icon

Ako často navštevujete rodičov a svokrovcov?

24. mar 2025

Ahojte, zaujimalo by ma, ako casto navstevujete rodicov a svokrovcov. My sme boli zvyknuti napr.v sobotu k svokre-cela rodina(ja,muz,deti) a v nedelu k mamine. Potom sme to okresali tak, ze 1vikend k svokre, druhy k mamine. Deti su skolaci, ja pracujuca, cez tyzden nestiham domacnost ani oddychovat. Varim si, ucim sa s detmi, chodime na kruzky. A ja sa tesim na vikend, chcem si porobit doma, niekam vybehnut s rodinou abo si len tak oddychnut. A tak neviem, kedy navstevovat svokrovcov/nasich. Navstevujete niektora svojich rodicov sama s detmi bez muza a zase on svojich rodicov len s detmi, bez Vas? Je po vikende a ja vobec nie som oddychnuta. 1den upratovanie, varenie, druhy den navsteva, ucenie. Na oddych a cas pre seba mi nezostala ani hodina. Chcem to dako vymysliet, aby sme boli spokojni vsetci. Tak ako to mate vy? Dakujem.

viestta
•
24. mar 2025

Preco by ste museli chodit cele rodina na navstevu? Preco musite kazdy vikend chodit na navstevy? Preco nejdete obcas na vylet? Preco musis upratovat v sobotu? Vsak skus trosku zmenit priority, zabit sobotu upratovanim, co to da vam ako rodine? Vykasli sa na sobotne upratovanie a varenie, zbalte sa, chodte a vylet. Najete sa v restike a upracete postupne cez tyzden po robote.

denkabemommy
•
24. mar 2025

Kedysi sme chodili častejšiealebo som tam len deti odniesla 🤣. Teraz bývame ďalej (1.5h cca cesta) tak chodíme menej. Ale nikdy to asi nebolo vyslovene každý víkend.

louise
•
24. mar 2025

Cez týždeň toho máme dosť, tak som rada, keď sme cez víkend aj spolu ako rodina a máme čas spraviť si svoj plán. Neviem si predstaviť stráviť každý víkend u starých rodičov. Kým boli deti menšie, stretávali sme sa častejšie - aj vonku, aby sa deti zabavili a oni poprechádzali. Deti sú v puberte, radšej idú von s kamarátmi, tak sa vídame ako to vyjde, väčšinou každý druhý víkend posedíme pri káve alebo sa niekde prejdeme.

alica110
•
24. mar 2025

Starých rodičov vôbec, dedo nedávno zomrel, na pohrebe som nebola. Žije ešte baba, s ktorou sa nestretávam. Rodičov raz za rok, raz za dva roky ako kedy. Nepotrebujem ich k životu.
A aby si niekto nemyslel, že som sviňa, takýto vzťah si so mnou vybudovali oni.

abbey1
•
24. mar 2025

Návšteva starých rodičov nemôže byť oddych a príjemné chvíle?

nikpa
•
24. mar 2025

Áno navštevujeme aj jeden bez druhého svojich rodičov, len s deťmi. Inak by sa to nedalo. Mame aj svoj život, svoje aktivity, plány, povinnosti... Takže ak mám napr. väčšie upratovanie alebo nákupy oblečenia cez víkend, muž ide len s deťmi. Ja zase občas vybehnem našim aj cez týždeň keď je muž ešte v práci. Inak sa to nedá, ak by sme mali chodiť spolu, videli by sme ich raz za 2 mesiace.

ja_bb
•
24. mar 2025

Väčšinou raz za mesiac nasi a dalsi vikend svokrovci, keď sme boli chori tak aj dva sme sa nevideli. Volame si cez videohovory,kontakt mame. Teraz možno pojdem len na otočku a ten druhy den ina navsteva, je to vás program, nie chodiť,lebo sa patri. Presne ako pises,unava,oddych,vlastne vylety,cas pre seba, už máte svoju rodinu.

autor
•
24. mar 2025

@ja_bb len obe strany to vyzaduju. A ja to neviem sklbit. Uz aj deti odmietaju chodit k svokrovcom, bo je tam nuda..

autor
•
24. mar 2025

@nikpa tak to skusim zaviest aj u nas. Ja mozem upratovat/na nakupy a muz s detmi k rodicom..

