icon

Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?

samuelm04
1. jan 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?

ravehami
5. jan 2025

@samuelm04 takze takto..ked si dokazal napisat, ze pre nizkych ostane odpad (ze si si vobec dovolil o niekom napisat, ze je odpad), tvle..normalne cumim..podla tohto si dovolim tvrdit, ze vyska problem nebude jediny problem ale asi bude aj vaznejsi problem a dovod preco si single..daj pokoj zenakym aby aj dalsie teda kvoli tebe neboli odpad..ja poznam plno nizkych chlapov a so zenami problem nemaju..zmier sa so svojou vyskou, nehadz na to vinu a vyhovorky, vzchop sa, prestan ty sam ludi skatulkovat a urco bude lepsie

mira0611
5. jan 2025

@samuelm04 ahoj, ja si myslim, ze ty potrebujes psychologa, aby si dokazal spracovat svoju vysku. Ty nie su diskriminovany vyskou u zien. Takto aj baculky mozu povedat, ze su diskriminovane.
Ty nemozes zeny nutit, aby citili k tebe nejake pritahovanie, ked ich nepritahujes.
Poznam zopar uz zenatych nizkych muzov, ktorí sa dobre vymakali telo a svojim spravanim "ja, som chlap"! Ženy pritahuju, a ked vidim, ze ten nizky chlap ako sa sprava ku svojej zene, na 1 strane je to rozhodny a silny chlap na druhej strane milujuci partner, ktory sa stara, tak absolutne vysku neriesim.
Ty si tu len nedozrete decko, ktore place, ze je nizke!

ruzovakrava
5. jan 2025

@samuelm04 nečítala som komentáre do konca a určite to tu už zaznelo, toto nie je prvoplánovo o výške, to je o vyžarovaní, také to glow, sebavedomie 🤌Samozrejme že každý/á má svoj typ, preferencie, ale aj keby si mal +10cm vo výšky tak s tvojim prístupom by o teba zakopla máloktorá. Mala som niekoľko nápadníkov cca v mojej výške (164cm) a nikdy, nikdy ma neodradila výška, vždy to bolo niečo iné pre ktoré to necvaklo. Popracuj na svojom sebavedomí, po rokoch pošmeškov je to ťažké ale prehodnoť svoje vystupovanie a uvidíš že baby na teba začnú sadať ako muchy na lep

megan777
5. jan 2025

No ťažké to máš veru ale ja Ti poviem úprimne, nesmejem sa z nikoho,ale pravdupovediac vždy sa mi páčil tak 190cm muž,tmavovlasý,ale nikdy som sa z nižších nesmiala,mám 169cm.Moj syn má 17rocny 190cm a ten zase už nechce byť vyšší,držím Ti ale palce aby si si našiel správne dievča,nech nájdeš tu pravú.

renesance80
5. jan 2025

dať si s tebou rande asi utečiem po jednej minúte a nie pre výšku ale preto, lebo presne viem o čom by si začal hovoriť a to nechcem počúvať...

dominikakoll
5. jan 2025

@samuelm04 tvoj problém je v hlave. Ak si malý, urob z toho tvoju vyhodu. Otvoria ústa a ide z nich iba ,,odpad,,. Poznám viacero malých chlapov, v mojom okolí sú celkovo nízky ľudia. Tiež som mala a keď mi niekto povie, že som krpata, krpec, striatok tak to otočím na výhodu. Neurazat sa za to ta v živote posunie. Pred vianocami môžeš používať, že aspoň sa dostaneš do samtovej dedinky ako pomocník a oni nie, čo je malé to je zlaté, dobrého len málo býva. Môj prvý frajer mal o 1 CM viac ako ja. No často sa ľutoval a to je hrozne. Treba zmeniť svoje chovanie a prístup k životu. A teda ani náhodou nemáš správanie, vyspelost na 28. Možno na 16, aj to som prehnala asi. Si hrozne jesitny. Výška nie je problém

diorka
5. jan 2025

@samuelm04 ja mam 174, môj muž ledva 168, mňa práveže vždy priťahovali nižší, jeho práve vyššie, možno nám to preto už funguje vyše 23 rokov. On je úspešný v tom, čo robí, trpí tým, že je nižší celý život a stále hovorí, že tam, kde je, je pre jeho výšku, proste sa vždy musel viac snažiť. Prajem ti, aby si aj ty našiel tu polovičku, ktorú budeš priťahovať práve tým, aký si. Držím palce.

