icon

Ako byť šťastná v manželstve aj po rokoch?

5. mar 2024

Ahojte. Chcela by som si vypočuť vaše názory a požiadať o rady. Mám dobré muža. Sme spolu 15 rokov. Mame dve deti. On má pred 50 a ja pred 40. Manžel nepije, nefajci, venujem sa deťom, je skvelý otec. Voľný čas trávi s rodinou. Finančne vie rodinu nadštandardne zabezpečiť. Dokonalý muž na prvý pohľad. Avšak ja cítim po rokoch, že sme obaja veľmi iný a nie som šťastná, hoci by som mala byť. Manžel veľa pracuje. Každý večer. Nemáme žiadny spoločný romantický čas. Ked sme spolu, sú tam aj deti. Keď sme sami, tak riešime niečo pracovne alebo deti. Sex nevyžaduje a ani mu nechýba. Kvôli mne dal plánované tri dni v mesiaci. Kedy kvôli mne to máme. Chýbajú mi nežnosti, že si ma neprituli. Ja rada chodím na túry, spoznavam nové miesta, mesta, krajiny, tesilo by ma spoločne plánovanie aktivít. Aby sme sa z toho tešili. On voľný čas rád venuje ďalšej praci alebo rodinnej prechádzke s deťmi. Čoraz viac ma nahlodava myšlienka či je dobre, že vo vzťahu ostávam. Lebo je skvelý otec. Ku mne tiež nie je zlý. Síce je to ten typ, čo má vždy pravdu, je veľký pedant. Ale viem si predstaviť, že by som mohla ešte stretnúť niekoho, s kým by sme boli podobní. Plánovali vylety, boli aktívni, kultúrne žili, mali častejšie sex a áno aj spontánny ;) ... Proste boli viac kompatibilní. Manžela mám rada a vazim si ho. Ale mám pocit, že som akoby mentálne sama, chýba mi nejaké hlbšie prepojenie. Ako prestať myslieť na tieto veci a sústrediť sa na pozitiva? Čo keď budem umierať a budem ľutovať, že som si nedala šancu stretnúť iného človeka? Alebo budem ľutovať, že som deťom vzala možnosť byť s otcom každý deň? Alebo si poviem o pár rokov, že dobre, ze som vo vzťahu ostávam, že sa hrany pbtusoli?

lakebabe
5. mar 2024

@h2 to sú chlapi co majú veľké ego vybudoval firmu je úspešný rodinu ma v živote si neprípusti, ze ma nejaký problém . Radšej obetuje manželstvo ako urazí svoje ego

h2
5. mar 2024

@lakebabe Jasné, on je naj! Ešte aj manželke to nezabudne prízvukovať, že takého, ako je on, už inde nenájde. 😒

derdia
5. mar 2024

Prepac, ale ja keby mam v 50tke skolskara prvacku, tak dovi dopo. Ved to je uz dedo,ktory ma deti.
Brala si si chlapa o 10rokov starsieho a teraz badas, ze je to rozdiel. A to ten hlavny.. To co on uz zazil, teba este len laka...on chce mat klud, svoje uz prezil... A tebe zacina pripadat, ze ti zivot unika pomedzi prsty. Tak ako aj on mal ten pocit v 40 a tak si nasiel 30tku...
Rozdiely su normalne.. Ale vek nedobehnes....

lakebabe
5. mar 2024

@h2 to by bolo aj možno fajn aby takého už nestretla to je väčšinou pointa rozvodu

dendulka4444
Autor odpoveď zmazal
h2
5. mar 2024

@derdia Preboha, ty máš koľko rokov, keď pre teba je chlap PRED 50-tkou už dedo, ktorý si svoje odžil? A sex s autorkou odmieta už 7 rokov, to už aj vtedy bol dedo? My s mužom máme 49 a 56, syna máme 12 ročného a necítime sa, ako dedko s babkou nad hrobom.

