Ako bojovať proti diskriminácii kvôli výške?
Ahojte, pred pár mesiacmi som tu napísal prvé fórum, kde som napísal to, ako som brutálne diskriminovaný v hľadaní vzťahu aj uplatnenia, len kvôli tomu, že meriam v 20 (teraz už skoro 21) rokoch len 162-163cm, čo som si samozrejme nikdy nevyberal. Skúšal som sa opýtať tu aj na iných fórach, ale stále je to o tom istom. Nájdi si nižšiu - po prvé prečo? Za to, že ženy diskriminujú nízkych mužov, tak mám na túto diskrimináciu pristúpiť a vyberať si len z asi 10%? Nie a nie preto, že by som nemal rád nízke ženy, práve naopak mnohé sú mi sympatické, ale rovnako sú mi sympatické aj tie vyššie odo mňa. A za ďalšie, aj tie nízke vám na 99% povedia, že chlap má byť chlap a pod 175cm nech ani nevylieza z domu atď. Toto je akože v poriadku. To je akoby som ja povedal, že haha ty si černoch alebo gay. Neprijateľné však? Samozrejme že áno, ale rovnako tak neprijateľný je výsmech z výšky... Na strednej škole sa mi vysmievali chlapci aj dievčatá, beriem, že puberta atď, ale každý deň počúvať aký som krpec, škriatok a záhradný trpaslík a pritom sa pozerať ako všetci chalani a aj baby rastú a dospievajú a ja stále vyzerám ako decko, no nebolo to ideálne na psychiku. Už na stužkovej som si pripadal ako blbec kvôli tomu, teraz na intraku VŠ to nie je o nič lepšie, aj keď pravda, tu sa mi tak okato nesmejú. Ale proste keď sa 3 týždne snažím pozvať baby von a ona mi povie, že som milý zlatý a smeje sa s kamoškami za rohom, tak ma to tiež zraňuje. Aj to ak potom za mnou príde jej o 2 roky mladší odo mňa frajer, čo nemá nič v hlave a začne sa mi smiať, že haha vieš aká je v posteli a chcel by si čo a ukazovať mi fotky, tak je mi do plaču.... Seriózne. Ďalšia kamoška, čo chodíme spolu na VŠ je o rok mladšia a kedysi sme spolu chodili na ZŠ, mal som 13 a vyzeral na 13 a ona 12 a vyzerala na 12, dokonca som bol kúsok vyšší... A v septembri sa stretneme, v opätkoch je dobre že nie o hlavu vyššia odo mňa a začala sa smiať, že haha ty si sa vôbec od základky nezmenil. Má ma rada, ale aj na nej cítim, že ma berie ako môj milý zlatý chlapec, vôbec vo mne nevidí takú oporu ako kedysi a hľadá si len blbcov a potom je 3x za rok sklamaná aki sú tí iní chalani blbci ale mne šancu nedá... Ani za svet, ja by som pritom k nej taký vôbec nebol. A sľúbila že ma vezme na silvestrovskú párty a nakoniec sa mi samozrejme neušlo miesto. Ako inak, máš 162cm tak si trhni, tvoje miesto je doma pod dekou a my sa na tebe môžeme smiať. Takto mi to príde, bol som von, pozeral ohňastroj a prechádzal sa a uvažoval, čo ďalej v živote. Lebo ma to proste nebaví! Prečo ste také kruté všetky ženy za niečo, za čo nemôžem? Prečo preboha si toto zaslúžim keď som si to nevyberal. A pritom mám skoro 21 rozumovo som niekedy aj na 28 ale berú ma ako decko... Prosím povedzte mi, že čím takým hrozným som sa previnil a ako to mám zlomiť?
Stale akoby si nechcel pochopit jednu - a hlavnu - vec. Nie je to o vyske. Je to o tvojom porazenckom a ublizenom pristupe. To ozaj nie je na muzovi pritazlive.
Je to len vyska. Co maju hovorit znevyhodnedneny typu nevidiaci, bez koncatiny...? Nikto z nas si nevybral, ako bude vyzerat, ano, to je ta genetika. Ale dospeli ludia chapu, ze vyzor nie je dolezity. Dolezita je pritazlivost (individualna), suznenie.
Tiez ma zarazilo tvoje kategorizovanie zien do "odpadu". A to som pochopila, ako si to myslel, ze nie vsetky nizke su druha trieda. Ale zabudas na to, ze to nie je o tom, koho si (vysoky) muz vyberie. Aj zena do toho vztahu ma co povedat ;). Preto je cesta zaposobit na zenu. Uz tolkokrat omielanou charizmou, vyzarovanim, pristupom, sebavedomim, humorom.