katulka0000
Autor odpoveď zmazal
misterunderhill
5. jan 2025

Páči sa mi ako si nazval post, myslela som si že sa to tyka zákonníka práce. No ak voláš výber partnera ako nediskriminacny a diskriminačný, tak je načase pozrieť si pár prirodopisnych filmov. Nie vážne, uber ega, trochu empatie a nejaká sa nájde.

moonlight1210
5. jan 2025

@samuelm04 poznam troch, co su vysoki ako ja (na muza malo), jeden dokonca este nizsi ako ja.
Dvaja su zenati, maju deti. Treti ma priatelku uz par rokov, idu sa brat.
Vsetci maju partnerky (i deti) vyssie od seba. Su v kolektive chlapov normalne respektovani, kebo sa rozumeju svojej praci.
Dvaja maju vlastnu firmu. Jeden je vo svojej seriozne najmensi (od zien i muzov. Ma totiz 150cm.). Ale je sikovny a zamestnanci si ho vazia.

Da sa najst partnerka, len sa musis prestat lutovat.
Urcite mas prekazky, ale zalezi, ako na ne pozeras.
Potrebujes proste hladat medzi spravnymi ludmi.
Neznamenq hned malymi. Ale takymi, s ktorymi ta spaja viac. Zaujmy, povaha, humor, …

Prekazky zazivaju aj priemerne vysoki ludia. Urcite maju viac sanci a viac partnerov na vyber, to ano. To vsak nezarucuje, ze budu uspesni. Kazdy jeden narazime na to, ze potrebujeme nakoniec tu nasu konkretnu skupinku, kde sa citime vitani. Nerozumieme si kazdy s kazdym.

Takze vsetci prechadzame nejakym handikepom.
Ty zan povazujes svoju vysku, iny zas svoje ocakavania a poziadavky na intelekt (ze zaboha nevie natrafit na niekoho, s kym by stalo za to ostat a zaziva len sklamania a tiez sa chodi prechadzat v chmurnych myslienkach, co dalej a preco ma taku smolu na partnerov), atd.

Nehadz flintu do zita.

eff007
6. jan 2025

@ravehami uplne suhlasim

zuzitko74
6. jan 2025

@samuelm04 Daj si pozor, aby sa z teba nestal incel.

petrofka
6. jan 2025

Stále máš menší handicap ako napr. vozíčkar. A koľkí sa oženili? No veľa. A môžem menovať ďalších 100 horších handicapov ako byť nízky. A áno, niektorí zostali bez partnerky. Ale poviem ti tajomstvo, aj tí vyšší muži sú niektorí bez partneriek. A zase aj nižší muži niektorí majú partnerky. Tak uvažujem, že to asi nebude úplne o tej výške. To, že ťa odmietlo 10 dievčat ešte nehovorí o ničom. Aj iných mužov dievčatá odmietajú. Ono je to bežné. Len ty to akosi rátaš a riešiš. Si malý a čo? To nezmeníš. Tak sa pozri ešte na nejaké svoje negatíva, ktoré by mohli byť teoreticky tou príčinou prečo si odmietaný. Neviem, možno fajčíš alebo sa zvykneš na párty opiť, možno máš hrubý slovník, možno tvoja reakcia na odmietnutie je dôvodom, prečo si ženy za rohom o tebe šuškajú, možno chodíš oblečený v ružovom, proste ja to neviem, ale ty by si mohol na to prísť. A konieckoncov tam možno nič také nie je a musíš si na lásku len počkať. Stálo by za to posilniť svoje silné stránky alebo nejaké nájsť. Možno pekne tancuješ, spievaš, si vtipný... zas je tých možností veľa. Osobne si myslím, že každý vysokoškolák alebo človek v tom vysokoškolskom veku by si mal dopriať pár sedení u psychoterapeutky. Krásne to pomôže človeku vyrásť a nechať za sebou veci, ktoré ubližujú. Aby bol pripravený založiť si vlastnú rodinu alebo zvoliť si smer, ktorým chce v živote ísť. Tak možno aj to cesta. Držím ti palce.

