icon

Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?

samuelm04
1. jan 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?

karolinakr
3. jan 2025

tak daj fotku, či si ozaj tak strašný, lebo už začinaš mat psychozu ako Ondro, stare navštevničky MK vedia o koho sa jedná a ten poukazovanim na svoje nedostatky tak otravil ludom život, že nechapem, ako sme ho mohli povzbudzovat na 150stranach, dnes by som ho vyhnala preč
skratka, ber si zo života len to dobre a sústred sa na príjemné aspekty života

0_0
3. jan 2025

Este ma tak napadlo, ze si tu v nejakom prispevku spominal, čo by si zene mohol ponuknut, napisal si take veci, co by zena dostala aj od kamaratky, ale kamaratka jej neda tu muzsku energiu, ktoru zena hlada. Takze asi preto si stale len kamarat.. nie preto, ze si nizky.
Nie si strateny pripad. Veľa žien ti tu dalo kopec dobrých rád, ale ty sa len obhajuješ a hľadaš chybu v nás. Určite nie je ani pre Teba tajomstvom aj keď si chlap, že sú rôzne zoskúpenia pre ženy, kde hľadajú práve tú svoju ženskú energiu. Nie každa žena ňou chŕli. Rovnako nie aj muži muzskou. Ale na všetkom sa dá pracovať. Určite potrebuješ ešte veľa životných skúseností, vseobecnych. Ja som od Teba staršia len o 7 rokov. Vždy sa mi páčili starší a vyzretejší muži lebo v tej fáze života už sa nehľadajú. Možno toto nie je ešte ten tvoj čas, aby si zažiaril. Pracuj sa sebe, aby si za desať rokov mohol byť na seba hrdý, zabezpeč sa, užívaj si život a verím, že keď dospeješ a stane sa z teba vyrovnaný muž, tak si ťa nájde rovnako silná polovička. Zatiaľ neviem čo by si jej ponúkol…

michala001
3. jan 2025

@samuelm04 Nemôžeš a ani ja nemôžem za to že som vyššia. Proste nechcela by som chlapa čo mi je po plecia sorry

ukulela
3. jan 2025

@samuelm04 kristova noho, už prestaň. Nemáš nárok na každú ženu. Ani mna nechce každý muž. Ani každý druhý. a čo mám robiť? Nepriťahujem ich. V tvojom prípade problém NIE JE výška, ale tvoja povaha. Svojimi názormi ma doslova odpudzujes. Nešla by som s tebou ani smeti vyniesť.... Ale ani ty so mnou. Žiadne kozy, žiadne pery, obyc vlasy a ešte aj okuliare.... Prehliadol by si ma. Podľa mňa ty palis po jednom type žien, po ktorých páli každý chlap. A náš, šedé myši, si odsunul na piatu koľaj. Tak sa lutuj....
Alebo skús terapiu, koučing, ... Lebo takto si na ceste stať sa ukážkovým mizogínom. Opakujem, ženy nie sú povinné skočiť ti na kabanos, keď prstom ukážeš. Keby si bol v pohode, nemáš problém nájsť partnerku. Ale z teba ide ukrivdenost a zloba na 100 metrov.

samuelm04
autor
3. jan 2025

@karolinakr Fotku jedine ak súkromne, verejne nedávam, lebo sa nechcem strápnit pred známymi. Ale tak popíšem, hnedé krátke vlasy, modro-zelené oči, niekedy s okuliarmi ale väčšinou nosím kontaktné šošovky, potom postava taká asi akurát, nie som chudý, ale ani tučný, mám okolo 60kg, čo je priemer na moju výšku ale tiež nemám tehličky ani nič také a nie som chlpatý, vlastne ani brada mi poriadne nerastie, aj preto tiež vyzerám mladšie, mne ani 18 neveria, kým neukážem občiansky, čiže asi tak.

karolinakr
3. jan 2025

@samuelm04 podĺa toho opisu ti nie je taká hrôza, ako sa opisuješ

samuelm04
autor
3. jan 2025

@michala001 Nemôžeš za to, že si vyššia. Lenže v tvojom prípade to nepredstavuje žiaden problém, narozdiel odo mňa. Nechceš chalana, čo ti je po plecia, akoby som za to mohol a rovno mi dáš košom takto na začiatku, kým ti ani nestihnem povedať kto som a čo som. A potom že nemám byť nahnevaný, veď toto sa mi deje stále.

samuelm04
autor
3. jan 2025

@karolinakr Však preto ma to mrzí, ja si nemyslím, že som hrozný, len tá sprostá výška ma stále zrádza. Keby som mal 180cm, tak verím som presvedčený, že by som nejakú zbalil. Nebol by som ufňukaný ako tu píšete, lebo to som len kvôli tej výške a skúsenostiam s odmietnutiami, ktoré by som inak možno nemusel mať.

