icon

Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?

samuelm04
1. jan 2025

Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?

Strana
lucka_ke
1. jan 2025

nesmejem sa ti, neber to tak, ale neskúsil si hľadať medzi aziatkami? ony sú nižšie ako európanky, mám jedného kamaráta podobnej výšky ako si ty a on je šťastný s dievčinou z Vietnamu

jaass
1. jan 2025

@samuelm04 čítala som po…. Ženy diskriminujú nízkych. To je somarina. Poznám veľa žien a ani jedna neriesi takéto veci.

samuelm04
autor
1. jan 2025

@jaass Ver tomu že áno, keby si bola v mojej koži, pochopíš o čom píšem. Ale chápem to že nie si a možno si svetlá výnimka, čo si vážim.

andrea_82
1. jan 2025

Meriam 175 cm. Nie je to o tom, ze by som nizsich muzov diskriminovala, proste ma nepritahuju, lebo sa pri nich citim obrovska. Ako si mam prikazat, aby sa mi taky muz pacil? Moze byt super kamarat, ale z mojej strany tam iskra nebude. Zbytocne sa budes rozculovat, musis proste hladat taku, kde bude obojstranna pritazlivost.

samuelm04
autor
1. jan 2025

@lucka_ke Vieš čo, nemal by som s takou problém, ja som veľmi tolerantný a určite keby sme si rozumeli tak v pohode. Ale nepôjdem po takej cielene, lebo ako som spomínal, nebudem sa prispôsobovať diskriminácii a hľadať len medzi nižšími. Ak príde nižšia, príde, ak príde vyššia, tiež, dôležité sú u mňa iné veci.

janagem
1. jan 2025

Ja som si takú diskrimináciu tiež nevšimla. Muž mojej sestry je o 20 CM nižší a ja mám tiež nižšieho partnera ak si vezmem akýkoľvek opatok. Nemôžeš už byť trošku citlivý a jemne vztahovacny na to? Ak sa ti to stávalo často, ale napríklad si nemyslím, že to že nie si niekde na Silvestri je nejako prepojené s tvojou vyskou

janai1
1. jan 2025

rozumovo ani omylom nie si na 28 ale skôr 8 😉
Poznám XY chalanov ktorí majú výšku +/- 162cm (keďže toľko meriam ja, tak porovnateľne vyšší/nižší) a šokujúco každý jeden z nich má priateľku alebo manželku. Čím to asi bude?

lila246
1. jan 2025

''...rozumovo som niekedy na 28...'' no, po precitani tvojho srdcervuceho pripsevku o tom trošku pochybujem

destra
1. jan 2025

@samuelm04 co vyzarujes, to prijimas 🤷🏻‍♀️. Skus zmeniť myslenie

lindous
1. jan 2025

Budem úprimná, áno, to že si nižší určite vyslovene nepomáha pri hľadaní partnerky, väčšina ľudí má nejakú preferenciu, u mnohých žien je to výška u partnera a keď ma muž nepriťahuje, tak nemá zmysel "dávať mu šancu" a diskrimináciou by som to naozaj nenazvala... ale mám pocit, že to nebude jediný problém... čo ti ja viem či je výška naozaj to prečo sa ti smejú, ak sa ti naozaj smejú a len si to tak trochu nedomýšľaš, lebo sám máš s tým problém, ja som rovnako vysoká ako ty, poznám 2 mužov nižších odo mňa a naozaj nie sú nikomu na smiech, jeden partnerku má, druhý nie... nezostáva ti nič iné ako na sebe pracovať, vyrovnať sa s tým, nabrať sebavedomie, ktoré chápem, že ti kleslo, ak si sa stretával s posmeškami, to je normálne a proste to vyvážiť niečím iným, nevyplakávať, nič nie je viac antisexy ako ufňukanec... a na mňa táto veta napríklad "pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28" pôsobí úplne detinsky

abbey1
1. jan 2025

@samuelm04 A keby si ešte vedel, že časť baby diskriminuje blonďájov, časť čiernivlasých A koľko by si nezačalo s obéznym, ďalšie nie s 2 metrovým. Diskriminácia, kam sa len pozrieš.

