icon

Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?

samuelm04
1. jan 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?

mimka1402
1. jan 2025

Môj blízky kamoš má 150cm, sexeapel má na rozdávanie, je inteligentný a vtipný, dobre zarábajúci. Jeho partnerka má o 20-30cm viac a je to kočka. 🙂 A budem úprimná, keby riešil len komplex výšky tak asi to vyzerá inak. Ale určite má dni, kedy to na neho dolahne, ale nedáva to najavo a nelutuje sa. Je nižší ale keď sa niečo deje vedel sa postaviť za mňa, cítila som sa bezpečne. Takže nie nejde o centimetre, ide o to čo vyžaruješ ako človek, osoba. Čo vieš ponúknuť. Ja som mala vždy rovnako vysokých dokonca jeden bol o 5-10cm nižší a neriešila som, on ano a bol dosť z toho mimo, že nesmela som nosiť opätky, neveril si a aj na tom padol vzťah (okrem toho, že bol magor.😀)
Moja kamoska je pri tele, nie je tučná ako tučná ale nemá Xs, nosí L-XL a vieš čo? Tvrdí mi doteraz ze kvôli váhe ju nikto nechce a vieš kde je pravda? Nik ju nechce kvôli tomu istému co ty.
Lutovaniu sa a zhadzovanie viny na spoločnosť. Táto kamoska mi roky stále tvrdí že kvôli váhe je odsudena byť single, lebo všetci chcú len štíhle. Darmo vidí v okolí ženy s nadváhou stále ide svoju pesnicku. Takto jej uteká život pomedzi prsty ako tebe. 😉

rozculena
1. jan 2025

@samuelm04 výška je tvoj najmenší problém...si ufňukaný a povýšenecký....

samuelm04
autor
1. jan 2025

@gemerka17 Áno môžem zapracovať na sebe okrem výšky. Ale prečo mám znížiť nároky a vyberať si s "horšej" kategórie? Fakt len kvôli výške? Kvôli tomu, že príroda a genetika to zariadila tak ako zariadila, tak kvôli tomu sa mám ja vzdať nároku na ženy, ktoré má priťahujú najviac. A pozerať sa na to, ako mi ich preberajú všetci tí vysoki. Tak to teda nie, ja budem vždy bojovať o tie najlepšie. Nenechám sa obmedzovať.

samuelm04
autor
1. jan 2025

@domak2 Danny de Vito má peniaze, milujú ho kvôli nim... Ako väčšinu celebrít, to by som nechcel. Taká láska nie je láska.

rozculena
1. jan 2025

@samuelm04
"odpad po preberaní"
ty si somár a hovado.A mohol by si mať aj 190 cm a neoprela by som si o teba ani bicykel

lienka.7
1. jan 2025

@samuelm04 tak ja budem k tebe úprimná. U mňa je tvoja výška problém, nakoľko rada nosím vysoké opätky a bol by si mi akurát tak po prsia (obrazne povedane). Tiez neviem ci pri bozkávaní by som sa krcila ci ako . Alebo by som iba sedela? 🤔 ale ako tu už bolo povedané, sú aj nižšie ženy, len treba hľadať. Drzim palce.

huxy
1. jan 2025

Z tvojich vyjadrení cítim aroganciu, povýšenectvo, nadradenosť ale aj zúfalstvo. A to málo komu imponuje.
Mňa tvoje myšlienky a vyjadrovanie úplne odpudzujú. A to vôbec nie je o výške.

gemerka17
1. jan 2025

@samuelm04 jasne som ti napísala, že v nižšej kategórii nie si iba kvôli výške. To ako sa tu prezentujes ťa do tej kategórie zahrabava viac. Buď milý, úspešný, charizmatický, dobre zarabajuci, vludny, skromný, chapajuci, a výška vadiť nebude. Ak chceš mať najlepšie, musíš aj najlepšie ponúknuť. Žiaľ aj keby si bol vyšší, s týmto postojom co si tu predviedol, by o teba ani tie lepšie ženy a nie to najlepšie nezakopli. To ako sa vyjadrujes je fakt, že ťa ani ťa mala, tučná, zubata a hlúpa nebude chcieť.
Ostaneš sam.

biba_18
1. jan 2025

@samuelm04 to je nevýhoda - žiadna diskriminácia. ako píšem - používaš výrazy ktorých význam nepoznáš resp. ich nepoužívaš správne… a k téme - to že si frustrovaný zo svojho koplexu - v tvojom hľadaní nijak nepomáha, sám si to uvedomuješ a napriek tomu si ho hýčkaš… teda čo musíš urobiť je zapracovať na svojom sebavedomí…

samuelm04
autor
1. jan 2025

@lienka.7 Áno krčila tak ako sa krčí 200m chlap pri 150cm žene. Ktorá mu nie je ani po tie prsia. Zaujímavé, že naopak to nikomu nevadí. Tiež opakujem, nebudem sa obmedzovať iba na nižšie, aj keď samozrejme ak bude nižšia, vôbec mi to nevadí.