tobias123321
6. jan 2025

@samuelm04 tu na modrom koníkovi ťažko nájsť pochopenie. Sú tu aj dobre ženy chápave milé ale je ich málo dosť a tie ostatné sa tu tvária aké dokonale radiť budú a pritom polka rozvedená polku dakto bije doma ale že je chyba aj v nich to nepochopia asi nikdy. Trochu mimo tému ale aj tak

michmich
6. jan 2025

Máme známeho. Má pod 160 cm a zenu mal vysoku modelku. Teraz ma inu, tiez vyssiu samozrejme. Je úspešný riaditeľ. A zo svojej vysky si sam robi srandu. Kamosov ma skoro dvojmetrovych ale ti sa mu neposmievaju. Pri nom vidno, ze nie je zatrpknuty ako ty. Berie to s nadhladom a vie si spravit zo seba srandu. Zmen myslenie v prvom rade. Nesustred sa na to a bude sa ti lepsie zit. Mne by na tebe vadila viac ta tvoja uknucanost a ze rozoberas taku prkotinu ako vyska. Za to by som s tebou urcite nechodila. Pre mna je zatrpknuty, umrncany chlap nepritazlivy.

pikachu999
6. jan 2025

@samuelm04 mne napríklad nevadia ani nižší je to pre mňa nepodstatné to máš ako keď chlapi chcú len chudé dievčatá alebo naopak aby mala veľké prsia 🙂 každý je nejaký ale myslím že nájdeš ženu aj ty 🙂 držím palce

jumama
6. jan 2025

Dalej uz ani necitam, citujem ta: "vyšší si vyberú z viac a dobrých a na nízkych ostanú len tie poopadavane". Ved ty sam na to nahliadas diskriminacne, sam to v sebe nemas vyriesene. Nie si nesebavedomy, skor z teba citit sklamanie a hnev - ale to znamena, ze este s tym nie si v pohode, ze si to este nehodil za hlavu, ze to este stale riesis. Stale riesis svoju vysku v mysli a zrejme je to z teba pri stretnutiach citit. Mozno ze je to tak, ze zbadas peknu babu, ale ani by si ju pre istotu neoslovil... lebo co keby nema malych rada... A tak sa uz dopredu na nu hnevas. Vies, z toho plynu do buducna mnohe veci, co podvedome zena vyciti, napriklad ze by si mohol byt velmi ziarlivy a podobne... A tie veci sa deju nevedomo, odcitava ich nase nevedomie na zaklade reci tela atd.

Jeden parovy terapeut vzdy v prednaskach hovori, ze:
- dvaja ludia sa najcastejsie daju dokopy cez svoje nevedomie
- vacsinou sa daju dokopy rovnako emocne zreli (nezreli) ludia

A vacsinou je to pravda - stretnes partnera, s ktorym sa doplnas a pocas vztahu zistujes, ze je to dobre, ze mate kam obaja v tom vztahu rast, jeden od druheho sa nieco naucit. Myslim vztahovo, osobnostne.

Ak chces vztah, tak nejako to skus vsetko hodit za hlavu a pristupuj k zenam bez predsudkov. Zvadzaj ktoru chces, lichot ktorej chces... Aj ostatni muzi dostavaju kosom, je jedno aki vsoki. Ty si tam dosadis ako pricinu zrejme tu svoju vysku, ale tie zeny mozu vidiet/citit tvoju nezrelost aj v inych veciach ... Ukaz sa im ako zrely clovek.

mooonika1975
6. jan 2025

Preboha, keď vidím, ako mu tu nakladáte, že problém s hlavou a sebauctou. Otras. Je to ešte len mladý človek, v podstate chlapec . V tomto veku sú dievčatá povrchne, sama som bola, chlapec s krivými nohami, to nikdy, dostal kopačky. A podobne. Takze ak to tak cíti, je to pravda. Nesnažte sa mu prekrúcať a ukazovať svoju pravdu.