ssimusska
1. jan 2025

@abbey1 išla som to presne napísať. @samuelm04 každému sa páči niečo iné a nikdy by ma nikto neprinútil aby sa mi páčili napr. muži bez vlasov atd.😄

samuelm04
autor
1. jan 2025

@abbey1 Áno ale je to štatisticky rovnomerne rozložené. Niektoré ženy by si s blonďákom nezačali, iné po nich doslova šalejú. Podobne aj pri tučných, aj keď pripúšťam, že obézni to majú ťažké. Ale stále môžu schudnúť, ja už nenarastiem. A to je rozdiel. Prejdite sa po meste a spýtajte sa 10 žien, či by si začalo s chlapom mojej výšky a budete vedieť to čo ja už dávno viem.

lilli110
1. jan 2025

@samuelm04 neber to ako urazku, pises o sebe, ze "si rozumovo aj na 28"...z toho co si napisal, to tak zial neposobi. Pises o sebe v tolkych superlativoch. Lutujes sa. Stazujes. Ak takto vystupujes pred zenami, vies velmi pritazlive to nie je. Bud proste chlap, nelutuj sa, vschop sa. Makaj na sebe, zameraj sa na studium, uc sa nadhladu, neries co ostatni...potom to pride. Prostě také lutovanie sa a pripisovanie tvojho "neuspechu" tvojej vyske, nie je velmi chlapske, ani dospelacke. Mozno je to niecim inym ako vyskou..

katica06
1. jan 2025

@samuelm04 dcéra má o 8cm nižšieho.priatela, je ešte.nižší než ty. A vieš čo, má ho rada za to aký je nie za CM na akejsi stupnici.
Problém podľa mňa nie je so stupnicou ale s tvojou hlavou.

anjelicek26
1. jan 2025

Autor prosim prestan sa redukovat na jeden parameter - tvoju vysku... ano nevyhral si geneticku loteriu, ale takych muzov, ktori nesplnaju idealne zenske wow kriteria, tych su 3/4 dospelej muzskej populacie... sustred sa na to, v com si vynimocny, sportuj, staraj sa o seba, pracuj na svojom vzdelani, charaktere, komunikacii a najdes presne taku zenu, o akej snivas... pretoze mozem mat doma teoreticky tmavovlaseho modrookeho 180cm vysokeho casanovu, ale co s tym, ked je to debil... asi len keby neotvara usta a mozem ho v spanku obdivovat 🙄

btw. my sme nizki rodicia nizkych synov... syn ma 14.5 a 160cm... ano on este rastie a modlime sa za kazdy centimeter... pointa je, ze e to sportovec, poziarnik, frajerku ma uz dlho a nie je to jeho prva, kopa kamosov, sice o dve hlavy vyssich, ale chcem tym povedat, ze nemal nikdy problem ani s charizmou, kolektivom, "zenami", proste nicim... melie mu pusa od mala a stara sa sam o seba a TOTO proste robi rozdiel... je spokojny sam zo sebou a to vyzaruje...

samuelm04
autor
1. jan 2025

@lila246 Tak k tomu veku, chodím na VŠ a študujem 2 jazyky ako tlmočenie aj učiteľstvo. Nemám horšiu známku ako C a rozumiem si s kamarátmi mojej sesternice, ktorá má 28, viac ako s mojimi spolužiakmi. Nebavia ma posmešky kto s kým ako a prečo, ale skôr konštruktívne diskusie. A keď mi merali IQ mal som 126. Ale nechcem sa vyťahovať, ale pre mňa sú väčšinou moji spolužiaci ešte deti aj keď vyzerajú oveľa vyspelejšie. Nepomôže im u mňa to, že majú veľké auto a nagelovane vlasy a správanu sa arogantne, ale baby na to žial letia, aj tie rozumné

zuzana76
1. jan 2025

Ak ti idú jazyky, nájdi si latino ženu, oni su tiež nižšie a tam su chlapi tvojho vzrastu bežní. Inak aj Funes mal tvoju výšku a kam to dotiahol.

lindous
1. jan 2025

Och, tak po poslednom komente mi napadla ešte jedna vec, ktorá je viac antisexy ako fňukanie... povýšenectvo 😅 pre výšku máš nízke sebavedomie a tuším si to kompenzuješ tým, že na ostatných hľadíš cez prsty, hľadanie partnerky je jedna vec, ale hovoríš aj o tom, že ťa vylučujú z partie ako kamaráta a teda to naoazj nie je o výške....a teda ja mám náhodou 28, mentálne sa niekedy cítim na 15, niekedy na 50, čiže vlastne stále neviem čo si tým chcel povedať, ale to je jedno... svet nezmeníš, ale svoj pohľad naň aj na seba môžeš...