Mozno nemas vo vienku geneticky danu vysku, ale mas rozum. Ak chces nieco zmenit, zmen to. Ale to vies spravit iba ty sam.
Placka ozaj nechce ani zena "druhej kategorie".
Pocuvaj, @samuelm04, ja chapem, ze pocuvat a mysliet nonstop na to, ze si nizky, to vie posramotit psychiku a sebavedomie, ale naozaj, ver tomu, ze u Teba vyska nie je ten problem. A ano - absolutne nie je fer, ze si nizsi. Suhlasim. Rovnako ako nie je fer, pre moju skoro 190cm kamosku, ze je taka vysoka, pretoze vacsina chlapov sa jej "boji" a ano, su od nej nizsi. A nie je fer ani pre vacsinu zien, ze nemaju dokonalu sumernu tvar ako ukazuju reklamy, casopisy a esteticke kliniky, pretoze - vsetci vieme - ze kazdy chlap chce taku tvar missky, no nie? ;)
Zena chce v prvom rade chlapa, ktory je spokojny a teda vyrovnany a sebavedomy, ktory neriesi blbosti a sorry, ale bedakat nad tym, ci mi priroda nadelila 190 cm alebo 160 cm, to k zdravemu sebavedomiu nepatri. Ja viem, ze sa to v Tvojom veku asi lahsie hovori ako robi, ze na vyske to moze byt tazsie (aj ked u nas v kruzku bol najvacsi macho 165 cm chalan), ze sa asi od SS stretavas s vyssou koncetraciou debilov a blbeckov, ktori zhadzuju kazdeho, kto je iny, aby si zvysili vlastne sebavedomie a upratali hormon, ale uprimne - toto sa Teba netyka. Toto nie je o Tvojom tele, ale o Tvojej hlave.
Mimochodom, ake mas konicky? Venujes sa niecomu?
Baby ja som sa snažila niečo poradiť, vysvetliť, ale tu je to márne.
Už sa len dobre zabávam pri čítaní.
@akrobrab Koníčky mám, čo ja viem, také asi celkom bežné. Rád chodím na túry, bicykel, občas chodievam pozorovať hviezdy. Keď som doma, pozerám telku a aj varím, to keby náhodou niekto ma chcel porovnať s 40 ročným, čo chodí k mame na obed. U nás varím väčšinou buď ja alebo sestra, baví nás to. A samozrejme tiež rád cestujem, hlavne v lete, keď mám na to čas, ale väčšinou len s partiou kamarátov okolo mojej sesternice a jej priateľa, moji rovesníci totiž nado mnou ohŕňajú nosom.
@martul Ved hej, ale mna to mrzi. Ja chalana uplne a absolutne chapem. Chalani maju podla mna dospievanie o cosi tazsie nez dievcata (tie maju kopu knih, ktore ich prevedu pubertou, dievcenske "mindraky" nie su az tak tabu). Viem, ze to si musi uvedomit sam, bojuje s tym 24/7, to 7 stran na MK nezmeni..
@samuelm04 vidíš to....nemienia počúvať tvoje komplexy......zamysli sa nad tým, proste potrebuješ zapracovať na zdravom sebavedomí a konečne sa odbremeniť od tej svojej výšky, lebo ver mi, to naozaj nie je až také podstatné.
To len ty z toho robíš mega problém a možno za každým odmietnutím vidíš len tu výšku ....a možno dotyčná si aj povedala, fešák je to, ale keď otvorí ústa.....panebože ochraňuj
@samuelm04 Vies, ked ono toto je to.. problemom nie je ani tak Tvoja vyska ako Tvoj pocit z nej. A s tym sa da urobit len jedna jedina vec - proste to neriesit. Nezmenis to, neovplyvnis to, nema absolutne akykolvek vyznam sa tym vobec zapodievat. Ty to mozno nevnimas, ale je to z Teba podvedome citit v kazdej jednej konverzacii, ktoru mas. S kazdou jednou babou. Na 100%. Preto aj maju obcas tie narazky. Keby si im nedaval priestor, tak by ich to ani nenapadlo.
Skus zvazit psychologa. Alebo si vecer sadni a napis si na papier "slohovu pracu" na temu idealny ja - ako chces, aby Ta svet vnimal, popis svoje fyzicno, psychicno, spravanie, styl obliekania, vsetko... detailne tak ako by si chcel, aby to bolo. A potom sa rano zobud a spravaj sa, akoby to cele bola pravda.