@samuelm04 Skus cvičiť, trosku objemovo naberies. Je viac ako pravdepodobne, že budeš mat vyššiu partnerku, ale musíš jej vedieť niečo ponúknuť. Veľa dievcat ide po vizuálnej stránke, nie po charaktere, ten prvý dojem upravis tým, že budeš športovo “vyladený” ☺️

lenka.25
6. jan 2025

Tvoj prístup … no to je celé zle . Jednoducho keď ma nízky chlapi nepriťahujú, tak si logicky takého partnera nevyberiem . Skôr máš veľký problém so sebavedomím , čo aj celkom chápem , ale trosku sa vzchop a chod sa zabávať a možno spriahnenu dušu nájdeš . Na VŠ býva milión akcii , tak netreba sedieť pod dekou a ísť sa zabávať , ale nie s prioritou ísť nájsť si babu . Veď to takto nefunguje ani pri vyšších ľuďoch 😀 . Mám dve kolegyne , čo majú do 160cm a partnerov majú cca rovnakých a nikd ys výškou problém nemali . Starší kolega nemá ani 160 cm aspoň si myslím , neviem , nikdy som ho nemerala , ani sa ho na to nepýtala , nezda sa mi to vhodne , ale keď pri mne stojí , sa cítim , že mám vedla seba dieťa , ja mám 171 cm a pritom on ma manželku ešte vysssiu odo mňa . Tak jej to evidentne nevadi a sú spolu už xy rokov . Čiže hlavu hore , popracuj sám na sebe a svojim komplexe , nie silou mocou hľadať partnerku a ono to príde

diaamax
6. jan 2025

Boha chlape! Mas tu 11 stran ako to s tvojou vyskou nema nic spolocne a ty si dokola ides to svoje. Pamataj, ze ak na dakoho ukazes prstom, tak 3mi prstami ukazujes na seba sameho! Ty si zrely na psychologa. Nejedna ti tu napisala ze by s tebou nesla ani “smeti vyniest” a nemalo to s tvojou vyskou nic spolocne ani ja bych nesla, lebo si obycajna fnukna ktora si mysli ako velmi je zivotom bita a z toho mi je zle a uplne ma to odpudzuje.

Nedavno som na Fb zdielala prispevok aj aj prispela rodine, ktora ma ztp dceru ktora do vienka dostala vela dg ktore vyzaduju vela drahych pomocok neustale rehabky a terapie. Rodina nesla zobrat, ale vyraba ozdobky a predava, aby dcerke nasetrili na potrebne pomocky rhb a terapie. Nejaky “dobromil” ich udal danovakom a vycislili im takmer 20tis nedoplatok a doslo im od exekutora zalozne pravo na ich dom. Nesli plakat a lutovat sa, ale priznali si pochybenie (ze nesli cez ofiko OZ) spravili zbierku (nastastie sa to vyzbieralo) a od tohto roku sa idu aktivne zapajat do pomoci aj ostatnym rodinam s chorymi detickami. Vies co by oni dali za to, keby boli iba mensieho vzrastu? A ty len fnukas ze si nemozes vyberat a bliakas o zhnitom ovoci. Chlapce najzhnitejsie ovocie, si ty sam!!!!

Ja ked som sla rodit ako 23r tak si vsetci mysleli, ze mam cca 13rokov! Nekukli mi ani do papierov a vraveli hm dalsie decko sem prislo rodit, ty si sa s babikami mala radsej hrat. Ked som kupovala darcekovy kos kde bol alkohol - v tom case 31rocna po mne chceli obciansky a 2ja dalsi predavaci sa prisli pozriet ci nemam op “starsej sestry” . Fnukala som? Nie! som sa s nimi zasmiala a este mi zavideli ze som 4ever young atd. Dnes vypadam vedla syna ako jeho starsia priatelka aj v skole mu hovoria ze boa toto tvoja mama? Ked bol 7r na ZS a ja sla na rodicko, vratnik na mna krical ze heeej su rodicka, ziaci tu touto dobou uz nemaju co robit. A co mam sa z toho zblaznit a fnukat ako sa cely svet zhumplovali proti mne????