ukulela
3. jan 2025

@samuelm04 jeden TV redaktor je mozno este nizzsi od teba, ma zenu aj dieta. je na pohlad sympaticky a pre mna aj pritazlivy. z neho to vyzaruje. ty svojim pristupom podla mna ludi odradzas. a navyse - naozaj by ma zaujimalo, ake zeny oslovujes, leto tak, ako ty odmietas zeny pre tena nepritazlive, tak aj ony odmietu muza pre nich nepritazliveho, poznam dost nizkych chlapov, ktori si nasli partnerku a zalozili rodiny, moj svagor hned, podla mna 163 max, je nizsi odo mna aj sestry.ja mam 165 a sestra krasotinka, mohla si vyberat .... skratka ju zbalil. zenu nedostanes tak, ze na nu ukazes ... fakt neviem, ako si to predstavujes, ze ti kyvne kazda, na ktoru ukazes, ale vyberas si just take, ktore nechcu teba .... tvoj pristup je cely zly.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
3. jan 2025

@samuelm04 a čo sa rastoveho hormónu týka, toto si vydiskutuj s lekárkou...či maš nizkych rodičov alebo od čoho to závisí, možno ti niečo poradí

bela30
3. jan 2025

@samuelm04 Ak velmi trpis svojou vyskou, skus do buducna pouvazovat, ci by si nebol vhodny adept na operacne riesenie tohto problemu, v zahranici uz bezny zakrok, kde ti vedia pridat aj 10 cm, len vyzaduje dlhsiu rekonvalescenciu a rehabilitacie.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
eff007
4. jan 2025

Ja mám také super kamošky... pracovité, vtipné, milé, ale všetky sú nižšie odo mňa (ja som tiež nízka - 162 cm). Ale to sú pre teba horšia kategória, takže nič.
A v niečom máš pravdu. Keď som mala 20, vždy som chcela vyššieho a staršieho atď atď. Ale očarili ma aj nižší chalani a môj manžel je o 2 a pol roka mladší. Čo by som ale rozhodne nechcela za žiadnych okolností je niekto, kto rieši neustále len seba a ešte keď sa ľutuje, tak to je koniec. A myslím, že to tak má takmer každá žena. Chceme niekoho o koho sa dá oprieť, na koho sa dá spoľahnúť, s kým sa dá dobre pokecať a aj sa zasmiať. Nie toto...

kvetinka_2
4. jan 2025

@samuelm04 Rada, by som sa vyjadrila. Ja mám ten istý problém. Diskriminácia na základe výšky, ktorú som si sama nevybrala a nemôžem za to, že som nízka. Mám 20 rokov a myslím, že som veľmi emočne vyspelá. Viem opätovať a hlavne vyjadriť city. Ale tiež si na mne každý, ako prvé všimne moju výšku. Že som decko, bez toho, aby ma spoznali. Na základnej som na základe výšky bola šikanovaná. Veľmi ti rozumiem, pretože som si, vlastne stále prechádzam niečím podobným. Moc držím palce a drž sa.🫂

renesance80
5. jan 2025

@domak2 no a tak krpaty Dustin Hoffman, nepáčia sa mi malý muži ,ale toho by som hned brala 😂 😝

hendikep
5. jan 2025

@samuelm04 skus popracovat na sebavedomi… ono ano zeny vedia byt krute.. mam dve kamosky co boli dost priebercive co sa partnerov tyka … jedna z nich “ moj buduci priatel musi byt niekto novy, tmavy typ ( taky enrique iglesias ) a nakoniec sa po rokoch stretla s nasim spolocnym spoluziakom zo ZS a uz maju spolu dve deti … a nie je novy, ani spanielsky typ .. stacilo jej pochopit ze niektori muzi su proste blbci, bezohladu na to ako vyzeraju. Druha kamoska, ma snad 185cm.. ze ona by nemohla byt s niekym nizsim… bum v oktobri mala svadbu s nasim kamosom co ma mozno 175 max…

Ono ano, predstavy su jedna vec, ale ked budes vystupovat sebavedomo… kludne na Teba mozu ist baby vyssie od Teba, a zrazu im to ani vadit nebude. Strasne vela robi osobnost… mala som kamosa, bol nizky a vyzeral ako cmorik… ale baby sa o neho trhali, vratane mna :D :D … proste to so zenami vedel, a sakra dobre .. pricom teraz sa natom len smejem ze co som na nom videla?

veronikakos
5. jan 2025

Ja mam manžela nižšieho o 10cm. Ja mam 180 on 170cm. Úprimne, keď som ho po zoznámení cez net videla aj naživo, tak ma jeho " výška" sklamala. No on bol taký sebavedomí, vôbec to neriešil, smeroval moju pozornosť inam. Potom ako sme sa začali spolu baviť a stretávať tak som si to nejak prestala všímať a neskôr som ho videla už len ako jeho, jeho osobnosť. Aktívne cvičil takže postavu mal super, cítila som sa priňom ako pierko, aj keď som bola a som dosť vyššia.
Podľa mňa sa to dá, no pánom situácie musíš byť ty.
Možno nevolaj babu priamo na rande, ale napríklad zabehať. I keď neviem, dnešné dievčatá majú zvláštne hodnoty. Držím ti prsty...