A zacni si hladat novych kamaratov, takych, ktori este tuto Tvoju neistu stranku nepoznaju a neukazuj im ju - a uvidis, ze to zrazu pojde a ze sa to zlomi. 🙂
ja len, ze tento mlady pan sem uz pisal v auguste: https://www.modrykonik.sk/forum/moda-a-oblecenie/nemozem-zmenit-vysku-a-vzhlad-ako-na-to-reagovat/
a nabuduce ked mas problem s mojim vyjadrovanim, kludne mi to napis priamo, nemusis sa skryvat a nahlasovat ma. Vraj sa na MK "netoleruju vulgarizmy" :D trapko
@samuelm04 ono ťa to časom prejde, keď niečo dosiahneš, zapracuješ na sebe, budeš so sebou spokojný pre to kto si a nie preto ako vyzeráš..
Ale s tvojim nastavením to dobre nevyzerá..
Poznám kopec ľudí, ktorí si sami zo seba uťahujú, dokonca tým bavia partiu rôznymi vtipnými príhodami, ktoré sa im bežne stavajú a ešte povedia, že super, že je plešatý, lebo nepotrebuje šampón, hrebeň, gél..
Pupkatý má tiež svoje vtipy o sebe, aj hrbatý a chlpatý(tomu neni v zime zima)
Každý má to svoje ,,trápenie,, a naučili sa s tým ešte ostatných pobaviť na úkor seba, lebo dávno zistili, že ten komplex vnímajú bolestivo len oni a druhých to vôbec netrápi..
Tak ty môžeš hovoriť, že chrániš planétu, lebo menej zješ, za život vyprodukuješ celkovo menej odpadu oblečením atď a si za to rád, lebo nie každý má to šťastie😎
A uvidíš, že taká vtipná a trefná poznámka ľudí pobaví..
Drž sa..
@samuelm04 Ahoj. Určite máš ešte nádej, že z tohto názoru "dospeješ". Ale rozumiem ti. Mne sa celú strednú a vysokú školu smiali, že nemám prsia, že som lentilka a pod. Dospelo to do toho, že som si nechala prsia zväčšiť. Dnes, 10 rokov po operácii si vravím, aká som bola sprostá. Teraz by som si ich už aj rada dala preč, no zasa ísť pod nože, pri deťoch, no neviem...🙄 Druhá vec, môj manžel (inak spolužiak zo strednej školy), má asi 165 cm. Ja mám 158 cm. Pravda, že celú strednú som oňho nezakopla. Potom som ho stretla po piatich rokoch a hneď sa zamilovala. Vôbec neriešim, že vyzeráme ako dve deti, ktoré majú spolu deti. Divila by som sa, keby to niekto v mojom veku riešil. Počkaj pár rokov a tiež sa na tom zasmeješ. Možno aj s tvojou priateľkou, ktorej bude absolútne jedno, aký si vysoký.
Nuz, nespravis s tym nic, treba sa len naucit zit s faktom, ze mas naozaj obmedzene moznosti. Ja by som tiez s tebou nechodila kvoli vyske, alebo teda kvoli mojmu komplexu-sice mam iba 165 cm, ale nie som zrovna utla a vzdy som potrebovala muza, pri ktorom sa tak budem citit😀 a moj manzel sa na tom zavava, ze to v zivote nepocul, tak ako vravis ty, aj on, ze jemu by nevadila vyssia zena.
@samuelm04 máš to ťažké. Verím ti, že si diskriminovaný. No a prečo... Lebo je jednoducho na výber dostatok vyšších osôb 🤷. To je také, že prečo sú diskriminovaní "tučnejší", s aknóznou pokožkou, s krátkymi penismi, s drobnými rukami, s rôznymi hendikepmi atď, atp., je toho kopec, čudoval by si sa. Buď sa v tom budeš čváchať, alebo sa tomu postavíš čelom - no a čo, tak čau keď sa ti nepáči a idem ďalej... 🤷. Sebaľútosťou tento boj nevyhráš, zdravým sebavedomím možno hej. (Pozor - zdravým, nie prehnaným, to je tiež nepríjemné a silené). Moja známa bola odjakživa pri tele, schudnúť dokázala len raz v živote, keď cvičila 2x denne a jedla 5x denne malé porcie, vydržala 1 rok a povedala, že fajn, ale proste človek si chce dať aj tú čokoládu, aj alkohol, aj sedieť pri telke, atď. Potom bola 3 mesiace v usa a tam stretla xyz extrémne obéznych ľudí (nie každý, ale povedzme, že raz za deň stretneš), ale hlavne tí ľudia absolútne neriešili, proste tam to sebavedomie ľuďom asi prší z oblakov, alebo ja neviem 🤷. Každopádne, prišla odtiaľ, postava "krv a mlieko", ale zrazu to nejak prestala riešiť vnútri... Niekto niečo pískol, tak buď to obrátila na žart (vedela si zrazu aj zo seba robiť žarty), alebo fakt nepríjemným ľuďom vedela aj príjemnejšie povedať niečo štýlom "radšej plné boky ako prázdna hlava". Čiže, strašne veľa je v prirodzenom nastavení a hlavne, ako prvé, čo musíš v hlave prestaviť, je tá sebaľútosť. To treba totálne vymazať z mozgu, ale ako.... Neviem. Zranený človek prirozdene k tomu inklinuje, ľutovať sa a hľadať vinníka v okolí. Ale nevedie to k ničomu, fakt. Len ťa to udupáva. Skús možno pogoogliť k tomu niečo, neviem. Držím palce. Viem, že najlepší liek je nájsť partnerku, či už vysokú, nízku, to je úplne jedno, hlavne, aby ste si sadli, keď to klapne, zrazu bude úplne nepodstatné, koľko meriaš, hoci by mala aj dva metre, keď bude do teba celá zbláznená a ty do nej, ver mi, že ti bude absolútne jedno koľko meriaš. Poznala som dvoch chalanov, ktorí boli vzrastom nízki, obaja to riešili ako veľký handicap. Jeden ženatý, s druhým som stratila kontakt, ale mal frajerku keď sme ešte boli v kontakte. Ja som mala 22, on bol starší, myslím že tak 25 mohol mať. Jeden má ženu podobne vysokú, ten druhý si našiel vyššiu. Čiže chápem, u mužov je to proste problém tá výška.