lindous
1. jan 2025

Takže aj ty "diskriminuješ" ženy, ktoré sa ti nepáčia, vyberáš si iba z tých, ktoré ťa priaťahujú a nedal by si každej šancu (čo je úplne v poriadku), ale očakávaš, že tebe sa to diať nebude a keď si nejaká nevyberie teba, tak je zlá 😅

123profil321
1. jan 2025

Prečo chcú ženy vyšších partnerov? Pretože to evokuje pocit ochrany, chlap má byť skala, o ktorú sa žena oprie, má byť ochranca.
A nikto ti nevraví, že nesmieš baliť ženy vyššie ako ty. Len sa potom nauč prijať aj odmietnutie. Každý má nejaké preferencie. Niekto výšku, niekto národnosť, niekto vierovyznanie, niekto vek...
Problém nie je tvoja výška, ale tvoje ego. Rovnako ťa môže odmietnuť žena vysoká 150cm ako žena vysoká 170cm. Kľudne môžeš zaujať aj vysokú - ide totiž o to, čo vyžaruješ... A prepáč, a vlastne rovno bez pardonu, z teba ide len sebaľútosti a ja, ja, ja. A to nie je u nikoho príťažlivé, ani u mužov, ani u žien...

rozculena
1. jan 2025

a furt ide svoje a furt len výška a furt on je najlepší najkrajší najinteligentnejší a chudáčik,ktorého diskriminujú😂
On si nikdy neuvedomí,že jeho problém nie je výška.......

domak2
1. jan 2025

@samuelm04 ale zo začiatku ich nemal. Vypracoval sa a asi mal čo ponúknuť.

biba_18
1. jan 2025

@123profil321 to je jedno prečo chcú vyšších - je to ich vec. tak ako on nechce nízku, ale vysokú. lebo chce a chce…

samuelm04
autor
1. jan 2025

@biba_18 Nevravím že iba vysokú. Môže byť aj nižšia. Dôležité je aby ma priťahovala. A rozumeli sme si, ja za výšku nediskrimunujem. Ale predpokladám že bude vyššia preto, že 90% žien je vyšších ako ja, čiže som na to pripravený a nevadí mi to. Bohužiaľ im áno.

anajka266
1. jan 2025

Tvoj problém je v tvojej hlave.. nie, nechcela by som nižšieho chlapa, lebo by som sa cítila ako chlap ja.. cítila by som sa veľká.. ale to neznamená,že chyba je v nízkom chlapovi.. ale vo mne, lebo mne nevadí nízky chlap, vadí mi keď sa cítim zle
Ty mas podmienku, ze teba musi zena pritahovat. A presne ženy maju tú istú podmienku (hádam ako kazdy clovek), ..ked ich raz nizky chlap nepritahuje, nespravis s tym nic.. potrebujes psychologa, aby si sa vyrovnal so svojim komplexom menejcennosti

vanilkovazmrzka
1. jan 2025

Zeny nediskriminuju nizkych muzov, len si prirodzene vyberaju partnerov-ochrancov, kde logika da, ze aj fyzicka schranka ma posobit ako bezpecne utocisko, co sa dost tazko da dosiahnut pri chlapovi o 2 hlavy nizsom. Isteze, su vynimky, ale napriklad ja by som sa k nim isto nezaradila. Muz rovnako vysoky respektive nizsi jednoducho pre mna nie je dostatocne pritazlivy. A este som sa vo svojom zivote nestretla s takym krpcom, ktoreho charizma by bola natolko silna, ze by tento nedostatok prekonala /ale pripustam moznost, ze sa taky moze objavit/

samuelm04
autor
1. jan 2025

@vanilkovazmrzka Takže som krpec... Ďakujem, to som sa napočúval od pubertalnych spolužiačok dosť... Nič nové som sa nedozvedel. Ver že nízky je práveže vernejší a väčšia opora. Je to tak, nízky si nemôže len tak odbehnúť za inou ak si za ňu nezaplatí a bude vďačný, že dostal šancu a bude ťa fakt milovať. Pre vysokého budeš len obyčajna žena, ktorá keď ho prestane baviť, tak si ľahko nájde inú. Je to tak.