karolinakr
5. jan 2025

@renesance80 akurát som pozerala Tootsie, excelentný film

karolinakr
5. jan 2025

@hendikep čaro osobnosti

dadka_bb
5. jan 2025

@samuelm04 problem bude niekde inde podla mna 160 cm nie je nejaky extra nizky chlap. Ja mam 170cm a pripadam si strasne vysoka oproti inym babam. A najmá na vychode su take nizke baby. Bola som 2x v kosiciach a tam same hobitky a ja taky dlzen. Nie si z vychodu?haha tam su podla mna nizky ludia.
Ale inak mam aj ja kamarata co je velmi nizky.nema frajerku..a uz je aj plesaty vypada to dost neatraktivne ..nuz neviem.ale co ti mozem poradit je,ze takeho zadeptaneho plačka nechce ani jedna baba. Trošku sebavedomia, zacni cvicit jogu,natiahneš sa kusok ,vzmuž sa ... 160cm nie je žiadny extrem co si. Pošli mi fotku do ip.zhodnotim to

lenagawel
5. jan 2025

tak ukaz foto ci je to az take zle

fkata
5. jan 2025

Podľa mňa výšku mnohé z nás neriešia. Ja mám 165 cm, manžel 168 cm, ale aj keby bol nižší, neriešila by som.

tobias123321
5. jan 2025

@samuelm04 zaujímavá diskusia dosť sa v tom vidím

petka1982
5. jan 2025

@samuelm04 môj muž má 170 a v pohode ☺️

nominativ
5. jan 2025

K tomuto celému sa dá asi len toto povedať - konšpirácie vznikajú vtedy, keď hlúpi ľudia hľadajú jednoduché vysvetlenie zložitej témy, ideálne také vysvetlenie, kde sa dá jednoznačne určiť viník/zloduch. Každému inteligentnému človeku to pripadá ako úplná blbosť, ale konšpirátor je presvedčený o svojej pravde.

To isté sa deje s tebou. Je úplne očividné, že problémom nie je tvoja výška, už v písomnej komunikácii vyžaruješ úplne neprijemnú energiu. Tvoj problém je oveľa oveľa oveľa komplexnejší a sú tam prepojené určite viaceré faktory. Jedným z nich bude určite aj výška. Lenže terapie, psychológ, práca sám so sebou, kritické zhodnotenie seba samého - to chce veľa práce. To sa nikomu nechce. Jednoduchšie je nadávať na celosvetové spiknutie a osud.

Ale ver tomu, že aj keby sa zajtra zobudíš a máš 190cm, tvoj život by po opadnutí prvého (tvojho vlastného) ošiaľu nebol ani o 5% lepší.

leushka1574
5. jan 2025

Nečítala som všetky príspevky v diskusii - ale - to, že si nenarástol v puberte ti mohli rodičia pomôcť riešiť tak, že by ťa zobrali k lekárovi a ten by ti na to nadstavili liečbu - dáva sa rastový hormón, aby sa rast rozbehol, ak dieťa nerastie. Neviem, ale v tvojom veku už takáto liečba asi nepripadá do úvahy - ale obvodnej doktorky sa ešte spýtať mozes…či niečo alternatívne existuje.
Píšeš, že aj v tvári vyzeráš ako v predpubertálnom veku - tzn. môže sa jednať o hormonálnu poruchu, ak ti ani brada nerastie. Skús vyhľadať lekársku pomoc, možno sa to ešte dá aspoň trochu upraviť. Ak teda máš záujem na tom, niečo na svojom vzhľade zmeniť a dodať si trochu maskulinity. Prajem veľa šťastia a nevzdávaj sa…keď má človek úprimné 🩵 nájde vhodnú partnerku pre život 😊 len to chce čas.

terry658
5. jan 2025

@samuelm04 príliš to riešiš. Ak sa tým budeš takto zaoberať tak ti všetko príde akoby druhí práve teba odhovárali a na tebe sa smiali a pritom to o tebe vôbec nemusí byť. Určite by som zašla k psychológovi a riešila svoj pocit menejcennosti. Ak to budeš mať v sebe vyriešené a bude z teba sálať pokoj a vyrovnanosť,tak aj pre ženy budeš príťažlivý.

igiana
5. jan 2025

@samuelm04 vies co, ja ti navrhujem, aby si sa prestal snazit silou mocou ziskat nejake dievca. Zameraj sa na nieco ine, na svoje konicky, bud mily, priatelsky, prirodzene vesely. Kamarat sa s ludmi, ktori stoja za to. Este mas malo rokov na to, aby si vyzeral “mužne”. Ano, vyska je tvojou nevyhodou, ubera ti na veku. Ale nelam palicu.
Vies co? Ja ked som sa zoznamila s mojim muzom, mal 20 rokov, 190 cm ale vyzeral totalne mlado, ani nezarastal iba tri chlpy na tvari 🤣. Myslis ze som na prvy pohlad bola z neho paf? Ale ziskal si ma casom svojim vystupovanim, charakterom, hodnotami, mali sme spolocne zaluby. A po rokoch je z neho taky fesak, zmuznel, zarasta, nabral svaly 😆.
Takze vydrz, bud trpezlivy. Pripadne sa prihlas na nejaku normalnu zoznamku, mozno natrafis na nejake mile dievca, ktore nema prilezitost sa zoznamit.