matkahelka
5. mar 2024

@derdia a aky suvis ma fakt, ze ma 50-nik male deti, 10 rocny vekovy rozdiel a to, ze chlap odmieta vlastnu manzelku? nejako tvojmu prispevku nerozumiem. ...ze chlap ma odzite, co ona teraz zaziva? to ako sa da mat odzite, ze pobozkam muza, ze sa k nemu pritulim? co to ma s vekom preboha? moji svokrovci su po 70-ke a svokor svokru pobozka aj pred nami, tlapne ju po zadku, pohladka ju...

evickuska
5. mar 2024

ak nechce sex je buď impotent alebo ma inu, za mna 🤷‍♀️

pralinka25
5. mar 2024

no alebo si ho teda este raz posad a povedz mu nech vynecha honenie vtaka aby neplytval sexualnou energiou a zacne sa venovat tebe inak pojdete od seba alebo povazujes vase manzelstvo za otvorene a pripadnemu novemu vztahu sa nebudes branit. ja neviem. nie som vydierac ale ak by bol hluchy uz uplne k vsetkym pokusom tak asi fakt len tvrdo bez obalu jasne a priamo. bud to s nim pohne alebo....

okial teda nema nejaky naozaj zdravotny problem. to by bola jedina polahcujuca okolnost. a to len v pripade ze by som videla z jeho strany aspon snahu to riesit. ak to ma total na haku tak moze byt dobrym otcom ale manzelom je naprd.
sex nie je vsetko ale ano do manzelstva/partnerstva patri.

h2
5. mar 2024

@pralinka25 Stavím sa, že žiadny zdravotný problém nemá. To by nemohol ani tie 3 razy do mesiaca. Navyše, žiadny zdravotný problém mu nebráni, aby objal, pobozkal a bol nežný na svoju manželku.

demodun
5. mar 2024

@mira0611 ale on nechce nič riešiť, čo ho má zviazať a dovliect nasilu?

pralinka25
5. mar 2024

@h2 vsak ano ale musela som to pre uplnost dat. tak este moze mat hormonalny problem ze proste malo testosteronu cize nizsie libido. alebo ma nejaku uchylku ktora ho vzrusuje, zene to nepovie a vyhoni si na tom a je spoko.

autor
5. mar 2024

@pieksamaki je IT veru :D

sheila121
Odpoveď bola odstránená
pieksamaki
5. mar 2024

No tak to vysvetľuje všetko...sú to viac technicki mysliaci ľudia....bez emócií a dotykov.....nie sú všetci samozrejme....ale každá profesia a povolanie ma v živote svoje. . Človeka tvorí práca a z práce si veľa donesieme aj omylom do svojho života...ci už súkromia....a tak....
To mu musíš trosku prepáčit a skus byť ako on na moment...možno vymysli niečo vtipné co mu dôjde pomocou SQL jazyka .... takú tabuľku alebo tak....a uvidíš ako pochopí🙂 to sa mu musíš prihovoriť akoby jeho jazykom....štruktúrované a nalinajkovany projekt o sexuálnej výuke pre IT 🙂

autor
5. mar 2024

@pieksamaki inak, aby tu nevznikli nejaké teórie. Firmu rozbehol až po niekoľkých rokoch manzelstva so mnou. Má 5 zamestnancov. Lenže on sa nevie vypnúť. Neustále pracuje. Je to vyššia priorita ako všetko ostatné. Vraj to robí pre nás.

autor
5. mar 2024

@pieksamaki posiela som mu už aj všelijaké články, aky je sex potrebný a priaznivy pre zdravie. Nič nezabralo

autor
5. mar 2024

A hlavne to nie je len o tom. To je o jeho celkovom nastavení.

autor
5. mar 2024

@h2 no presne. Povedal by, že on takúto ľahkú literatúru pre ženy citat nebude :D posielala som mu niektoré články napríklad o vzťahoch, o výchove a neprečítal si nič. Z YouTube od psychológov podcasty o vzťahoch tiež nič.