tiana080
6. jan 2025

@samuelm04 možno ti to pomôže, ja mám cez 180cm a som žena, kým som sa však naučila nosiť každý centimeter so sebavedomím, a hlavne vedomím, že moje telo je ZDRAVÉ a FUNKČNÉ, slúži mi na všetko, na čo potrebujem, tak som si tiež vytrpela, spolužiaci boli krutí, chlapci ma obchádzali s trápnym "aké je hore počasie?". Je to proces, nie je dôležité v aké výške sa nosíš, vobec 🤷🏻‍♀️ ja som si vždy povedala, že čo iné mi akože ostáva, ak nie to využiť vo svoj prospech? Odrezať si z nôh? To asi nie 😃

lunademonica
6. jan 2025

@samuelm04 20 rokov je este malo, mas dost casu si najst lasku, hoci chapem ze uz by si chcel mat niekoho po boku. Ano, vyska ti komplikuje zivot ale dobra charizma dokaze prerazit aj tuto skutocnost, skus zapracovat na svojom zovnajsku a energii, ktoru vysielas, mozno fitko, nebudes sice vysoky ale namakany 🙂 hm? A hladaj inde ako na intraku, skus mozno nejaky hobby klub, niecokde sa zdruzuju ludia s rovnakymi zalubami. A psycholog moze tiez pomoct.

sidma
6. jan 2025

...na firme máme štyroch chlapov vo výške 158- 162cm....všetci majú rodiny a sú stastne ženatí, sebavedomí...s neskutocnou charizmou...zamestnanci majú voči nim prirodzený rešpekt....všetci zastávajú vedúce pozicie....
..ja mam 161 cm, nikdy o mňa nejavili záujem chlapi pod 190 cm..🙂))).....moje vysoke kamošky zase nemali dáko šťastie na vyšších chlapov....aj taký je život......neľutujte sa a nevyplakavajte nad niecim, čo už nikdy nezmenite.....smerujte energiu úplne inam...
Nízkych chlapov je dosť..aj v mojom okolí..
Napriklad: ( 162 cm je ešte dosť voči nižšie uvedenym...🙂))

Prince....156 cm
Gagarin....157 cm
Maradona 165 cm
Angus Young ...157 cm
Bonaparte....163 cm
Karel Kryl...159 cm
Atd....

elizita
6. jan 2025

Každému niečo komplikuje život, len 99% okolo toho nefnuka. Ja vyzerám o 10r mladšie,čo mi je teda dosť na príťaž v práci akú mám. Z výšky 173cm mám celý život mindry,aj kvôli chlapom aj kvôli oblečeniu. Každý máme svoje niečo,čo nás v hlave môže blokovať. Ale do takej miery,do akej si to sami pripustíme.

sidma
6. jan 2025

...môj švagor ma 192 cm...je pekný a ešte aj vysoký a vzdelaný.....ma 46 rokov a nevie si nájsť partnerku....je dosť náročný na zeny...ach...., a podľa mňa je nudný a spomalený, pre mňa absolutne nezaujímavý..... a ta jeho výška mu je teda na dve veci.....t.j.nie je vďaka výške a peknému vzhladu človek šťastnejší...vôbec nie...takáto rovnica v živote neplati....

modra_kolobezka
6. jan 2025

Je mi luto, ze si taky nizky a rodicia zanedbali tvoju rastovu liecbu. Synovec bol tiez vzdy nizky a jeho Dr.mu odporucila liecbu rastovym hormonm v puberte. Vyse roka mu pichali injekcie a potiahol to na 170 cm. Nizky vzrast je liecitelna choroba, ak sa lieci vcas

karolinakr
6. jan 2025

keby si si urobil srandu

oskvarka
6. jan 2025

@samuelm04 tak ten mužský vzhľad nejde od výšky...aj môj muž mal vždy pocit že ho diskriminuju podľa veku (takmer do 35ky) lebo nemal briadku a dlho sa ani holiť nemusel vyzeral ako chlapčisko ešte keď sme sa brali...a to mal 27 rokov a 192 cm... Mne sa ten mladícky vzhľad práve že páčil 😉

ravehami
6. jan 2025

@elizita aky je problem s oblecenim pri vyske 173?