela, teda po praci. Peniaze som po zaplatení účtov nemala skoro ziadne, zmenila som pracu, začínala som s minimálnou mzdou ale byvala som vo svojom. To boli super časy. Ked som sa osvedčila v praci aj mzda isla hore aj Sluzobne auto som dostala, uz sa žilo lepsie. Ale dobra skusenost tie prve dva roky. Navaris aj z nicoho, lebo sa naucis hospodáriť inak 🤣🤣. Zit sam je pre kazdeho to najlepsie rozhodnutie aby sa naucil byt najprv sam so sebou.

saruska1111
autor
13. jan 2025

@betulinka1 ☺️

mima73
Autor odpoveď zmazal
brrunetkaa
15. jan 2025

Jasne že prežiješ keď dáš na nájom 400-500€ a zvyšok samej na život. Do zdieľanej izby by som nešla ani za nič stačilo mi intraku. Bývať takto sama hodnotim ako naj roky života a aj keď som v šťastnom vzťahu, tak si sem tam poviem ako by mi bolo dobre samej 😀 Samozrejme by som sa snažila o zvýšenie príjmu/kvalifikacie aby som sa so budúcna pohla niekde ďalej

evkatk
15. jan 2025

Závisí to od veku a príjmu. Ak máš vlastné bývanie, je to fajn. Len inkasá sú veľké. Za 3 - izb. byt v meste a posch. dom na vidieku ma to vyjde na 450 Eur. Snaž sa zabezpečiť vlastné bývanie, aby na tebe nezarobili iní.

sisska96
15. jan 2025

Predať auto. Cestovať s autobusom, vlakom vyjde lacnejšie Zrušiť paušál a mať kreditnú kartu. Menej budeš na mobile. Ísť do garsónky alebo sú aj lacnejšie ubytovne. Sledovať akcie, kupovať nevyhnutné veci. Noooo v dnešnej dobe sama brutal ťažké

natalll
15. jan 2025

@saruska1111 Ja byvam tiez sama a je to dost tazke

janinamojka
15. jan 2025

@saruska1111 radšej inteligentna samota ako blba spoločnosť 😉