zooeynka
5. mar 2024

Ty ho proste chces opustit a len cakas odobrenie od vacsiny zien, no ved to urob ak mas pocit ze sa s nim neda. V prvom prispevku si ho opisala ako "takmer"normalneho len nemozneho v posteli a potom si pridavala aky je vlastne ako muz uplne nahovno, ignorant atd. Ved urob ako myslis, mozno motyka vystreli a normalny, slobodny, vekovo primerany, a sexualne aktivny muz, ktory s tebou vychova tvoje deti sa pre teba najde....good luck

h2
5. mar 2024

@zooeynka Nemyslím, že ho chce opustiť. Určite chce, aby sa to medzi nimi urovnalo, veď píše, že ho miluje, že po ňom túži... Nikto si nechce skomplikovať život (a už vôbec nie deťom) rozvodom, ak sa vzťah dá zachrániť. A tento by sa zachrániť dal, chce to len takú "maličkosť", aby pán manžel aspoň trochu chcel. ☹️

autor
5. mar 2024

@hugger prečo si sa rozhodol po 25 rokoch? Aký impulz bol ten posledný? Ako reagovala manzelka, keď tvoje potreby doteraz nebrala vážne?

zun
5. mar 2024

A či nie si ty typ čo by v chalupe dudrala že neni na dovolenku?

autor
5. mar 2024

@zooeynka vieš čo, nechcem, 8 rokov pomaly sa nejako snazim. Hlavne kvôli deťom, aky by to malo dopad na nich. Nepoznám nikoho blízkeho, kto riesil rozvod a úprimne by mi to popísal. Možno napíšem nejakú diskusiu, kde sa vyjadria dospelé deti rozvedenych rodičov. Druhá vec, bojím sa, akoby reagoval. Či by to dokázal slušne spracovat. On je ten typ, čo sa po hádke dva týždne dokáže nerozpravat. A nikdy nerobi chyby. Inak toto všetko sa zvýraznilo po deťoch. Do svadby mi ho všetky kamarátky závideli a aj ja sama sebe 🙂 a uznávam, že nejakú mieru v tom môže zohrávať, že je odo mňa starší. Hoci je fit, vyzerá super, stará sa o seba.

autor
5. mar 2024

@zun nie, lebo ja by som si zarobila na takú kľudne aj v stane alebo karavane alebo neviem kde 🙂 a kým by na ňu bolo, úplne by mi stačili jazera a les. Hlavne spolu. A zaspavat v objatí, byť prepojeni telesne aj mentálne. Snívam, viem. A... dnes sa dá lietat skoro zadarmo. Ja nie som žiadna "panička".

luccija
5. mar 2024

Pre chlapa je firma a pracovný úspech to, čo pre väčšinu zien deti.jehi pohľad je zarobím, starám, sa nepijem, neflakam sa a stále nie je spokojná aj, keď jej splním ten sex 3x mesačne🙂
Ty či emočne nastavená on racionálny chladný.
Zaspávať v objatí no si romantik.Ste úplne dve odlišné osobnosti.

autor
5. mar 2024

@luccija problém je, že on bol pred touto zmenou tiež romantický. Nemala som to odkiaľ vedieť, že sa to všetko zvrtne.

autor
5. mar 2024

@luccija ale vystihla si jeho aktuálne myšlienkové pochody.

autor
5. mar 2024

@luccija mne chýba on, jeho mladšie ja. Vydávala som sa z lásky. Preto som stále dúfala/dúfam v zmenu. Pre neho je to asi ok. Také *politicky korektné* manželstvo. Postará sa, je s nami. Avšak chýba tam (mne) to niečo. To, čo rozlišuje vzťah s kamarátom a vzťah s partnerom. Ostať a čakať či sa niekto iný objavi mi príde zvláštne. Čo poviem tomu druhému? Myslím, že by ma do konca života podozrieval, že opustim aj jeho (ten druhý, ktory neexistuje).

pieksamaki
5. mar 2024

On články považuje za omáčky...... aby ta správne pochopil potrebuje vecne pomenovať problém, ktorý ale nevie ze je....on ho nepociťuje a tvoje potreby prehliada. Udrela by som po stole a určila priority..... ako sa to ľahko píše.....a radi druhým.....úspech a racionálne vedenie firmy .....vsetkeho sa raz preje
...len ci ty budes mat trpezlivost.......nakreslila by som mu obrázok....choďte na svadobnú cestu...na rande