fizbo
1. jan 2025

@samuelm04 ale neboj nic, si este velmi mlady, aj baby okolo teba su velmi mlade na to, aby vedeli ocenit charakter. No tak si skor nizky, no a co, to postupne prestane byt nieco co ta urcuje. Len daj bacha aby si sa ty sam nepozeral na seba iba cez vysku, aby si z toho nemal aj v buducnosti komplexy. A prosim ta nepis ze mentalne si hadam aj na 28, znie to hrozne detinsky.

fizbo
1. jan 2025

@samuelm04 och ta poznamka o vysokom IQ... pocuj, ved ty sa vyvysujes nad inych, to ludia vseobecne nemaju radi

biba_18
1. jan 2025

že diskriminácia. používaš výrazy ktorým nerozumieš… 🤦‍♀️

marca12
1. jan 2025

@samuelm04 Podla mna nie je chyba vo vyske,ale v tvojej zatrpknutosti. Chapem,ze to mas tazke a si tercom posmechu. Ale s vyskou budes zit cely zivot. Nie je lahsie ju prijat a vykaslat sa blbcov,ktori sa ti smeju? Nauc sa jednu vetu,ktorou kazdeho odpalkujes a ked sa ti budu smiat,odrovnas ich tou vetou. Ta veta by mala byt vtipna a neurazliva. Neznizuj sa na ich uroven.

samuelm04
autor
1. jan 2025

@fizbo tak som to nemyslel , ale ja sa ale musím jednoducho prejaviť a povedať hneď na začiatku kto som a čo som, aby si ma náhodou nepomýlili s niekoho mladším bratom... Ja nemám 190cm aby som mohol mať na akú si ukážem. Preto som to poznamenal, keď ste mi písali, že som rozumovo na 8. A to s tou aziatkou alebo latinkou, ako vážne? Ešte mi chýbalo že trpaslík odsťahuj sa do Číny. A potom sa tešte zo života. Áno sú šťastlivci ktorí si našli ženu aj napriek hendikepu, ale je to menšina o tom píšem. Proste zoberte si 40-ročných chlapov 190 a rovnakých ale 160. Tak ti 190 majú na 99% vzťah s milou peknou a mudrou ženou. A tí 160, no tak ti majú tak z polovice a ani oni nevyhrali, lebo väčšinou na nich ostane len ten "odpad po preberaní" to máte ako s jablkami, vyšší si vyberú z viac a dobrých a na nízkych ostanú len tie poopadavane

samuelm04
autor
1. jan 2025

@biba_18 Napríklad toto... A takých nájdete viacero. Každý deň na mňa nejaké vyskočí a mám po nálade https://youtube.com/shorts/0Q7MKhZEh8I?si=8WBgz...

andrea_82
1. jan 2025

@samuelm04 velmi sa mylis, ked si myslis, ze chlapi s vyskou 190 cm mozu mat kazdu, na ktoru si ukazu...

biba_18
1. jan 2025

@samuelm04 a čo to má s diskrimináciou? ktoré tvoje právo tie ženy obmedzujú?

gemerka17
1. jan 2025

@samuelm04 čiže inými slovami ťa škrie, že nemôžeš mať každú a nie si vnimany ako alfa samec. No holt nie je to len o výške aby si sa do tejto kategórie dostal. Keďže máš nedostatky ako výšku, nevhodné prezentovanie, povysenectvo a neprimerane nároky tak si fakt nenajdes babu z ligy akú chceš. Modelku mat holt pravdepodobne nebudeš. Ale možno milá, inteligentná baba s vyššou váhou by o teba zakopla. Proste musíš znížiť nároky resp. si vyberať z kategórie akej si ty sám.

samuelm04
autor
1. jan 2025

@biba_18 To že mám obrovskú nevýhodu oproti tým vyšším. Myslím normálnych vyšších, takých ako ja, nehovorte mi zasa príklad 190cm bezdomovca čo smrdí. A fakt ma bolí že mám až takú nevýhodu, lebo som si ju nezaslúžil. Áno možno som frustrovaný, ale oni by boli frustrovaný a ja šťastný keby to príroda zariadila opačne. O tom píšem, hromadi sa to vo mne neúspechmi, je to začarovaný kruh.

domak2
1. jan 2025

@samuelm04 tak ja neviem, danny de Vito nemá ani 160 cm, pupkaty, plesaty a aj tak si nemyslím ze mal o ženy núdzu. Kevin Hart je povestný svojimi aferkami. Asi treba zapracovať na niečom inom.

Strana