viestta
•
24. mar 2025

Rodicia sa mozu dozadovat, ale vy im nemusite vyhoviet. Mozno by bolo na case aby pochopili, ze vy ste rodina a ako taka musite mat cas aj sami pre seba, byt len vy s detmi spolu. A ked este aj decka odmietaju chodit lebo sa nudia, tak vam ako rodine to asi nedava to co by ste od budovania rodinnych vztahov ocakavali. Raz za mesiac k jednym, raz za mesiac k druhym. A zvysny cas travit spol ale nie spolocnym upratovanim. Nech si deti z detstva pamataju aj nieco ine ako nedelne obedy u babky a soboty s vysavacom.

marca12
•
24. mar 2025

Volakedy sme navstevovali kazdy vikend,ale to sme potom nemali ziadny cas na svoje zaluby. Teraz sa navstevujeme menej. V tyzdni ideme pozriet na chvilu,ak mame cas a chce sa nam. V nedelu chodime uz len vynimocne.

0silvia0
•
24. mar 2025

No mile to vyzadovanie, aj vy mozete vyzadovat, aby oni k vam prisli, nech nemusite furt vy chodit.

mantilka
•
24. mar 2025

Ak nebývajú ďaleko tak choďte cez týždeň na 2 hodinky. Vyžadujú časté navstevy ... treba byť asertivny, že čas je len jeden. 1x mesačne v dnešnej uponáhľanej dobe sa dá zvladnut. Ak chcú častejšie nech sa zastavia cez týždeň večer. A kľudne sa podeľte kto pôjde s detmi, raz za 2 mesiace keď pôjdeš k svokrovcom úplne stačí. Veď oni chcú vidieť hlavne syna a deti.

michaela329
•
24. mar 2025

S rodičmi kavickujem prakticky denne - kavickujem, ziadne hostiny. A so svokrou tak 2-3krat do mesiaca, tiež kavickujeme, žiadne hostiny na hodiny, kvôli ktorým treba riadiť. Nikto sa ale nezruti, keď máme program a niekedy neprideme, treba to narovinu komunikovať.

soncafarma
•
24. mar 2025

Takto, so svokrovcami byvame, cize vidime sa kazdy den, rodicov mam o ulicu dalej, k nim zajdem 2-3x tyzdenne, niekedy len pozriet v ramci prechadzky s malym, niekedy na hodinu na kavu, niekedy s manzelom posediet, ale určite nie každý druhy vikend (a to som na RD). Ak by som bola v tvojej situácii (ja do prace, dieta do skoly) obmedzila by som to na max 1 navsteva svokrovcov za mesiac a 1x rodicia... Lebo cez tyzden mate dost svojich starosti a vikend by som nemienila presediet furt u niekoho a ziaden oddych. My sme ako deti tiez nechodili za starymi rodičmi kazdy vikend, vikendy sme trávili ako rodina alebo sme proste boli doma a flakali s inymi detmi

autor
•
24. mar 2025

@mantilka dakujem.toto som potrebovala citat.ze chcu hlavne syna a vnucata😁😁😁uz budem mat lepsi pocit, ked nepojdem s nimi😁😍❤️

doriiis
•
24. mar 2025

So svojou svokrou bývam,takže sa vidíme denne.Ku svokrovi chodí muž sám s deťmi.
Mojich rodičov niekedy nevidím aj mesiac.Chodime k nim kto chce kedy chce.

ja_bb
•
24. mar 2025

Vyzadovat nech si vyzaduju,ako fakt,ved máte svoj zivot. Jednoducho povedat teraz si chceme oddychnut,mame taky plan,atď atď. Keď nebudeš vedieť povedat nie,zivot bude tazky 🙂

cukroska
•
24. mar 2025

Ako vyjde ... my sme blízko seba ,takže s týmto problém nikdy nebol a vždy sme to mali tak,že najprv my ,potom rodičia. Teda kým boli vo veku,že sa vedeli o seba postarať a nevyžadovali pozornosť a hlavne pomoc.Ale zase ,vždy sa dôvod našiel na stretnutia, oslavy keď všetkých zrátame je to dosť do roka a buď oni k nám, alebo my tam.jA denne keď boli deti malé. Ale boli dni keď aj dlhšie nie ked sme v práci. Ale už im pomáhame, takže vždy sme s nimo keď sa dá, ale zase keď máme výlety vždy to nejako zariadime, aby niekto dohliadol na ne. Každý to má inak a záleží predovšetkým od práce. A dnes sú uz mobily takže aj to je veľká pomoc keď človek vie o druhom a nemusí chodiť stále.

cukroska
•
Autor odpoveď zmazal
•
cukroska
•
24. mar 2025

No vidíš tak je čas na zmeny.