@majlo1234 Lenže chápeš, ja nechcem mať tie možnosti obmedzené... Prečo si môžem vyberať len z 10%... Je to celé nefér. Nemám plakať. Prosím aj vy ženy to pochopte. Pochopte, že ak uvidíte nízkeho muža, že ak sa bude o vás zaujímať, tak mu jednoducho dáte šancu. A nebudete len milé zlaté k vysokým a cynické k nízkym. Potom ani tí nizki muži nebudú "zakomplexovaní"
@samuelm04 sorry ale fakt si mimo.tak ako nedam sancu hociakemu vysokemu,tak nevidim dovod davat sancu nizsim,ked sa mi proste nepacia.to musis pochopit,ze ked sa niekto niekomu nepaci tu sancu mu neda a vyska v tom nerozhoduje.mal si tu kopec prikladov,ze baby maju nizsich chlapov.Si myslis ,ze sa dali sa dokopy,lebo sa zeny zlutovali a dali sancu a ich potom ohurili,ze spolu aj ostali??musel im v prvom rade byt chlap sympaticky,a vyska tam evidentne rolu nehrala.. a mas 21,mas za sebou 10-15xodmietnuti..mas pocit ze je to vela? Ked budes mat o 20 rokov viac,vtedy zacni stresovat,ak nebudes nikoho mat..ale nie teraz..a pokym nezmenis svoj depresivny pristup k zivotu a sebe samemu nikoho veru mat ani nebudes.
@samuelm04 preco stale operujes s tym, ze si chces vyberat zo vsetkych zien? To takto nefunguje. Zalubenie sa je o chemii, hormonoch. Ano, zenam sa pacia skor vyssi chlapi. Aj mne, nizkeho by som nechcela. Okrem toho pri vybere partnera sa zena zameriava aj na to, aky geneticky zaklad buduci partner odovzda dietatu. Preto chlapi inklinuju k prsnatym, obdarenym zenam so sirokymi bokmi, lebo toto im evokuje plodnost a zena inklinuje k vyssiemu chlapovi, vidi v nom ochrancu. Dalsi aspekt - genetika, vyberame si partnera aj podla toho, ako sa nam vizualne paci a ci by sme chceli s nim deti: cize ak sa mi nepacia obezni ludia, nenajdem si obezneho, chcem mat vyssie deti, najdem si vyssieho. Ano, ty realne mas zuzene moznosti vyberu - ale to podotykam, mnohi, len v inych smeroch. Ja si myslim, ze zien s vyskou 160 cm je dost vela, aj viac ako 10 percent, realne mozno aj u 30 percent zien by si mohol mat uspech, uz len teda zmenit spravanie a myslenie, lebo s tym, co si tu predviedol tomu davam tak 1 percento.
A ty uz konece pochop, ze tie obmedzene moznosti maju vsetci!!!! Lebo chemia!!!! Proste ked nefunguje tak to nepojde. Nejde o vyzor, na vyzore nezalezi, ale musi tam byt chemia. Furt tu pleties svojich 10% ze ty chces 70%. najlepsie 110% a to nema nikto chapes uz? Ano su taki co sa za nimi na ulici otacaju, ale to je pozlatko, ale tebe evidentne chyba to povrchne pozlatko ze sa za tebou neotacaju baby.
@nahodnemeno toto síce bol internista , ale zo Stuttgartu 🙂

@samuelm04 poznam nizkych muzov, normalne maju partnerky, deti.