huxy
1. jan 2025

@samuelm04 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ čo príspevok, to "perla"

biba_18
1. jan 2025

@samuelm04 a furt len o diskriminácii melieš - tie ženy ťa nediskriminujú!! jednoducho sa im nepáčiš

sisa_s
1. jan 2025

Kde beries taketo hluposti, ze nizky je vernejsi 😀 vysoki nemiluju a podvadzaju, lebo si mozu vyberat 😀 ries svoje komplexy, inak si nikdy nenajdes vztah..nikto nechce vecne sa stazujuceho chudacika

anjelicek26
1. jan 2025

Prosim ta ty mas fakt predstavu, ze kazdy jeden vysoky jedinec moze len na kazdu zenu ukazat a hned ju ma? Lebo je vysoky a zeny len o takych snivaju? Prepac, ale zeny su komplikovanejsie stvorenia ako toto... ja mam nizkeho manzela a riesila som vtedy uplne ine veci, vyzeral a obliekal sa uzasne, na rukach ma nosil a po 21 spolocnych rokoch vlastne nosi... pomaha, stara sa, je nam oporou... vlastne mi staci, s akou laskou na mna kazde rano pozera... akoze fakt si myslis, ze keby teraz na mna teraz ci vtedy kyvne nejaky 190cm chlap, ze letim za nim, lebo vsak vyska 🙄 Ak ano, tak si fakt uplne mimo...

samuelm04
autor
1. jan 2025

@biba_18 Ale nemusia to dávať najavo. Uvediem len zopár z toho, čo mi za posledné týždne znie v ušiach. "Neotravuj krpec", "Počúvaj maličký", "Nemotaj sa mi pod nohami" atď... Aj takéto slová som si vypočul od dievčat, na ktoré som to skúšal. Bude to dlho trvať, kým sa zmením, ja nie som rád taký, ale spoločnosť vo mne vzbudila hnev.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
biba_18
1. jan 2025

@samuelm04 ale to nie je diskriminácia, iba si natrafil na blbky…

lula313
1. jan 2025

Poznam minimálne troch chlapov, ktorý majú pod 170 cm a dvaja sú ženatí (jedna žena o cm vyššia druha o cca 7 cm nizsia), ďalši má 176 cm vysoku snúbenicu, dáva si aj podpätky a je vyslovene o hlavu nizsi a tá baba je oproti nemu úplná modelka, krásna, on vôbec a ziaden chlap pre ňu neexistuje. Vôbec tú výšku partnerov neriesia, máš to v hlave. Podľa mna nie si sebavedomý, ale vyžaruješ niečo, prečo ťa ženy nechcu. kup si nejaké topánky na športovej vyššej podrazke, aby si bol vyšší a zapracuj na svojom sebavedomí, vzhlade. Fakt tento tvoj výlev nesvedčí, že by si bol vyzretý, ale skôr posobis zakomplexovane a zavistlivo.

samuelm04
autor
1. jan 2025

@1ryba Plakať do vankúša ak nechcem nižšiu? Pointa je, že mne je úplne jedno, či bude nižšia alebo vyššia. Ale vadí mi, že ma spoločnosť od začiatku stavia do role, že si môžem vyberať iba z 10% žien. A ten, čo sa mu genetika a príroda postarali o 170cm, tak už má na výber povedzme 70%, v 180cm už aj dobrých 95%. Toto mi príde fakt že nefér a nemôžeš to poprieť.

01zuzka01
1. jan 2025

@samuelm04 tak ty niesi len krpec, ale ako bonus si zakomplexovaný ufnukanec. Prečítala som si tvoje vyjadrenia a až zimomriavky mi nabehli po tele. Presne poznám takého ako si ty. Tak sa mi dušoval že ženy ho nechcú kvôli výške. Stretli sme sa a predné štýl rozprávania ako ty. Tak už som pochopila prečo ho nechcú. Tá výška je len tvoja zasterka. Ano vyšší chlapi majú bod plus 🙂 ale určite to nieje len kvôli vyske. Za mňa si stratil titul chlapa. A nie kvôli výške 😉
A to že sa mi páčia vysoký chlapi je diskriminácia? Hádam si môžem vyberať čo sa mi páči nie ? Ty sám si napísal že žena tá musí pritahovat. To znamena že keď ťa nepriťahuje brunety tak ich diskriminujes? ;) Čo taras z drísty prosím ťa ?

biba_18
1. jan 2025

@samuelm04 život NIE JE fér. niekto je pekný, niekto škaredý, niekto vie hrať na klavíri a niekto je hluchý ako poleno… chceš niečo čo nikdy nebudeš mať…